Wat is die betekenis van die gebed van Jabez

5
31204

1 Kronieke 4: 9-10:
9 En Jabez was eerbaarder as sy broers; en sy moeder het Jabez genoem en gesê: Omdat ek hom met droefheid gedra het. 10 En Jabez het die God van Israel aangeroep en gesê: Ag, U sal my waarlik seën en my kus vergroot, sodat u hand by my kan wees, en dat u my sal bewaar van die kwaad, dat dit my nie sou bedroef nie! En God het hom dit gegee wat hy gevra het.

Die gebed van Jabez is een van die belangrikste gebede in die Bybel waaruit ons baie kan leer. Daar is baie min gesê oor Jabez in die Bybel, maar die lesse uit sy lewe is een wat ons nooit in ons lewens kan uitpluis nie. Vandag gaan ons na die betekenis van die gebed van Jabez kyk. Ons sal ook kyk na die lesse daaruit, hoe dit op ons van toepassing is, en ook gebedspunte wat afgelei is of geïnspireer is uit die gebed van Jabez. Die doel van hierdie artikel is om u te begelei in u geestelike soeke na grootsheid, en ook om u te help om geestelike struikelblokke te oorkom wat op u pad staan ​​om u te vorder in die lewe. Laat ons nou kyk na die betekenis van die gebed van Jabez.

Die gebed van Jabez, betekenis.

Laat ons eerstens kyk na die lewe van Jabez om die betekenis van die gebed van Jabez te verstaan. Volgens 1 Kronieke 4: 9 vertel die Bybel dat Jabez eerbaarder was as al sy broers. Om 'n man van eer te wees, is om moreel gesond, eties, beginselvas, regverdig en vol integriteit te wees. Al hierdie deugde is in die lewe van Jabez gesien, maar tog was hy 'n man van hartseer. Al was Jabez 'n goeie en eerlike man wat die Here vrees, was sy lewe geteister met allerhande hel en herhaalde probleme. Die vraag is nou, waarom sou so 'n oulike ou die slagoffer van so 'n vreeslike omstandigheid wees? Die antwoord is fondament.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Jabez is gebore in 'n verkeerde fondasie, vertel die Bybel dat die moeder hom Jabez genoem het omdat hy in hartseer gebore is. Jabez het 'n naam gekry wat sinoniem is met smarte. Die probleme van Jabez het by sy geboorte begin, daarom het hy sy hele lewe lank begin sukkel. Hoe goed hy ook al was, goed het nooit by hom opgekom nie, net hartseer en pyn. Alhoewel hy 'n eerbare man was, maar daar was niks eerbaar aan hom nie. Daar is deesdae baie gelowiges in Christus wat aan grondslagprobleme ly, soos Jabez, die basis van die geboorte was verkeerd en dit het die res van die lewens begin beïnvloed. Slegs Jesus Christus kan dit deur gebede red en verlos. Laat ons nou kyk hoe ons kan oorkom fundamentele probleme.

Oorkom van grondslagprobleme.

Jabez-probleme het begin toe hy die naam 'Jabez' gekry het. Op die gebied van die geestelike het u naam 'n direkte skakel na u bestemming. Dit is gevaarlik om 'n kind 'n slegte naam te gee. Die naam wat u dra, kan u seën of 'n vloek vir u wees. God stel baie belang in name, Hy was altyd besonders oor die name van sy kinders, want Hy weet dat wat jy genoem word, is wat jy word.

Die eerste stap om fundamentele probleme te oorkom, is om die betekenis van u naam na te gaan, en verander dit dan as dit nie goed en skriftuurlik goed is nie. Kom ons kyk na enkele voorbeelde oor die betekenis van name in geestelike oorlogvoering.

Betekenis van name in geestelike oorlogvoering

1). Abram aan Abraham: Genesis 17: 15-16.

