Daaglikse Bybellees Vandag 18 Oktober 2018

0
10319

Ons daaglikse Bybellees vandag is geneem uit die boek 2 Kronieke 1: 1-17 en 2 Kronieke 2: 1-18. Hierdie Bybelverse praat oor die koms van koning Salomo as koning van Isreal. Koning Salomo was die laaste koning wat die Bybelse verenigde isreal regeer.
2 Kronieke 1: Vertel ons hoe die jong koning Salomo sy leierskap begin het deur God te erken deur duisend brandoffers voor die aangesig van die Here te offer. Hier is 'n belangrike les om te leer, hoe ons ons dag begin, ons moet leer om ons dag by God te begin. As God die weg loop, sien hy net die oorwinning te midde van die storm. Tweedens het Salomo die Here om wysheid gevra, om te regeer en sy volk reguit te lei. Wysheid is die belangrikste ding, die verkryging van wysheid is die fundamentele sukses. Hy het nie gevra om rykdom of die dood van sy vyande nie, maar eerder wysheid gevra, dit is geen wonder dat hy die rykste koning was wat regeer het nie. Wat vra u vandag van die Here? Dit is belangrik dat u dit weet, die wysheid van God is alles wat u nodig het. Verkry wysheid, kry insig, en u sal daarmee verdien.

Die tweede bybellesing vandag is uit die boek 2 Kronieke 2: 1-18. Ons sien die voordele van koning Salomo se wysheid, wysheid gee ons leiding, wysheid gee ons uitnemendheid en wysheid help ons om kennis te beheer. Ek bid dat die wysheid van God in Jesus se naam op u moet rus terwyl u hierdie Bybelleeswerk bestudeer. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 1: 1-17:

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 En Salomo, die seun van Dawid, het sterk geword in sy koninkryk, en die Here sy God was met hom en het hom buitengewoon groot gemaak. 2 Toe het Salomo met die hele Israel gespreek, met die owerstes oor duisende en honderde en met die regters en met elke goewerneur in die hele Israel, die familiehoofde. 3 Toe gaan Salomo en die hele vergadering saam met hom na die hoogte wat in Gíbeon was; want daar was die tabernakel van die vergadering van God wat Moses, die kneg van die Here, in die woestyn gemaak het. 4 Maar die ark van God het Dawid van Kirjat-Jeárim gebring na die plek wat Dawid daarvoor berei het; want hy het daarvoor 'n tent opgeslaan in Jerusalem. 5 Verder het hy die koperaltaar wat Bezaleël, die seun van Uri, die seun van Hur, gemaak het, voor die tabernakel van die Here gesit; en Salomo en die vergadering het dit gesoek. 6 En Salomo het daarheen geklim na die koperaltaar voor die aangesig van die HERE wat by die tent van samekoms was, en hy het daar duisend brandoffers gebring. 7 In die nag het God aan Salomo verskyn en aan hom gesê: Vra wat ek jou sal gee. 8 En Salomo het tot God gesê: U het my vader Dawid groot guns bewys en my in sy plek koning gemaak. 9 Nou, Here God, laat u belofte aan my vader Dawid bevestig; want U het my koning gemaak oor 'n volk soos stof van die aarde in menigte. 10 Gee my nou wysheid en kennis, dat ek kan uitgaan en voor hierdie volk inkom; want wie kan oordeel oor u volk, wat so groot is? 11 En God het aan Salomo gesê: Omdat dit in u hart was, en u nie rykdom, rykdom of eer of die lewe van u vyande gevra het nie, en u ook nie 'n lang lewe gevra het nie; maar u moet wysheid en kennis vir u self vra, dat u my volk kan oordeel oor wie ek u koning gemaak het. 12 Wysheid en kennis word aan u gegee; en Ek sal jou rykdom en rykdom en eer gee soos niemand van die konings gehad het wat voor jou gewees het nie, en niemand sal ná jou dieselfde hê nie. 13 Toe kom Salomo van sy reis na die hoogte wat by Gíbeon in Jerusalem was, voor die tent van samekoms, en hy het oor Israel geregeer. 14 En Salomo het waens en ruiters versamel; en hy het duisend vier honderd waens en twaalf duisend ruiters gehad wat hy in die strydwaens en by die koning in Jerusalem geplaas het. 15 En die koning het silwer en goud in Jerusalem gemaak soos oorvloedig soos klippe, en sederbome het hy gemaak soos die wildevyebome wat in die vaal lê in oorvloed. 16 En Salomo het perde uit Egipte gebring en linnegare; die handelaars van die koning het die linnegare teen 'n prys ontvang. 17 En hulle het gaan haal en uit Egipte 'n wa gebring vir ses honderd sikkels silwer en 'n perd vir honderd en vyftig; en so het hulle perde uitgebring vir al die konings van die Hetiete en vir die konings van Aram. , op hul manier.


