Daaglikse Bybellees Vandag 25 Oktober 2018.

0
9755

Ons daaglikse Bybellees vandag uit die boek 2 Kronieke 13: 1-22, en 2 Kronieke 14: 1-15. Lees en geseën.

Daaglikse Bybellees vandag.

2 Kronieke 13: 1-22:


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

1 En in die agttiende jaar van koning Jerobeam het Abía oor Juda koning geword. 2 Hy het drie jaar in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Michaja, die dogter van Uriel van Gíbea. En daar was oorlog tussen Abia en Jerobeam. 3 En Abía het die slagorde opgestel met 'n leër van dapper krygsmanne, vier honderd duisend uitgesoekte manne; Jerobeam het ook die stryd teen hom opgestel met agt honderd duisend uitverkore manne, dapper helde. 4 En Abía het opgestaan ​​op die gebergte Semarajim wat by die gebergte van Efraim is, en gesê: Luister na my, Jerobeam en die hele Israel! 5 Moet julle nie weet dat die Here, die God van Israel, die koningskap oor Israel aan Dawid vir ewig gegee het nie, selfs aan hom en sy seuns deur 'n soutverbond? 6 Maar Jerobeam, die seun van Nebat, die dienskneg van Salomo, die seun van Dawid, het opgestaan ​​en teen sy heer gerebelleer. 7 En ydele manne, die kinders van Belial, het bymekaargekom en hulle versterk teen Reh beam, die seun van Salomo, toe Rehábeam jonk en sagmoedig was en hulle nie kon weerstaan ​​nie. 8 En nou dink julle om die koninkryk van die Here te weerstaan ​​in die hand van die seuns van Dawid; en wees 'n groot menigte, en daar is goue kalwers by julle wat Jerobeam julle as gode gemaak het. 9 Het julle nie die priesters van die Here, die seuns van Aäron en die Leviete, uitgedrywe en julle priesters gemaak volgens die nasies van ander lande nie? sodat elkeen wat kom om hom te besing met 'n jong bul en sewe ramme, dieselfde is as priester van die wat geen gode is nie. 10 Maar ons, die Here is onse God, en ons het Hom nie verlaat nie; en die priesters wat die Here dien, is die seuns van Aäron, en die Leviete wag op hul werk. 11 En hulle het elke môre en elke aand brandoffers en soet wierook aan die Here gebring; die suiwer tafel; en die kandelaar van goud met sy lampe om elke aand te verbrand; want ons hou die diens van die Here onse God; maar julle het hom verlaat. 12 En kyk, God is self met ons as owerste oor duisend, en sy priesters met trompette om alarm teen u te roep. Kinders van Israel, veg nie teen die Here, die God van julle vaders nie; want julle sal nie voorspoedig wees nie. 13 Maar Jerobeam het 'n hinderlaag agter hulle laat kom; so was hulle voor Juda, en die hinderlaag was agter hulle. 14 En toe Juda omdraai, kyk, die geveg was voor en agter; en hulle het tot die Here geroep, en die priesters het op die trompette geluister. 15 Toe het die manne van Juda geskreeu; en terwyl die manne van Juda skree, gebeur dit dat God Jerobeam en die hele Israel voor Abía en Juda verslaan het. 16 En die kinders van Israel het voor Juda gevlug, en God het hulle in hul hand gegee. 17 En Abía en sy manskappe het hulle met 'n groot slagting doodgeslaan; en daar is vyf honderdduisend uitgesoektes van Israel neergeslaan. 18 En die kinders van Israel is destyds ondergebring, en die kinders van Juda het die oorhand gekry, omdat hulle op die Here, die God van hulle vaders, vertrou het. 19 En Abía het Jerobeam agtervolg en stede van hom weggeneem, Bet-el met sy onderhorige plekke, en Jesana met sy onderhorige plekke, en Efraine met sy onderhorige plekke. 20 En Jerobeam het ook nie weer krag gekry in die dae van Abía nie; en die Here het hom geslaan, sodat hy gesterf het. 21 Maar Abía het sterk geword en veertien vroue getrou en die vader van twee en twintig seuns en sestien dogters gehad.

2 Kronieke 14: 1-15:

1 En Abía het ontslaap met sy vaders en is begrawe in die stad van Dawid; en sy seun Asa het in sy plek koning geword. In sy dae was die land tien jaar stil. 2 En Asa het gedoen wat goed en reg was in die oë van die Here sy God. 3 Want hy het die altare van die vreemde gode en die hoogtes verwyder en die beelde afgebreek en die boomstamme afgekap. 4 het Juda beveel om die Here, die God van hulle vaders, te soek en die wet en die gebod te doen. 5 Hy het ook die hoogtes en die beelde uit al die stede van Juda weggeneem; en die koninkryk was stil voor sy aangesig. 6 En hy het omheinde stede in Juda gebou, want die land het rus gehad, en hy het in daardie jare geen oorlog gehad nie; omdat die Here hom rus gegee het. 7 Daarom het hy vir Juda gesê: Laat ons hierdie stede bou en mure en torings, poorte en grendels rondom hulle maak, terwyl die land nog voor ons lê; omdat ons die Here onse God gesoek het, het ons Hom gesoek, en Hy het ons rus gegee van alle kante. Hulle het dus gebou en voorspoedig geword. 8 En Asa het 'n leër van manne gehad wat teiken en spiese gedra het, uit Juda, drie honderd duisend; en uit Benjamin twee skilde en boë, twee honderd en tagtig duisend; hulle almal dapper helde. 9 En Serag, die Kus van Ethiopië, het teen hulle uitgetrek met 'n leër van duisend duisend en drie honderd strydwaens; en by Marésa gekom. 10 Toe het Asa teen hom uitgetrek, en hulle het die slagorde in die dal Sefata by Marésa opgestel. 11 En Asa het die Here sy God aangeroep en gesê: Here, dit is niks om u te help nie, of dit met baie is, of met die wat geen mag het nie; help ons, Here onse God! want ons rus op u, en in u Naam gaan ons teen hierdie menigte. Here, U is ons God; laat die mens nie oorwin nie. 12 En die Here het die Ethiopiërs verslaan voor Asa en voor Juda; en die Ethiopiërs het gevlug. 13 En Asa en die manskappe wat by hom was, het hulle agtervolg tot by Gerar; en die Kusiete is omvergewerp, sodat hulle hulself nie kon herstel nie; want hulle is vernietig voor die aangesig van die Here en voor sy leër; en hulle het baie buit weggevoer. 14 En hulle het al die stede rondom Gerar verslaan; want die vrees van die Here het oor hulle gekom; en hulle het al die stede verwoes; want daar was baie buit in hulle. 15 Hulle het ook die tente van vee geslaan en skape en kamele in oorvloed weggevoer en na Jerusalem teruggekeer.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.