Daaglikse Bybellees vir Vandag 3 November 2018.

0
10367

Ons daaglikse Bybellees vir vandag kom uit die boek 2 kronieke 29: 1-36,2 Kronieke 30: 1-27, 2 Kronieke 31: 1. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 29: 1-36:

1 En Hiskia het koning geword toe hy vyf en twintig jaar oud was, en nege en twintig jaar het hy in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Abía, die dogter van Sagaría. 2 En hy het gedoen wat reg was in die oë van die Here net soos sy vader Dawid gedoen het. 3 Hy het in die eerste jaar van sy regering, in die eerste maand, die deure van die huis van die Here oopgemaak en herstel. 4 En hy het die priesters en die Leviete ingebring en hulle bymekaargemaak in die oostelike straat. 5 En vir hulle gesê: Luister na my, julle Leviete, heilig julle nou en heilig die huis van die Here, die God van julle vaders, en bring; die vuiligheid uit die heiligdom voort. 6 Want ons vaders het ontrou gedoen en gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here onse God en hom verlaat en hul aangesig van die woning van die Here afgewend en hul rug gedraai. 7 En hulle het die deure van die voorportaal toegesluit en die lampe uitgesit en geen wierook verbrand en geen brandoffers in die heiligdom aan die God van Israel gebring nie. 8 Daarom het die toorn van die Here oor Juda en Jerusalem gekom, en Hy het hulle in benoudheid gebring, tot verbasing en tot gesuis, soos julle met julle oë sien. 9 Want kyk, ons vaders het deur die swaard geval, en ons seuns en ons dogters en ons vroue is hiervoor in ballingskap. 10 Dit is nou in my hart om 'n verbond met die Here, die God van Israel, te sluit, sodat sy toorngloed van ons afvallig kan word. 11 My seuns, wees nie nou nalatig nie; want die Here het julle gekies om voor sy aangesig te staan ​​om hom te dien en dat julle hom moet dien en wierook moet laat opgaan. 12 Toe staan ​​die Leviete op, Mahat, die seun van Amásai, en Joël, die seun van Asárja, uit die seuns van die Kehatiete; en van die seuns van Merari: Kis, die seun van Abdi, en Asárja, die seun van Jehalelel; en van die Gersoniete ; Joa, die seun van Simma, en Eden, die seun van Joa; 13 en van die seuns van Elísafan; Simri en Jeiël; en uit die seuns van Asaf; Sagaría en Mattánja: 14 en van die seuns van Heman; Jehiël en Símeï; en van die seuns van Jedútun; Semája en Ussiël. 15 En hulle het hul broers versamel en hulself geheilig en gekom volgens die bevel van die koning volgens die woorde van die Here om die huis van die Here te reinig. 16 En die priesters het na die binnekant van die huis van die Here gegaan om dit te reinig, en hulle het al die onreinheid wat hulle in die tempel van die Here gevind het, na die voorhof van die huis van die Here gebring. En die Leviete het dit geneem om dit in die spruit Kidron uit te voer. 17 En hulle het begin op die eerste dag van die eerste maand om te heilig, en op die agtste dag van die maand het hulle op die voorportaal van die Here gekom; en hulle het die huis van die Here in agt dae geheilig; en op die sestiende dag van die eerste maand het hulle einde gebring. 