Die krag van gebed in ons alledaagse lewe.

3
23840

2 Kronieke 7: 14:
14 As my volk wat deur my Naam genoem word, hulself sal verneder en bid en my aangesig soek en hulle bekeer van hul goddelose weë; dan sal ek uit die hemel hoor en hulle sonde vergewe en hulle land genees.

Gebed is 'n daad van kommunikasie met God. Gebed of gebed is die proses waardeur ons goddelike verbinding met ons maker vestig. Elke godsdiens in die wêreld bid, selfs heidene en afgodedienaars bid. Gebed is 'n universele manier waarop die mens probeer om aan te sluit in sy geestelike wortels. In hierdie artikel gaan ons kyk na die belangrikheid van gebed in ons alledaagse lewe. Ons sal ook kyk na ons Here se gebed, en soorte gebed.Ook vir die doel van hierdie artikel, sal ons daarop fokus om as christen te bid.

As ons bid, praat ons met God oor die kwessies van ons lewens en verwag ons ook dat Hy ingryp in die vorm van antwoorde op ons gebedsversoeke. Gebed, is nie 'n monoloog nie, dit is nie 'n eensydige kommunikasie nie, dit is 'n dialoog, 'n tweesydige kommunikasie tussen God en mens. As ons tot God bid in die hemel, verwag ons dat hy ons sal beantwoord volgens die versoeke wat ons aan Hom gerig het.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Gebed is 'n daad van geloof. Dit is omdat ons tot 'n God bid wat ons nie sien nie, en dat ons gode aanroep wat ons nie verstaan ​​nie. Ons betuig ons geloof in die onsigbare wanneer ons bid, want ons verwag dat God ons gebede sal verhoor en verhoor elke keer as ons tot Hom bid. Gebed kan ook weergegee word in die vorm van danksegging en prys die almagtige God. As Christene het God ons die naam van sy Seun Jesus Christus gegee om in gebede te gebruik. Johannes 14:13, Johannes 15: 7, vertel dat alles wat ons vra in die Naam van Jesus Christus, onmiddellike antwoorde aan ons sal gee. Die naam van Jesus is ons wagwoord vir beantwoorde gebede. As ons in die Naam van Jesus bid, gee God ons onmiddellike toegang tot alles wat Christus vir ons beskikbaar gestel het in verlossing. Geen gelowige kan 'n oorwinnende lewe sonder gebed leef nie, 'n gebed minder lewe is 'n lewe van totale ontkoppeling van God, en as ons van God losgemaak word, word ons blootgestel aan uiteenlopende versoekings van die Bose.

Our Lord's Prayer (Our Model of Prayer)

Om effektief te kan bid, moet 'n mens die kuns van gebed bemeester. Om tot die Vader in die hemel te bid, het prosedures. Jesus het gedink hoe ons in die bybel moet bid, ons noem dit ons Here se gebed of die Here se gebed. In hierdie gebedsmodel sien ons die grondslag van 'n effektiewe gebed. Elke gebed wat beantwoord moet word, moet volgens die patroon van die Here se gebed volg. Ons sal deur die Here se gebed gaan om die regte manier te sien waarop ons ons versoek aan die Vader moet rig.

Matthew 6: 9-13:
9 Bid dan op hierdie manier: Onse Vader wat in die hemele is, laat u Naam geheilig word. 10 U koninkryk kom. U wil geskied op die aarde net soos in die hemel. 11 Gee ons vandag ons daaglikse brood. 12 En vergeef ons ons skulde, soos ons ook ons ​​skuldenaars vergewe. 13 En lei ons nie in versoeking nie, maar verlos ons van die kwaad; want u koninkryk is en die krag en die heerlikheid tot in ewigheid. Amen.

1). Die Naam van God: Bogenoemde Bybelvers begin met die gebed, ons vader wat in die hemel is.  Elke gebed moet tot die Vader gerig word, in die naam van Jesus Christus. Ons moet verstaan ​​dat ons nie tot Jesus Christus of deur Jesus Christus bid nie, nee !!! Ons bid tot die hemelse vader, in die naam van Jesus Christus. Die naam van Jesus Christus is die naam bo alle name, Filippense 2: 9. dit is die enigste naam wat ons onmiddellik toegang gee tot die troon van God die Vader. U gebede moet dus begin met woorde soos, Vader, in die naam van Jesus Christus ……. Gaan dan voort na die volgende stap.

