Die effektiewe gebed

1
23135

Markus 11:24:
24 Daarom sê Ek vir julle: Alles wat julle wil hê, as julle bid, glo dat julle dit sal ontvang, en dat julle dit sal hê.

Gebed kan gedefinieër word as 'n direkte kommunikasie met God deur die geloof, oor die kwessies van u lewe. Gebed is die medium wat ons verbind aan die bonatuurlike. Deur gebed vertel ons God oor die lewensprobleme wat ons pla. Gebed gaan nie net daaroor om te vra nie, ons prys ook God deur gebed, ons aanbid Hom ook deur gebed. As gelowiges in Christus, moet ons verstaan ​​dat ons nie 'n God dien wat gebede bewaar nie, maar dat ons eerder 'n God dien wat gebede beantwoord. God verhoor ons gebede, en as ons in geloof tot Hom bid, antwoord Hy ons.

Gebed is een van die grootste bates van die verlostes. Dit is ons kommunikasie skakel met God, ons hemelse Vader. Ongelukkig gebruik baie egter nie die voorreg nie, of benader dit verkeerd. Dit is geen wonder dat jy hulle hoor sê nie: 'Ek bid nou al maande en nog steeds geen antwoord van God nie.' Jakobus 4: 2-3 vertel ons die rede vir hulle mislukking: Julle begeer en het nie. Julle doodmaak en wil hê en kan nie verkry nie; julle veg en veg, maar julle het nie, omdat julle nie vra nie; julle vra en ontvang nie, omdat julle verkeerd vra ...
Totdat u die betekenis van gebed weet en hoe om korrek te bid, sal u nooit vry wees van druk nie.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Om u gebede te beantwoord, moet u gebede met die regte prosedures nader. Daar is altyd 'n regte manier om te bid. En as u op hierdie regte manier volg, kan u gebede nie onmiddellik antwoorde kry nie. Matteus 6: 9-13, Jesus het ons 'n model gegee van 'n effektiewe gebed. Ons noem dit die Here se gebed. Klik op om meer te wete te kom oor hoe om te bid volgens die Here se gebedsmodel hier afgelaai word. As u die Here se gebed bestudeer, sal u sien dat elke gebed daarmee moet begin danksegging, moet ons die oppergesag van God oor ons omstandighede erken, tweedens moet ons erken en bid dat die koninkryk van God in ons wêreld sal seëvier. As ons bid vir die koninkryk, bid dat die evangelie die wêreld sal oorneem en sodoende tot die redding van siele oor die hele wêreld sal lei. In die derde plek stel ons nou ons persoonlike versoeke aan die Here voor; ons moet spesifiek wees in ons gebede en die Here vertel wat ons wil hê dat Hy in ons lewens moet doen. Ten vierde moet ons ook bid vir genade, op onsself sowel as oor diegene wat ons kwaad aangedoen het, ons moet leer om te vergewe in gebede, soos Christus ons vergewe het, en ons gebede eindig met danksegging, waardering vir God vir die antwoord op ons gebede. Let daarop dat, sonder dat u geloof in plek is, die antwoorde op u gebede nie sigbaar is nie. U moet bid en glo dat dit wat u vra, sal ontvang.

Gebed vereis geen ander behandeling in die hemel as antwoorde nie. God het geen rekordboek vir gebede nie, en Hy het ook nie 'n stoorkamer vir hulle nie. Dit word beantwoord of aan die sender gestuur. Dit is waarom baie mense nog nooit antwoorde op hulle gebede ontvang het nie. Maar van nou af sien ek dat u hierdie wondergids bid, sodat u altyd antwoorde sal ontvang as u voor God staan.

