Daaglikse Bybellees vir Vandag 6 November 2018.

0
10647

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek van 2 Kronieke 34: 1-33, 2 Kronieke 35: 1-27. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 34: 1-33:

1 Josia was agt jaar oud toe hy koning geword het, en een en dertig jaar het hy in Jerusalem geregeer. 2 En hy het gedoen wat reg was in die oë van die Here en gewandel in die weë van sy vader Dawid en nie regs of links afgewyk nie. 3 Want in die agtste jaar van sy regering, toe hy nog jonk was, het hy die God van sy vader Dawid begin soek; en in die twaalfde jaar het hy Juda en Jerusalem begin suiwer van die hoogtes en die boomstamme en die gesnede beelde en die gegote beelde. 4 En hulle het die altare van die Baäls voor sy aangesig verbreek; En hy het die beelde wat bo hulle was, afgekap; en die boomstamme en die gesnede beelde en die gegote beelde het hy verbrysel en daarvan stof gemaak en dit gesteek op die grafte van die wat vir hulle geoffer is. 5 En hy het die bene van die priesters op hulle altare verbrand en Juda en Jerusalem gereinig. 6 En hy het gedoen in die stede van Manasse en Efraim en Símeon tot by Náftali met hulle matokkies rondom. 7 En toe hy die altare en die boomstamme afgebreek en die gesnede beelde in poeier geslaan het en al die afgode in die hele land van Israel afgekap het, het hy na Jerusalem teruggekeer. 8 In die agttiende jaar van sy regering, nadat hy die land en die huis gereinig het, stuur hy Safan, die seun van Asálja, en Maäséja, die goewerneur van die stad, en Joa, die seun van Joahaz, die blokfluit om die huis te herstel. van die Here sy God. 9 En toe hulle by die hoëpriester Hilkía kom, gee hulle die geld wat in die huis van God gebring is, wat die Leviete wat die deure onderhou, versamel het uit die hand van Manasse en Efraim en van die hele oorblyfsel van Israel, en van die hele Juda en Benjamin; en hulle het na Jerusalem teruggekeer. 10 En hulle het dit in die hand van die werkers wat toesig gehou het oor die huis van die Here, gegee, en dit aan die werkers gegee wat in die huis van die Here gewerk het, om die huis te herstel en te verander: 11 selfs vir die kunstenaars. en die bouers het dit gegee om gekapte klip en hout vir die koppelings te koop en om die huise te vloer wat die konings van Juda verwoes het. 12 En die manne het die werk getrou gedoen, en Jahat en Obádja, die Leviete, uit die seuns van Merári; en Sagaría en Mesullam, uit die seuns van die Kehatiete, om dit voor te lê; en ander van die Leviete, al die vaardighede van musiekinstrumente. 13 En hulle het oor die draers gedra en was toesig oor almal wat die werk verrig het op enige manier; en van die Leviete was daar skrifgeleerdes en opsigters en poortwagters. 14 En toe hulle die geld wat in die huis van die Here gebring is, uitbring, vind die priester Hilkía 'n wetboek van die Here wat deur Moses gegee is. 15 En Hilkía antwoord en sê vir Safan, die skrywer: Ek het die wetboek in die huis van die Here gevind. En Hilkia het die boek aan Safan oorgegee. 16 En Safan het die boek na die koning gebring en die koning 'n woord teruggebring en gesê: Alles wat u dienaars toegewyd was, doen dit. 17 En hulle het die geld wat in die huis van die Here gevind is, versamel en dit oorgegee in die hand van die opsieners en in die hand van die werkers. 