Daaglikse Bybelleesplan vir 11 November 2018

0
10745

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek Ester 4: 1-17. Lees en wees geseënd.

Ester 4: 1-17:

1 Toe Mordegai alles sien wat daar gebeur het, het Mordegai sy klere geskeur en 'n roukleed met as aangetrek, en hy het in die middel van die stad uitgegaan en met 'n groot en bitter geroep gehuil; 2 En het selfs voor die poort van die koning gekom, want niemand kon in die poort van die koning ingaan, beklee met roukleed nie. 3 En in elke provinsie, waar ook al die bevel van die koning en sy bevel gekom het, was daar 'n groot rou onder die Jode, en hulle het gevas en geween en gehuil; en baie het in sak en as gelê. 4 En die slavinne van Ester en haar slavinne het gekom en haar dit vertel. Toe is die koningin baie bedroef; en sy het klere gestuur om Mordegai te beklee en sy roukleed van hom weg te neem; maar hy het dit nie ontvang nie. 5 Toe roep Ester Hatach, een van die hofdienaars van die koning, wat hy aangestel het om haar by te woon, en gee hom 'n opdrag aan Mordegai om te weet wat dit was en waarom dit was. 6 En Hatach het uitgetrek na Mordegai, na die straat van die stad wat voor die poort van die koning was. 7 En Mordegai het hom vertel van alles wat met hom gebeur het, en van die somtotaal wat Haman beloof het om aan die skatkis van die koning vir die Jode te betaal om hulle te vernietig. 8 En hy het aan hom die afskrif gegee van die skrywe van die bevel wat in Susan gegee is om dit te vernietig, om dit aan Ester te kenne te gee en dit aan haar bekend te maak en haar te beveel dat sy by die koning sou ingaan om te maak smeek Hom en vra om sy volk voor sy aangesig. 9 En Hatach het gekom en Ester die woorde van Mordegai vertel. 10 En Ester het weer met Hatag gespreek en hom Mordegai bevel gegee; 11 Al die dienaars van die koning en die bevolking van die provinsies van die koning weet dat elkeen, of dit nou man of vrou is, na die koning sal kom in die binneste voorhof, wat nie genoem word nie, dat daar een wet is om hom voor te lê dood, behalwe diegene aan wie die koning die goue septer sal uithou, dat hy kan lewe; maar ek is nie geroep om die dertig dae by die koning in te gaan nie. 12 En hulle het die woorde van Ester aan Mordegai meegedeel. 13 Toe gee Mordegai bevel om vir Ester te antwoord: Moenie met u self dink dat u in die huis van die koning sal ontvlug nie, meer as al die Jode. 14 Want as u in hierdie tyd geheel en al vrede het, dan sal daar uitbreiding en verlossing by die Jode uit 'n ander plek ontstaan; maar jy en die huis van jou vader sal verwoes word; en wie weet of jy in die koninkryk gekom het vir 'n tyd as hierdie? 15 Toe sê Ester dat hulle Mordegai moet antwoord: 16 Gaan, versamel al die Jode wat in Susan teenwoordig is, en vas vir my, en eet of drink nie drie dae, nag of dag nie; ek en my diensmeisies sal ook vas. ; en so sal ek ingaan by die koning wat nie volgens die wet is nie; en as ek omkom, gaan ek om. 17 En Mordegai het gegaan en gedoen net soos Ester hom beveel het.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.