Die krag van kalmte-gebed in ons alledaagse lewe.

0
16769

2 Korintiërs 12: 8-10:
8 Daarom het ek die Here drie keer gesmeek om van my af weg te gaan. 9 En hy het vir my gesê: My genade is vir jou voldoende, want my krag is volmaak in swakheid. Daarom sal ek baie liewer wees oor my krankhede, sodat die krag van Christus op my kan rus. 10 Daarom het ek behae in krankhede, smaad, nood, vervolging, benoudheid ter wille van Christus; want as ek swak is, dan is ek sterk.

Romeine 7: 14-25:
14 Want ons weet dat die wet geestelik is; maar ek is vleeslik, verkoop onder die sonde. 15 Wat ek doen, laat ek nie toe nie; want wat ek wil, doen ek nie; maar wat ek haat, doen ek dit. 16 As ek dan doen wat ek nie wil nie, stem ek in tot die wet dat dit goed is. 17 En dit is nie meer ek wat dit doen nie, maar die sonde wat in my woon. 18 Want ek weet dat in my (dit wil sê in my vlees) geen goeie ding woon nie; want 'n wil is by my; maar hoe ek dit moet uitvoer, vind ek nie. 19 Want die goeie wat ek wil, doen ek nie; maar die kwaad wat ek nie wil nie, doen ek. 20 As ek dit doen, sou ek nie meer doen nie, maar die sonde wat in my woon. 21 Ek vind dan 'n wet dat as ek goed wil doen, kwaad by my aanwesig is. 22 Want ek het behae in die wet van God na die innerlike mens. 23 Maar ek sien 'n ander wet in my lede, wat stry teen die wet van my verstand en my in ballingskap bring na die wet van die sonde wat in my lede is. 24 O ellendige mens wat ek is! Wie sal my verlos van die liggaam van hierdie dood? 25 Ek dank God deur Jesus Christus, onse Here. Dus dien ek self die wet van God met die verstand; maar met die vlees die wet van die sonde.

Sereniteitsgebed is 'n naam wat gegee word aan 'n gebed wat deur die Amerikaanse teoloog geskryf is Reinhold Niebuhr (1892-1971). Die bekendste vorm van hierdie gebed word hieronder uitgelig:


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

God, gee my die rustigheid aan
aanvaar die dinge wat ek nie kan verander nie
Moed om die dinge wat ek kan te verander
En wysheid om die verskil te ken.

Hierdie kalmte-gebed is 'n tydelike gebed; in werklikheid, as slegs Christene die krag van hierdie gebed kan verstaan, sal daar vrede in ons lewens wees, ongeag die storms van die lewe. Die woord kalmte beteken kalmte of om kalm te wees, beteken dit ook vrede van gees of van hart. Sereniteitsgebed help ons om die kompleksiteite en komplikasies van die lewe te verstaan ​​en te aanvaar. hierdie Gebed help ons om te verstaan ​​dat daar dinge in ons lewe is wat ons kan verander en dat daar ander dinge in ons lewe is waarmee ons net moet saamleef. Die vermoë om die verskil tussen die twee te ken, is die sleutel tot blywende vrede en persoonlike aanvaarding.

Die rustigheidsgebed leer ons om onsself lief te hê en te aanvaar ten spyte van ons swakhede en tekortkominge. Die mens is nie 'n perfekte wese nie, niemand is volmaak nie, selfs nie een nie. Ongeag u goeie bedoelings in die lewe, daar moet altyd sekere aspekte van u lewe wees wat moet ontbreek. Die waarheid is: die mens sal nooit volmaak wees tot aan die einde van die tyd nie. Sereniteitsgebed help ons om die aspekte van ons lewens wat ons nie kan verander nie, te omhels, en gee ons ook die moed om die aspekte van ons lewens wat ons kan verander, te verander. Dit help ons om ons beste in die lewe te doen en die res vir God uit te leef. God verwag nie dat ons perfek moet wees nie, Hy wil net hê dat ons Hom ons beste moet gee, God is in orde met ons beste, hoe onvoldoende ook al. Laat ons nou kyk na 'n Skriftuurlike voorbeeld oor die krag van kalmte-gebed:

