Daaglikse Bybellees vir Vandag 31 Oktober 2018

0
3986

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek van 2 Kronieke 24: 1-27. Lees en wees geseënd.

2 Kronieke 24: 1-27:

1 Joas was sewe jaar oud toe hy koning geword het, en hy het veertig jaar in Jerusalem geregeer. En die naam van sy moeder was Sibja, van Berséba. 2 En Joas het gedoen wat reg was in die oë van die HERE, al die dae van die priester Jojada. 3 En Jojada het vir hom twee vroue geneem; en hy het seuns en dogters gehad. 4 En daarna het Joas gedink om die huis van die Here te herstel. 5 Toe versamel hy die priesters en die Leviete en sê vir hulle: Gaan uit na die stede van Juda, en versamel geld van die hele Israel om die huis van julle God van jaar tot jaar te herstel, en kyk dat julle die saak gou maak. Die Leviete het dit egter nie gehaas nie. 6 En die koning het Jojada, die owerste, geroep en vir hom gesê: Waarom het u nie van die Leviete geëis om die versameling uit Juda en uit Jerusalem in te bring volgens die bevel van Moses, die kneg van die Here en van die vergadering van Israel vir die tabernakel van die getuienis? 7 Want die seuns van Atália, die slegte vrou, het die huis van God opgebreek; en ook al die toegewyde dinge van die huis van die Here het hulle die Baäls toegeken. 8 En op bevel van die koning maak hulle 'n kis en sit dit buitekant by die poort van die huis van die Here. 9 En hulle het 'n proklamasie deur Juda en Jerusalem gedoen om die versameling wat die kneg van God, die kneg van God, aan Israel in die woestyn gelê het, aan die Here te bring. 10 En al die vorste en die hele volk was bly en het ingebring en in die kis gegooi totdat hulle klaar was. 11 En op die tydstip dat die kis deur die Leviete na die kantoor van die koning gebring is, en toe hulle sien dat daar baie geld was, het die skrywer van die koning en die offisier van die hoëpriester gekom en die kis leeggemaak, en hy het dit geneem en dit weer na sy plek gedra. So het hulle dag vir dag gedoen en geld in oorvloed ingesamel. 12 En die koning en Jojada het dit gegee aan die dienswerk aan die huis van die Here, en hulle het messelaars en skrynwerkers gehuur om die huis van die Here te herstel, en ook yster en koper om die huis van die huis te herstel. die Here. 13 En die arbeiders het gedoen, en die werk is deur hulle vervolmaak, en hulle het die huis van God in sy toestand gestel en dit versterk. 14 En nadat hulle dit voltooi het, bring hulle die res van die geld voor die koning en Jojada, waarvan die voorwerpe vir die huis van die Here gemaak is: gereedskap om te bedien en om spysoffer en lepels en goue voorwerpe aan te bied. silwer. En hulle het gedurigdeur brandoffers gebring in die huis van die Here al die dae van Jojada. 15 Maar Jojada het oud geword en gesterwe in die dae van sy dood; hy was honderd en dertig jaar oud toe hy gesterf het. 16 En hulle is begrawe in die stad van Dawid onder die konings, omdat hy goed gedoen het in Israel, aan God sowel as aan sy huis. 17 En ná die dood van Jojada het die vorste van Juda gekom en voor die koning neergeval. Toe luister die koning na hulle. 18 En hulle het die huis van die Here, die God van hulle vaders, verlaat en heilige boomstamme en afgode gedien; en daar het 'n toorn gekom oor Juda en Jerusalem weens hierdie misdryf. 19 Maar hy het profete na hulle gestuur om hulle na die Here terug te bring; en hulle het teen hulle getuig; maar hulle wou nie luister nie. 20 En die Gees van God het oor Sagaría, die seun van die priester Jojada, gekom wat bo die volk staan ​​en vir hulle gesê: So spreek God: Waarom oortree julle die gebooie van die Here, dat julle nie voorspoedig kan wees nie? omdat julle die Here verlaat het, het Hy julle ook verlaat. 21 En hulle het 'n sameswering teen hom gedoen en hom met klippe stenig op bevel van die koning in die voorhof van die huis van die Here. 22 En die koning Joas het nie gedink aan die goedertierenheid wat sy vader Jojada hom aangedoen het nie, maar sy seun gedood. En toe hy sterf, sê hy: Die Here kyk daarna en eis dit. 23 En aan die einde van die jaar het die leër van Aram teen hom opgetrek; en hulle het na Juda en Jerusalem gekom en al die vorste van die volk onder die volk verdelg en al die buit van die land gestuur. hulle na die koning van Damaskus. 24 Want die leër van die Arameërs het met 'n klein menigte mense gekom, en die Here het 'n baie groot leër in hulle hand gegee, omdat hulle die Here, die God van hulle vaders, verlaat het. En hulle het vonnis teen Joas uitgevoer. 25 En toe hulle van hom af wegtrek, want hulle het hom aan groot siektes oorgelaat, het sy dienaars teen hom saamgesweer vir die bloed van die seuns van die priester Jojada en hom op sy bed gedood, en hy het gesterwe; en hulle het begrawe hom in die stad van Dawid, maar hulle is nie begrawe in die grafte van die konings nie. 26 En dit is hulle wat teen hom saamgesweer het; Sabad, die seun van Simeat, 'n Ammonitiese, en Josabad, die seun van Simrith, 'n Moabitiese. 27 Aangaande sy seuns en die groot las van hom, en die herstel van die huis van God, kyk, dit is beskrywe in die verhaal van die boek van die konings.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.