Daaglikse Bybellees Vandag 27 Oktober 2018

0
10377

Ons daaglikse Bybellees is geneem uit 2 Kronieke 17: 1-19, 2 Kronieke 18: 1-34. Lees en wees geseënd.

Daaglikse Bybellees

2 Kronieke 17: 1-19:

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 En sy seun Josafat het in sy plek koning geword en hom versterk teen Israel. 2 En hy het leërmag in al die omheinde stede van Juda gesit en wagposte opgestel in die land Juda en in die stede van Efraim wat sy vader Asa ingeneem het. 3 En die Here was met Josafat, omdat hy in die eerste weë van sy vader Dawid gewandel en na die Baäls nie gesoek het nie; 4 Maar het die Here, die God van sy vader, gesoek en gewandel in sy gebooie en nie volgens die handelinge van Israel nie. Daarom het die Here die koninkryk in sy hand bevestig; en die hele Juda het vir Josafat geskenke gebring; en hy het rykdom en eer in oorvloed gehad. 5 En sy hart het verhewe geword in die weë van die Here; hy het ook die hoogtes en die boomstamme uit Juda weggeneem. 6 En in die derde jaar van sy regering het hy sy vorste, na Ben-Hagel en Obádja en Sagaría en Netáneël en Michaja gestuur om in die stede van Juda onderrig te gee. 7 En hy het Leviete, Sem ja, en Nethanja en Sebádja en Asahel en Semiramot en Jeonathan en Adonia en Tobia en Tob-Adonia, Leviete gestuur; en saam met hulle Elisáma en Joram, priesters. 8 En hulle het in Juda geleer en die wetboek van die Here by hulle gehad en in al die stede van Juda rondgegaan en die volk geleer. 9 En die vrees van die Here het geval op al die koninkryke van die lande rondom Juda, sodat hulle geen oorlog teen Josafat gevoer het nie. 10 En sommige van die Filistyne het Josafat geskenke gebring en silwer gebring; en die Arabiere het vir hom kleinvee gebring, sewe duisend sewe honderd ramme en sewe duisend sewe honderd bokke. 11 En Josafat het buitengewoon groot geword; en hy het kastele in Juda en woonstede gebou. 12 En hy het baie sake gedoen in die stede van Juda, en die krygsmanne, dapper helde, was in Jerusalem. 13 En dit is hulle getal volgens hulle families: van Juda, owerstes oor duisende; Adna, die owerste, en saam met hom drie dapper helde, drie honderd duisend. 14 En naas hom was die owerste Jóhanan en saam met hom twee honderd en tagtig duisend. 15 En naas hom was Amásia, die seun van Sigri, wat homself gewillig aan die Here geoffer het; en saam met hom twee honderd duisend dapper helde. 16 en van Benjamin; Eljada, 'n dapper held, en saam met hom twee honderd duisend gewapende manne met boog en skild. 17 En naas hom was Josabad, en saam met hom honderd en tagtig duisend wat gereed was vir die oorlog. 18 Hulle het op die koning gewag, behalwe die wat die koning in die omheinde stede in die hele Juda gesit het.