18 Toe het die skrywer Safan aan die koning gesê en gesê: Die priester Hilkía het my 'n boek gegee. En Safan het dit voor die koning gelees. 19 En toe die koning die woorde van die wet hoor, het hy sy klere geskeur. 20 En die koning het bevel gegee aan Hilkía en Ahikam, die seun van Safan, en Abdon, die seun van Miga, en Safan, die skrywer, en Asaja, die dienaar van die koning, en gesê: 21 Gaan vra die Here vir my en vir die wat word oorbly in Israel en in Juda oor die woorde van die boek wat gevind is; want die toorn van die Here wat oor ons uitgestort is, is groot, omdat ons vaders die woord van die HERE nie gehou het om alles te doen nie. word in hierdie boek geskryf. 22 En Hilkia en die wat die koning aangestel het, het gegaan na Huldah, die profetes, die vrou van Sallum, die seun van Tikvat, die seun van Hasra, die oppasser van die klerekamer; (nou woon sy in Jerusalem in die kollege): en hulle het haar daaroor gepraat. 23 En sy antwoord hulle: So spreek die Here, die God van Israel: Sê aan die man wat julle na my gestuur het, 24 so sê die Here: Kyk, Ek bring onheil oor hierdie plek en oor die inwoners daarvan, al die vloeke. wat geskrywe is in die boek wat hulle voor die koning van Juda gelees het: 25 omdat hulle my verlaat het en vir ander gode rook laat opgaan het, om my te terg met al die werke van hul hande; daarom sal my toorn oor hierdie plek uitgestort word en nie geblus word nie. 26 En wat betref die koning van Juda wat julle gestuur het om die Here te raadpleeg, so moet julle vir hom sê: So spreek die Here, die God van Israel, oor die woorde wat u gehoor het; 27 Omdat u hart sag was, en u uself verootmoedig het voor God, toe u sy woorde gehoor het teen hierdie plek en teen die inwoners daarvan, en uself voor my aangesig verneder het en u klere uitgehaal en voor my ween; Ek het jou ook gehoor, spreek die Here. 28 Kyk, ek sal jou by jou vaders versamel, en jy sal in vrede by jou graf versamel word, en jou oë sal nie sien al die onheil wat ek oor hierdie plek en oor die inwoners van hierdie land sal bring nie. En hulle het die koning weer laat hoor. 29 Toe stuur die koning al die oudstes van Juda en Jerusalem bymekaar. 30 En die koning het opgegaan in die huis van die Here en al die manne van Juda en die inwoners van Jerusalem en die priesters en die Leviete en die hele volk, groot en klein, en hy het alles voor hulle ore gelees. die woorde van die verbondsboek wat in die huis van die Here gevind is. 31 En die koning het op sy plek gaan staan ​​en 'n verbond voor die aangesig van die HERE gesluit om agter die Here aan te wandel en sy gebooie en sy getuienisse en sy insettinge met sy hele hart en met sy hele siel te onderhou. die woorde van die verbond wat in hierdie boek geskrywe is. 32 En hy het almal wat in Jerusalem en Benjamin aanwesig was, daarteen laat staan. En die inwoners van Jerusalem het gedoen volgens die verbond van God, die God van hulle vaders. 33 En Josía het al die gruwels verwyder uit al die lande wat by die kinders van Israel betrekking het, en hy het almal wat in Israel aanwesig was, laat dien, om die Here hulle God te dien.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

