Daaglikse Bybellees 28 Oktober 2018

0
10013

Ons daaglikse Bybellees is geneem uit die boek 2 Kronieke 19: 1-11 en 2 Kronieke 20: 1-37. Lees en geseënd wees.

Daaglikse Bybellees Vandag.

2 Kronieke 19: 1-11:

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

1 En Josafat, die koning van Juda, het in vrede na Jerusalem teruggekeer. 2 En Jehu, die seun van Hanani, die siener, het hom tegemoetgegaan en vir koning Josafat gesê: Moet u die goddelose mense help en die wat die Here haat, liefhê? daarom is daar toorn oor u van die aangesig van die HERE. 3 Tog is daar goeie dinge in u gevind deurdat u die boomstamme uit die land weggeneem het en u hart voorberei het om God te soek. 4 En Josafat het in Jerusalem gaan woon; en hy het weer deur die volk uit Berséba vertrek na die gebergte van Efraim en dit teruggebring na die Here, die God van hulle vaders. 5 En hy het regters in die land opgestel in al die omheinde stede van Juda, stad vir stad, 6 en aan die beoordelaars gesê: Pas op wat julle doen; want julle oordeel nie vir 'n mens nie, maar vir die Here wat by julle is. die uitspraak. 7 Laat dan nou die vrees van die Here oor u wees; pas op en doen dit; want daar is geen ongeregtigheid by die Here onse God nie, en geen agting vir persone of gawes nie. 8 Josafat het ook die setels van die Leviete en van die priesters en van die familiehoofde van Israel in Jerusalem gedoen, na die oordeel van die Here en vir twis toe hulle teruggekeer het na Jerusalem. 9 En hy het hulle bevel gegee en gesê: So moet julle doen in die vrees van die Here, getrou en met 'n volkome hart. 10 En wat die saak onder julle broers wat in hulle stede woon, tussen bloed en bloed, tussen wet en gebod, insettinge en verordeninge, sal julle ook waarsku dat hulle nie teen die Here oortree nie, en die toorn sal daaroor kom. dit en julle, en julle broers; doen dit, en julle sal nie oortree nie. 11 En kyk, Amárja, die owerpriester, is oor u in alle sake van die Here; en Sebádja, die seun van Ismael, die owerste van die huis van Juda, oor al die sake van die koning; ook moet die Leviete voor u dienaars wees. Doen moed, en die Here sal met die goeie wees.

