Daaglikse Bybelleesplan vir 10 November 2018

0
10391

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek Ester 2: 19-23, en Ester 3: 1-15. Lees en wees geseënd.

Ester 2: 19-23:

19 En toe die maagde vir die tweede keer bymekaarkom, het Mordegai in die koningspoort gaan sit. En Ester het nog nie haar familie en haar volk getoon nie; soos Mordegai haar beveel het; want Ester het die bevel van Mordegai gedoen, net soos toe sy met hom grootgemaak is. 20 In die dae, terwyl Mordegai in die poort van die koning gesit het, het twee van die hofdienaars van die koning, Bigthan en Teresh, kwaad geword en probeer om die hand van koning Ahasvéros aan te lê. 21 En dit was bekend aan Mordegai wat dit aan koningin Ester vertel het; en Ester het die koning daarvan in Mordegai se naam bekragtig. 22 En toe die saak ondersoek is, is dit uitgevind; daarom is hulle altwee aan 'n boom opgehang; en dit is geskrywe in die Kroniekboek voor die koning.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Ester 3: 1-15:


 

1 Ná hierdie dinge het koning Ahasveros Haman, die seun van Hammedata, die Agagiet, bevorder en hom vooruitgegaan en hom setel bo al die vorste wat by hom was. 2 En al die dienaars van die koning wat in die poort van die koning was, het gebuig en Haman ontsien, want die koning het hom so bevel gegee. Maar Mordegai het nie gebuig en ook nie eerbied gehad nie. 3 Toe sê die dienaars van die koning in die poort van die koning vir Mordegai: Waarom oortree u die gebod van die koning? 4 En toe hulle elke dag met hom praat en nie na hulle luister nie, vertel hulle Haman om te sien of Mordegai se sake sou bestaan; want hy het vir hulle gesê dat hy 'n Jood was. 5 En toe Haman sien dat Mordegai nie buig en hom nie eerbiedig het nie, was Haman vol woede. 6 En hy het spottend gedink om Mordegai alleen die hande te gee; Daarom het Haman probeer om al die Jode wat in die hele koninkryk van Ahasvéros was, ook die mense van Mordegai, te vernietig. 7 In die eerste maand, dit is die maand Nisan, in die twaalfde jaar van koning Ahasveros, het hulle Pur, dit is die lot, voor Haman gewerp van dag tot dag en van maand tot maand, tot die twaalfde maand, is, die maand Adar. 8 En Haman sê vir koning Ahasvéros: Daar is 'n sekere volk wat verstrooi is onder die volk in al die provinsies van u koninkryk; en hul wette is uiteenlopend van alle mense; en die wette van die koning nie onderhou nie; daarom is dit nie vir die koning om dit te laat ly nie. 9 As die koning dit behaag, moet daar geskrywe wees dat hulle vernietig kan word; en ek sal tien duisend talente silwer oorgee aan die hand van diegene wat die taak verrig, om dit in die skatkamers van die koning te bring. 10 Toe neem die koning sy ring uit sy hand en gee dit aan Haman, die seun van Hammedata, die Agagiet, die vyand van die Jode. 11 En die koning sê vir Haman: Die silwer is aan u gegee, ook die volk, om met hulle te doen net soos dit goed is in u oë. 12 En die skrywers van die koning is op die dertiende dag van die eerste maand geroep, en dit is geskrywe volgens alles wat Haman beveel het aan die luitenante van die koning en aan die goewerneurs wat in elke provinsie was, en aan die owerstes van elke volk van die land. elke provinsie volgens die skrywe daarvan en aan elke volk volgens hulle taal; in die naam van koning Ahasveros is dit geskrywe en met die ring van die koning verseël. 13 En die briewe is per pos gestuur na al die provinsies van die koning om alle Jode, jonk en oud, klein kindertjies en vrouens, op een dag, op die dertiende dag van die dag, te vernietig, dood te maak en te vergaan. twaalfde maand, dit is die maand Adar, en om hulle buit te buit as buit. 14 Die afskrif van die skrywe vir 'n gebod wat in elke provinsie gegee sou word, is aan alle mense bekendgemaak om gereed te wees teen die dag. 15 Die poste het uitgegaan, vinnig deur die bevel van die koning, en die bevel is gegee in die paleis Susan.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.