Daaglikse Bybelleesplan vir 14 November 2018

0
10690

Ons daaglikse Bybellees vandag is uit die boek Ester 9: 1-32 en Ester 10: 1-3. Lees en wees geseënd.

Ester 9: 1-32:

1 En in die twaalfde maand, dit is die maand Adar, op die dertiende dag van dieselfde dag, toe die bevel van die koning en sy bevel nader gekom het om tereggestel te word, op die dag toe die vyande van die Jode gehoop het om mag te hê oor hulle (alhoewel dit die teendeel was, dat die Jode regeer het oor hulle wat hulle gehaat het). 2 Die Jode het bymekaargekom in hul stede in al die provinsies van koning Ahasveros om hand aan te slaan op die wat hulle gesoek het. seergemaak: en niemand kon hulle weerstaan ​​nie; want die vrees vir hulle het op alle mense geval. 3 En al die owerstes van die provinsies en die luitenante en die adjunkte en die offisiere van die koning het die Jode gehelp; omdat die vrees vir Mordegai op hulle geval het. 4 Want Mordegai was groot in die huis van die koning, en sy roem het uitgegaan in al die provinsies; want Mordegai het hierdie man al groter geword. 5 So het die Jode dan al hul vyande met 'n swaard en slag en vernietiging geslaan en gedoen wat hulle wil aan die wat hulle gehaat het. 6 En in die paleis Susan het die Jode vyfhonderd man gedood en vernietig. 7 en Parshandatha en Dalphon en Aspatha, 8 en Poratha en Adalia en Aridatha, 9 en Parmashta en Arisai en Aridai en Vajezatha, 10 die tien seuns van Haman, die seun van Hammedata, die vyand van die Jode, hulle het doodgeslaan; maar op die buit het hulle nie hul hand gelê nie. 11 Op dieselfde dag is die getal van die wat in die paleis Susan geslag is, voor die koning gebring. 12 En die koning sê vir die koningin Ester: Die Jode het vyf honderd man doodgeslaan en vernietig in die paleis Susan en die tien seuns van Haman; wat het hulle gedoen in die res van die provinsies van die koning? wat is u versoek nou? en aan u sal gegee word; of wat is u versoek verder? en dit sal geskied. 13 Daarop sê Ester: As die koning dit goedvind, moet dit ook môre gegee word aan die Jode wat in Susan is, volgens die bevel van hierdie dag, en dan moet die tien seuns van Haman aan die galg opgehang word. 14 En die koning het bevel gegee om dit te doen, en die bevel is gegee in Susan; en hulle het die tien seuns van Haman opgehang. 15 Want die Jode wat in Susan was, het ook op die veertiende dag van die maand Adar bymekaargekom en drie honderd man in Susan gedood; maar hulle het nie hul hand op die prooi gelê nie. 16 Maar die ander Jode wat in die provinsies van die koning was, het bymekaargekom en hul lewens gaan staan ​​en rus gehad van hul vyande en vyf en sewentig duisend van hulle vyande gedood, maar hulle het nie hul hande op die prooi gelê nie. die dertiende dag van die maand Adar; en op die veertiende dag van daardie dag het hulle gerus en dit 'n dag van feesmaal en vreugde gemaak. 18 Maar die Jode wat in Susan was, het op die dertiende dag bymekaargekom; en op die veertiende daarvan; En op die vyftiende dag van hierdie dag het hulle gerus en dit 'n dag van feesmaal en vreugde gemaak. 19 Daarom het die Jode van die dorpe wat in die onbemuurde stede gewoon het, die veertiende dag van die maand Adar gemaak tot 'n dag van blydskap en feesmaal en 'n goeie dag en om porsies na mekaar toe te stuur. 20 En Mordegai het hierdie dinge geskryf en briewe gestuur aan al die Jode wat in al die provinsies van koning Ahasvéros was, naby en ver, 21 om dit onder hulle te bevestig dat hulle die veertiende dag van die maand Adar moes hou; op die vyftiende dag daarvan, jaarliks, 22 soos die dae waarin die Jode van hul vyande rus, en die maand wat tot hulle bekeer is van smart tot vreugde en van rou tot 'n goeie dag, dat hulle vir hulle 'n feesmaal sou maak. en vreugde en om porsies na mekaar toe te stuur en geskenke aan die armes. 23 En die Jode het onderneem om te doen soos hulle begin het, en soos Mordegai aan hulle geskryf het; 24 Omdat Haman, die seun van Hammedata, die Agagiet, die vyand van al die Jode, teen die Jode uitgedink het om hulle te vernietig en Pur, dit wil sê die lot, om hulle te vernietig en te vernietig; 25 Maar toe Ester voor die koning kom, het hy met briewe beveel dat sy boosheid wat hy teen die Jode uitgedink het, op sy eie hoof moes terugkeer en dat hy en sy seuns aan die galg opgehang moes word. 26 Daarom noem hulle deesdae Purim met die naam van Pur. Daarom, al die woorde van hierdie brief en wat hulle gesien het aangaande hierdie saak en wat na hulle gekom het, 27 het die Jode ingestel en dit aangeneem en op hulle nageslag en oor almal wat hulself verbind het. hulle moet hierdie twee dae hou volgens hulle geskrifte en volgens hul vasgestelde tyd elke jaar; 28 En dat hierdie dae onthou moet word en onderhou moet word in elke geslag, elke gesin, elke provinsie en elke stad; en dat hierdie dae van Purim nie onder die Jode sou versaak nie, en dat die gedenkteken van hulle nie uit hul nageslag sou vergaan nie. 29 Toe het die koningin Ester, die dogter van Abihail, en Mordegai, die Jood, met alle gesag geskryf om hierdie tweede brief van Purim te bevestig. 30 En hy het die briewe aan al die Jode gestuur, na die honderd sewe en twintig provinsies van die koninkryk van Ahasvéros, met woorde van vrede en waarheid, 31 om hierdie dae van Purim te bevestig in hulle vasgestelde tye, soos die Jood Mordegai en Ester. die koningin het hulle verenig, en soos hulle besluit het vir hulself en hul saad, die sake van die vas en hulle huil.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Ester 10: 1-3:

1 En koning Ahasvéros het 'n huldeblyk op die land en op die kuslande van die see gelê. 2 En al die dade van sy mag en van krag en die verklaring van die grootheid van Mordegai, waarmee die koning hom vooruitgegaan het, is dit nie beskrywe in die Kroniekboek van die konings van Media en Persië nie? 3 Want die Jood Mordegai was naas koning Ahasveros, en 'n groot man onder die Jode, en hy het die menigte van sy broers aanvaar en die rykdom van sy volk gesoek en vrede met sy hele geslag gespreek.

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.