Daaglikse Bybellees vir Vandag 5 November 2018.

0
9696

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek van 2 Kronieke 33: 1-25. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 33: 1-25:

1 Manasse was twaalf jaar oud toe hy koning geword het, en hy het vyf en vyftig jaar in Jerusalem geregeer. 2 Maar hy het gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here, soos die gruwels van die heidene wat die Here uitgedryf het. voor die kinders van Israel. 3 Want hy het weer die hoogtes gebou wat sy vader Hiskia afgebreek het, en altare vir die Baäls opgerig en heilige boomstamme gemaak en die hele leër van die hemel aanbid en hulle gedien. 4 Hy het ook altare gebou in die huis van die Here waarvan die Here gesê het: In Jerusalem sal my Naam vir ewig wees. 5 En hy het altare gebou vir die hele leër van die hemel in die twee voorhowe van die huis van die Here. 6 En hy het sy kinders deur die vuur laat deurgaan in die dal van die seun van Hinnom; hy het ook tye waargeneem en betowerings gebruik en heksery gebruik en met 'n bekende gees en towenaars gehandel; hy het baie kwaad gedoen in die land. aanskou die Here om hom toornig te maak. 7 En hy het 'n gesnede beeld gemaak, die afgod wat hy gemaak het, in die huis van God, waarvan God aan Dawid en sy seun Salomo gesê het: In hierdie huis en in Jerusalem wat ek voor al die stamme gekies het. van Israel sal ek my Naam vir ewig plaas; 8 en Ek sal die voet van Israel nie meer verwyder uit die land wat Ek vir julle vaders aangestel het nie; sodat hulle moet let op alles wat Ek hulle beveel het, volgens die hele wet en die insettinge en die verordeninge deur die diens van Moses. 9 En Manasse het Juda en die inwoners van Jerusalem laat dwaal en slegter gedoen as die nasies wat die Here voor die kinders van Israel vernietig het. 10 En die Here het met Manasse en met sy volk gespreek, maar hulle wou nie luister nie. 11 Daarom het die Here die owerstes oor die leër van die koning van Assirië oor hulle gebring, wat Manasse onder die dorings geneem het en hom met kettings geboei en na Babel gebring het. 12 En toe hy benoud was, het hy die Here sy God gesmeek en homself baie verneder voor die God van sy vaders. 13 En hy het tot hom gebid; en hy het hom gevra en gehoor van sy smeking en hom na Jerusalem teruggebring. in sy koninkryk in. Toe weet Manasse dat die Here God is. 14 Daarna bou hy 'n muur buite die stad van Dawid, aan die westekant van Gihon, in die vallei tot by die ingang van die Vispoort, en omsingel Ophel en maak dit 'n baie groot hoogte plaas krygsmanne in al die omheinde stede van Juda. 15 En hy het die vreemde gode en die afgod uit die huis van die Here en al die altare wat hy op die berg van die huis van die Here en in Jerusalem gebou het, weggeneem en dit uit die stad gewerp. 16 En hy het die altaar van die Here herstel en daarop dankoffers en dankoffers geoffer en Juda bevel gegee om die Here, die God van Israel, te dien. 17 Maar die volk het nog steeds op die hoogtes geoffer, maar net vir die Here hulle God. 18 En die verdere geskiedenis van Manasse en sy gebed tot sy God en die woorde van die sieners wat met hom gespreek het in die Naam van die Here, die God van Israel, kyk, dit is beskrywe in die Boek van die konings van Israel. . 19 Ook sy gebed en hoe God deur hom geraadpleeg is en al sy sonde en sy oortreding en die plekke waar hy hoogtes gebou het, en hy het boomstamme en gesnede beelde opgerig voordat hy verneder is; kyk, dit is geskrywe onder die die woorde van die sieners. 20 En Manasse het ontslaap met sy vaders en is begrawe in sy huis; en sy seun Amon het in sy plek koning geword. 21 Amon was twee en twintig jaar oud toe hy koning geword het en het twee jaar in Jerusalem geregeer. 22 Maar hy het gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here, net soos sy vader Manasse; want Amon het al die gesnede beelde wat sy vader Manasse gemaak het, geoffer en hulle gedien; 23 En het Homself nie verneder voor die aangesig van die Here soos sy vader Manasse homself verneder het nie; maar Amon het meer en meer oortree. 24 En sy dienaars het teen hom saamgesweer en hom in sy huis gedood.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.