Daaglikse Bybellees vir Vandag 4 November 2018.

0
10017

Ons Bybellees vandag is uit die boek van 2 Kronieke 31: 2-21, en 2 Kronieke 32: 1-33. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 31: 2-21:

2 En Jehiskía het die afdelings van die priesters en die Leviete volgens hulle loopbaan aangestel, elkeen volgens sy diens, die priesters en die Leviete as brandoffer en dankoffers, om te bedien en te loof en te prys in die poorte van die tente van die Here. 3 Hy het ook die deel van die koning vir die brandoffers aangestel, en ook die brandoffers in die môre en die aand, en die brandoffers vir die sabbatte en die nuwemane en die feestye, soos geskrywe is. in die wet van die Here. 4 Verder het hy die mense wat in Jerusalem woon, beveel om die deel van die priesters en die Leviete te gee, sodat hulle bemoedig kon word in die wet van die Here. 5 En net toe die gebod uitgekom het, het die kinders van Israel die eerstelinge van koring, wyn en olie en heuning en al die opbrings van die veld in oorvloed gebring; en die tiendes van alle dinge het hulle in oorvloed gebring. 6 En aangaande die kinders van Israel en Juda wat in die stede van Juda gewoon het, het hulle ook die tiendes van beeste en kleinvee en die tiendes van heilige gawes ingebring wat aan die Here hulle God gewy is, en dit by hope opgesit. 7 In die derde maand het hulle die fondament van die hope begin lê, en in die sewende maand geëindig. 8 En toe Hiskia en die owerstes kom en die hope sien, het hulle die Here en sy volk Israel geseën. 9 En Hiskia het met die priesters en die Leviete ondervra oor die hope. 10 Toe antwoord Azárja, die owerpriester van die huis van Sadok, en sê: Sedert die volk begin het om die offergawes in die huis van die Here te bring, het ons genoeg gehad om te eet en het oorbly; want die Here het sy seën geseën. mense; en wat oorbly is hierdie wonderlike winkel. 11 Toe gee Hiskia bevel om kamers in die huis van die Here voor te berei; en hulle het hulle voorberei. 12 En hulle het die offergawes en die tiendes en die heilige gawes getrou ingebring; waaroor die Leviet Cononia, die owerste, was, en sy broer Símeï, die volgende. 13 En Jehiël en Asásia en Nahat en Asahel en Jerimot en Jozabad en Eliël en Ismakja en Mahat en Benája was toesighouers onder leiding van koning Cononia en sy broer Símeï, op bevel van koning Hiskia en Asárja, die owerste van die huis van God. 14 En Kore, die seun van Imnah, die Leviet, die portier na die ooste, was oor die vrywillige offers van God om die spysoffer van die Here en die hoogheilige gawes te versprei. 15 En naas hom was Eden en Miniamin en Jeshua en Semaja, Amárja en Seganja in die stede van die priesters, in hulle amp, om hulle broers per kursus te gee, sowel as vir die groot vir die klein : 16 Behalwe vir hulle geslagsregister van mans, van drie jaar oud en daarbo, tot elkeen wat in die huis van die Here ingaan, sy daaglikse deel vir hulle diens volgens diens volgens hulle kursusse; 17 Die geslagsregister van die priesters volgens hulle families, en die Leviete van twintig jaar oud en daarbo, volgens hulle afdelings volgens hulle afdelings; 18 En volgens die geslagsregister van al hul kleintjies, hul vrouens en hul seuns en hul dogters, deur die hele vergadering; want hulle het hul in hul amp beklee in heiligheid. 19 Ook van die seuns van Aäron, die priesters in die weiveld van hulle voorstede, in elke stad, die manne wat met die naam uitgespreek is, om gedeeltes te gee aan al die manne onder die priesters en aan almal wat volgens die geslagsregisters onder die Leviete gereken is. 20 En so het Hiskia in die hele Juda gedoen en gedoen wat goed en reg en waarheid was voor die aangesig van die Here sy God.