18 Daarna gaan hulle na koning Hiskía en sê: Ons het die hele huis van die Here en die brandofferaltaar gereinig met al sy gereedskap en die toonbrode tafel met al sy gereedskap. 19 En al die voorwerpe wat koning Agas in sy heerskappy in sy oortreding weggegooi het, het ons voorberei en geheilig; en kyk, dit is voor die altaar van die Here. 20 Toe het koning Hiskia vroeg opgestaan ​​en die owerstes van die stad versamel en opgegaan na die huis van die Here. 21 En hulle het sewe bulle en sewe ramme en sewe lammers en sewe bokke gebring as sondoffer vir die koninkryk en vir die heiligdom en vir Juda. En hy het die priesters, die seuns van Aäron, beveel om dit op die altaar van die Here te bring. 22 En hulle het die bulle doodgemaak, en die priesters het die bloed ontvang en dit op die altaar gestrooi; net soos hulle die ramme doodgemaak het, het hulle die bloed op die altaar gestrooi; hulle het ook die lammers gedood en die bloed daarop gesprinkel. die altaar. 23 En hulle het die bokramme as sondoffer voor die koning en die vergadering gebring; En die priesters het hulle doodgemaak en met hul bloed op die altaar versoening gedoen om versoening te doen vir die hele Israel; want die koning het bevel gegee dat die brandoffer en die sondoffer moes word die hele Israel. 25 En hy het die Leviete in die huis van die Here gesit met simbale, harpe en siters volgens die bevel van Dawid en die siener van die koning, en die profeet Natan; want so was die bevel van die Here deur sy profete. 26 En die Leviete het gaan staan ​​met die instrumente van Dawid en die priesters met die trompette. 27 En Hiskia het bevel gegee om die brandoffer op die altaar te bring. En toe die brandoffer begin, het die lied van die Here ook begin met die trompette en met die instrumente wat deur Dawid, die koning van Israel, bepaal is. 28 En die hele vergadering het aanbid, en die sangers het gesing en die trompette geblaas; en dit het alles voortgeduur totdat die brandoffer voltooi was. 29 En nadat hulle klaar was met die offer, buig die koning en almal wat by hom was, hulle neer en aanbid. 30 En koning Hiskia en die owerstes het die Leviete bevel gegee om die HERE te prys met die woorde van Dawid en van die siener Asaf. En hulle het lofsang gesing en gebuig en aanbid. 31 Daarop antwoord Hiskia en sê: Nou het julle jul aan die Here gewy, kom nader en bring offers en dankoffers in die huis van die Here. En die vergadering het slagoffers en dankoffers gebring; en almal wat vry van hart brandoffers was. 32 En die getal brandoffers wat die vergadering gebring het, was sewentig bulle, honderd ramme en twee honderd lammers; dit alles as brandoffer aan die HERE. 33 En die gewyde dinge was ses honderd beeste en drie duisend stuks kleinvee. 34 Maar die priesters was te min, sodat hulle nie al die brandoffers kon afweer nie. Daarom het hul broers, die Leviete, hulle gehelp totdat die werk beëindig was en totdat die ander priesters hulleself geheilig het; want die Leviete was meer opreg in hart om hulself te heilig as die priesters. 35 En ook die brandoffers was in oorvloed, met die vet van die dankoffers en die drankoffers vir elke brandoffer. En die diens van die huis van die Here was in orde.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