2) Thanksgiving: Nadat u die Naam van God erken het, moet u Hom dank en prys, ons moet die oppergesag van God en sy wonderlike werke in ons lewens in die gebed erken. Ons moet Hom waardeer vir die wonders van sy skeppings en sy magtige wysheid wat die heelal beheer. As ons God in gebede dank, gebruik ons ​​woorde soos ... Ons dank u vir u goedheid en u kragtige werke, u is hoër as die hoogste, groter as die grootste, en beter as die beste, u is die Koning van die konings en die Here van die here, Vader, ons prys U vir u weergalose wysheid wat beheer die heelal, neem al die eer Vader in Jesus naam amen ... Gaan dan voort na die volgende stap.

3). Erken Sy genade: Ons moet verstaan ​​dat dit 'n voorreg is om voor die heer te bid; God doen nie hier die gebed van 'n sondaar nie, as u verlossing nodig het. hier, maar dank God dat ons deur Christus Jesus gered is, nie deur ons werke nie. Ons moet God dank vir sy onvoorwaardelike barmhartigheid in ons lewens, Klaagliedere 3: 22-23; laat ons weet dat dit van die Here se barmhartigheid is dat ons nie verteer word nie; ons moet Hom waardeer vir sy barmhartigheid wat ons elke dag in ons lewens geniet. Sommige gelowiges gebruik hierdie gedeelte om vergewing van sondes te vra, dit is ook goed om dit te doen. U kan woorde soos, Vader, dankie vir u onvoorwaardelike genade wat in my lewe immergroen is, of vader, ek vra dat U in u onvoorwaardelike liefde my al my oortredinge in Jesus Naam vergewe.

4). Bied u versoek aan die Here: In hierdie gedeelte kan u nou u gebedsversoek aan die Here voorlê, of u nou vir uself bid, vir iemand bid, 'n gebed bid vir genesing, ens. Hier kan u weet wat u sal doen vir bid. Dit is belangrik dat u ook weet dat enige van u versoeke deur die Woord van God moet word. Ons moet die Skrifte rakende ons behoeftegebied ondersoek, sodat ons dit in gebede voor die Here kan aanbied. As u byvoorbeeld vir genesing bid, kan u God aan hierdie Skrifte herinner: Psalms 107: 20, Jesaja 53: 5, hierdie genesende geskrifte sal u gebede ondersteun en God sal sy woord in u lewe eer.

5). Eindig u gebed met danksegging: Nadat u u versoekskrifte voor God afgelê het, moet u u gebede met danksegging beëindig. Waardeer God dat Hy u gebede beantwoord het. As ons Hom bedank, wys ons dat ons inderdaad glo in sy vermoë om ons vinnig te beantwoord. Laat ons nou kyk na die belangrikheid van gebed in ons lewens.

10 Belang van gebed

1) Geestelike groei: Gebedsoefening is 'n geestelike groei oefen. As ons 'n gebedslewe leef, begin ons gees baie vinnig ontwikkel. Jesus het gesê dat mans altyd moet bid en nie flou word nie, Lukas 18: 1, as jy flou word, beteken dit dat jou krag klein is, Spreuke 24:10, en die gebrek aan krag is 'n teken van swak groei en ontwikkeling. Daarom is een van die doeltreffendste maniere om geestelik te groei deur altyd aan gebede deel te neem.

2). Direkte toegang tot God: Gebed gee ons direkte toegang tot God, as ons altyd bid, praat ons altyd met God, as ons altyd met God praat, word ons nabyheid aan Hom baie sterk. Gebed is die snelweg wat die fisieke met die geestelike verbind, elke biddende Christen het direkte toegang tot God. Elke keer as God sy planne wil openbaar, praat hy slegs met diegene wat altyd in gebede met hom praat.

3). Beleef God se liefde: As ons uit ons hart bid, word ons blootgestel aan die onvoorwaardelike liefde van God, God sal sy onvoorwaardelike liefde slegs betoon aan diegene wat daagliks met Hom in gebede praat. Laat ons dit weet, God het al sy kinders lief, Hy het selfs die hele wêreld lief, Johannes 3:16, maar hy verkies nie al sy kinders nie, maar hy verkies net diegene wat hy ken en diegene wat die hele tyd in gebede met hom praat.

4). Ontvang antwoorde: 'N Verdere belang van gebede is dat ons antwoorde ontvang. As ons bid, moet ons verwag dat God sal antwoord. God wil hê dat ons vreugde vol moet wees. Daarom moet ons altyd groot verwagtinge hê as ons bid. Jesus het in Markus 11: 23-24 gesê dat ons altyd sal hê wat ons sê, mits ons dit glo en dit verwag.