2 Kronieke 18: 1-34:

1 En Josafat het rykdom en eer in oorvloed gehad en het verbinding met Agab gehad. 2 En na enkele jare het hy afgetrek na Agab, na Samaría. En Agab het vir hom kleinvee en beeste in oorvloed en vir die manskappe wat hy by hom gehad het, doodgemaak en hom oorreed om saam met hom op te trek na Ramot in Gílead. 3 En Agab, die koning van Israel, het vir Josafat, die koning van Juda, gesê: Sal u saam met my na Ramot in Gílead gaan? En hy antwoord hom: Ek is soos u en my volk soos u volk; en ons sal in die oorlog met u wees. 4 En Josafat sê aan die koning van Israel: Raadpleeg tog die woord van die Here vandag. 5 Daarom het die koning van Israel vierhonderd man van profete vergader en vir hulle gesê: Moet ons na Ramot in Gílead gaan om te veg, of sal ek dit verbied? En hulle antwoord: Trek op; want God sal dit in die hand van die koning gee. 6 Maar Josafat antwoord: Is hier nie 'n profeet van die Here nie, dat ons hom kan raadpleeg? 7 En die koning van Israel sê vir Josafat: Daar is nog een man om die HERE te raadpleeg; maar ek haat hom; want hy het nooit goed vir my geprofeteer nie, maar altyd kwaad. Dit is Miga, die seun van Imla. En Josafat sê: Laat die koning nie so sê nie. 8 En die koning van Israel het een van sy opsigters geroep en gesê: Gaan haal vinnig Miga, die seun van Imla. 9 En die koning van Israel en Josafat, die koning van Juda, het een van hulle op sy troon gaan sit, geklee in hul klere, en hulle het op 'n nietige plek gaan sit by die ingang van die poort van Samaría; en al die profete het voor hulle geprofeteer. 10 En Sedekía, die seun van Kenaäna, het vir hom ysterhorings gemaak en gesê: So spreek die Here: Met hierdie moet jy Sirië stoot totdat hulle vernietig is. 11 En al die profete het so geprofeteer en gesê: Trek op na Ramot in Gílead en word voorspoedig; want die Here sal dit in die hand van die koning gee. 12 En die boodskapper wat gegaan het om Miga te roep, het met hom gespreek en gesê: Kyk, die woorde van die profete verklaar die koning met een instemming goed; Laat u woord dan tog soos een van hulle wees en spreek goed. 13 En Miga sê: So waar as die HERE leef, wat my God sal sê, dit sal ek spreek. 14 En toe hy by die koning kom, sê die koning vir hom: Miga, moet ons na Ramot in Gílead gaan om te veg, of sal ek dit weerhou? En hy antwoord: Trek op en voorspoed, en hulle sal in u hand gegee word. 15 En die koning sê vir hom: Hoeveel keer moet ek u besweer dat u niks anders as die waarheid vir my sê in die Naam van die Here nie? 16 Toe sê hy: Ek het die hele Israel op die berge verstrooi gesien soos skape wat geen herder het nie; en die Here het gesê: Hulle het geen heer nie; laat hulle dan elkeen in vrede na sy huis terugkeer. 17 Toe sê die koning van Israel vir Josafat: het ek u nie gesê dat hy nie goed vir my sal profeteer nie, maar sleg? 18 Weer het hy gesê: Luister dan na die woord van die Here; Ek het die Here sien sit op sy troon en die hele leër van die hemel aan sy regter- en linkerhand staan. 19 En die Here het gesê: Wie sal Agab, die koning van Israel, lok, dat hy kan optrek en val in Ramot in Gílead? En die een het op hierdie manier gesê en die ander op die manier. 20 Toe kom daar 'n gees uit en gaan staan ​​voor die aangesig van die Here en sê: Ek sal hom verlei. En die Here sê vir hom: Waarmee? 21 En hy antwoord: Ek sal uitgaan en 'n leuenagtige gees word in die mond van al sy profete. En die Here het gesê: Jy moet hom verlei, en jy sal ook die oorhand kry; gaan uit en doen so. 22 Nou dan, kyk, die Here het 'n leuengees in die mond van hierdie u profete gesit, en die HERE het kwaad teen u gespreek. 23 Toe kom Sedekía, die seun van Kenaäna, nader en slaan Miga op die wang en sê: Hoe gaan die Gees van die Here van my af om met u te spreek? 24 En Miga sê: Kyk, jy sal sien op die dag as jy na 'n binnekamer gaan om jou weg te steek. 25 Toe sê die koning van Israel: Neem Miga en bring hom terug na Amon, die goewerneur van die stad, en na Joas, die seun van die koning; 26 En sê: So sê die koning: Sit hierdie man in die gevangenis en voed hom met brood van verdrukking en water van verdrukking totdat ek in vrede terugkom. 27 En Miga sê: As u sekerlik in vrede terugkeer, dan het die Here nie deur my gespreek nie. En hy antwoord: Luister, alle mense! 28 En die koning van Israel en Josafat, die koning van Juda, het opgetrek na Ramot in Gílead. 29 En die koning van Israel het vir Josafat gesê: Ek sal my onkenbaar maak en gaan veg; maar trek u kleed aan. Toe vermom die koning van Israel homself; en hulle het na die geveg gegaan. 30 En die koning van Aram het die owerstes van die waens wat by hom was, bevel gegee en gesê: veg nie met klein of groot nie, behalwe met die koning van Israel. 31 En toe die owerstes van die waens Josafat sien, sê hulle: Dit is die koning van Israel. Daarom het hulle hom omring om te veg; maar Josafat het geskreeu, en die Here het hom gehelp; en God het hulle beweeg om van hom af weg te gaan. 32 Toe die owerstes van die waens sien dat dit nie die koning van Israel was nie, het hulle weer van agtervolging afvallig geword. 33 En 'n sekere man trek 'n boog by die waak en slaan die koning van Israel tussen die gewrigte van die harnas; daarom sê hy aan sy wa: draai u hand uit, dat u my uit die leër kan bring; want ek is gewond.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.