Daaglikse Bybellees 23 Oktober 2018.

0
9869

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek 2 Kronieke 9: 1-31 en 2 Kronieke 10: 1-19. Lees en wees geseënd.

Daaglikse Bybellees vandag

2 Kronieke 9: 1-31:
1 En toe die koningin van Skeba die gerug van Salomo hoor, het sy gekom om Salomo met harde vrae te beproef in Jerusalem, met 'n baie groot menigte, en kamele wat speserye en goud in oorvloed en edelgesteentes dra; en toe sy kom na Salomo, en sy het met hom gespreek oor alles wat in haar hart was. 2 En Salomo het haar al haar vrae vertel, en niks het vir Salomo weggesteek wat hy haar nie gesê het nie. 3 En toe die koningin van Skeba die wysheid van Salomo en die huis wat hy gebou het, gesien het, 4 die spys van sy tafel en die vergadering van sy dienaars en die diens van sy dienaars en hulle klere; ook sy kappers en hul klere; en sy opgang waarmee hy opgegaan het in die huis van die Here; daar was geen gees meer in haar nie. 5 En sy het aan die koning gesê: Dit was 'n waaragtige verslag wat ek in my land gehoor het oor u dade en u wysheid. 6 Maar ek het hulle woorde nie geglo totdat ek gekom het en my oë gesien het nie; kyk, die een helfte van die grootheid van u wysheid is my nie meegedeel nie, want u oortref die gerug wat ek gehoor het. 7 Gelukkig is u manne, en gelukkig is hierdie u dienaars wat gedurigdeur voor u staan ​​en u wysheid hoor. 8 Geloofd sy die Here u God wat u behaag het om u op sy troon te stel, om koning te wees vir die Here u God; omdat u God Israel liefgehad het om hulle vir ewig te bevestig, het hy u dan koning oor hulle gemaak om te doen oordeel en geregtigheid. 9 En sy het die koning honderd en twintig talente goud en 'n groot menigte speserye en edelgesteentes gegee; en daar was geen speserye soos die koningin van Skeba aan koning Salomo gegee het nie. 10 En die dienaars van Huram en die dienaars van Salomo wat goud uit Ofir gebring het, het albome en edelgesteentes gebring. 11 En die koning het terrasse van die algumbome gemaak vir die huis van die Here en die paleis van die koning, en siters en harpe vir sangers; en niemand is tevore gesien in die land Juda nie. 12 En koning Salomo het aan die koningin van Skeba al haar begeerte gegee, alles wat sy gevra het, behalwe wat sy vir die koning gebring het. En sy het omgedraai en na haar land gegaan, sy en haar dienaars. 13 En die gewig van die goud wat Salomo in een jaar gekom het, was ses honderd ses en sestig talente goud; 14 Behalwe wat kapelane en handelaars gebring het. En al die konings van Arabië en die goewerneurs van die land het Salomo goud en silwer gebring. 15 En koning Salomo het tweehonderd doele van geslagen goud gemaak: ses honderd sikkels geslagen goud het na een doel toe gegaan. 16 En drie honderd skilde wat hy van geslaan goud gemaak het; drie honderd sikkels goud het na een skild gegaan. En die koning het hulle in die huis van die woud van die Líbanon gesit. 17 Verder het die koning 'n groot troon van ivoor gemaak en dit met suiwer goud oorgetrek. 18 En daar was ses trappe na die troon, met 'n voetbank van goud, wat aan die troon vasgemaak was, en wat aan weerskante van die sitplek staan, en twee leeus wat by die tent staan; 19 en twaalf leeus het daar op die een gestaan sy en aan die ander kant op die ses trappe. Daar is nie soortgelyke in enige koninkryk gemaak nie. 20 Al die drinkware van koning Salomo was van goud, en al die voorwerpe in die huis van die woud van die Líbanon was van suiwer goud; daar is niks in die dae van Salomo bereken nie. 21 Want die skepe van die koning het met die dienaars van Huram na Tarsis vertrek; elke drie jaar het die skepe van Tarsis een keer met goud en silwer, ivoor en ape en poue gebring. 22 En koning Salomo het al die konings van die aarde in rykdom en wysheid deurgemaak. 23 En al die konings van die aarde het Salomo se aangesig gesoek om na sy wysheid te luister wat God in sy hart gesit het. 24 En hulle het elkeen sy geskenk gebring: silwervoorwerpe en goue voorwerpe en klere, harnas en speserye, perde en muile, elke jaar. 25 En Salomo het vier duisend stalle gehad vir perde en strydwaens en twaalf duisend ruiters; aan wie hy in die strydwaens en by die koning in Jerusalem geskenk het. 26 En hy het koning geword oor al die konings van die rivier af tot by die land van die Filistyne en tot by die grens van Egipte. 27 En die koning het in Jerusalem silwer gemaak soos klippe, en sederbome het hy gemaak soos die wildevyebome wat in die laagte is in oorvloed. 28 En hulle het vir Salomo perde uit Egipte en uit al die lande gebring. En die verdere geskiedenis van Salomo, die vroeëre en die latere, is dit nie beskrywe in die boek van die profeet Natan en in die profesie van Ahía, die Siloniet, en in die gesigte van Iddo, die siener, teen Jerobeam, die seun van Nebat nie? 30 En Salomo het gedurende die hele Israel veertig jaar in Jerusalem geregeer.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

