Hoe om terugvallose gebedspunte te stop

0
16317

Lukas 22: 31-32:
31 En die Here het gesê: Simon, Simon, kyk, die Satan wil hê dat julle moet kom om julle as koring te sif. 32 Maar ek het vir u gebid dat u geloof nie versaak nie; en as u bekeer is, versterk u broers. .

Om terug te keer, beteken om as 'n wedergebore Christen terug te gaan na 'n sondige leefstyl. Vandag sal ons 'n paar gebede betrek, met die titel: Hoe om afvallige gebedspunte te stop. Sonde en onkunde is die twee hoofredes waarom baie Christene terugval. Kom ons kyk vinnig na hierdie twee redes terselfdertyd en waarom dit lei tot 'n Christen se terugval.

Rede 1 & 2: Sonde en onkunde. Sonde verwys hier na 'n daad wat God nie behaag nie, voorbeelde is diefstal, leuens, bedrog en owerspel, kwaadwilligheid, ens. Die sondelys is eindeloos. Baie Christene glo dat wanneer u u lewe aan Christus gee, u nooit weer sonde sal doen nie, hoe naïef. Kom ons kyk nou na 'n feit oor sonde:


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Feite oor sonde.

1) Sonde is nie 'n daad nie, maar dit is 'n aard. Wat beteken dit? Sonde is nie die daad om verkeerd te doen nie, nee, sonde is die aard van die vallende mens. Sonde is die aard van die duiwel in die mens. In Genesis Hoofstuk 1, 2 en 3 vertel die Bybel ons oor die skepping van die wêreld en die eerste mens Adam. Adam is volmaak en sonder sonde geskape, maar Hy het van glorie geval toe hy toegegee het aan die versoeking van die duiwel. Sonde het in hierdie wêreld deur die sonde van Adams in die tuin gekom, Adam was die eerste mens en toe hy geval het, is die aard van die sonde toegereken in hom en dat die sonde versprei het na al sy nageslag wat ek en jy ingesluit is, Romeine 5: 12-21. As gevolg hiervan is elkeen wat in hierdie wêreld gebore is, met die sondige natuur gebore. Sonde is in ons DNA. Net soos 'n kind wat gebore word met 'n sekelselanemie, word daardie kind 'n siekling genoem, mense noem hom dit omdat hy dikwels siek word, maar die waarheid is dit, hy is nie 'n 'siekling' omdat hy siek word nie. dikwels is hy eerder 'n 'siekling' omdat hy sekelsel in sy bloed het. Op dieselfde manier is ons nie sondaars omdat ons sonde pleeg nie, eerder is ons sondaars omdat ons die aard van sonde in ons het. Hierdie kennis is belangrik, want as u eers weet wat die oorsprong van sonde is, kan die duiwel nie u heil van u steel nie.

2). Jesus het na die wêreld gekom as gevolg van sonde: Hebreërs 9:28 het dit te sê: Christus is dus een keer geoffer om die sondes van baie mense weg te neem en hy sal 'n tweede keer verskyn, nie om sonde te dra nie, maar om redding te bring aan diegene wat op hom wag..NIV VERSIE.

Die primêre rede waarom Jesus na hierdie wêreld gekom het, is om die wêreld sondes te red. Johannes 3:16 vertel dat die koms van Jesus 'n daad van die onvoorwaardelike liefde van God tot die wêreld was. Hy het ons so liefgehad en sy seun Jesus gestuur om ons van sonde te verlos. Hoe word ons verlos van sonde? Deur uit ons hart in Jesus te glo. As u in Jesus glo as u Heer en verlosser, word u gered van sonde, omdat God al u sondes VERWYDER, AANBIEDING EN TOEKOMS uitwis. U word heilig en volmaak voor God. Deur u geloof in Christus word u ewig met God versoen en sal Hy nooit u sondes teen u tel nie, 2 Korintiërs 5: 17-21. Dit is waarom die nuwe verbond die grootste verbond is, omdat God ons nie aanvaar nie as gevolg van ons volmaakte werke nie, maar weens die volmaakte werke van sy seun Jesus in wie ons geglo het. Noudat ons in Christus geglo het, wat sal volgende kom?

3). Geregtigheid is die genesing vir sonde: Romeine 4: 3-8:3 Want wat sê die Skrif? Abraham het God geglo, en dit is tot hom geregtigheid gereken. 4 Maar die een wat werk, is die loon wat nie uit genade gereken word nie, maar van skuld. 5 Maar vir hom wat nie werk nie, maar glo in die wat die goddelose regverdig, word sy geloof geregtigheid gereken. 6 Soos Dawid ook die seën van die man beskryf, aan wie God geregtigheid toedig sonder werke, 7 en gesê: Geseënd is hulle wie se ongeregtighede vergewe is en wie se sondes bedek is. 8 Salig is die man aan wie die Here geen sonde sal bereken nie.

Geregtigheid is die aard van God wat toegereken word in enige persoon wat in Jesus Christus glo. Hierdie geregtigheid gee daardie individu die regte posisie voor God, dit beteken dat hierdie persoon regop staan ​​in die oë van God. Geregtigheid is nie die regte doen nie, maar dit is die regte oortuiging wat die regte doen voortbring. U moet regverdig word voordat u regverdig kan optree, en om regverdig te word, moet u in Jesus Christus glo. Hierdie kennis is belangrik omdat baie gelowiges dink dat geregtigheid reg voor God doen, en dus die strewe om God volkome te gehoorsaam om sy geregtigheid te verdien, maar dit is 'n verkeerde denkwyse. Die waarheid is dat geen mens God se geregtigheid kan verdien nie, dit word slegs aan u toegereken as u in Jesus Christus glo, Christus Jesus is ons geregtigheid. Galasiërs 2:16. Hou dus op om God se geregtigheid te verdien, en ONTVANG dit net deur slegs in Christus Jesus te glo.

