Daaglikse Bybelleesplan vir 9 November 2018

0
9643

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek Ester 2: 1-18. Lees en wees geseënd.

Ester 2: 1-18:

1 Ná hierdie dinge, toe die grimmigheid van koning Ahasvéros bedaar, onthou hy Vasti en wat sy gedoen het en wat teen haar besluit is. 2 Toe sê die dienaars van die koning wat hom gedien het: Daar sal mooi jong maagde vir die koning gesoek word. 3 En die koning moet beamptes aanstel in al die provinsies van sy koninkryk, sodat hulle al die mooi jong maagde bymekaar kan bring vir Susan, die paleis, in die huis van die vroue onder toesig van Hege, die hofdienaar van die koning; en laat hulle dinge as suiwering gegee word. 4 En die jongmeisie wat die koning behaag, moet koningin wees in plaas van Vasti. En die saak het die koning behaag; en hy het dit gedoen. 5 En in die paleis Susan was daar 'n sekere Jood met die naam van Mordegai, die seun van Jaïr, die seun van Símeï, die seun van Kis, die Benjaminiet; 6 wat uit Jerusalem weggevoer is met die ballingskap wat weggevoer is met Jekonja, die koning van Juda, wat Nebukadnésar, die koning van Babel, weggevoer het. 7 En hy het Hadass, dit is Ester, die dogter van sy oom, grootgemaak; want sy het geen vader of moeder gehad nie, en die diensmeisie was mooi en mooi; wat Mordegai, toe haar vader en moeder dood was, vir sy eie dogter geneem het. 8 En toe die bevel van die koning en sy bevel aangehoor is, en toe baie diensmeisies bymekaargekom het in die paleis Susan, onder toesig van Hegai, is Ester ook na die huis van die koning gebring om toesig te hou oor Hegai. , oppasser van die vroue. 9 En die meisie het hom welgevallig gemaak, en sy het hom goedertierenheid ontvang; en hy het haar vinnig vir die reiniging van die dinge gegee wat aan haar behoort, en sewe diensmeisies wat haar vergader het om uit die huis van die koning te kom; en hy het haar en haar diensmeisies verkies op die beste plek van die huis. van die vrouens. 10 Ester het haar volk en haar familie nie getoon nie, want Mordegai het haar beveel dat sy dit nie sou wys nie. 11 En Mordegai het elke dag voor die voorhof van die vrouehuis geloop om te weet hoe Ester gedoen het en wat daar van haar moes word. 12 En toe elke slavin aan die beurt kom om na koning Ahasvéros in te gaan, was sy twaalf maande lank volgens die manier van die vrouens; want so was die dae van hulle reiniging voltooi, naamlik ses maande met olie van mirre en ses maande met soet geure en ander dinge om die vroue te reinig. 13 En elke jongmeisie het dus na die koning gekom; alles wat sy begeer het, is haar gegee om saam met haar uit die huis van die vroue na die huis van die koning te gaan. 14 En die aand het sy gegaan, en die volgende dag het sy na die tweede huis van die vrouens teruggekeer, onder toesig van Shaashgaz, die hofdienaar van die koning, wat die byvroue gehou het; sy het nie meer by die koning ingekom nie, behalwe dat die koning behae gehad het in haar, en dat sy by die naam genoem is. 15 En toe die beurt van Ester, die dogter van Abihail, die oom van Mordegai, wat haar vir sy dogter geneem het, gekom het om by die koning in te gaan, het sy niks gevra wat Hegai, die opsigter van die koning, die opsigter van die vroue, aangestel. En Ester het guns gevind in die oë van almal wat haar aangekyk het. 16 En Ester is in die tiende maand, dit is die maand Tebet, in die sewende jaar van sy regering na koning Ahasvéros gebring. 17 En die koning het Ester liefgehad bo al die vroue, en sy het genade en guns in sy oë meer verkry as al die maagde; sodat hy die koninklike kroon op haar hoof neergesit het en haar koningin maak in plaas van Vashti.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

 


KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.