Daaglikse Bybellees vir Vandag 7 November 2018

0
9804

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek van 2 Kronieke 36: 1-23. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 36: 1-23:

1 Toe neem die volk van die land Joahaz, die seun van Josia, en maak hom koning in die plek van sy vader in Jerusalem. 2 En Joahaz was drie en twintig jaar oud toe hy koning geword het, en hy het drie maande in Jerusalem geregeer. 3 En die koning van Egipte het hom in Jerusalem neergesit en die land veroordeel in honderd talente silwer en 'n talent goud. 4 En die koning van Egipte het sy broer Eljakim koning gemaak oor Juda en Jerusalem, en hy het sy naam na Jojakim gedraai. Toe neem Necho sy broer Joahas en bring hom na Egipte. 5 Jojakim was vyf en twintig jaar oud toe hy koning geword het, en elf jaar het hy in Jerusalem geregeer; en hy het gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here sy God. 6 Teen hom het Nebukadnésar, die koning van Babel, opgetrek en hom in boeie gebind om hom na Babel te neem. 7 Nebukadnesar het ook van die voorwerpe van die huis van die Here na Babel gebring en dit in sy tempel in Babel gesit. 8 En die verdere geskiedenis van Jojakim en sy gruwels wat hy gedoen het, en wat in hom gevind is, kyk, dit is beskrywe in die boek van die konings van Israel en Juda; en sy seun Jojagin het in sy plek koning geword. 9 Jojagin was agt jaar oud toe hy koning geword het, en hy het drie maande en tien dae in Jerusalem geregeer; en hy het gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here. 10 En toe die jaar verstreke was, stuur koning Nebukadnésar en bring hom na Babel, met die voorwerpe van die huis van die Here, en maak sy broer Sedekía koning oor Juda en Jerusalem. 11 Sedekia was een en twintig jaar oud toe hy koning geword het, en elf jaar het hy in Jerusalem geregeer. 12 En hy het gedoen wat verkeerd was in die oë van die Here sy God en homself nie verneder voor die profeet Jeremia wat uit die mond van die Here gespreek het nie. 13 En hy het ook in opstand gekom teen koning Nebukadnésar, wat hom by God laat sweer het; maar hy het sy nek verhard en sy hart verhard om hom tot die Here, die God van Israel, te bekeer. 14 En al die owerstes van die priesters en die volk het baie oortree na al die gruwels van die heidene; en die huis van die Here wat hy in Jerusalem geheilig het, besoedel. 15 En die Here, die God van hulle vaders, het sy boodskappers na hulle gestuur, en hy het opgestaan ​​en gestuur; omdat hy barmhartig was met sy volk en sy woonplek. 16 Maar hulle het die boodskappers van God bespot en sy woorde verag en sy profete misbruik totdat die toorn van die Here teen sy volk opgestaan ​​het, totdat daar geen hulp was nie. 17 Daarom het hy die koning van die Chaldeërs gebring wat hulle jongmanne in die huis van hulle heiligdom met die swaard gedood het; en hy het geen ontferming gehad oor 'n jongman of 'n jongmeisie, 'n ou man, of die een wat vir ewig gebukkend was nie; alles in sy hand. 18 En al die voorwerpe van die huis van God, groot en klein, en die skatte van die huis van die Here en die skatte van die koning en van sy vorste; al hierdie dinge het hy na Babel gebring. 19 En hulle het die huis van God verbrand en die muur van Jerusalem afgebreek en al sy paleise met vuur verbrand en al die mooi voorwerpe daarmee vernietig. 20 En die wat van die swaard ontsnap het, het hy na Babel weggevoer; waar hulle knegte vir hom en sy seuns was tot die heerskappy van die koninkryk van Persië: 21 om die woord van die Here te vervul deur die mond van Jeremia, totdat die land haar sabbatte geniet het; solank sy 'n wildernis gehou het, het sy sabbat gehou. , om tien en sestig jaar te voltooi. 22 In die eerste jaar van Kores, die koning van Persië, om die woord van die Here wat deur die mond van Jeremia gespreek is, te bewerkstellig, het die Here die gees van Kores, die koning van Persië, opgewek, dat hy in sy hele koninkryk uitgeroep het en skryf dit ook op skrif en sê: So sê Kores, die koning van Persië: Al die koninkryke van die aarde het die Here, die God van die hemel, my gegee; en hy het my beveel om vir hom 'n huis in Jerusalem, wat in Juda is, te bou. Wie is daar onder al sy mense?

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

 


KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.