Daaglikse Bybellees Vandag 24 Oktober 2018

0
11057

Ons daaglikse Bybellees is uit die boek 2 Kronieke 11: 1-23 en 2 Kronieke 12: 1-16. Lees en wees geseënd.

Daaglikse Bybellees.

2 Kronieke 11: 1-23:
1 Toe Rehábeam in Jerusalem kom, het hy uit die huis van Juda en Benjamin honderd en tagtig duisend uitgesoekte manne versamel wat vegters was, om teen Israel te veg, om die koninkryk na Rehábeam terug te bring. 2 Maar die woord van die Here het tot Semája, die man van God, gekom en gesê: Spreek met Reh beam, die seun van Salomo, die koning van Juda, en met die hele Israel in Juda en Benjamin, en sê: So spreek die Here: Julle mag nie Trek op en veg teen julle broers; keer elkeen terug na sy huis, want hierdie ding word deur my gedoen. En hulle het na die woorde van die Here geluister en teruggegaan om teen Jerobeam te gaan. 3 En Rehábeam het in Jerusalem gaan woon en stede gebou om hulle in Juda te verdedig. 4 Hy het selfs Betlehem en Etam en Tekoa gebou, 5 en Bet-Sur en Soko en Adullam, 6 en Gat en Marésa en Sif, 7 en Adoráim en Lagis en Aseka, 8 en Sorea en Ajalon. en Hebron wat in Juda en in Benjamin omheinde stede is. 9 En hy het die bergvestings versterk en owerstes daarin gesit en voorraad van olie en olie en wyn. 10 En in elke stad het hy skilde en spiese gesit en hulle buitengewoon sterk gemaak met Juda en Benjamin aan sy sy. 11 En die priesters en die Leviete wat in die hele Israel was, het hom uit al hulle gebiede besoek. 12 Want die Leviete het hulle weiveld en hulle besitting verlaat en in Juda en Jerusalem aangekom; want Jerobeam en sy seuns het hulle verdryf om die priesteramp aan die Here uit te voer. 13 En hy het vir hom priesters aangestel vir die hoogtes en vir die duiwels en vir die kalwers wat hy gemaak het. 14 En agter hulle aan uit al die stamme van Israel wat hulle hart gerig het om die Here, die God van Israel, te soek, het na Jerusalem gekom om aan die Here, die God van hulle vaders, te offer. 15 En hulle het die koninkryk van Juda versterk en Rehábeam, die seun van Salomo, drie jaar sterk gemaak; drie jaar lank het hulle in die weg van Dawid en Salomo gewandel. 16 En Rehábeam het vir hom Mahalat, die dogter van Jerimot, die seun van Dawid, as vrou geneem, en Abihail, die dogter van Eliab, die seun van Isai; 17 wat vir hom kinders gebaar het; Jehus en Samaría en Saham. 18 En ná haar het hy Maächa, die dogter van Absalom, geneem; wat vir hom Abía en Attai en Siza en Selomit gebaar het. 19 En Rehábeam het Maächa, die dogter van Absalom, liefgehad bo al sy vrouens en sy byvroue; want hy het agttien vroue geneem en sestig byvroue; en hy het agt en twintig seuns en sestig dogters gehad. 20 En Rehábeam het Abía, die seun van Maächa, die seun hoof, as heerser onder sy broers; want hy het gedink om hom koning te maak. 21 En hy het verstandig gehandel en al sy kinders versprei in al die lande van Juda en Benjamin in elke omheinde stad; en hy het hulle oorwinnaar in oorvloed gegee. En hy het baie vroue begeer.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

2 Kronieke 12: 1-16:
1 En toe Reh beam die koninkryk gevestig en homself versterk het, het hy die wet van die Here verlaat en die hele Israel saam met hom. 2 En dit het gebeur dat in die vyfde jaar van koning Rehábeam, Sisak, die koning van Egipte, teen Jerusalem opgetrek het, omdat hulle teen die Here oortree het, met twaalf honderd strydwaens en sestig duisend ruiters; het saam met hom uit Egipte gekom; die Lubim, die Sukkiims en die Ethiopiërs. 3 En hy het die omheinde stede met betrekking tot Juda geneem en in Jerusalem aangekom. 4 Toe kom die profeet Semája na Rehábeam en die vorste van Juda, wat weens Sisak bymekaargekom het in Jerusalem, en vir hulle gesê: So spreek die Here: Julle het my verlaat, en ek het julle ook in die land verlaat. hand van Shishak. 5 Toe het die vorste van Israel en die koning hulself verneder; en hulle antwoord: Die Here is regverdig. 6 En toe die Here sien dat hulle hulleself verootmoedig, het die woord van die Here tot Semaja gekom en gesê: Hulle het hulleself verneder; daarom sal Ek hulle nie vernietig nie, maar Ek sal hulle redding gee; en my toorn sal nie deur die hand van Sisak oor Jerusalem uitgestort word nie. 7 Maar hulle sal sy dienaars wees; dat hulle my diens en die diens van die koninkryke van die lande kan ken. 8 So het Sisak, die koning van Egipte, teen Jerusalem opgetrek en die skatte van die huis van die Here en die skatte van die huis van die koning weggeneem; Hy het alles geneem; hy het ook die goue skilde wat Salomo gemaak het, weggeneem. 9 In plaas daarvan het koning Rehábeam skilde van koper gemaak en dit oorgegee aan die hand van die owerste van die lyfwag wat die ingang van die huis van die koning bewaak het. 10 En toe die koning in die huis van die Here ingaan, kom die wag en haal dit en bring dit weer in die wagkamer. 11 En toe hy homself verneder het, het die toorn van die Here van hom afgewend dat hy hom nie heeltemal sou vernietig nie; en ook in Juda het dit goed gegaan. 12 Toe het koning Rehábeam hom in Jerusalem versterk en regeer; want Rehábeam was veertig jaar oud toe hy koning geword het, en sewentien jaar het hy in Jerusalem geregeer, die stad wat die Here uit al die stamme van Israel verkies het om sit sy naam daar. En die naam van sy moeder was Naäma, die Ammoniet. 13 En hy het gedoen wat verkeerd was, omdat hy sy hart nie bereid was om die Here te soek nie. 14 En die geskiedenis van Rehábeam, die vroeëre en die latere, is dit nie beskrywe in die boek van die profeet Semája en van die siener Iddo, oor geslagsregisters nie? En daar was voortdurend oorloë tussen Reh beam en Jerobeam. 15 En Rehábeam het ontslaap met sy vaders en is begrawe in die stad van Dawid; en sy seun Abía het in sy plek koning geword.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.