2 Kronieke 35: 1-27:

1 Verder het Josía 'n pasga vir die Here in Jerusalem gehou; en hulle het die pasga geslag op die veertiende dag van die eerste maand. 2 En hy het die priesters op hul diens gestel en hulle aangemoedig om in die huis van die Here te dien. 3 En hy het aan die Leviete wat die hele Israel geleer het, heilig aan die Here, gesê: Sit die heilige ark in die huis wat Salomo het die seun van Dawid, die koning van Israel, het gebou; dit moet geen las op julle skouers wees nie; dien nou die Here julle God en sy volk Israel. 4 Berei julle voor in die huise van julle vaders, na julle afdelings, volgens die skrywe van Dawid, die koning van Israel, en volgens die skrywe van sy seun Salomo. 5 En staan ​​in die heiligdom volgens die afdelings van die geslagte van die vaders van julle broers, die volk, en na die verdeling van die geslagte van die Leviete. 6 Slaan dan die pasga dood en heilig julle en berei julle broers voor, dat hulle kan doen volgens die woord van die Here deur die diens van Moses. 7 En Josía het aan die manskappe, van die kleinvee, lammers en bokkies gegee, almal as pasga, vir almal wat teenwoordig was, met die getal dertig duisend en drie duisend bulle. Dit was van die koning se besitting. 8 En sy owerstes het gewillig aan die volk, aan die priesters en aan die Leviete oorgegee: Hilkia en Sagaría en Jehiël, owerstes van die huis van God, het aan die priesters as pasga twee duisend ses honderd kleinvee en drie gegee honderd beeste. 9 Ook Conanja en Semája en Netáneël, sy broers, en Hasábja en Jeiël en Jozabad, die owerste van die Leviete, het die Leviete as pasga vyf duisend kleinvee en vyf honderd beeste gegee. 10 En die diens is voorberei, en die priesters het op hul plek gaan staan, en die Leviete volgens hulle bevel volgens die koning. 11 En hulle het die pasga geslag, en die priesters het die bloed uit hul hande gesprinkel, en die Leviete het hulle doodgeslaan. 12 En hulle het die brandoffers verwyder om te gee volgens die afdelings van die geslagte van die volk om dit aan die HERE te offer, soos geskrywe is in die boek van Moses. En so het hulle met die beeste gedoen. 13 En hulle het die pasga met vuur gebraai volgens die voorskrif; maar die ander heilige gawes het hulle in potte en in potte en in panne geskeur en dit vinnig onder die hele volk verdeel. 14 Daarna het hulle vir hulleself en vir die priesters berei, omdat die seuns van Aäron, die priesters, tot die nag besig was om brandoffers en vet te bring; daarom het die Leviete vir hulleself berei en vir die seuns van Aäron die priesters. 15 En die sangers, die seuns van Asaf, was in hul plek volgens die bevel van Dawid en Asaf en Heman en die siener van die koning Jedutun; en die poortwagters het by elke poort gewag; hulle mag nie van hul diens afwyk nie; vir hulle broers, die Leviete, het hulle voorberei. 16 En al die diens van die Here was op dieselfde dag bereid om die pasga te hou en brandoffers te bring op die altaar van die Here volgens die bevel van koning Josia. 17 En die kinders van Israel wat teenwoordig was, het in daardie tyd die pasga gehou en die fees van die ongesuurde brode sewe dae lank. 18 En daar was geen pasga soos die wat in Israel gehou is van die dae van die profeet Samuel af nie; en al die konings van Israel het nie 'n pasga gehou soos Josia nie, en die priesters en die Leviete en die hele Juda en Israel wat teenwoordig was, en die inwoners van Jerusalem. 19 In die agttiende jaar van die regering van Josia is hierdie pasga gehou. 20 Toe dit alles gedoen is, toe Josia die tempel voorberei het, het Necho, die koning van Egipte, opgetrek om teen Eufraat teen Charchemis te veg; en Josía het teen hom uitgetrek. 21 Maar hy het ambassadeurs na hom gestuur en gesê: Wat het ek met u te doen, koning van Juda? Ek kom nie vandag teen u nie, maar teen die huis waarmee ek oorlog voer; want God het my beveel om gou te wees; verhinder u om met God wat by my is, te vermeng dat hy u nie vernietig nie. 22 Maar Josia wou sy aangesig nie van hom afwend nie, maar het homself vermom om teen hom te veg en nie na die woorde van Necho uit die mond van God geluister nie en in die vallei van Megiddo gekom om te veg. 23 En die boogskutters het koning Josia geskiet; Toe sê die koning vir sy dienaars: Laat my weg; want ek is baie gewond. 24 Sy dienaars het hom dan uit die wa geneem en hom op die tweede wa geplaas; en hulle het hom na Jerusalem gebring, en hy het gesterwe en is begrawe in een van sy vaders se grafte. En die hele Juda en Jerusalem het oor Josia getreur. 25 En Jeremia het oor Josia geklaag, en al die sangers en die sangers het Josia in hul klaagliedere gespreek tot vandag toe en 'n verordening in Israel gemaak; en kyk, dit is beskrywe in die klaagliedere.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.