Daaglikse Bybellees vir vandag 16 Oktober 2018

0
3588

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is geneem uit die boek Psalm 136: 1-26. Dit is 'n psalm van danksegging, ons loof die Here vir sy goedheid en sy goedertierenheid wat tot in ewigheid is. Die goedheid en barmhartigheid van onse God is van onskatbare waarde, dit kan nie gekoop of verdienstelik wees nie. Die barmhartigheid van die Here is onvoorwaardelik. God het vir moses gesê: Ek sal my ontferm oor wie ek hom wil ontferm; dit is nie die wil van hom nie, en ook nie die een wat hardloop nie, maar die van God wat barmhartigheid bewys.

As ons dit alles weet, moet ons Hom bedank vir sy onvoorwaardelike goedheid en barmhartigheid wat ons daagliks geniet. Die primêre doel van hierdie daaglikse Bybellees vir vandag is om ons te herinner aan God se onfeilbare liefde en vriendelikheid teenoor ons. Nie dat ons dit verdien nie, maar Hy gee dit aan ons op enige maniere. Vind vandag tyd om Hom te bedank.

Daaglikse Bybellees vir vandag

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Psalm 136: 1-26:

1 Loof die Here; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 2 Loof die God van die gode, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 3 Loof die Here van die here, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 4 Aan hom wat alleen groot wonders doen, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 5 Aan hom wat die hemel met wysheid gemaak het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 6 Aan hom wat die aarde uitstrek bo die waters, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 7 Aan hom wat groot ligte gemaak het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid: 8 die son heers oor die dag, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid: 9 die maan en sterre om te heers in die nag, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 10 Aan hom wat Egiptenaars met hul eersgeborenes verslaan het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 11 en Israel onder hulle uitgelei het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid: 12 met 'n sterke hand en met 'n uitgestrekte arm, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; vir ewig. 13 Aan hom wat die Skelfsee in dele verdeel het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 14 en Israel daardeur laat deurgaan; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 15 maar Farao en sy leër in die Skelfsee omvergewerp; sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 16 Aan hom wat sy volk deur die woestyn gelei het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 17 Aan hom wat groot konings verslaan het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 18 en beroemde konings gedood; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 19 Sihon, die koning van die Amoriete; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 20 En Og, die koning van Basan; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 21 en hulle land as erfenis gegee het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 22 En sy kneg Israel is 'n erfenis; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 23 wat aan ons gedink het in ons besitting, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid; 24 en ons verlos het van ons vyande, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. Wat voedsel gee aan alle vlees, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 25 Loof die God van die hemel, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Daaglikse gebede:

Vader, ek dank u dat U 'n goeie God is en dat U goedertierenheid tot in ewigheid is. Dankie dat u altyd vriendelikheid aan my betoon, selfs as ek dit nie verdien nie. Here ek is ewig dankbaar. Vader, ek dank u vir die behoud van my huishouding en vir die beskerming, Here vir al hierdie goedheid, ek kan u nooit terugbetaal nie, alles wat ek kan sê, my Here is dankie Vader. Dankie in Jesus naam.

Daaglikse belydenis

Ek verklaar dat ek vandag werk in die lig van Godswoord, daarom het die duisternis geen pad in my nie.
Goedheid en genade sal my deurgaans in die Naam van Jesus volg.
Ek verklaar dat die pyle wat bedags vlieg nie vandag en verder in my Naam en my huisgesin sal kom nie
Ek sal vandag bevoordeel word deur mans in die naam van Jesus
Ek verklaar dat ek geseënd is in Jesus se naam.

 

 


advertensies

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in