2 Kronieke 30: 1-27:


1 En Hiskia het die hele Israel en Juda gestuur en ook briewe aan Efraim en Manasse geskrywe om in die huis van die Here in Jerusalem te kom om die pasga te hou vir die Here, die God van Israel. 2 Want die koning het raad gehou met sy vorste en die hele vergadering in Jerusalem om die pasga in die tweede maand te hou. 3 Want hulle kon dit op daardie tydstip nie onderhou nie, omdat die priesters hulself nie voldoende geheilig het nie, en die volk ook nie in Jerusalem bymekaargekom het nie. 4 En die saak het die koning en die hele vergadering behaag. 5 En hulle het 'n bevel opgerig om die hele Israel uit te roep, van Berseba tot Dan, dat hulle moes kom om die pasga te hou tot die Here, die God van Israel, in Jerusalem; want hulle het dit lankal nie meer gedoen nie. sorteer soos geskrywe. 6 En die posstukke het gegaan met die briewe van die koning en sy vorste in die hele Israel en Juda, en volgens die bevel van die koning en gesê: Kinders van Israel, keer terug tot die Here, die God van Abraham, Isak en Israel, en hy sal terugkeer na die oorblyfsel van julle wat uit die hand van die konings van Assirië ontsnap het. 7 En wees nie soos julle vaders en soos julle broers wat ontrou geword het teen die Here, die God van hulle vaders, wat hulle daarom verwoes het soos julle sien nie. 8 Wees nou nie hardnekkig soos julle vaders was nie, maar gee julle aan die Here en gaan in sy heiligdom wat Hy tot in ewigheid geheilig het; . 9 Want as julle jul tot die Here bekeer, sal julle broers en julle kinders deernis vind voor die wat hulle in ballingskap lei, sodat hulle weer in hierdie land sal kom; want die Here julle God is genadig en barmhartig en sal nie wegdraai nie. sy aangesig van u af as u na hom terugkeer. 10 En die deurposte het van stad tot stad deur die land Efraim en Manasse tot by Sébulon oorgegaan; maar hulle het hulle gelag en bespot. 11 Maar duikers van Aser en Manasse en van Sébulon het hulself verneder en na Jerusalem gekom. 12 Ook in Juda was die hand van God om hulle een hart te gee om die bevel van die koning en van die owerstes volgens die woord van die Here te doen. 13 En daar het in Jerusalem baie mense vergader om die fees van die ongesuurde brode in die tweede maand te hou, 'n baie groot vergadering. 14 En hulle het klaargemaak en die altare in Jerusalem verwyder, en al die reukaltaar weggeneem en dit in die spruit Kidron gegooi. 15 Daarna het hulle die pasga geslag op die veertiende dag van die tweede maand, en die priesters en die Leviete was skaam en het hulle geheilig en die brandoffers in die huis van die Here gebring. 16 En hulle het op hul plek gaan staan ​​volgens hulle wet volgens die wet van Moses, die man van God. Die priesters het die bloed wat hulle ontvang het, uitgegooi uit die hand van die Leviete. 17 Want daar was baie in die vergadering wat nie geheilig was nie; daarom het die Leviete die paasfees gedood vir elkeen wat nie rein was nie, om dit aan die Here te heilig. 18 Want 'n menigte van die volk, baie van Efraim en Manasse, Issaskar en Sébulon, het hulleself nie gereinig nie; maar hulle het die pasga geëet anders as daar geskrywe was. Maar Hiskia het vir hulle gebid en gesê: Die goeie Here vergewe elkeen 19 wat sy hart voorberei om God, die Here, die God van sy vaders, te soek, alhoewel hy nie gereinig word volgens die reiniging van die heiligdom nie. 20 En die Here het na Hiskía geluister en die volk genees. 21 En die kinders van Israel wat in Jerusalem teenwoordig was, het die fees van die ongesuurde brode sewe dae lank met groot blydskap gehou; en die Leviete en die priesters het die Here dag vir dag geprys en gesing met harde instrumente tot eer van die Here. 22 En Hiskia het gemaklik met al die Leviete gespreek wat die kennis van die Here geleer het; en hulle het sewe dae lank geëet deur dankoffers te bring en die Here, die God van hulle vaders, te bely. 23 En die hele vergadering het raad gehou om sewe dae weer te hou; en hulle het sewe dae met blydskap aangehou. 24 Want Hiskia, die koning van Juda, het duisend bulle en sewe duisend stuks kleinvee aan die vergadering gegee; en die owerstes het duisend bulle en tienduisend skape aan die vergadering gegee; en 'n groot aantal priesters het hulleself geheilig. 25 En die hele vergadering van Juda, met die priesters en die Leviete, en die hele vergadering wat uit Israel uitgegaan het, en die vreemdelinge wat uit die land Israel gekom het en wat in Juda gewoon het, was verheug. 26 En daar was groot vreugde in Jerusalem, want sedert die tyd van Salomo, die seun van Dawid, die koning van Israel, was daar ook nie so in Jerusalem nie.

2 Kronieke 31: 1:

1 En toe dit alles voltooi was, het die teenwoordige Israel uitgegaan na die stede van Juda en die beelde stukkend gebreek en die boomstamme afgekap en die hoogtes en die altare van die hele Juda en Benjamin neergewerp; ook in Efraim en Manasse totdat hulle almal vernietig het. Toe het al die kinders van Israel, elkeen na sy besitting, teruggekeer na hulle eie stede.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.