2 Kronieke 32: 1-33:

1 Ná hierdie dinge en die vestiging daarvan het S nherib, die koning van Assirië, gekom en Juda binnegekom en laer opgeslaan by die omheinde stede en gedink om dit vir homself te wen. 2 En toe Hiskia sien dat Sánherib gekom het en hy beoog om teen Jerusalem te veg, 3 het hy raad gehou met sy vorste en sy helde om die fonteine ​​wat buite die stad was, te stop; en hulle het hom gehelp. 4 En daar het baie mense bymekaargekom wat al die fonteine ​​en die spruit wat tussen die land deurloop, stop en sê: Waarom sou die konings van Assirië kom en baie water vind? 5 En hy het homself versterk en die hele muur wat opgebreek is, opgebou en dit opgelig na die torings en 'n ander muur daarbuite; en hy het Millo in die stad van Dawid herstel, en in oorvloed pyle en skilde gemaak. 6 En hy het owerstes oor die volk opgestel en hulle bymekaargekom by hom op die straat van die stadspoort, en met hulle gemaklik gespreek en gesê: 7 Wees sterk en vol moed, wees nie bevrees of verskrik vir die koning van Israel nie. Assirië en ook nie vir die hele menigte wat by hom is nie, want daar is meer by ons as by hom. 8 By hom is 'n arm van vlees; maar by ons is die Here onse God om ons te help en ons stryd te voer. En die volk rus op die woorde van Hiskía, die koning van Juda. 9 Daarna stuur Sanherib, die koning van Assirië, sy dienaars na Jerusalem (maar self het hy beleg teen Lagis en al sy mag saam met hom) na Hiskia, die koning van Juda, en die hele Juda wat in Jerusalem was, en gesê: 10 sê Sanherib, die koning van Assirië: waarop vertrou u dat u sal bly in die beleg in Jerusalem? 11 oorhaal Hiskia julle nie om oor te gee om honger en dors te sterwe deur te sê: Die Here onse God sal ons verlos uit die hand van die koning van Assirië nie? 12 Het Hiskia nie sy hoogtes en sy altare weggeneem nie, en hy het Juda en Jerusalem beveel en gesê: Julle moet voor een altaar aanbid en daarop wierook laat opgaan? 13 Weet julle nie wat ek en my vaders aan al die mense van ander lande gedoen het nie? kon die gode van die nasies van daardie lande hulle lande uit my hand red? 14 Wie was daar onder al die gode van daardie nasies wat my vaders met die banvloek getref het, wat sy volk uit my hand kon red, sodat u God u uit my hand sou kon red? En laat Hiskia julle dan nou nie bedrieg en u nie op hierdie manier oorhaal nie, en glo hom nog nie; want geen god van enige nasie of koninkryk kon sy volk red uit my hand en uit die hand van my vaders nie; hoeveel minder sal u God u uit my hand verlos? 16 En sy dienaars het nog meer gespreek teen die Here God en teen sy kneg Hiskía. 17 Hy het ook briewe geskrywe om die Here, die God van Israel, te spoor en teen hom te spreek en gesê: Soos die gode van die nasies van ander lande hul volk nie uit my hand gered het nie, so sal die God van Hiskía sy volk nie verlos nie. mense uit my hand. 18 En hulle het met 'n groot stem uitgeroep in die toespraak van die Jode vir die inwoners van Jerusalem wat aan die muur was, om hulle bang te maak en hulle te benoud te maak; sodat hulle die stad kan inneem. 19 En hulle het gespreek teen die God van Jerusalem, soos teen die gode van die mense van die aarde, wat die werk van die mensdom was. 20 En daarom het koning Hiskia en die profeet Jesaja, die seun van Amoz, gebid en na die hemel geroep. 21 En die Here het 'n engel gestuur wat al die dapper helde en die leiers en owerstes in die laer van die koning van Assirië uitgeroei het. So het hy met skaamte van aangesig na sy land teruggekeer. En toe hy in die huis van sy god kom, het die wat uit sy binneste voortgekom het, hom daar met die swaard gedood. 22 So het die Here Hiskia en die inwoners van Jerusalem verlos uit die hand van Sanherib, die koning van Assirië, en uit die hand van alle ander, en hulle gelei van alle kante. 23 En baie het geskenke aan die Here na Jerusalem gebring en geskenke aan Hiskia, die koning van Juda, sodat hy van nou af verheerlik was in die oë van al die nasies. 24 In die dae was Hiskia siek tot die dood toe en het tot die Here gebid; en hy het met hom gespreek en hom 'n teken gegee. 25 Maar Hiskia het nie weer vergeld volgens die voordeel wat hy gedoen het nie; daarom het daar toorn oor hom en oor Juda en Jerusalem gekom. 26 Maar Hiskia het hom verootmoedig vanweë die trotsheid van sy hart, sowel as die inwoners van Jerusalem, sodat die toorn van die Here nie oor hulle gekom het in die dae van Hiskia nie. 27 En Jehiskía het baie rykdom en eer gehad; en hy het vir homself skatte gemaak vir silwer en goud en edelgesteentes en vir speserye en skilde en allerhande aangename juwele; 28 Stoorhuise ook vir die vermeerdering van koring, wyn en olie; en stalletjies vir allerhande diere en kuddes vir kleinvee. 29 En hy het aan hom stede en besittings van kleinvee en beeste in oorvloed voorsien, want God het hom baie goed gegee. 30 Hierdie selfde Hiskia het ook die boonste waterloop van Gihon stopgesit en dit direk na die westekant van die stad van Dawid gebring. En Hiskía was voorspoedig in al sy werke. 31 Maar in die saak van die ambassadeurs van die vorste van Babel, wat na hom gestuur het om die wonder wat in die land plaasgevind het, na te gaan, het God hom verlaat om hom te beproef, sodat hy alles kon weet wat in sy hart was. 32 En die verdere geskiedenis van Hiskia en sy goedheid, dit is beskrywe in die gesig van die profeet Jesaja, die seun van Amos, en in die boek van die konings van Juda en Israel. 33 En Hiskia het ontslaap met sy vaders en is begrawe in die oudste grafte van die seuns van Dawid; en die hele Juda en die inwoners van Jerusalem het hom geëer by sy dood.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.