50 Bybelverse oor sonde kjv

0
20672

Bybelverse oor sonder KJV. Sonde is 'n vernietiger van die lot, sonde is die aard van die duiwel in die mensdom. Die enigste genesing van sonde is om wedergebore te word. Die woord van God is gevul met Bybelverse oor sonde, wat dit is, die gevolge en gevolge daarvan. Hierdie Bybelverse sal u bevry van die houvas van die sonde terwyl u hulle bestudeer. Lees hulle biddend, mediteer daaroor en bid ook saam met hulle vir die beste resultate.

50 Bybelverse oor sonde Kjv

1). Romeine 3:23:
23 Want almal het gesondig en dit ontbreek hulle aan die heerlikheid van God;


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

2). Genesis 4: 4-7:
4 En Abel het ook van die eersgeborenes van sy kleinvee en van die vet gebring. En die Here het ag op Abel en sy offer. 5 Maar Kain en sy offer het hy nie ag geslaan nie. En Kain het baie kwaad geword, en sy gesig het geval. 6 En die Here sê vir Kain: Waarom is jy kwaad? en waarom het u aangesig geval? 7 As u goed doen, sal u nie aanvaar word nie? En as u nie goed doen nie, dan lê die sonde voor die deur. En na jou sal sy begeerte wees, en jy sal oor hom heers.

3). Galasiërs 5: 19-21:
19 En die werke van die vlees is sigbaar; Owerspel, hoerery, onreinheid, wispelturigheid, 20 afgodery, heksery, haat, variansie, emulasies, toorn, twis, sedisies, dwaalleer, 21 afguns, moorde, dronkenskap, onthullings, en sulke dinge: waarvan ek u al voorheen vertel, soos ek Ek het ook al vantevore aan u gesê dat diegene wat sulke dinge doen, nie die koninkryk van God sal beërwe nie.

4). Psalm 119: 25-29:
25 My siel kleef aan die stof; maak my lewend volgens u woord. 26 Ek het my weë verkondig, en U het my verhoor; leer my u insettinge. Laat my die weg van u bevele verstaan; so sal ek praat oor u wonders. 27 My siel smelt van beswyming; versterk my volgens u woord. 28 Verwyder my die weg van leuen; gee my u wet genadiglik.
5). Jesaja 40: 28-31:
Weet jy nie? Het u nie gehoor dat die ewige God, die Here, die Skepper van die eindes van die aarde, nie beswyk of moeg word nie? daar word nie na sy begrip gesoek nie. 28 Hy gee krag aan die wat sleg is; en vir die wat nie mag het nie, vermeerder hy krag. 29 Selfs die jeugdiges sal beswyk en moeg word, en die jongmanne sal heeltemal val; 30 maar die wat op die Here wag, sal hul krag hernu; hulle sal met vleuels optrek soos arende; hulle sal hardloop en nie moeg word nie; en hulle sal wandel en nie flou word nie.

6). Kolossense 3: 5-6:
5 Pas dan u lede wat op die aarde is, aan; hoerery, onreinheid, buitensporige toegeneentheid, bose sameswering en hebsug, wat afgodery is. 6 Waarom kom die toorn van God oor die kinders van die ongehoorsaamheid:

7). Matteus 23: 23-24:
Wee julle, skrifgeleerdes en Fariseërs, geveinsdes! want julle betaal tiendes van kruisement en anys en komyn en het die swaarder sake van die wet, oordeel, barmhartigheid en geloof weggelaat. Dit moes julle gedoen het, en die ander nie ongedaan maak nie. 23 Julle blinde leiers, wat teen 'n klier stam, en 'n kameel insluk.

8). Matteus 25: 45-46:
45 Dan sal hy hulle antwoord en sê: Voorwaar Ek sê vir julle, vir sover julle dit nie gedoen het aan een van hierdie geringstes nie, het julle dit ook nie aan my gedoen nie. 46 En hulle sal weggaan in ewige straf, maar die regverdige in die ewige lewe.