Gebed is die asem van die wedergebore gees. Net soos elke sterk verhouding floreer met die handhawing van 'n baie goeie kommunikasieverbinding tussen die betrokke partye, dien gebed nie net as 'n manier om God te laat ingryp in ons sake nie, maar dit versterk die verhouding van ons verhouding met Hom, omdat dit een is van die maniere waarop ons met Hom gemeenskap het. Gebed is nie opsioneel vir die gelowige nie, want dit is een van ons belangrike verbondsverantwoordelikhede. Daarom vermaan die Woord van God dat ons altyd moet bid, Lukas 18: 1, 1 Tessalonisense 5:17

Die krag van gebed

Gebed is 'n kragtige krag van verandering in die lewe van die gelowige. Met gebed kan ons alle dinge verander. Gebed is die enigste manier waarop 'n christen krag opwek en vrylaat. As u die krag van God aan die werk wil sien, bid dan, as u die duiwel wil weerstaan, bid dan, as u die magte van owerhede en magte van die duisternis, bid as u God wil geniet gesondheid en heelheid, bid as u wil sien geestelike groei, bid as u gevul wil word met die Heilige Gees , Bid. Gebed is die sleutel tot die bonatuurlike.

Elke biddende Christen sal die duiwel en sy agente altyd onderdruk. In die boek Psalms 68: 1 het die woord van God gesê: “Laat God opstaan ​​en sy vyande verstrooi”. Die waarheid is dat God nie in u situasie sal opstaan ​​voordat u in gebede opstaan ​​nie. Ons God is 'n God van beginsels, Hy sal nie in u lewe ingryp voordat u Hom in geloof aanroep nie, Hy is 'n alomteenwoordige God, maar sy gemanifesteerde teenwoordigheid word slegs gesien en beleef waar Hy in die gebed, die geloofsgebed, aangeroep word. . Gebed is 'n wapen van massavernietiging in die hand van die gelowige. As u 'n biddende Christen is, is u 'n gevaar vir die duiwel en die koninkryk van die duisternis. Daarom beskuldig ek u vandag, waar dit ook al in u lewe is waarmee die duiwel met u te kampe het, wat u ook al deurgaan, ek moedig u aan om op te staan ​​in gebede, die duiwel te bestraf en hom uit u lewe en familie te werp vir ewig in Jesus se naam. Hier by alledaagse spuitmiddel, ons het kragtige gebedspunte dit kan u help om te betaal Geestelike oorlogvoering dit sal jou heerskappy oor die duiwel gee.

8 Voordele van gebed.

Ons gaan na tien voordele van gebed kyk, wat 'n gelowige kan baat, as hy of sy toegewyd is aan 'n lewenstyl van gebede.

1). Hulp van Bo:

Psalms 121: 1-2:
1 Ek sal my oë opslaan na die heuwels, waarvandaan my hulp kom. 2 My hulp kom van die Here wat hemel en aarde gemaak het.

Gebede gee ons hulp van bo. As ons bid, doen ons 'n beroep op die kragte van die hemel om tot ons redding te kom. Niemand kan sonder hulp in die lewe slaag nie, geen christen kan dit sonder gebede in die lewe maak nie. Gebede is die vinnigste en sekerste manier waarop ons hulp van God kan beveilig, en as God jou help, kan niemand jou in die lewe keer nie.

2). Verkry genade:

Hebreërs 4: 16:
16 Laat ons dan met vrymoedigheid na die genadetroon gegaan word, sodat ons barmhartigheid kan verkry en genade vind om te help in nood van nood.

Op die altaar van die gebed verkry ons barmhartigheid, God se genade is onvoorwaardelik, maar dit kan slegs op die altaar van gebede ontvang word. As u wil aanhou om God se liefde en sy barmhartigheid te geniet wat elke oggend nuut is, gaan dan altyd na Hom toe. Spandeer altyd kwaliteit tyd saam met God in sy teenwoordigheid en sy goedheid en barmhartigheid sal u voortdurend volg al die dae van u lewe. Elke keer as ons op die troon van God kom, is sy barmhartigheid en genade altyd vir ons beskikbaar. Ek bid vandag vir u dat u gebedslewe nooit in Jesus se naam sal droog word nie.