5). Oorwin donker kragte: Die Bybel sê vir ons om die duiwel te weerstaan, Jakobus 4: 7. Een van die belangrikste maniere om die duiwel teë te staan, is deur gebede, as u die duiwel bind, bly hy gebind. God het ons die krag gegee om slange en Skerpioene in te span en al die werke van die duiwel te vernietig, Matteus 17:20. Dit is op die altaar van gebed wat u kan oorkom magte van die duisternis rondom jou en jou huis hou.

6). Goddelike rigting: Elke kind van God is geregtig op goddelike rigting. Die rede waarom die Heilige Gees gestuur is, is om ons te lei op ons lewenspad. Hoe lei die Gees van God ons? Deur gebede. Ons bid tot die Heilige gees in die naam van Jesus Christus. Ons kan die Here raadpleeg watter kant toe ons moet gaan, sodat ons dit nie in die lewe mis nie.

7). Oorwin versoeking: As jy veg versoekings, jy moet bid. Gebed is die hoofsleutel vir alle wêreldprobleme. Jesus het gesê dat jy bid, sodat jy nie in versoekings kom nie, Matteus 26:41. As ons gereeld bid, sonder ophou, ontvang ons geestelike krag om nee vir die duiwel te sê, ontvang ons geestelike krag om bo sondes en smart te lewe.

8). Om God se wil te ken: Jesus het gebid vir die wil van God aan die einde van sy aardse lewe. Lukas 22:42, Matteus 26:39. Om die wil van God vir ons lewe te ken, is ons vaste grondslag vir sukses. Een baie effektiewe manier om God se wil en doel met ons lewens te ken, is deur gebede. As ons die Here raadpleeg oor ons blink toekoms, hoor Hy ons en rig ons die weg wat ons moet gaan, Jesaja 30: 21-23.

9). Verhouding met die Heilige Gees: Elke Christen wat 'n gebedsstyl leef, het 'n gesonde verhouding met die Heilige Gees. Die Heilige Gees help ons ook in ons gebede, Romeine 8:26. Gebede wat veral in tale bid, bring ons baie naby aan die heilige gees. Elke keer as ons bid kommunikeer ons met die Heilige Gees, en hoe meer ons met die gees kommunikeer, hoe nader kom ons met Hom.

10). heiligmaking: Om geheilig te word, beteken om afgesonder te word, vir die meester se gebruik. Jesus onderskei Homself dikwels om in die bybel te bid. Gebed onderskei ons, 'n biddende Christen meng nie met sondaars nie, alhoewel hy hulle liefhet en vir hulle bid, maar hy sluit nie by hulle in korrupte praktyke nie, waarom? Omdat hy afgesonder is vir die Vader se gebruik. Gebed heilig ons om ons voor ander te verheerlik.

10 tipes gebed

Ons kyk nou na soorte gebede, daar is verskillende soorte gebede vir verskillende soorte situasies.

1). Voorbidding: Die gebed van voorbidding of voorbidding is 'n gebed wat ons vir iemand anders bid. Dit is 'n baie onselfsugtige gebed. As ons voor ander intree, doen ons 'n beroep op God om in te gryp in die lewens en gesin. Die liggaam van Christus het dringend behoefte aan voorbidders, mense wat in die kloof sal staan ​​en vir ander sal bid. Diegene wat in die kloof sal staan ​​en bid vir die kerk, die land, sondaars, siekes, ons leiers, ens. As ons bid vir die welstand van ander, sorg God vir ons welstand, Spreuke 11:25. Hieronder is voorbeelde van die voorbidding:

Gebed van voorbidding vir 'n volk (voorbeeld).

A). Vader, ek dank U, want ek weet dat u my altyd antwoord as ek die Naam van Jesus aanroep.
B). Vader, ek dank U vir u genade wat heers oor oordeel in my lewe.
C). Geagte Heer, ek hef hierdie nasie (noem dit Amerika, Engeland of Nigerië) tot u bekwame sorg. Staan op en verdedig hierdie nasie teen terreuraanvalle in Jesus naam.
D). Vader, staan ​​op en frustreer die toestande van die goddelose mense agter al die onskuldige moorde in hierdie land in Jesus naam.
E). Vader, omring die burgers en buitelanders in hierdie land met u beskermingswolk in Jesus Naam.
Dankie vader dat u my gebede in Jesus naam beantwoord het.