9). Johannes 4: 10-14:
10 Jesus antwoord en sê vir haar: As jy die gawe van God ken en wie dit is wat vir jou sê: Laat my drink; U sou van hom gevra het, en hy sou u lewende water gegee het. 11 Die vrou sê vir hom: Meneer, u het niks om mee te trek nie, en die put is diep; waarvandaan het u dan die lewende water? 12 Is u groter as ons vader Jakob, wat ons die put gegee het en daarvan self en sy kinders en sy vee gedrink het? 13 Jesus antwoord en sê vir haar: elkeen wat van hierdie water drink, sal weer dors kry; 14 maar elkeen wat drink van die water wat ek hom sal gee, sal nooit dors kry nie; maar die water wat Ek hom sal gee, sal in hom 'n put wees wat in die ewige lewe opkom.
10). Jakobus 4:17:
Daarom is die sonde vir hom wat weet om goed te doen en dit nie doen nie.

11). Psalm 19: 13:
13 Verhoed u dienaar ook van vermaande sondes; laat hulle nie oor my heers nie; dan sal ek opreg wees en onskuldig wees vanweë die groot oortreding. 14 Laat die woorde van my mond en die oordenking van my hart welgevallig wees in u oë, Here, my sterkte en my verlosser.

12). Spreuke 5: 1-22:
1 My seun, luister na my wysheid, en buig u oor tot my insig. 2 dat u 'n oordeel kan sien en u lippe kan bewaar. 3 Want die lippe van 'n vreemde vrou val soos 'n heuningkoek, en haar mond is gladder as olie. 4 Maar haar einde is bitter soos alsem, skerp soos 'n tweesnydende swaard. 5 Haar voete daal dood; haar stappe hou die hel in. 6 sodat jy nie oor die lewenspad sou nadink nie, dat haar weë beweegbaar is, sodat jy hulle nie kan ken nie. 7 Luister dan nou na my, kinders, en wyk nie af van die woorde van my mond nie. 8 Verwyder u weg van haar af, en kom nie naby die deur van haar huis nie. 9 Laat u u eer eer aan ander en u jare aan die wreedaardiges; en u werk in die huis van 'n vreemdeling; 10 En jy treur eindelik as jou vlees en jou liggaam verteer is. 11 En sê: Hoe het ek die tug gehaat, en my hart het die teregwysing verag; 12 En het nie geluister na die stem van my leraars nie, en my ore nie gerig tot die wat my geleer het nie! 13 Ek was byna in al die kwaad binne die vergadering en vergadering. 14 Drink water uit u eie spoelbak en vloeiende water uit u eie put. 15 Laat u fonteine ​​verstrooi word en waterstrome op die strate. 16 Laat hulle alleen u eie wees en nie 'n vreemdeling by u nie. Laat u fontein geseënd wees en juig met die vrou van u jeug. 17 Laat haar wees soos die liefdevolle agterste en aangename gemsbok; laat haar borste jou te alle tye tevrede stel; en wees altyddeur oor haar liefde. 18 En waarom sal jy, my seun, met 'n vreemde vrou geterg word en die boesem van 'n vreemdeling omhels? 19 Want die weë van die mens is voor die oë van die Here, en hy dink oor al sy gang. 20 Sy eie ongeregtighede sal self die goddelose neem, en hy word vasgehou met die toue van sy sondes.

13). Rigters 8: 31-35:
31 En sy byvrou wat in Sigem was, het ook vir hom 'n seun gebaar met die naam van Abiméleg. 32 En Gideon, die seun van Joas, het op 'n goeie ouderdom gesterwe en is begrawe in die graf van sy vader Joas, in Ofra, die Abi-Esriete. 33 En net toe Gideon dood was, draai die kinders van Israel weer om en gaan agter die Baäls aan en maak Baäl-Berit tot hulle god. 34 En die kinders van Israel het nie gedink aan die Here hulle God wat hulle verlos het uit die hand van al hulle vyande aan alle kante nie. 35 En hulle het geen guns bewys aan die huis van Jerubbaäl, naamlik Gídeon, volgens al die goedheid wat hy het aan Israel getoon.