3). Engelse ingryping:

Handelinge 12: 5-11:
5 En Petrus is in die gevangenis gehou, maar die kerk het gebid sonder om op te hou tot God vir hom. 6 En toe Herodes hom sou voortbring, het Petrus dieselfde nag tussen twee soldate geslaap, met twee kettings gebind; en die wagte voor die deur het die gevangenis bewaar. 7 En kyk, die Engel van die Here het op hom gekom, en 'n lig skyn in die gevangenis; en hy slaan Petrus aan die kant en rig hom op en sê: Staan vinnig op! En sy kettings het van sy hande afgeval. 8 En die engel sê vir hom: Gord jouself en bind jou skoene aan. En so het hy gedoen. En hy antwoord hom: Gooi u kleed om u heen en volg my. 9 En hy het uitgegaan en hom gevolg; en weet nie dat dit waar is wat deur die engel gedoen is nie; maar dink dat hy 'n visioen sien. 10 Toe hulle verby die eerste en die tweede afdeling gaan, kom hulle by die ysterpoort wat na die stad lei; wat op sigself vir hulle oopgegaan het; en hulle het uitgegaan en deur die een straat gegaan; en dadelik het die engel van hom af weggegaan. 11 En toe Petrus by homself kom, sê hy: Ek weet van sekerheid dat die Here sy engel gestuur het en my verlos het uit die hand van Herodes en uit alle verwagting van die Jode.

Antwoorde op ons gebede word gewoonlik deur Engele aan ons gebring. As ons bid, moet engele dadelik werk. Gebede is natuurlik die seker manier om engelagtige ingryping te bewerkstellig. Die engele van die Here is vurige wesens, hulle is kragtig, gevaarlik en kan nie gestop word nie, as ons tot die Here bid oor enige kwessies wat ons aangaan, tree die engele van die Here dadelik in. Oor die hele Bybel sien ons engelagtige ingryping as gevolg van gebede. Hier is 'n paar voorbeelde:

i) Petrus, Handelinge 12: 5-8.

ii) Cornelius. Handelinge 10: 3

iii). Hiskia. 2 Konings 19:35

iv) Daniël. Daniël 10:13

v). Jacob. Genesis 32: 22-31.

4). Verlossing van verdrukkinge:

Jakobus 5:13:
13 Is iemand onder julle sleg? laat hy bid. Is daar vrolik? laat hy psalms sing.

Ons word in die Skrifte aangespoor om te bid as ons geteister word. Word iemand onder julle verdruk? laat hom bid. ” Nie, "... laat hy huil ...", of, "laat hom toekyk nie ..." Dit beteken dat daar van enigeen wat gehawend, gekweld of depressief is, verwag word om te bid vir verlossing. As u wil sien dat die juk op u lewe gebreek word, moet u bid. As u wil hê dat die kragte wat u bestemming verbrysel, verpletter moet word, is gebed die koninkryksmag wat aanbeveel word vir u bevryding.

U word nie gebore uit verdrukking nie; jy is geskape om die heerlikheid van God te weerspieël, en gebed is wat dit verg om jou manifestasies af te dwing. Gebed is wat u gebruik om uself te bevry van alle ellende van die vyand en om u skoonheid in Christus te herstel. Toe Hannah met onvrugbaarheid getref is, het sy na die tempel gegaan en gebid. God het haar gehoor en vir haar 'n seun gegee (1 Sam. 1: 9-20). Daarom, hoegenaamd die verdrukking wat die duiwel in u liggaam het, staan ​​op en bid dit in Jesus Naam

5). Vervulling van profesieë:

1 Timoteus 1:18:
18 Hierdie opdrag gee ek aan u, seun Timótheüs, volgens die voorspellings wat voor u uitgegaan het, dat u deur hulle 'n goeie oorlog kan voer;

Gebedsoorlogvoering is 'n seker manier om profesieë te vervul. As u profesieë in u lewe wil sien vervul, moet u geestelik oorlog voer. U moet u weg bid tot die vervulling van profesieë. Dat God gesê het dat dit nie beteken dat u net moet gaan slaap nie, het baie Christene vermors terwyl hulle gewag het op die vervulling van profesieë. U wag nie op profesieë nie, u loop met profesieë, en hoe hardloop u met profesieë deur gebede. U moet aanhou bid vir die bevestiging van die Woord van God in u lewe om te sien hoe dit gebeur.