Bybelgevallestudie: Gebed vir eerlikheid:

2 Korintiërs 12: 7-10:
7 En sodat ek nie deur die oorvloed van die openbaringe bo die maat verhoog sou word nie, is daar 'n doring in die vlees aan my gegee, die boodskapper van die Satan om my te bedien, dat ek nie bo die maat verhewe sou word nie. 8 Daarom het ek die Here drie keer gesmeek om van my af weg te gaan. 9 En hy het vir my gesê: My genade is vir jou voldoende, want my krag is volmaak in swakheid. Daarom sal ek baie liewer wees oor my krankhede, sodat die krag van Christus op my kan rus. 10 Daarom het ek behae in krankhede, smaad, nood, vervolging, benoudheid ter wille van Christus; want as ek swak is, dan is ek sterk.

Die bostaande Bybelvers vertel ons oor die dilemma van apostel Paulus, Paulus was 'n man van openbarings, God het baie dinge op Paulus se dag geopenbaar, in werklikheid het Paulus meer openbarings van die persoon van Jesus gehad as wat al die apostels saamgestel het , Hy het twee derde van die ou testament geskryf en die evangelie van Jesus Christus is gebaseer op die fundamentele leringe van Paulus. Maar Paulus se lewe was nie heeltemal perfek nie, maar hy het voor baie uitdagings te staan ​​gekom in sy persoonlike lewe (sien Romeine 7: 14-25). In hierdie gevallestudie sien ons dat hy gesukkel het met 'n probleem wat hy 'n doring in die vlees 'genoem het. Hy het 'n spraakvorm gebruik om dit te beskryf, want selfs Paul was skaam om dit te noem. Dit was 'n swak punt in die lewe van paul, en Paul het by drie verskillende geleenthede tot die heer geroep. Hy wou bitter graag sy situasie verander, hy wou die doring in sy vlees verdwyn, hy was gefrustreerd totdat God op sy uitroep gereageer het.

Nou wil ek hê dat u moet sien wat God vir hom gesê het: Hy het gesê: My genade is vir u voldoende, want my krag is volmaak in swakheid. Wat 'n antwoord !!! 'N Mens sou verwag dat God die probleem onmiddellik sou verwyder, maar God het apostel Paulus en ons almal die krag van kalmte gebed geleer. Hy het vir paul gesê, my genade is voldoende vir jou, ek het jou nie gekies nie, want jy is perfek, so hou op om te probeer wees, ek kies jou uit genade en dit is die genade wat jou sal behou. Wat u ook al nie in u lewe kan verander nie, leer dit aanvaar, my krag sal u almal lei deur u swak punte. Kyk nou wat het Paulus daarna gesê: Daarom sal ek baie liewer wees oor my krankhede, sodat die krag van Christus op my kan rus. 10 Daarom het ek behae in krankhede, smaad, nood, vervolging, benoudheid ter wille van Christus; want as ek swak is, dan is ek sterk.

Sjoe!!! Is dit nie mooi nie, Paul was nie meer depressief nie, hy het gesê dat ek in my swakhede sal roem, ek het geleer om te aanvaar wat ek nie in my lewe kan verander nie. Ek sal myself nie meer langer verslaan nie, ek sal myself liefhê, maak nie saak wat nie. Die dinge in my lewe wat ek kan verander, sal ek verander, maar die dinge in my lewe waarmee ek nie kan verander nie, sal ek mee saamleef. Ek weet dat my Vader in die hemel my liefhet vir wie ek is, nie omdat ek volmaak is nie. As ek swak is, is ek sterk. Dit is hoe kalmte-gebed die lewe van apostel Paulus verander het, en dit kan vandag ook aan u doen. Kom ons kyk vinnig na 7 maniere waarop kalmtegebed jou lewe kan verbeter.