14). Jesaja 64:6:
6 Maar ons is almal soos 'n onrein ding, en al ons geregtighede is soos vuil vodde; en ons verdwyn almal soos 'n blaar; en ons ongeregtighede het ons weggevoer soos die wind.

15). Spreuke 28:13:
13 Hy wat sy sondes bedek, sal nie voorspoedig wees nie; maar hy wat dit bely en verlaat, sal hom ontferm.

16). 1 Johannes 1: 7-9:
7 Maar as ons in die lig wandel soos hy in die lig is, het ons gemeenskap met mekaar, en die bloed van Jesus Christus, sy Seun, reinig ons van alle sonde. 8 As ons sê dat ons geen sonde het nie, mislei ons onsself, en die waarheid is nie in ons nie. 9 As ons ons sondes bely, is hy getrou en regverdig om ons ons sondes te vergewe en ons van alle ongeregtigheid te reinig.

17). Hebreërs 1: 3:
3 Terwyl hy die glans van sy heerlikheid en die uitdruklike beeld van sy persoon en alles onderhou deur die woord van sy krag, toe hy ons sondes alleen gereinig het, gaan sit aan die regterhand van die Majesteit in die hoogte;

18). Esegiël 36:23:
23 En ek sal my groot naam wat onder die heidene ontheilig is, heilig wat julle onder hulle ontheilig het; en die heidene sal weet dat Ek die Here is, spreek die Here HERE, as Ek in julle geheilig sal word voor hulle oë.

19). Markus 11:25:
25 En as julle staan ​​en bid, vergeef as julle iets teenstaan, sodat ook u Vader wat in die hemele is, u oortredinge kan vergewe.

20). Hebreërs 4: 15:
15 Want ons het nie 'n hoëpriester wat nie aangeraak kan word met die gevoel van ons swakhede nie; Maar was in alle opsigte versoek, soos ons is, maar sonder sonde.

21). Lukas 5:32:
32 Ek het gekom om nie die regverdiges te roep nie, maar sondaars tot bekering.

22). Psalm 103: 12:
12 So ver as die ooste uit die weste is, het hy ons oortredinge van ons weggeneem.

23). Matteus 18: 21-22:
21 Toe kom Petrus na hom en sê: Here, hoe gereeld sal my broer teen my sondig en ek hom vergewe? tot sewe keer? 22 Jesus antwoord hom: Ek sê nie vir u nie, tot sewe maal; maar tot sewentig maal sewe.

24). Psalm 84: 10:
10 Want 'n dag in u voorhowe is beter as duisend. Ek was liewer 'n deurwagter in die huis van my God as om in die tente van goddeloosheid te woon.

25). Romeine 7:7:
7 Wat moet ons dan sê? Is die wet sonde? Die Here behoed. Nee, ek het geen sonde geken nie, maar deur die wet; want ek het geen wellus geken nie, behalwe as die wet gesê het: U mag nie begeer nie.

26). Spreuke 10:29:
29 Die weg van die Here is 'n sterkte vir die opregtes, maar die werkers van ongeregtigheid is verwoesting.

27). Levitikus 5: 5:
5 En as hy aan een van hierdie dinge skuldig is, moet hy erken dat hy daaraan gesondig het;

28). Psalm 79: 9:
Help ons, o God van ons heil, tot eer van u Naam; en verlos ons en reinig ons sondes ter wille van u Naam.

29). Romeine 6:22:
22 Maar nou, omdat julle vrygemaak is van sonde en dienaars van God geword het, het julle jul vrug tot heiligheid en die ewige lewe.

30). Levitikus 5: 17:
17 En as 'n siel sondig en iets van hierdie dinge doen wat volgens die gebooie van die Here verbode is; al het hy dit nie geken nie, is hy tog skuldig en sal hy sy ongeregtigheid dra.

