Daaglikse Bybelleesplan vir 13 November 2018

0
11154

Ons daaglikse Bybellees is uit die boek Ester 7: 1-10 en Ester 8: 1-17. Lees en wees geseënd.

Ester 7: 1-10:

1 Toe kom die koning en Haman om die maaltyd Ester te vier. 2 Toe sê die koning weer op Ester op die tweede dag by die wynmaaltyd: Wat is u bede, koningin Ester? en aan u sal gegee word; en wat is u versoek? en dit sal uitgevoer word tot die helfte van die koninkryk. 3 Toe antwoord die koningin Ester en sê: As ek guns in u oë gevind het, o koning, en as dit die koning wil, laat my dan my lewe gee op my versoek en my volk op my versoek; 4 want ons word verkoop. , Ek en my volk, om vernietig te word, om gedood te word en om te gaan. Maar as ons vir diensknegte en slavinne verkoop is, het ek my tong vasgehou, hoewel die vyand nie die skade van die koning kon teenwerk nie. 5 Daarop antwoord die koning Ahasvéros en sê aan die koningin Ester: Wie is hy, en waar is hy, wat in sy hart gedink het om dit te doen? 6 En Ester sê: Die teëstander en vyand is hierdie goddelose Haman. Toe vrees Haman voor die koning en die koningin. 7 En die koning het opgestaan ​​uit die wynmaaltyd in sy toorn in die paleistuin, en Haman staan ​​op om die koningin Ester om sy lewe te versoek; want hy het gesien dat die kwaad deur die koning teen hom bepaal word. 8 Daarna het die koning uit die paleistuin teruggekeer na die plek van die wynmaaltyd; en Haman het op die bed geval waarop Ester was. Toe sê die koning: Sal hy ook die koningin in die huis voor my afdwing? Toe die woord uit die mond van die koning uitgaan, het hulle Haman se gesig bedek. 9 En Harbonah, een van die hofdienaars, het voor die koning gesê: Kyk, die galg, vyftig el hoog, wat Haman vir Mordegai gemaak het, wat goed vir die koning gespreek het, staan ​​in die huis van Haman. Toe sê die koning: Hang hom daarop. 10 En hulle het Haman aan die galg opgehang wat hy vir Mordegai voorberei het. Toe is die toorn van die koning stilgemaak.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Ester 8: 1-17:


1 Op dieselfde dag het koning Ahasveros die koningin Ester die huis van Haman, die vyand van die Jode, gegee. En Mordegai het voor die koning gekom; want Ester het vertel wat hy vir haar was. 2 En die koning haal sy ring af wat hy van Haman afgehaal het, en gee dit aan Mordegai. En Ester het Mordegai aangestel oor die huis van Haman. 3 En Ester het nog 'n keer voor die koning gespreek en neergeval voor sy voete neergeval en hom met trane gevra om die onheil van Haman, die Agagiet, en sy voorwerp wat hy teen die Jode beraam het, weg te werp. 4 Toe steek die koning die goue septer uit na Ester. Toe staan ​​Ester op en gaan staan ​​voor die koning. 5 En hy sê: As dit die koning behaag, en as ek guns gevind het in sy oë, en die saak voor die koning gelyk het, en ek welgevallig was in sy oë, laat dit so wees geskrywe om die briewe wat Haman, die seun van Hammedatha, die Agagiet, uitgedink het, om te keer, wat hy geskryf het om die Jode wat in al die provinsies van die koning is, te vernietig: 6 Want hoe kan ek die kwaad wat by my volk kom, sien? of hoe kan ek die verwoesting van my familie sien? 7 Daarop sê die koning Ahasvéros aan die koningin Ester en aan die Jood Mordegai: Kyk, ek het Ester die huis van Haman gegee, en hulle het aan die galg opgehang, omdat hy sy hand op die Jode gelê het. 8 Skrywe ook vir die Jode in die naam van die koning, net soos dit u pas, en verseël dit met die ring van die koning; want die geskrif wat in die naam van die koning geskrywe is en met die koning se ring verseël is, mag niemand omdraai nie. 9 En die skrywers van die koning is destyds geroep in die derde maand, dit is die maand Sivan, op die drie en twintigste dag; En dit is geskrywe volgens alles wat Mordegai aan die Jode en die luitenante en die afgevaardigdes en die owerstes van die provinsies wat van Indië tot Ethiopië was, bevel gegee het, honderd sewe en twintig provinsies, na elke provinsie volgens die skrywe daarvan, en aan elke volk volgens hulle taal en na die Jode volgens hulle skrif en volgens hulle taal. 10 En hy het in die naam van koning Ahasvéros geskrywe en dit met die ring van die koning verseël en briewe per pos gestuur, en ruiters op muile, kamele en jong dromedariërs: 11 waarin die koning die Jode wat in elke stad was, verleen het om hulself bymekaar te maak en te staan ​​vir hul lewe, om te vernietig, dood te maak en te vergaan, al die mag van die mense en provinsies wat hulle sou aanrand, kleintjies sowel as vrouens, en die buit daarvan te neem. vir 'n prooi, 12 Op een dag in al die provinsies van koning Ahasveros, naamlik op die dertiende dag van die twaalfde maand, dit is die maand Adar. 13 Die afskrif van die geskrifte wat in elke provinsie gegee moes word, is aan alle mense bekend gemaak, en dat die Jode teen daardie dag gereed moes wees om hulself op hul vyande te wreek. 14 En die deurposte wat op muile en kamele gery het, het uitgegaan en op die bevel van die koning gehaas en aangehits. En die bevel is gegee in die paleis Susan. 15 En Mordegai het voor die koning uitgetrek in koninklike klere van blou en wit en met 'n groot kroon van goud en met 'n kleed van fyn linne en purper; en die stad Susan was verheug en was bly. 16 Die Jode het lig en blydskap en vreugde en eer gehad. 17 En in elke provinsie en in elke stad, waar die bevel van die koning en sy bevel ook al gekom het, het die Jode vreugde en vreugde gehad, 'n fees en 'n goeie dag.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.