Daaglikse Bybel vir vandag 2 November 2018

0
9976

Ons daaglikse Bybellees vir vandag kom uit die boek 2 kronieke 26: 1-23, 2 Kronieke 27: 1-9, 2 Kronieke 28: 1-27. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 26: 1-23:

1 Toe neem al die inwoners van Juda Ussía, wat sestien jaar oud was, en neem hom koning in die kamer van sy vader Amásia. 2 Hy het Eloth gebou en dit in Juda herstel, waarna die koning met sy vaders ontslaap het. 3 Ussia was sestien jaar oud toe hy koning geword het, en hy het twee en vyftig jaar in Jerusalem geregeer. Die naam van sy moeder was Jekolía van Jerusalem. 4 En hy het gedoen wat reg was in die oë van die Here net soos sy vader Am sia gedoen het. 5 En hy het God gesoek in die dae van Sagaría, wat insig gehad het in die gesigte van God; en solank hy die Here gesoek het, het God hom voorspoedig gemaak. 6 En hy het uitgegaan en oorlog gevoer teen die Filistyne en die muur van Gat en die muur van Jabne en die muur van Asdod afgebreek en stede gebou rondom Asdod en onder die Filistyne. 7 En God het hom gehelp teen die Filistyne en teen die Arabiere wat in Gur-Baäl en die Mehuniete gewoon het. 8 En die Ammoniete het Ussia geskenke gegee, en sy naam het versprei tot by die ingang van Egipte; want hy het homself buitengewoon versterk. 9 Ussia het ook torings in Jerusalem gebou by die hoekpoort en by die dalpoort en by die draai van die muur en dit versterk. 10 Hy het ook torings in die woestyn gebou en baie putte gegrawe; want hy het baie vee gehad, sowel in die laagland as op die vlaktes; ook landbouers en wingerdkaste in die berge en in Karmel; want hy was lief vir landbou. 11 En Ussia het 'n leër van vegtende manne gehad wat uit oorlogvoering getrek het, volgens die getal van hulle hand deur die skrywer Jeiël en die owerste Maaseja, onder leiding van Hanánja, een van die owerstes van die koning. 12 Die hele getal van die familiehoofde van dapper helde was twee duisend ses honderd. 13 En onder hulle hand was 'n leër, drie honderd en sewe duisend vyf honderd wat oorlog gevoer het met die mag om die koning teen die vyand te help. 14 En Ussía het vir hulle voorberei deur die hele leërskild en spiese en valhelms en vurke en boë en boë en gegote klippe. 15 En hy het motors in Jerusalem gemaak, uitgevind deur listige manne, om op die torings en op die bolwerke te wees, om pyle en groot klippe te skiet. En sy naam was ver in die buiteland; want hy is wonderlik gehelp totdat hy sterk was. 16 Maar toe hy sterk was, het sy hart verhef tot sy ondergang, want hy het teen die Here sy God oortree en in die tempel van die Here gegaan om wierook op die reukofferaltaar te verbrand. 17 En die priester Asárja het agter hom ingegaan en tagtig priesters van die Here, dapper manne. 18 En hulle het die koning Ussía teëstaan ​​en vir hom gesê: U vind Ussía nie om vir die wierook te laat opgaan nie Here, maar aan die priesters, die seuns van Aäron, wat ingestel is om wierook te laat opgaan; gaan uit die heiligdom; want jy het oortree; en dit sal nie tot u eer van die Here God wees nie. 19 En Ussia het kwaad geword en 'n wierookbak in die hand gehad om wierook te laat opgaan; en terwyl hy kwaad was vir die priesters, het die melaatsheid selfs op sy voorhoof opgestaan ​​voor die priesters in die huis van die Here, langs die wierookaltaar. 20 En Asárja, die owerpriester, en al die priesters, het hom aangekyk, en hy was melaats op sy voorhoof, en hulle het hom daarvandaan weggestoot; ook het hy self ook gehaas om weg te gaan, omdat die Here hom geslaan het. 21 En koning Ussía was melaatses tot die dag van sy dood toe hy in 'n verskillende huis gewoon het, melaats; want hy is uit die huis van die Here uitgeroei; en sy seun Jotam was in die huis van die koning en het die volk van die land beoordeel. 22 En die verdere geskiedenis van Ussía, die eerste en die laaste, het die profeet Jesaja, die seun van Amos, geskryf.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

2 Kronieke 27: 1-9:

1 Vyf en twintig jaar was Jotham oud toe hy koning geword het, en sestien jaar het hy in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Jerusha, die dogter van Sadok. 2 En hy het gedoen wat reg was in die oë van die Here net soos sy vader Ussía gedoen het; maar hy het nie in die tempel van die Here gekom nie. En die volk het dit nogtans korrup gedoen. 3 Hy het die hoë poort van die huis van die Here gebou, en teen die muur van Ophel baie gebou. 4 Hy het ook stede gebou in die berge van Juda, en in die bosse kastele en torings gebou. 5 Hy het ook teen die koning van die Ammoniete geveg en teen hulle die oorhand gekry. En die kinders van Ammon het hom in dieselfde jaar honderd talente silwer en tienduisend koring en tienduisend gars gegee. Die kinders van Ammon het hom so baie betaal as die tweede en die derde jaar. 6 En Jotham het magtig geword, omdat hy sy weë voor die aangesig van die Here sy God voorberei het. 7 En die verdere geskiedenis van Jotam en al sy oorloë en sy weë, kyk, dit is beskrywe in die Boek van die konings van Israel en Juda. 8 Hy was vyf en twintig jaar oud toe hy koning geword het, en sestien jaar het hy in Jerusalem geregeer. 9 En Jotam het ontslaap met sy vaders en is begrawe in die stad van Dawid; en sy seun Agas het in sy plek koning geword.