2 Kronieke 2: 1-18:

1 En Salomo het besluit om 'n huis te bou vir die Naam van die Here en 'n huis vir sy koninkryk. 2 En Salomo het tien en dertig duisend man gesê dat hulle laste moes dra, en tagtig duisend om op die berg te kap, en drie duisend ses honderd om toesig te hou. 3 Toe stuur Salomo na Huram, die koning van Tirus, om te sê: Net soos u met my vader Dawid gehandel het en hom sederbokke gestuur het om vir hom 'n huis te bou om daarin te woon, doen dit net so met my. 4 Kyk, ek bou 'n huis in die Naam van die Here my God om dit aan hom toe te wy en om vir hom soet wierook te laat opgaan en vir die voortdurende toonbrode en as brandoffer op die sabbatte, en op die nuwemane en op die feestye van die Here onse God. Dit is 'n verordening vir Israel vir ewig. 5 En die huis wat ek bou, is groot; want onse God is groot bo al die gode. 6 Maar wie kan vir hom 'n huis bou, omdat die hemel en die hemel van die hemel hom nie kan bevat nie? wie is ek dan dat ek vir hom 'n huis moet bou, behalwe om die offer voor sy aangesig te verbrand? 7 Stuur dan nou vir my 'n slim man om te werk in goud en in silwer en in koper en in yster en in purper en bloedrooi en pers blou, en wat kan bekwaam wees met die listige mense wat by my is. Juda en in Jerusalem wat my vader Dawid voorsien het. 8 Stuur ook sederbome, sipres en algum in die Líbanon vir my; want ek weet dat u dienaars vaardig is om hout in die Líbanon te kap; en kyk, my knegte sal by u knegte wees, 9 selfs om vir my hout in oorvloed te berei; want die huis wat ek gaan bou, sal wonderlik groot wees. 10 En kyk, ek gee aan u dienaars, die houtkappers wat hout sny, twintig duisend maal geslagen koring en twintig duisend kor gars en twintig duisend bad wyn en twintig duisend bat olie. 11 Toe antwoord Huram, die koning van Tirus, skriftelik wat hy aan Salomo gestuur het: Omdat die Here sy volk liefgehad het, het hy u as koning oor hulle aangestel. 12 En Huram het verder gesê: Geloofd sy die Here, die God van Israel, wat die hemel en die aarde gemaak het, wat aan die koning Dawid 'n wyse seun gegee het, toegerus met omsigtigheid en verstand om 'n huis te bou vir die Here en 'n huis vir sy huis koninkryk. 13 En nou het ek 'n listige man gestuur, toegerus met verstand, van my vader Huram; 14 die seun van 'n vrou uit die dogters van Dan; en sy vader was 'n man van Tirus, bekwaam om in goud en in silwer te werk; in koper, in yster, in klip en in hout, in pers, in blou en in fyn linne en in bloedrooi; ook om enige graf te begrawe en om elke uitrusting te ontdek wat vir hom opgeslaan sal word, met u listige manne en met die listige manne van my vader my heer Dawid. 15 Laat dan nou die koring en die gars, die olie en die wyn waarvan my heer gespreek het, aan sy dienaars stuur: 16 en ons sal hout uit die Líbanon sny soveel as u nodig het; Ek sal dit in die vlae oor die see na Joppe bring; en jy sal dit opbring na Jerusalem. 17 En Salomo het al die vreemdelinge wat in die land Israel was, getel volgens die getal waarmee sy vader Dawid hulle getel het; en hulle is honderd en vyftig duisend drie duisend ses honderd gevind.

Daaglikse gebede:

Vader, ek dank U vir u woord vanoggend, ek seën u naam dat u my volle wysheid in Christus Jesus gegee het. Ek verklaar daarom dat ek 'n nuwe skepping is en dat ek in bonatuurlike wysheid wandel. Christus het my wysheid gemaak. Dankie vader vir hierdie geskenk. Aan u alleen al die eer in Jesus Naam.

Daaglikse belydenis:

Ek verklaar dat ek die gedagte van Christus het
Ek verklaar dat ek in die wysheid van God wandel
Ek verklaar dat ek 'n gesonde verstand het
Ek verklaar dat ek bonatuurlike begrip in alle dinge het
Ek verklaar dat die wysheid van God in my my tot groter hoogtes sal neem in Jesus Naam.

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.