6). Goddelike rigting:

Psalms 16: 11:
11 U sal my die pad van die lewe: in u teenwoordigheid is volheid van blydskap; by u regterhand, vir ewig.

Goddelike rigting is die erfenis van die verlostes. Maar u moet dit soek om dit te geniet. Wanneer u die lewenspad opspoor, geniet u vir ewig vol vreugde en plesier. Maar hulle is slegs verkrygbaar in God se teenwoordigheid, wat ons uiteindelike doel in gebed is. Deur gebede kan ons God vra om ons die rigting te wys wat Hy in die lewe wil neem. Gebed is die seker manier om u lewensdoel te ontdek. God is u skepper, Hy is die vervaardiger en niemand weet wat die doel van 'n produk beter is as die vervaardiger self nie. Daarom, as u die pad wat u geskep is om in die lewe te volg, wil weet of u u lewensdoel wil ontdek, gaan eers na die skepper in gebede. Vra die Here om u te lei.
As God jou lei, kan jy nie anders as om uitstaande in die lewe te word nie. Sommige mense is nie uitgesoek vir besigheid nie, maar het gekies om dit te doen, hetsy vanweë sosiale invloed of persoonlike liefde. Ander is besig met allerlei beroepe waar hul ster nooit kan skyn nie, omdat hulle nie die regte pad gevind het nie. Hulle tas net aan. Maar jy kan nie bekostig om deur die lewe te gaan doen wat vir jou reg lyk nie. Dit is te riskant! Laat God u vandag lei, en u weg sal gedurig 'n lig wees.

7). toewyding:

Om geheilig te word, beteken om tot 'n heilige lewe te kyk. As u 'n biddende lewe lei, leef u 'n toegewyde lewe. U kan nie altyd kwaliteit met God spandeer en steeds gemaklik voel met sonde nie. Gebed help ons om geestelike vermoëns te bou om 'n heilige lewe te lei. Hoe meer ons bid, hoe meer gewy word en hoe gewyder word, hoe meer word ons soos Christus.

Die rol van die woord in gebed

Om sonder die woord van God te bid, hou net 'n leë toespraak. Dit is die woord van God in u gebede wat u gebede die krag gee om antwoorde te beveel. God reageer nie op die Engelse taal of op enige ander taal wat u gebruik nie; hy reageer slegs op sy woord. Die hemel en die aarde sal verbygaan, maar Sy woord sal nooit verbygaan nie.

Bid is net soos om u saak voor 'n regter in 'n hofsaal aan te bied, u hoef nie 'n saak te knip nie omdat u weet hoe om stories te vertel, u wen 'n saak omdat u verhale gerugsteun word met harde bewyse. Net so is dit met gebede. Alles wat u in gebede van God eis, u moet die teks deursoek en die woord van God vind wat verband hou met die area van u behoefte en dit in u gebede aan God voorlê. As u byvoorbeeld tot God bid vir vrugbaarheid, sal U Hom herinner aan sy woord in Eksodus 23:25, dat die wat u dien, nie onvrugbaar sal wees nie; u herinner Hom ook aan sy woord in Genesis, waar hy die mensdom beveel het om te wees. vrugbaar en vermeerder. Wanneer u God in die loop van u gebede aan sy woord herinner, stel u 'n sterk saak voor God, die regter van almal, en aangesien God sy woord nie kan verloën nie, kan hy u nie die antwoorde op u gebede ontken nie.

