20 Bybelverse oor bekommernis en spanning

0
26475

Bybelverse oor bekommernis en spanning. Jesus het ons vertel dat 'wie onder ons deur bekommernis 'n haarstring in hul kop kan voeg'. Bekommernis of bekommernis is 'n teken van geloofloosheid. God wil nie hê dat ons ons oor die lewe moet bekommer nie, hy het gesê: soek net eers my koninkryk en my geregtigheid, dan kom al die dinge waaroor u bekommerd is, na u toe. Matteus 6:33.

Bekommernis lei tot stres, en stres is gevaarlik vir u gesondheid. Ek het met 20 Bybelverse oor bekommernis en stres vorendag gekom, wat u geloof sal verhoog en u sal laat weet dat wat die uitdaging ook al is, God steeds in beheer is. Ek moedig u aan om hierdie skrifgedeeltes met groot vertroue te lees.

20 Bybelverse oor bekommernis en spanning

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1). Jesaja 41:10:
10 Moenie vrees nie; want ek is met u; wees nie verskrik nie; want Ek is u God; Ek sal u versterk; ja, ek sal jou help; ja, ek ondersteun u met die regterhand van my geregtigheid.


2). Psalm 56: 3:
3 Hoe laat ek bang is, op U vertrou ek?

3). Filippense 4: 6-7:
6 Wees vir niks versigtig nie; maar laat u versoeke in alles deur gebed en smeking met danksegging aan God bekend gemaak word. 7 En die vrede van God wat alle verstand te bowe gaan, sal julle harte en gedagtes bewaar deur Christus Jesus.

4). Johannes 14:27:
27 Vrede, ek gaan met jou, my vrede, gee Ek vir jou; nie soos die wêreld gee nie, gee Ek jou. Laat jou hart nie verskrik word nie, en moenie bang wees nie.

5). 2 Timoteus 1:7:
7 Want God het ons nie die gees van vrees gegee nie; maar van krag en van liefde en van 'n gesonde verstand.

6). 1 Johannes 4:18:
18 Daar is geen vrees in die liefde nie; maar die volmaakte liefde dryf die vrees buite, want die vrees marteling. En hy wat vrees, het nie volmaak geword in die liefde.

7). Psalm 94: 19:
19 Deur die veelheid van my gedagtes binne-in my, verlustig u gemak my siel.

8). Jesaja 43:1:
1 Maar nou, so sê die Here wat jou geskape het, o Jakob, en jou wat jou gevorm het, Israel: wees nie bevrees nie; want Ek het jou verlos; ek het jou by jou naam geroep; jy is myne.

9). Spreuke 12:25:
Die swaarmoedigheid van die mens laat dit buig, maar 'n goeie woord juig dit.

10). Psalm 23: 4:
4 Al gaan ek deur die dal van die doodskaduwee, sal ek geen kwaad vrees nie; want U is met my; U staf en u staf vertroos my.

11). Josua 1: 9:
9 Het ek jou nie beveel nie? Wees sterk en met goeie moed; Wees nie bevrees of verskrik nie; want die Here jou God is met jou, oral waar jy heengaan.

12). Mattheus 6:34:
34 Dink daarom nie môre oor nie; want môre sal daaraan gedink word. Die onheil van hierdie dag is genoeg vir die dag.

13). 1 Petrus 5: 6-7:
6 Verneder julle dan onder die sterke hand van God, dat hy julle op die regte tyd kan verhef. 7 Werp al julle sorg op Hom; want hy sorg vir jou.

14). Jesaja 35:4:
4 Sê aan die wat bang is vir hulle: Wees sterk, wees nie bevrees nie; kyk, julle God sal kom met wraak, en God met vergelding; Hy sal jou kom red.

15). Lukas 12: 22-26:
22 En Hy sê vir sy dissipels: Daarom sê Ek vir julle: Dink nie aan julle lewe wat julle sal eet nie; ook nie vir die liggaam wat julle moet aantrek nie. 23 Die lewe is meer as vleis, en die liggaam is meer as klere. 24 Kyk na die kraaie, want hulle saai en oes nie; wat nie pakhuis of skuur het nie; en God voed hulle; hoeveel te meer is julle nie beter as die voëls nie? 25 En wie van julle kan een el by sy gedagtes toevoeg tot sy gestalte? 26 As julle dan nie die minste ding kan doen nie, waarom dink julle dan vir die res?

16). Psalm 27: 1:
1 Die Here is my lig en my heil; vir wie sal ek vrees? die Here is die krag van my lewe; vir wie sou ek bang wees?

17). Psalm 55: 22:
22 werp jou las op die Here, en Hy sal jou volhou. Hy sal die regverdiges nooit laat omkom nie.

18). Markus 6:50:
50 Want hulle het Hom almal gesien en was ontsteld. En hy het dadelik met hulle gepraat en vir hulle gesê: Hou goeie moed; dit is ek; wees nie bevrees nie.

19). Deuteronomium 31: 6:
6 Wees sterk en vol moed; wees nie bevrees en wees nie bevrees vir hulle nie; want dit is die Here jou God wat met jou saamtrek; Hy sal jou nie versaak en jou nie verlaat nie.

20). Jesaja 41: 13-14:
13 Want Ek, die Here u God, sal u regterhand hou en vir u sê: Moenie vrees nie; Ek sal jou help. 14 Moenie vrees nie, wurm Jakob, en julle manne van Israel! Ek sal jou help, spreek die Here, en jou verlosser, die Heilige van Israel.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.