2 Kronieke 10: 1-19:
1 En Rehábeam het na Sigem gegaan, want die hele Israel het na Sigem gekom om hom koning te maak. 2 En net toe Jerobeam, die seun van Nebat, wat in Egipte was, waarheen hy vir die koning Salomo gevlug het, dit hoor, het Jerobeam uit Egipte teruggekeer. 3 En hulle stuur en roep Hom. Jerobeam en die hele Israel het toe gekom en met Rehábeam gespreek en gesê: 4 U vader het ons juk baie bekommerd gemaak; verlig u nou die erge knegskap van u vader en sy swaar juk wat hy op ons gelê het, dat ons u kan dien. 5 En hy sê vir hulle: Kom na drie dae weer na my. En die volk het vertrek. 6 En koning Reh beam het raad gehou met die oudstes wat voor sy vader Salomo gestaan ​​het terwyl hy nog geleef het, en gesê: Watter raad gee u my om hierdie volk te antwoord? 7 En hulle het met hom gespreek en gesê: As u goed is met hierdie volk en hulle behaag en aan hulle goeie woorde spreek, sal hulle u dienaars vir ewig wees. 8 Maar hy het die raad wat die oumense hom gegee het, laat vaar en raad gehou met die jongmanne wat saam met hom opgeneem is wat voor hom staan. 9 En Hy sê vir hulle: Watter raad gee julle dat ons kan antwoord op hierdie volk wat met my gespreek het en gesê het: Maak die juk wat u vader ons opgelê het, effens af? 10 En die jongmanne wat saam met hom opgevoed is, het met hom gespreek en gesê: So moet u die volk antwoord wat u gesê het: U vader het ons juk swaar gemaak, maar u het dit vir ons ligter gemaak; so moet jy vir hulle sê: My vinger sal dikker wees as die lendene van my vader. 11 Want terwyl my vader 'n swaar juk op u gelê het, sal ek u juk meer gee; my vader het u met sweep getugtig, maar ek sal u met skerpioene tugtig. 12 En Jerobeam en die hele volk het op die derde dag na Rehábeam gekom terwyl die koning beveel en gesê het: Kom op die derde dag weer na my toe. 13 En die koning antwoord hulle grof; en koning Rehábeam het die raad van die ou manne laat vaar. 14 En hulle het geantwoord volgens die raad van die jongmanne en gesê: My vader het u juk swaar gemaak, maar ek sal daaraan toevoeg; my vader het u met sweep getugtig, maar ek sal u tugtig. met skerpioene. 15 En die koning het nie na die volk geluister nie, want die saak was van God, dat die Here sy woord kon volbring wat hy gespreek het deur die hand van Ahía, die Siloniet, aan Jerobeam, die seun van Nebat. 16 Toe die hele Israel sien dat die koning nie na hulle luister nie, antwoord die volk die koning en sê: Watter aandeel het ons aan Dawid? en ons het geen erfdeel aan die seun van Isai nie; elkeen na u tente, o Israel! En ​​nou, Dawid, sorg vir u huis. Toe gaan die hele Israel na hulle tente toe. 17 Maar die kinders van Israel wat in die stede van Juda gewoon het, het oor hulle regeer. 18 Daarop stuur koning Reh beam Hadoram wat oor die bydrae was; en die kinders van Israel het hom met klippe gestenig, sodat hy gesterf het. Maar koning Rehábeam het vinnig gehardloop om hom na sy wa te haal om na Jerusalem te vlug.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.