Daaglikse Bybellees 26 Oktober 2018

0
10079

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek van 2 Kronieke 15: 1-19, en 2 Kronieke 16: 1-14. Lees en wees geseënd.

Bybellees vir vandag.

2 Kronieke 15: 1-19:

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 En die Gees van God het oor Azarja, die seun van Oded, gekom. 2 En hy het uitgegaan om Asa tegemoet te gaan en vir hom gesê: Luister na my, Asa en die hele Juda en Benjamin! Die Here is met julle, terwyl julle by hom is; En as julle Hom soek, sal Hy deur julle gevind word; maar as julle hom verlaat, sal hy julle verlaat. 3 Israel was 'n lang tyd sonder die ware God en sonder 'n lerende priester en sonder wet. 4 Maar toe hulle in hul moeilikheid hulle tot die Here, die God van Israel, bekeer en na Hom gesoek het, is Hy deur hulle gevind. 5 En in daardie tyd was daar geen vrede vir die uitgang en ook nie vir die een wat ingekom het nie, maar daar was groot bekommernis oor al die inwoners van die lande. 6 En die nasie en die stad van die stad is verwoes, want God het hulle met alle teëspoed beywer. 7 Wees dan sterk, en laat julle hande nie swak wees nie, want u werk word beloon. 8 En toe Asa hierdie woorde hoor en die profesie van die profeet Oded, het hy moed aangehad en die gruwelike afgode uit die hele land Juda en Benjamin en uit die stede wat hy van die gebergte van Efraim af geneem het, weggeneem; het die altaar van die Here wat voor die stoep van die Here was, hernu. 9 En hy het die hele Juda en Benjamin en die vreemdelinge saam met hulle versamel uit Efraim en Manasse en uit Símeon; want hulle het in oorvloed uit Israel na hom geval toe hulle sien dat die Here sy God met hom was. 10 En hulle het in Jerusalem versamel in die derde maand, in die vyftiende jaar van die regering van Asa. 11 En hulle het dieselfde tyd aan die Here geoffer van die buit wat hulle gebring het: sewe honderd beeste en sewe duisend stuks kleinvee. 12 En hulle het 'n verbond gesluit om die Here, die God van hulle vaders, met hul hele hart en met hul hele siel te soek; 13 Dat elkeen wat die Here, die God van Israel, nie wil soek nie, gedood moet word, klein of groot, man of vrou. 14 En hulle het die HERE met 'n groot stem en met gejuig en trompette en kornette gesweer. 15 En die hele Juda was bly oor die eed, want hulle het met hul hele hart gesweer en hom met hul hele begeerte gesoek; en die HERE het hulle rus rondom gegee. 16 En ook oor Maächa, die moeder van koning Asa, het hy haar van koningin verwyder omdat sy 'n afgod in 'n bos gemaak het; en Asa het haar afgod afgekap en dit gestempel en dit aan die spruit Kidron verbrand. 17 Maar die hoogtes is nie uit Israel weggevoer nie; maar die hart van Asa was al sy dae volmaak. 18 En hy het die dinge wat sy vader opgedra het, in die huis van God gebring, en wat hy self ingewy het, silwer en goud en voorwerpe. 19 En daar was geen oorlog meer in die vyf en dertigste jaar van die regering van Asa nie.


2 Kronieke 16: 1-14:

1 In die ses en dertigste jaar van die regering van Asa het Baësa, die koning van Israel, teen Juda opgetrek en Rama gebou met die doel om niemand uit te laat of by Asa, die koning van Juda, in te gaan nie. 2 Toe haal Asa silwer en goud uit die skatte van die huis van die Here en die huis van die koning en stuur dit na Ben-Hadad, die koning van Aram, wat in Damaskus woon, om te sê: 3 Daar is 'n verbond tussen my en jou. soos daar tussen my vader en u vader was: kyk, ek het vir u silwer en goud gestuur; Gaan, breek u verbond met Baésa, die koning van Israel, dat hy van my kan wyk. 4 En Bénhadad het na koning Asa geluister en die leërowerstes na die stede van Israel gestuur; en hulle het Ijon en Dan en Abel-Maim en al die winkelstede van Náftali verslaan. 5 En toe Baésa dit hoor, het hy opgehou om Rama te bou en sy werk laat ophou. 6 Toe neem koning Asa die hele Juda in; En hulle het die klippe van Rama en sy hout waarmee Baasha gebou het, weggevoer; en hy het daarmee Geba en Mispa gebou. 7 In daardie tyd het Hanani, die siener, na Asa, die koning van Juda, gekom en vir hom gesê: Omdat u op die koning van Aram staatgemaak het en nie op die Here u God vertrou het nie, is die leër van die koning van Aram ontsnap. van u hand. 8 Was die Ethiopiërs en die Lubiërs nie 'n groot leër met baie strydwaens en ruiters nie? maar omdat u op die Here vertrou het, het Hy hulle in u hand gegee. 9 Want die oë van die Here hardloop heen en weer oor die hele aarde om homself sterk te betoon namens hulle wie se hart hom volmaak het. Hierin het jy dwaas gehandel; van nou af sal jy oorloë hê. 10 Toe het Asa kwaad geword vir die siener en hom in die gevangenis gesit; want hy was woedend oor hom oor hierdie ding. En Asa het sommige mense dieselfde tyd verdruk. 11 En kyk, die geskiedenis van Asa, eerste en laaste, kyk, dit is beskrywe in die boek van die konings van Juda en Israel. 12 En Asa was in die nege en dertigste jaar van sy regering siek aan sy voete totdat sy siekte baie groot was; maar in sy siekte het hy nie na die Here gesoek nie, maar na die geneeshere. 13 En Asa het ontslaap met sy vaders en is gesterwe in die een en veertigste jaar van sy regering. 14 En hy is begrawe in sy eie grafte wat hy vir homself in die stad van Dawid gemaak het, en hom neergelê in die bed wat gevul was met soet geure en allerhande soorte speserye, berei volgens die kuns van die voorvader; en hulle het 'n baie groot verbranding vir hom.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.