7 maniere waarop kalmte-gebed u lewe kan verbeter

1). Gee jou vrede: As u kalmte bid, verstaan ​​u dat God u liefhet, ongeag u swakhede en tekortkominge. Hierdie versekering van Sy liefde gee jou vrede. As u weet dat die krag van God sigbaar word op die punt van u swakhede, sal u onvolmaakthede u nooit weer onderdruk nie.

2). Moed om aan te beweeg: Sereniteitsgebed gee jou moed om oorwinnend te kan gaan, ongeag jou onvolmaakthede. As u weet dat u nie perfek is nie en nooit kan wees nie, maar God u in elk geval nog steeds liefhet en aanvaar, sal u die moed hê om vorentoe te gaan. Diegene wat dit toelaat dat daar kortkomings weeg, kan nooit die moed hê om vooruitgang in die lewe te maak nie. Serenity-gebed gee jou moed, want jy weet dat God steeds die swakkes uitkies om die sterkes te skaam

3). nederigheid: Sereniteitsgebed help ons om nederig te wees in die lewe. As ons ons swakhede erken, sien ons hoe broos mensdom is, en dit kan ons nederig maak. Wanneer die krag en genade van God ons anker word in die lewe, word self ego heeltemal vernietig uit ons lewens. Daarom het Paul gesê dat ek liewer sal spog met my swakhede, nie my sterkte nie, dit is omdat hy gesien het dat sy vooruitgang is deur die genade en die sterkte van God. Hy het nederig geword.

4). Geduld met mense: Sereniteitsgebed help ons om geduld te ontwikkel wanneer ons met mense omgaan. Omdat ons nou ons swakhede erken, leer ons nou om die swakhede van ander te erken. Ons diepe begrip dat geen mens perfek is nie, help ons nou om kamers te skep vir verbetering in die lewens van die mense rondom ons.

5). Onvoorwaardelike liefde vir ander: Sereniteitsgebede help ons om ander mense lief te hê vir wie hulle is en nie as gevolg van wat hulle doen of nie doen nie. Toe Paulus die Here aangeroep het om hom te help verander, het God hom laat weet dat ek nie nodig het om te verander voordat ek jou liefhet nie. Die begrip van hierdie liefde help ons om mekaar onvoorwaardelik lief te hê. Ons leer om mense lief te hê of hulle perfek is of nie (hulle is altyd nie perfek nie).

6). wysheid: Die kennis wat spruit uit die bid van kalmte, gee ons wysheid. Dit maak ons ​​wyser in die manier waarop ons leef en hoe ons die lewe sien. Onthou dat die wysheid om die verskil tussen wat u kan verander en wat u nie kan weet nie, inderdaad 'n groot wysheid is.

7). Afhanklikheid van God: Ons word gered deur genade en nie deur ons eie pogings nie. Ongeag hoe hard die mens probeer, hy kan nooit volmaak wees voor God nie, die mens sal altyd van God afhang om deur Hom aanvaar te word. Christus Jesus het die prys betaal vir ons redding, sy geregtigheid het ons geregtigheid geword, 2 Korintiërs 5: 17-21. Sereniteitsgebed maak ons ​​oë oop vir wat Christus vir ons gedoen het in verlossing. Dit maak dat ons van God afhanklik is as ons in die lewe gaan. Ons weet dat ons vergifnis van Hom af is, ons geregtigheid van Hom, ons heiligheid van Hom.

Gevolgtrekking

Ek glo dat ons nou die krag van kalmte-gebed sien. Ons weet nou waarom ons altyd hierdie gebed moet bid. Om die onvoorwaardelike lewe van God deur Christus Jesus te ken, is die sleutel tot blywende kalmte in die lewe. Ek bid vandag vir u dat u Christelike lewe vreedsaam sal wees in Jesus Naam.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.