Bid asseblief nie sonder om die woord behoorlik te bestudeer nie. Dank God vir die internet deesdae, waaroor u ook al wil bid, doen 'n ondersoek in die woord rakende die gebied. As u byvoorbeeld 'n gebed vir genesing wil bid, gaan soek aanlyn bybelverse oor genesing, kopieer die verse, lees dit en gebruik dit om God in gebede te herinner. Haal sy woord aan Hom terug, sê vir Hom: “Vader, as u dit in u woord gesê en gedoen het, kom doen dit ook in my lewe in Jesus Naam”. As u met die woord bid, kan u gebede nie deur God geïgnoreer word nie. Ek sien al u gebedsvorm wat vandag in Jesus se naam beantwoord word.

Hoe om die troonkamer van gebed te benader

Vir elke suksesvolle onderneming is daar altyd 'n goeie kennis, en dit sluit gebed in. Ons gaan vinnig kyk na maniere om die troon van gebed te benader.

1). Geloof in Sy Naam.

Alles in hierdie koninkryk begin en eindig met geloof. Sonder geloof is dit onmoontlik om tot God te nader, Hebreërs 11: 6. Geloof is 'n absolute afhanklikheid van God. As ons met absolute afhanklikheid van God bid, sien ons sy getrouheid in ons lewens. Om na die troonkamer van gebed te kom, moet ons glo en moet ons glo in die God waarna ons bid. As ons die geloofstap mis, word elke ander stap nutteloos. Ons geloof moet in die naam van Jesus Christus wees wanneer ons die altaar van gebed nader. Ons gebed moet in die Naam van Jesus begin en eindig in die Naam van Jesus.

2). Danksegging:

Danksegging is die doeltreffendste manier om God se teenwoordigheid te betree. Elke gebed tot God moet met danksegging begin. Danksegging waardeer God vir wie Hy is en vir wat Hy in ons lewens gedoen het. As ons God waardeer, waardeer dit sy goedheid in ons lewens.

3). vrymoedigheid:

Hebreërs 4:16 sê vir ons dat ons met vrymoedigheid na die altaar van gebed moet kom. Ons moet gedurig voor God staan ​​in gebede, Hy is ons Vader, en Hy het ons lief op maniere wat ons nooit kan dink nie. Daarom moet ons nie versigtig wees voor God nie, selfs as u gesondig het, net Sy genade en genade ontvang om in Christus voort te gaan. God sal altyd reageer op ons gewaagde versoeke in die naam van Jesus.

4). Wees spesifiek in u versoeke:

Gebed is eers voltooi voordat ons ons versoeke voor God gerig het. Op hierdie gebied is dit baie wys dat ons spesifiek in ons gebede moet wees. Vertel God presies wat ons wil hê Hy in u lewe moet doen. Moenie rammel of babbel nie, gaan net reguit na die punt, as u genesing wil hê, vra hom om genesing, as u wysheid wil hê, vra hom net vir wysheid, as u aanwysings wil hê, vra hom net vir aanwysings. Wees spesifiek en duidelik in u versoeke.

5). verwagting:

Sonder verwagting sal u geloof nie voortduur nie. Die verwagting is eenvoudig en wag om op u antwoorde te reageer; dit is om God te glo dat u gebede beantwoord is. Verwagting is wat ons geloof met ons wonderwerke verbind. Vir elke gebed wat ons bid, moet ons antwoorde verwag. Dit is slegs die verwagting van die regverdiges wat uiteindelik sal gebeur. Gebed is net soos om u vriendin telefonies te skakel en haar te vra om na u kantoor te kom, en sy sê vir u dat sy binne 'n uur daar sal wees, daardie gebed, maar die verwagting is dat u op haar kantoor wag om binne die uur te kom. U sien, as gevolg van u verwagting, sal u behoorlik geposisioneer word omdat uu antwoorde verwag. Op dieselfde manier as ons tot God bid, moet ons nie net ophou bid nie, maar ons moet ook antwoorde verwag, want net diegene wat antwoorde verwag, sien dit. Dit is maklik om 'n besoeker te mis as u nie van hom of haar verwag nie.