4). Die sonde is nie langer oor ons heen nie: Romeine 6: 14:14 Want die sonde sal nie oor julle heers nie, want julle is nie onder die wet nie, maar onder die genade.

Sonde heers nie meer oor ons nie, want ons is onder die bedeling van genade en nie onder die bedeling van die wet nie. Wat beteken dit? Volg my noukeurig, onder die wet was sonde 'n hindernis tussen God en die mens sien die Skrif in Jesaja 59: 1-2: 1 Kyk, die hand van die Here is nie verkort dat dit nie kan red nie; en sy oor is nie swaar nie, sodat dit nie kan hoor nie. 2 Maar u ongeregtighede het tussen u en u God geskei, en u sondes het sy aangesig vir u verberg, dat hy nie sou luister nie.  U sien onder die wet, die mens se sondes was 'n hindernis tussen mens en God, daar was geen bemiddelaar vir sonde nie, geen verlosser vir die mens nie, niemand was regverdig genoeg om in die kloof te staan ​​vir die mens nie, daarom het God Homself van die mens geskei. Maar die goeie nuus is dat dit onder die nuwe verbond baie verander het. Ons het nou 'n bemiddelaar, Jesus Christus, die regverdige, en hy voldoen aan al die vereistes van God vir ons redding. Dus, as ons in sonde verval, is die bloed van Jesus daar om ons altyd skoon te was, nie nodig om terug te val weens sonde nie, en nie nodig om die sonde meer in u lewe te laat oorheers nie, Jesus het die sonde vir altyd deur Christus, God, versorg. het ons al ons sondes vergewe, VERDAGTIG EN TOEKOMS, God sal nooit meer ons sondes teen ons tel nie. Daarom, kind van God, moet nooit bang wees vir sonde nie; as jy in sonde verval, staan ​​daaruit op en ontvang genade van God se troon van genade. Hy sal jou nooit veroordeel nie. As u in Jesus glo, is u die gunsteling van God vir ewig. Ek sal daarvan hou om hierdie gedeelte met slegs twee skrifte te beëindig.

Jeremia 31: 31-34:
29 In die dae sal hulle nie meer sê nie: die vaders het 'n suur druiwe geëet, en die tande van die kinders het reg gesit. 30 Maar elkeen sal sterwe weens sy eie ongeregtigheid; elkeen wat die suur druiwe eet, sy tande sal op die punt staan. 31 Kyk, daar kom dae, spreek die Here, dat ek 'n nuwe verbond met die huis van Israel en met die huis van Juda sal sluit. 32 Nie volgens die verbond wat Ek met hulle vaders gesluit het op die dag dat Ek hulle ingeneem het nie. om hulle uit Egipteland uit te lei; wat my verbond verbreek het, alhoewel ek 'n man vir hulle was, spreek die Here: 33 Maar dit sal die verbond wees wat Ek met die huis van Israel sal sluit; Ná die dae, spreek die Here, sal Ek my wet in hulle binneste plaas en dit in hulle hart opskrywe; en hulle sal 'n God wees, en hulle sal vir my 'n volk wees. 34 En hulle sal nie meer elkeen sy naaste en elkeen sy broer leer nie, en sê: Ken die Here; want almal sal My ken, van die minste tot die grootste daarvan, spreek die Here; want Ek sal hulle ongeregtigheid vergewe en aan hulle sonde nie meer dink nie.

1 Johannes 2: 1-2:
1 My kindertjies, hierdie dinge skryf ek aan julle, dat julle nie sondig nie. En as iemand sondig, dan het ons 'n voorspraak by die Vader, Jesus Christus, die regverdige. 2 En hy is 'n versoening vir ons sondes; en nie net vir ons s'n nie, maar ook vir die sondes van die hele wêreld.
Ek glo dat jy met hierdie begrip gesien het hoe om terugval in jou hart te stop. Ek glo dat u 'n goeie begrip het dat sonde nie die probleem van die gelowige is nie, al is u sondes vergewe in Christus Jesus. Hou net aan om te lewe in die bewussyn van Sy liefde vir jou en binnekort sal die liefde van jou na ander begin vloei. Hieronder is 'n paar gebedspunte wat sal help om u geloof te versterk.

GEBEDSPUNTE.

1. Ek weier om die aanklaer van die broeders enige wettige grond in my lewe te gee in Jesus Naam

2. Heilige Gees, help my om nie in die Naam van Jesus vir ewig van die geloof af te wyk nie

3. Heilige Gees, help my om nie ag te slaan op verleidende geeste in Jesus Naam nie

4. Heilige Gees, laat geen werk van duisternis in my Naam weer lewe nie

5. Elke krag, toegewys deur die leër van die duisternis om my van die ewige lewe af te trek, sal nie in my lewe in Jesus se naam voorspoedig wees nie.

6. Deur die krag van God sal daar geen leuenagtige gees in my lewe in Jesus se naam wees nie.

7. Ek verwerp die aktiwiteite van die gees van skynheiligheid, in Jesus se naam.

8. Elke krag, spesifiek toegewys om my aandag af te lei, is gebind in Jesus se naam.

9. Enige gees van die wêreld wat vir my beduie, moet gebind wees in Jesus se naam.

10. Enige deel van my wat dors na vriendskap met die wêreld, ontvang Goddelike verlossing, in Jesus se naam.

Dankie Here dat U my gevestig het in die geloof in Jesus Naam.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.