2). smeking: Hierdie is 'n persoonlike gebed, tussen u en God, is persoonlike gebed dit wanneer u na God toe gaan in gebede oor u lewensake. Dit is die mees geoefende gebed in die liggaam van Christus. Om hierdie gebed effektief te bid, moet u in die geloof bid en glo dat u gebedsversoek beantwoord is, Markus 11: 23-24. Hieronder is voorbeelde van persoonlike smeking.

Gebed van smeking (voorbeeld).

A). Vader, ek dank U vir die voorreg om in u teenwoordigheid in Jesus Naam te wees
B). Vader, was my skoon van die sonde in die Naam van Jesus deur die bloed van u seun Jesus
C). Vader, ek vra dat U my die wysheid en begrip sal gee wat ek nodig het om in my naam akademici uit te blink
D). Maak my verstand oop, Here, om al die vakke wat ek in my Naam deur my onderwysers geleer het, te verstaan
E). Vader, bemagtig my met die genade om 'n ywerige student in Jesus Naam te wees.
Vader, ek dank U vir die verhoor van gebede in Jesus Naam.

3). Oorlogvoering Gebede: Soos die naam 'n gebed van oorlogvoering voorstel. Daar moet op gelet word dat ons oorlogswapen nie fisieke wapens is nie, dit is geestelike wapens wat op die altaar van gebede uitgedruk word. Hierdie tipe gebede word gebruik om die werke van die duiwel in u lewe te weerstaan. Jy gaan aan oorlogvoering gebede as u onder die verdrukking van die duiwel verkeer, as u in die gesig staar hardkoppige probleme, wanneer u vyande veg hard om jou af te trek. Oorlogsgebede word gereeld luidkeels gebid en met 'n gewelddadige mag, dit is omdat ons die duiwel laat weet dat genoeg genoeg is. Hieronder is voorbeelde van oorlogvoeringsgebede.

Oorlogsgebede (voorbeeld).

A). Vader, staan ​​op en veg teen almal wat in Jesus Naam teen my veg
B) Ek maak die engele van die Here vry om almal wat die bose teen my agter my rug in Jesus Naam aanval, aan te val.
C). Deur die krag van God in my, onderwerp ek elke sataniese mag wat veg teen my vordering in Jesus naam
D). Deur die borsplaat van my geloof, beskerm ek myself teen elke sataniese pyle wat in Jesus se naam op my lewe gerig is
E). Vader, gaan voort om my te red uit die hande van goddelose en onredelike mans in Jesus naam.
Dankie vader, dat u my gevegte in Jesus naam geveg het.

4). Gebed vir vrede: Paulus het ons vermaan om vir ons regering te bid. Ons moet bid vir die vrede van ons land. Dit is 'n tydelike gebed vir alle Christene. Ons moet voortdurend bid vir die vrede van ons land, want ons kan net in 'n rustige omgewing gedy. Kyk wat die Bybel te sê het oor die gebede van vrede:Psalm 122: 6-9: 6 Bid vir die vrede van Jerusalem: hulle sal voorspoedig wees vir u wat u liefhet. 7 Vrede is binne u mure en voorspoed binne u paleise. 8 Ek sal nou sê vir my broers en metgeselle: Vrede in u binneste! 9 Vanweë die huis van die Here onse God sal ek u goed soek.
Hieronder is voorbeelde van die gebed om vrede:

Gebed vir vrede

A). Vader, in die Naam van Jesus, laat u vrede wat alle verstand te bowe gaan op hierdie volk rus in Jesus naam.
B). Vader, verwyder die kliphart van ons leiers en gee hulle 'n hart van vlees, waardeur hulle vrede onder ons in hierdie volk in Jesus naam sal bevorder.
C). Ons bestraf die gees van geweld van hierdie volk in Jesus Naam.
Dankie vader dat u die vrede in ons land regeer het in Jesus naam.

Die gebed vir vrede is nie net tot die regering beperk nie, maar daar kan ook gebid word families en ander ook.

5). Dankseggingsgebed: Dit is 'n gebed wat gevul is met dank, lof vir wat God in ons lewens gedoen het en nog sal doen. Ons voer hierdie gebed om twee redes aan, eerstens om God te dank vir wat Hy in ons lewens gedoen het, tweedens om God te dank vir wat Hy nog in ons lewens sal doen. 1 Tessalonisense 5:18 sê dat ons in alle situasies moet dank. Hieronder is voorbeelde van dankseggingsgebed:

Dankseggingsgebed (voorbeeld).

A) Vader, ek dank U vir wie U in my Lewe is.
B) Vader, ek dank U vir u goedheid en genade in my lewe
C) Vader, ek dank U dat u altyd in my Naam en my familie voorsien het
D) Vader, ek dank U, want ek weet dat my kleintjie groter moet wees as vandag in Jesus Naam
E) Dankie Jesus.

