Daaglikse Bybelleesplan vir 12 November 2018

0
10182

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek Ester 5: 1-14 en Ester 6: 1-14. Lees en wees geseënd.

Ester 5: 1-14:

1 En op die derde dag het Ester haar koninklike klere aangetrek en gaan staan ​​in die binneste voorhof van die huis van die koning, teenoor die huis van die koning; en die koning het op sy koninklike troon in die koningshuis gaan sit teen die hek van die huis. 2 En toe die koning die koningin Ester in die voorhof sien staan, kry sy guns in sy oë; en die koning hou die goue septer wat in sy hand was, aan Ester uit. Toe kom Ester nader en raak aan die bokant van die septer. 3 Toe sê die koning vir haar: Wat wil jy hê, koningin Ester? en wat is u versoek? dit sal jou selfs gegee word aan die helfte van die koninkryk. 4 En Ester antwoord: As dit goed gaan met die koning, laat die koning en Haman vandag na die maaltyd kom wat ek vir hom berei het. 5 Toe sê die koning: Laat Haman gou maak, sodat hy kan doen soos Ester gespreek het. Toe kom die koning en Haman na die maaltyd wat Ester voorberei het. 6 Toe sê die koning vir Ester by die wynmaaltyd: Wat is u versoek? en aan u sal gegee word; en wat is u versoek? selfs tot die helfte van die koninkryk sal dit uitgevoer word. 7 Daarop antwoord Ester en sê: My versoek en my versoek is; 8 As ek guns gevind het in die oë van die koning, en as die koning dit behaag om my versoekskrif te rig en my versoek uit te voer, dan moet die koning en Haman na die maaltyd kom wat ek vir hulle sal berei, en ek sal doen môre soos die koning gespreek het. 9 En Haman het daardie dag vreugdevol en met 'n blye hart uitgegaan; maar toe Haman Mordegai in die poort van die koning sien, dat hy nie opstaan ​​of na hom toe beweeg nie, was hy verontwaardig oor Mordegai. 10 Maar Haman weerhou hom; en toe hy by die huis kom, het hy sy vriende en sy vrou Seres geroep. 11 En Haman vertel hulle van die glorie van sy rykdom en die menigte van sy kinders en al die dinge waarmee die koning hom bevorder het, en hoe hy hom vooruitgegaan het bo die vorste en dienaars van die koning. 12 En Haman het ook gesê: Die koningin Ester het niemand met die koning laat ingaan na die maaltyd wat sy berei het nie, behalwe myself; en môre word ek ook saam met die koning na haar genooi. 13 Maar dit help my niks nie, solank ek die Jood Mordegai by die koningspoort sien sit. 14 Daarop sê sy vrou Seres en al sy vriende vir hom: Laat 'n galg wees van vyftig el hoog, en môre praat u met die koning dat Mordegai daarop gehang kan word; gaan dan vrolik met die koning na die maaltyd. En die ding het Haman behaag; en hy laat die galg maak.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Ester 6: 1-14:


1 Op dieselfde nag kon die koning nie slaap nie, en hy beveel om die boek van die kronieke te bring; en hulle is voor die koning gelees. 2 En daar is geskrywe gevind dat Mordegai vertel het van Bigthana en Teres, twee van die hofdienaars van die koning, die poortwagters, wat probeer het om die hand van koning Ahasvéros te slaan. 3 En die koning sê: Watter eer en waardigheid het Mordegai hiervoor gedoen? Toe sê die dienaars van die koning wat hom gedien het: daar is niks aan hom gedoen nie. 4 En die koning vra: Wie is in die voorhof? En Haman het in die buitenste voorhof van die huis van die koning gekom om met die koning te spreek om Mordegai aan die galg op te hang wat hy vir hom voorberei het. 5 Toe sê die dienaars van die koning vir hom: Kyk, Haman staan ​​in die voorhof. Toe sê die koning: Laat hy binnekom. 6 En Haman het ingekom. Toe sê die koning vir hom: Wat sal gedoen word met die man aan wie die koning hom wil eer? En Haman het in sy hart gedink: aan wie sou die koning graag meer wil eer as aan myself? 7 En Haman het die koning geantwoord: Vir die man aan wie die koning dit wil eer, 8 moet die koninklike kledingstukke gebring word wat die koning wil dra, en die perd waarop die koning uittrek, en die koninklike kroon wat op sy hoof gesit is. : 9 En laat hierdie klere en perd oorgelewer word aan die hand van een van die edelste vorste van die koning, sodat hulle die man kan beklee waarmee die koning hom wil vereer en hom te perd deur die straat van die stad kan bring en uitroep voor hom: So sal gedoen word aan die man aan wie die koning dit wil eer. 10 Toe sê die koning vir Haman: Maak gou en neem die klere en die perd, soos u gesê het, en doen net so aan die Jood Mordegai wat by die poort van die koning sit; laat u niks misloop van alles wat u gespreek het nie. 11 Daarna neem Haman die kleding en die perd, en hy trek Mordegai op en bring hom te perd deur die straat van die stad en sê voor sy aangesig: So moet dit gedoen word aan die man aan wie die koning hom wil vereer. 12 En Mordegai het weer in die poort van die koning gekom. Maar Haman het na sy huis geklaag en sy hoof bedek. 13 En Haman het sy vrou Seres en al sy vriende vertel alles wat hom oorgekom het. Toe sê sy wyse manne en sy vrou Seres vir hom: As Mordegai is uit die nageslag van die Jode voor wie u begin val het, sal u hom nie oorwin nie, maar sekerlik voor hom val. 14 En terwyl hulle nog met hom praat, kom die hofdienaars van die koning en haas hulle om Haman na die maaltyd te bring wat Ester berei het.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.