2 Kronieke 28: 1-27:

1 Agas was twintig jaar oud toe hy koning geword het, en sestien jaar het hy in Jerusalem geregeer; maar hy het nie gedoen wat reg was in die oë van die Here soos sy vader Dawid nie; 2 want hy het gewandel in die weë van die konings. van Israel, en ook gesmelte beelde vir die Baäls gemaak. 3 Verder het hy wierook in die dal van die seun van Hinnom verbrand en sy kinders in die vuur verbrand na die gruwels van die heidene wat die HERE voor die kinders van Israel uit verdrywe het. 4 Hy het ook geoffer en rook laat opgaan op die hoogtes en op die heuwels en onder elke groen boom. 5 Daarom het die Here sy God hom oorgegee in die hand van die koning van Aram; en hulle het hom geslaan en 'n groot menigte gevangenes weggevoer en na Damaskus gebring. En hy is ook oorgegee in die hand van die koning van Israel wat hom met 'n groot slagting geslaan het. 6 Want Peka, die seun van Remália, het op een dag honderd en twintig duisend in Juda doodgemaak, almal dapper manne; omdat hulle die Here, die God van hulle vaders, verlaat het. 7 En Sigri, 'n held van Efraim, het Maäséja, die seun van die koning, en Asrikam, die goewerneur van die huis, en Élkana langs die koning doodgemaak. 8 En die kinders van Israel het twee honderd duisend vroue, seuns en dogters van hulle broers as ballingskap weggevoer en ook baie buit van hulle weggeneem en die buit na Samaría gebring. 9 Maar daar was 'n profeet van die Here met die naam van Oded; en hy het uitgegaan voor die leër wat in Samaría gekom het, en vir hulle gesê: Kyk, omdat die Here, die God van julle vaders, kwaad geword het vir Juda, het Hy hulle verlos in julle hand, en julle het hulle gedood in 'n woede wat opgaan na die hemel. 10 En nou wil julle onder julle dienaars en slavinne onder die kinders van Juda en Jerusalem hou; maar is daar nie saam met u sondes teen die Here julle God nie? 11 Luister dan nou na my en lewer die gevangenes wat u van u broers as gevangenes weggevoer het, terug; want die toorngloed van die Here is op u. 12 Daarop staan ​​sommige van die hoofde van die kinders van Efraim, Azárja, die seun van Johanan, Berechja, die seun van Mesillemot, en Jehiskia, die seun van Sallum, en Amasa, die seun van Hadlai, op teen die wat uit die oorlog gekom het. 13 Jesus sê vir hulle: Julle mag die gevangenes nie hierheen bring nie; want al het ons teen die Here beledig, is julle van plan om ons sondes en ons oortreding meer te vergroot; want ons oortreding is groot, en daar is 'n groot toorn teen Israel. 14 En die gewapende mans het die gevangenes en die buit voor die owerstes en die hele vergadering gelaat. 15 Toe staan ​​die manne, wat met die naam uitgespreek is, op en neem die gevangenes en neem die buit saam met hulle buit, en trek hulle op en skud hulle en gee hulle om te eet en te drink en hulle te salf; en hulle het al die swakkes op esels gedra en dit na Jerigo, die stad van palmbome, na hul broers gebring; en daarna het hulle na Samaría teruggekeer. 16 In daardie tyd het koning Agas na die konings van Assirië gestuur om hom te help. 17 Want die Edomiete het weer gekom en Juda verslaan en gevangenes weggevoer. 18 Die Filistyne het ook die stede van die Laeveld en die suide van Juda binnegeval en Bet-Semes en Ajalon en Gederot en Sogo met sy onderhorige plekke ingeneem, en Timna met sy onderhorige plekke, Gimzo en en sy dorpe; en hulle het daar gewoon. 19 Want die Here het Juda laat neerdaal vanweë Agas, die koning van Israel; want hy het Juda naak gemaak en swaar teen die Here oortree. 20 En Tilgath-Pilneser, die koning van Assirië, het na hom gekom en hom benoud gemaak, maar hom nie versterk nie. 21 Want Agas het 'n deel uit die huis van die Here en uit die huis van die koning en die owerstes verwyder en dit aan die koning van Assirië gegee; maar hy het hom nie gehelp nie. 22 En in die tyd van sy benoudheid het hy nog meer teen die Here oortree: dit is koning Agas. 23 Want hy het geoffer aan die gode van Damaskus wat hom geslaan het; en hy het gesê: Omdat die gode van die konings van Aram hulle help, sal ek hulle dan offer om my te help. Maar dit was die ondergang van hom en die hele Israel. 24 En Agas het die voorwerpe van die huis van God bymekaargemaak en die voorwerpe van die huis van God in stukke gesny en die deure van die huis van die Here gesluit, en hy het vir hom altare gemaak in elke uithoek van Jerusalem. 25 En in elke stad van Juda het hy hoogtes aangebring om vir ander gode wierook te laat opgaan en die Here, die God van sy vaders, geterg. 26 En die verdere geskiedenis en al sy weë, eerste en laaste, kyk, dit is beskrywe in die Boek van die konings van Juda en Israel.

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.