31). Romeine 5:21:
21 Dat die sonde tot die dood geheers het, so ook mag die genade deur geregtigheid tot die ewige lewe deur Jesus Christus, onse Here, regeer.

32). Esegiël 18:21:
21 Maar as die goddelose hom bekeer van al sy sondes wat hy gedoen het, en al my insettinge onderhou en doen wat reg en reg is, dan sal hy sekerlik lewe, hy sal nie sterwe nie.

33). Daniël 2:22:
22 Hy openbaar die diep en geheime dinge; hy weet wat in die duisternis is, en die lig woon by hom.

34). Titus 2: 14:
14 wat Homself vir ons gegee het, om ons van alle ongeregtigheid te verlos en vir homself 'n eienaardige volk te reinig, ywerig vir goeie werke.

35). Psalm 34: 16:
16 Die aangesig van die Here is teen die kwaaddoeners, om hulle gedagtenis van die aarde af uit te roei.

36). Psalm 32: 3:
3 Toe ek stilbly, word my bene die hele dag deur my gebrul.

37). Psalm 32: 1:
1 Welgeluksalig is hy wie se oortreding vergewe is, wie se sonde bedek is.

38). 1 Korintiërs 15:34:
34 Word wakker vir geregtigheid en sondig nie; want sommige het die kennis van God nie. Ek spreek dit tot u skande.

39). Mattheus 5:29:
29 En as u regteroog u beledig, haal dit dan uit en werp dit van u af; want dit is vir u voordelig dat een van u lede vergaan, en nie dat u hele liggaam in die hel gewerp word nie.

40). Hebreërs 9: 14:
14 Hoeveel te meer sal die bloed van Christus wat deur die ewige Gees homself sonder vlek aan God aangebied het, u gewete suiwer van die dooie werke om die lewende God te dien?
41). Efesiërs 1:7:
7 in wie ons verlossing het deur sy bloed, die vergewing van sondes, volgens die rykdom van sy genade;

42). Jakobus 5: 14-15:
14 Is daar siekes onder julle? laat hy die ouderlinge van die kerk roep; en laat hulle oor hom bid en hom met olie in die Naam van die Here salf. 15 En die gebed van die geloof sal die sieke red, en die Here sal hom oprig; en as hy sondes gedoen het, sal hulle hom vergewe word.

43). Jakobus 3:16:
16 Want waar beny en twis is, is daar verwarring en elke bose werk.

44). 1Joh 4:10:
10 Hierin is die liefde, nie dat ons God liefgehad het nie, maar dat hy ons liefgehad het en sy Seun gestuur het om die versoening vir ons sondes te wees.

45). Spreuke 14:12:
12 Daar is 'n weg wat vir 'n mens reg lyk, maar die einde daarvan is die weë van die dood.

46). Romeine 2:12:
12 Want almal wat sonder die wet gesondig het, sal ook sonder die wet vergaan; en elkeen wat in die wet gesondig het, sal deur die wet geoordeel word;

47). Spreuke 14:34:
Geregtigheid verhef 'n volk, maar sonde is 'n smaad vir enige volk.

48). Spreuke 10:7:
7 Die nagedagtenis van die regverdige is geseënd, maar die naam van die goddelose sal verrot.

49). Esegiël 18: 30b:
30 Daarom sal ek julle oordeel, o huis van Israel, elkeen volgens sy weë, spreek die Here HERE. Bekeer julle, en bekeer julle van al julle oortredinge; sodat ongeregtigheid nie jou ondergang sal wees nie.

30). 1 Korintiërs 15: 3-4:
3 Want ek het eerstens aan u oorgelewer wat ek ook ontvang het, dat Christus gesterf het vir ons sondes volgens die Skrifte; 4 En dat hy begrawe is en dat hy op die derde dag weer opgestaan ​​het volgens die Skrifte:

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikel21 Gebedspunte vir goddelike rigting
Volgende artikel50 Bybelverse oor geregtigheid kjv
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.