Daaglikse Bybelleesplan vir 8 November 2018

0
10019

Ons daaglikse Bybellees vir vandag is uit die boek Ester 1: 1-22. Lees en wees geseënd.

Ester 1: 1-22:

1 En in die dae van Ahasvéros, dit is Ahasv, ros wat heers, van Indië tot Ethiopië, meer as honderd sewe en twintig provinsies: 2 in die dae toe koning Ahasvéros op die troon van sy koninkryk wat in die paleis Susan was, 3 in die derde jaar van sy regering het hy 'n fees gehou vir al sy vorste en sy dienaars; die mag van Persië en Media, die edeles en vorste van die provinsies wat voor hom was; 4 toe hy die rykdom van sy heerlike koninkryk en die eer van sy uitstekende majesteit baie dae, honderd en tagtig dae, getoon het. 5 En toe hierdie dae verstreke was, het die koning 'n fees gehou vir al die mense wat in die paleis Susan aanwesig was, tot groot en klein, sewe dae lank in die voorhof van die tuin van die paleis van die koning; 6 Waar hang wit, groen en blou behangsels, vasgemaak met toue van fyn linne en pers aan silwer ringe en pilare van marmer; die beddens was van goud en silwer, op 'n sypaadjie van rooi en blou, en wit en swart. , marmer. 7 En hulle het aan hulle drank gegee in goue voorwerpe (waarvan die voorwerpe van mekaar verskil) en koninklike wyn in oorvloed, volgens die koningstaat. 8 En die drank was volgens die wet; niemand het gedwing nie; want die koning het al die beamptes van sy huis aangestel om te doen volgens elkeen se welbehae. 9 Die koningin Vashti het ook 'n fees gehou vir die vroue in die koningshuis wat aan koning Ahasveros behoort het. 10 Op die sewende dag, toe die hart van die koning vrolik was met wyn, gee hy bevel aan Mehuman, Bista, Harbona, Bigtha en Abagtha, Setar en Carcas, die sewe kamerstelle wat in die teenwoordigheid van koning Ahasvéros gedien het, 11 bring die koningin Vashti voor die koning met die koninklike kroon, om die volk en die vorste haar skoonheid te wys, want sy was mooi om na te kyk. 12 Maar koningin Vasti het geweier om deur die hofdienaars op bevel van die koning te kom; daarom het die koning baie kwaad geword, en sy toorn het in hom gebrand. 13 Daarop sê die koning aan die wyse manne wat die tye geken het, want dit was die manier van die koning oor alles wat wet en reg ken; 14 en die volgende na hom was Carshena, Setar, Admatha, Tarshish, Meres, Marsena en Memucan, die sewe vorste van Persië en Media, wat die gesig van die koning gesien het en wat die eerste in die koninkryk gesit het; 15 Wat moet ons met die koningin Vasti doen volgens die wet, omdat sy nie die opdrag van koning Ahasveros uitgevoer het nie deur die kamermanne? 16 En Memucan antwoord voor die koning en die owerstes: die koningin Vasti het die koning nie alleen gedoen nie, maar ook aan al die vorste en die hele volk wat in al die provinsies van koning Ahasvéros was. 17 Want hierdie akte van die koningin sal na al die vroue uitgaan, sodat hulle hul mans in hul oë sal verag, as dit gemeld word: Die koning Ahasvéros het beveel dat die koningin Vasti voor hom moet inbring, maar sy het nie gekom nie. 18 Net so sal die dames van Persië en Media vandag sê aan al die vorste van die koning wat gehoor het van die daad van die koningin. So sal daar te veel veragting en toorn ontstaan. 19 As die koning dit behaag, laat dan 'n koninklike gebod van hom af, en dit moet geskrywe wees onder die wette van die Perse en die Meders, dat dit nie verander word nie, dat Vasti nie meer voor koning Ahasvéros kom nie; en laat die koning haar koninklike boedel gee aan 'n ander beter as sy. 20 En wanneer die bevel van die koning wat hy gaan doen, in sy hele ryk bekendgemaak sal word (want dit is groot), sal al die vroue hul mans eer gee, groot en klein.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.