6). Bid in die Gees: 1 Korintiërs 14:14 vertel hoe ons in die gees bid. Bid in die gees of bid in die Heilige Gees of om in tale te bid is 'n vorm van gebed waar ons toelaat dat die heilige gees deur ons bid deur klanke te gebruik wat nie vir die menslike verstand sin maak nie. As ons in tale bid, bid die gees van God deur ons gees en raak ons ​​lewensareas aan wat nie deur ons begrip aangeraak kan word nie. Om in die gees te bid is nie 'n geskenk nie, dit is 'n aanloop tot die heilige spook. As ons in die gees bid, bou ons uself in ons allerheiligste geloof, Judas 1:20. Paulus het ons vermaan om altyd in die gees te bid, Efesiërs 6:18. Bid in die gees is die mees effektiewe vorm van gebed. Dit is die vinnigste manier om u geestelike lewe te bou.

7). Profetiese verklarings: Dit is 'n gesaghebbende soort gebed, waarin u verklaar wat u in u lewe wil sien. Markus 11: 23-24 en Matteus 17:20 vertel ons hoe ons wil verklaar wat ons wil sien. Wanneer ons hierdie gebede betree, spreek ons ​​met vrymoedigheid uit wat ons in ons lewe wil sien, en beveel ons ook met vrymoedigheid wat ons nie in ons lewens wil sien nie. Voorbeelde van profetiese verklarings is hieronder:

Profetiese verklarings: (Voorbeeld).

A). Ek verklaar en besluit dat ek as nageslag van Abraham in Jesus se naam sal slaag
B). Ek verklaar en besluit dat geen wapen wat teen my vervaardig is, in Jesus se naam sal voorspoedig wees nie
C). Ek verklaar en verklaar dat ek besig is om te wen in Jesus naam.
D). Ek verklaar en verklaar dat ek besig is om goddelike gesondheid te beoefen, dat siektes en siektes in Jesus Naam ver van my is.
Dankie Jesus.

8). Gebed vir genesing: Dit is 'n gebed wat u oor 'n siek persoon bid. Die gebed van genesing is 'n geloofsgebed wat altyd siekes sal genees. Markus 16: 18-20, Jesus het gesê dat diegene wat in Sy Naam glo, siekes sal hand uitsteek en hulle sal gesond word. Hieronder is voorbeelde van gebed vir genesing.

Gebed vir genesing

A). Ek beveel hierdie siekte (noem die naam) om uit Jesus te kom
B). U slegte gees van krankheid, kom uit hierdie liggaam nou in Jesus Naam
C). Ek spreek genesing vir u lewe nou in Jesus naam
D). Wees genees in u liggaam, word gesond in u bloed, genees in u bene in Jesus Naam.
Dankie Jesus.

9). Gebed van gemeenskap: Dit is net lekker om saam met God te kuier in gemeenskap. Gemeenskap met God spandeer net tyd in sy teenwoordigheid, aanbid, sing, prys en Hom kan aanbid in die gees en in u begrip. 'N Goeie voorbeeld is wanneer u 'n aanbiddingsgroep lei of u persoonlik God aanbid.

10). Gebed van die geloof: Hierdie soort gebede kan berge beweeg. Jesus het gesê as u kan glo dat alles moontlik is, Markus 9:23. In hierdie gebed oefen u u geloof in die woord van die Here. 'N Goeie voorbeeld hiervan is die gebed van Elia, Jakobus 5:17. As u hierdie gebed bid, weet u dat niks by u onmoontlik sal wees nie.

Gevolgtrekking:

Ek glo dat ons nou die krag van gebed in ons alledaagse lewe gesien het. As gelowiges moet ons 'n lewe van gebed leef, ons moet na God streef, ons moet nooit 'n groot stap in ons lewens neem sonder om die Here in gebede te raadpleeg nie. Ek bid dat die genade om altyd te bid altyd op u sal rus in Jesus Naam.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

3 KOMMENTAAR

  1. Dankie vir u goeie werke van algemene gebedspatrone.
    Dit is waarlik die moeite werd om dit op te volg om 'n superster te maak in gebed.
    Dankie.
    Pastoor Mike

  2. Faleminderit Pastor.Na nevojiten shume keto lujte model qe ke postuar per te na ndihmuar ne te krishterët.Bekimet e Zotit Jezus Krisht nga Nazareti per ty.Amen

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.