Daaglikse Bybellees vir Vandag 1 November 2018

1
10047
  1. Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek van 2 Kronieke 25: 1-28. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 25: 1-28:

1 Amasia was vyf en twintig jaar oud toe hy koning geword het, en nege en twintig jaar het hy in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Joaddan, van Jerusalem. 2 En hy het gedoen wat reg was in die oë van die Here, maar nie met 'n volmaakte hart nie. 3 En toe die koninkryk hom bevestig het, het hy sy dienaars doodgeslaan wat sy vader koning vermoor het. 4 Maar hy het nie hul kinders doodgemaak nie, maar gedoen soos geskrywe is in die wetboek van die boek Moses, waar die Here beveel het deur te sê: Die vaders sal nie sterwe vir die kinders nie, en die kinders sal nie sterwe vir die vaders nie, maar elkeen die mens sal sterf vir sy eie sonde. 5 En Am sia het Juda bymekaar laat kom en hulle aangestel as owerstes oor duisend en owerstes oor honderd volgens hulle families, in die hele Juda en Benjamin; en hy het hulle getel van twintig jaar oud en daarbo, en hulle driehonderdduisend gevind. uitgesoekte mans wat in die oorlog kon gaan, wat spies en skild kon hanteer. 6 Hy het ook honderd duisend dapper helde uit Israel gehuur vir honderd talente silwer. 7 Maar 'n man van God het na hom gekom en gesê: o koning, laat die leër van Israel nie saam met u gaan nie; want die Here is nie met Israel nie, met al die kinders van Efraim nie. 8 Maar as u wil gaan, doen dit dan, wees sterk vir die stryd; God sal u voor die vyand laat val; want God het mag om te help en neer te werp. 9 Toe sê Am sia aan die man van God: Maar wat moet ons doen met die honderd talente wat ek aan die leër van Israel gegee het? En die man van God antwoord: Die Here kan u veel meer gee as dit. 10 Toe skei Am sia hulle om die leër wat uit Efraim na hom toe gekom het, te onderskei om weer huis toe te gaan. Daarom het hulle toorn ontvlam teen Juda, en hulle het met groot woede teruggekeer huis toe. 11 En Am sia het homself versterk en sy volk gelei en na die soutdal gegaan en tien duisend onder die kinders van Seïr verslaan. 12 En nog tien duisend wat lewendig oorbly, het die kinders van Juda as gevangenes weggevoer en hulle na die top van die rots gebring en van die top van die rots neergewerp, sodat hulle almal stukkend gebreek was. 13 Maar die leërs van die leër wat Ama sia teruggestuur het, om nie saam met hom te gaan veg nie, het op die stede van Juda, van Samaria tot by Bet-Horon, geval en drie duisend van hulle verslaan en baie buit geneem. 14 En n die tyd dat Am sia gekom het van die slagting van die Edomiete, het hy die gode van die kinders van Seïr gebring en hulle as sy gode opgerig en hom voor hulle neergebuig en wierook gebring vir hulle. 15 Toe het die toorn van die Here teen Am sia ontvlam, en hy het 'n profeet na hom gestuur wat vir hom gesê het: Waarom het u die gode van die volk gesoek wat nie hul eie volk uit u hand kon red nie? 16 En terwyl hy met hom praat, sê die koning vir hom: Het u die raad van die koning gemaak? dit laat staan; waarom sou jy verslaan word? Toe het die profeet hom verbied en gesê: Ek weet dat God besluit het om u te vernietig, omdat u dit gedoen het en na my raad nie geluister het nie. 17 Toe neem Am sia, die koning van Juda, raad en stuur na Joas, die seun van Joahas, die seun van Jehu, die koning van Israel, en sê: Kom, laat ons mekaar in die gesig sien. 18 Daarop stuur Joas, die koning van Israel, na Am sia, die koning van Juda, en sê: Die distel wat in die Líbanon was, stuur na die seder wat in die Líbanon was, en sê: Gee u dogter aan my seun as vrou; en 'n wilde dier het verbygegaan. in Libanon en vertrap die distel. 19 U sê: Kyk, U het die Edomiete verslaan; en u hart sal u verhef om te roem; bly nou tuis; Waarom sou u u kwaad bemoei, dat u sou val, ook u en Juda saam met u? 20 Maar Am sia wou nie hoor nie; want dit het van God gekom dat Hy hulle in die hand van hul vyande kon oorgee, omdat hulle die gode van Edom gesoek het. 21 En Joas, die koning van Israel, het opgetrek; en hulle het mekaar in die aangesig gesien, hy sowel as Am sia, die koning van Juda, in Bet-Semes, wat aan Juda behoort. 22 En Juda is voor Israel vererger, en hulle het elkeen na sy tent gevlug. 23 En Joas, die koning van Israel, het Am sia, die koning van Juda, die seun van Joas, die seun van Joahaz, in Bet-Semes geneem en hom na Jerusalem gebring en die muur van Jerusalem afgebreek van die poort van Efraim af tot by die Hoekpoort. vierhonderd el. 24 En hy het al die goud en die silwer geneem en al die voorwerpe wat in die huis van God by Obed-Edom te vinde was, en die skatte van die huis van die koning, ook die gyselaars, en na Samaría teruggekeer. 25 En Am sia, die seun van Joas, die koning van Juda, het ná die dood van Joas, die seun van Joahas, die koning van Israel, vyftien jaar gelewe. En die verdere geskiedenis van Am sia, die vroeëre en die latere, kyk, dit is beskrywe in die Boek van die konings van Juda en Israel? 27 En ná die tyd dat Amásia hom van die Here afvallig gemaak het, het hulle 'n sameswering in Jerusalem teen hom gesmee; en hy het na Lagis gevlug; maar hulle het agter hom na Lagis gestuur en hom daar gedood.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU


Kragtige Gebedsboeke 
by Pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op amazon 


KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.