Daaglikse Bybellees 17 Oktober 2018

0
11434

Ons daaglikse Bybellees vandag is afkomstig uit die boek psalm 137: 1-9 en psalm 138: 1-8. Die Bybellees van vandag fokus op die gebed om hulp en beskerming. Psalm 137 :, is 'n gebed vir Jerusalem (simbolies vir die kerk), dat God haar moet onthou en veg teen haar vyande wat haar gevange wil neem. Ons moet bid vir die kerk van Christus, ons moet bid teen die demoniese inval van die poorte van die hel teen die kerk, ons moet die vyande van die kerk in gebede weerstaan.

Psalm 138: is ook 'n gebed om hulp; God het ons sy heilige gees gegee om ons te help; ons moet tot Hom bid in die Naam van Jesus vir goddelike hulp van bo. God is 'n God wat armes en geringes help; hy tree tussenbeide in wanneer ons om hulp roep, en hy sal sekerlik alles wat ons vandag en ewig betref, vervolmaak.

Daaglikse Bybellees vir vandag KJV

Psalm 137: 1-9:

1 By die riviere van Babel het ons daar gaan sit, ook geween as ons aan Sion gedink het. 2 Ons sit ons harpe op die wilgerbome daarin. 3 Want daar het die wat ons in ballingskap weggevoer het, van ons 'n lied nodig; en die wat ons vermors het, het ons verheug en gesê: Sing vir ons een van die liedere van Sion. 4 Hoe kan ons die lied van die Here in 'n vreemde land sing? 5 As ek u vergeet, o Jerusalem, dan sal my regterhand haar listigheid vergeet. 6 As ek u nie kan onthou nie, dan moet my tong kleef aan my dak; as ek nie Jerusalem bo my grootste vreugde verkies nie. 7 Dink aan die kinders van Edom, o Here, op die dag van Jerusalem; wat gesê het: Rase it, rase it, tot op die fondament daarvan. 8 O dogter van Babel wat verdelg moet word; gelukkig is hy wat u beloon soos u ons gedien het. 9 Gelukkig is hy wat u kleintjies op die klippe neem en stamp.

Psalm 138: 1-8:

1 Ek wil U loof met my hele hart; voor die gode sal ek U loof. 2 Ek sal aanbid in u heilige tempel en u Naam loof om u goedertierenheid en om u waarheid; want u verhef u woord bo u hele Naam. 3 Op die dag as ek huil, het u my geantwoord en my versterk met krag in my siel. 4 Al die konings van die aarde sal U loof, o HERE, as hulle die woorde van u mond hoor. 5 Hulle sal ook sing in die weë van die Here, want die heerlikheid van die Here is groot. 6 Alhoewel die Here hoog is, het hy tog ag op die nederiges; maar hy ken die vermeteles van ver af. 7 Al wandel ek in die moeilikheid, sal U my weer lewend maak; U sal u hand uitsteek teen die grimmigheid van my vyande, en u regterhand sal my red. 8 Die Here sal dit wat my aangaan, vervolmaak; u goedertierenheid, Here, is tot in ewigheid; verlaat die werke van u eie hande nie.

Daaglikse gebede:

Bevry my, o Heer, wys my u barmhartigheid en liefdevolle goedheid vandag. Staan op, o heer, my verdediging, laat my vyande nie lag oor my ondergang nie. In U, o Here, vertrou ek, red my vandag en neem al die eer in Jesus se naam.

Daaglikse belydenis:

Ek verklaar dat ek vandag geen hulp sal kry in Jesus Naam nie
Skaamheid sal vandag nie my deel wees in die Naam van Jesus nie
Ek sal hierdie uitdagings van my lewe in Jesus Naam oorkom.
Almal wat wag om my skande te sien, sal in die Naam van Jesus in die openbaar verneder word.
Ek verklaar dat ek bonatuurlik beskerm word in Jesus se naam.

 

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.