Gebedsversterkers

Gebedsversterkers is geestelike aktiwiteite wat ons gebedslewe bemagtig. Hierdie geestelike aktiwiteite hou ons gebedsvuur aan die brand. Hieronder is twee belangrike gebedsversterkers:

1). vas:

Vas is om die vlees of liggaam onderworpe te maak om u gees deur gebed en die woord te ontwikkel. Tydens vas hou ons ons van voedsel, drank en enige ander ding wat die vlees kan behaag, sodat ons na God kan soek. Gebed is krag, maar vas is die katalisator wat u gebedsreaksie bespoedig. Dit wil sê, vas maak u gebed nog meer gefokus en kragtig. Eet, drink en TV kyk, kan soms vir jou 'n afleiding wees, daarom moet jy aan vas gee. Vas op sigself dra nie by tot u geestelike lewe nie, maar as ons in 'n vas bid en vinnig ondersoek, maksimeer ons die geestelike voordele van vas. Daar kan gevas word vir 3 uur, 6 uur, 12 uur, ens. As die geeste jou lei. Hier is 'n paar Bybelverse oor vas, Matteus 17:21, Lukas 4:14, Matteus 6: 16-18, Jesaja 58: 6-8.

2). In die Heilige Gees gebid

Die Heilige Gees help ons om effektief te bid. Wil u hê dat u gebedslewe aan die brand moet steek? Verlang dan om vervul te word met die Heilige Gees. Dit word bewys deur in tale te bid. As ons in tale bid, bid die Heilige Gees deur ons, en volgens Judas 1:20, is dit die hoogste vorm van gebed.

Die kragte teen ons is geestelik, dus moet ons dit vanuit die geestesryk konfronteer, aangesien die vlees nie genoeg krag het om dit te hanteer nie. Daarom het Jesus ons die Heilige Gees, ons Trooster en Helper, belowe om ons te help om die fisiese koninkryk in die hemelse te oorskry. Totdat u die hulp van die Heilige Gees in gebed kan gebruik, sal u nooit 'n ware deurbraak in u Christen ervaar nie. lewe. Om u gebedslewe tot 'n antwoord te verhoog, moet u altyd in die gees bid, die Heilige Gees deurbid, en dan sal u bonatuurlike oorwinning sien.

Voorbeeldgebed:

Ek glo dat u nou vertroud is met die bid van die effektiewe gebed, en dat ons nou na enkele voorbeelde van gebedspunte gaan kyk. Ek noem hulle voorbeeld omdat dit dien as 'n riglyn. Ons het 'n groot gebedsdagboek op ons webwerf, so ek deel 'n paar gebedspunte met u om u in staat te stel om u reis na effektiewe gebed te begin. Hier is 'n paar gebedsskakels wat u gebedslewe sal help:

1). Gebed vir genesing, klik hier afgelaai word

2). Gebed vir sukses, klik hier afgelaai word

3). Sproeier vir die gesin, klik hier

4). Gebed vir die vrug van die baarmoeder, klik hier

5). Gebed vir kinders, kliek hier

6). Gebed vir beskerming, kliek hier

7). Gebed vir deurbraak, klik hier

8). Oggendgebed, klik hier

9). Middernag gebed, klik hier

10). Vas en gebed, kliek hier

11). Meer gebede, klik hier

Gevolgtrekking

Ek glo dat dit vir u nuttig was; die onderwerp van gebed in die lewe van 'n Christen kan nooit oorbeklemtoon word nie; gebed is die lewensdraad van elke Christen. Ek bid dat die genade om standvastig op die gebedsaltaar te bly voortdurend op u rus in Jesus Naam. Bly ooit geseënd.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelGebed om vreemde siektes te genees
Volgende artikel30 Gebedsvryheid uit bekende gees
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

1 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.