2 Kronieke 20: 1-37:

1 En dit het ook gebeur dat die kinders van Moab en die kinders van Ammon en saam met hulle ander, buiten die Ammoniete, teen Josafat geveg het om te veg. 2 En daar het iemand gekom wat dit aan Josafat gesê het en gesê het: 'n Groot menigte kom teen u van oorkant die see oorkant Sirië; en kyk, dit is Hazáson-Tamar, dit is En-Gedi. 3 En Josafat het gevrees en hom bevel gegee om die HERE te soek en 'n vas in die hele Juda uitgeroep. 4 En Juda het bymekaargekom om die Here te help; selfs uit al die stede van Juda het hulle gekom om die Here te soek. 5 En Josafat het gaan staan ​​in die vergadering van Juda en Jerusalem, in die huis van die Here, voor die nuwe hof. 6 En hy sê: Here, God van ons vaders, is U nie God in die hemel nie? en heers nie oor al die koninkryke van die heidene nie? en in u hand is daar nie krag en krag, sodat niemand u kan weerstaan ​​nie? 7 Is U nie onse God wat die inwoners van hierdie land voor u volk Israel verdrywe en dit vir ewig aan die nageslag van u vriend Abraham gegee het nie? 8 En hulle het daarin gaan woon en vir u 'n heiligdom vir u Naam gebou en gesê: 9 As ons kwaad oor ons kom soos 'n swaard, reg of pes of hongersnood, staan ​​ons voor hierdie huis en voor u aangesig. (want u naam is in hierdie huis) en roep tot u in ons ellende, dan sal u hoor en help. 10 En nou, kyk, die kinders van Ammon en Moab en die gebergte Seïr, wat U nie wou toelaat dat Israel binneval toe hulle uit Egipteland uitkom nie, maar hulle het van hulle weggedraai en hulle nie vernietig nie; 11 Kyk, ek sê, hoe hulle ons beloon om te kom om ons uit u besitting te verdryf wat u ons as erfenis gegee het. 12 Onse God, sal U hulle nie oordeel nie? want ons het geen krag teen hierdie groot geselskap wat teen ons kom nie; en ons weet nie wat om te doen nie; maar ons oë is op u. 13 En die hele Juda het voor die aangesig van die HERE gestaan ​​met hulle kleintjies, hulle vrouens en hul kinders. 14 Toe kom die Gees van die Here te midde van die vergadering op Jahasiël, die seun van Sagaría, die seun van Benája, die seun van Jeiël, die seun van Mattanja, 'n Leviet uit die seuns van Asaf; 15 En hy sê: Luister, hele Juda en inwoners van Jerusalem, en u koning Josafat, so sê die Here vir julle: Moenie bang wees nie en nie verskrik wees weens hierdie groot menigte nie; want die stryd is nie joune nie, maar God s'n. 16 Môre trek julle af teen hulle; kyk, hulle kom op by die krans Siz; en julle sal hulle vind aan die einde van die spruit, voor die woestyn van Jeruel. 17 Julle hoef nie in hierdie stryd te veg nie; staan ​​stil, staan ​​stil en kyk na die verlossing van die Here by u, Juda en Jerusalem; wees nie bevrees of verskrik nie; Gaan môre teen hulle uit; want die Here sal met jou wees. 18 En Josafat het sy hoof met sy aangesig na die aarde gebuig; en die hele Juda en die inwoners van Jerusalem het voor die aangesig van die HERE geval en die Here aanbid. 19 En die Leviete, uit die kinders van die Kehatiete, en van die kinders van die Korhiete, het opgestaan ​​om die Here, die God van Israel, met 'n groot stem hoog te prys. 20 En hulle het die môre vroeg klaargemaak en uitgegaan na die woestyn Tekoa; en terwyl hulle uitgaan, het Josafat gaan staan ​​en gesê: Luister na my, Juda, en inwoners van Jerusalem! Glo in die Here julle God, so sal julle bevestig word; glo sy profete, so sal julle voorspoedig wees. 21 En nadat hy met die volk beraadslaag het, het hy sangers vir die Here aangestel wat die skoonheid van heiligheid moes prys, terwyl hulle voor die leër uitgaan en sê: Prys die Here! want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. 22 En toe hulle begin om te sing en te prys, het die Here hinderlae opgestel teen die kinders van Ammon, Moab en die gebergte Seïr wat teen Juda gekom het; en hulle is verslaan. 23 Want die kinders van Ammon en Moab het opgestaan ​​teen die inwoners van die gebergte Seïr, om hulle dood te maak en te vernietig; en toe hulle die inwoners van Seïr beëindig het, het elkeen gehelp om die ander te vernietig. 24 En toe Juda by die wagtoring in die woestyn aankom, kyk hulle na die skare, en kyk, dit was lyke wat op die aarde geval het, en niemand het ontsnap nie. 25 En toe Josafat en sy manskappe kom om die buit van hulle weg te neem, vind hulle onder hulle in oorvloed beide rykdom met die lyke en kosbare juwele wat hulle vir hulself ontneem het, meer as wat hulle kon wegvoer; en hulle was drie dae bymekaarmaak van die buit, was dit soveel. 26 En op die vierde dag kom hulle bymekaar in die dal Beréka; want daar het hulle die Here geseën. Daarom het hulle dieselfde plek genoem: Die dal Beréka tot vandag toe. 27 Daarna het hulle teruggekeer, elkeen van Juda en Jerusalem, en Josafat aan die voorpunt van hulle, om weer met vreugde na Jerusalem te gaan; want die Here het hulle laat juig oor hul vyande. 28 En hulle het na Jerusalem gekom met harpe en siters en trompette in die huis van die Here. 29 En die vrees vir God was oor al die koninkryke van daardie lande toe hulle hoor dat die Here teen die vyande van Israel veg. 30 En die ryk van Josafat was stil; want sy God het hom rondom rus gegee. 31 En Josafat het oor Juda geregeer; hy was vyf en dertig jaar oud toe hy koning geword het, en hy het vyf en twintig jaar in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Azuba, die dogter van Silhi. 32 En hy het gewandel in die weg van sy vader Asa en nie daarvan afgewyk en gedoen wat reg was in die oë van die Here nie. 33 Maar die hoogtes is nie weggeneem nie; want die volk het nog nie hul harte voorberei op die God van hulle vaders nie. 34 En die verdere geskiedenis van Josafat, eerste en laaste, kyk, dit is beskrywe in die boek van Jehu, die seun van Hanani, wat in die boek van die konings van Israel genoem word. 35 En daarna het Josafat, die koning van Juda, homself verbind met Ahásia, die koning van Israel, wat baie verkeerd gedoen het. 36 En hy het by hom aangesluit om skepe te maak om na Tarsis te gaan; en hulle het die skepe in Éseon-Gaber gemaak. 37 En Eliëser, die seun van Dodava, uit Marésa, het teen Josafat geprofeteer en gesê: Omdat u met Ahásia saamgevoeg is, het die Here u werke verbreek.

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.