In Genesis 12: 1 het God Abraham geroep, Abraham was 'n welgestelde veeboer, wat God belowe het dat Hy die Vader van baie nasies sal wees. Maar Abraham het 'n fundamentele probleem gehad, hy en sy vrou het geen kinders gehad nie en hy was 75 jaar oud toe God hom geroep het. In hoofstuk 17 van die boek Genesis het God sy naam verander van Abram wat die Verhewe Vader beteken, na Abraham wat vader van baie beteken. God het ook die naam van sy vrou verander van Sarai, na Sara wat moeder van baie beteken. Na die naamverandering het Abraham 'n biologiese seun van sy vrou Sarah gehad. U sien, God moes daar name verander om aan sy planne en lewensdoel te voldoen. U kan nie vir uself 'n slegte naam noem nie en verwag dat goeie dinge met u moet gebeur nie. Name is kragtig.

2). Jakob na Isreal, Genesis 32:28.

Die naam Jacob beteken vervangaar, dit beteken iemand wat subtiel die plek inneem van 'n ander persoon. Hierdie naam het in die lewe van Jakob begin werk. Hy het eers sy broer esau van sy geboortereg bedrieg, en later Esau se seën gesteel. Hy hardloop na die huis van Laban, sy familielid wat hom ook langer as 14 jaar verneuk het. Jakob was altyd op die vlug totdat hy 'n ontmoeting met God in Genesis 32 gehoor het, waar God sy naam van Jakob na Isreal verander het. Alles rondom Hom het omgedraai toe God sy naam verander het.

Ander voorbeelde:

Ons sien ook die gevolge van name in die lewe van Ichabod, die kleinseun van Eli, die moeder het hom Ichabod genoem omdat dit waar is, haar glorie verloor het 1 Samuel 4:21, ander kan gevind word in Lukas 1: 5-25, Lukas 1: 26-38.

Die tweede stap om fundamentele probleme soos dié van Jabez te oorkom, is deur intense gebede. As gelowiges is gebede een van ons oorlogswapens. Jabez het sy weg gebid uit die fundamentele pyn wat hy van sy geboorte af verduur het. Hy het eers sy agtergrond opgespoor en ontdek dat sy probleme begin het vanaf die dag dat hy gebore is en 'n verkeerde naam gekry het. Daarom het hy tot God begin bid vir die verandering van die verhaal. Die Bybel vertel ons dat God sy gebede verhoor en sy gebied uitgebrei het. As u vandag met uitdagings sukkel, as u lewe met die een of ander probleem teister, is dit tyd dat u geestelik oorlog voer, maar moenie net blinde gebede bid nie, ondersoek of ondersoek soveel as wat u nodig het weet wat u agtergrond is, kyk na die name wat u ouers aan u gegee het en vind die geestelike betekenis en betekenis van hierdie name. Hier in Afrika is baie mense, waaronder Christene, vernoem na afgode, gode en verskillende gode van die land. Trouens, deur hierdie name het baie families in Afrika fundamentele of voorvaderlike probleme. Dit is omdat hulle name deur die name aan die gode (demone) van die land toegewy is. Dit is 'n ernstige saak; u kan nie veg wat u nie weet nie. Die gebed van Jabez was effektief omdat hy geweet het waarteen hy gebid het en dat hy 'n doelgerigte gebed gebid het. As u die wortel van u probleme ken, kan u dit ontwortel.

Die goeie nuus is dit, ek gee nie om nie bose naam dat die duiwel jou genoem het, of wat ook al die slegte name wat jou ouers jou noem, met die naam wat bo alle name is, die naam van Jesus Christus, ek sien die effek van die name wat in jou lewe vernietig is, vir ewig in Jesus se naam. U staan ​​net op en betrek die naam van Jesus Christus en die bloed van Jesus om die gevolge van bose name en grondprobleme in u lewe in Jesus se naam te vernietig en weg te was. Soos Jabez, moet jy die Here vra om jou kus te vergroot en jou heeltemal te verlos van die magte van die duisternis in Jesus se naam. Ek het 'n paar gebedspunte opgestel wat geïnspireer is deur die gebed van Jabez om u te help loon Geestelike oorlogvoering teen fundamentele probleme. Bid hulle vandag in geloof en sien dat u uitdagings in Jesus se naam verdwyn.

Gebed van Jabez gebedspunte

1. Elke vyand in die huis, wat my deurbrake weerstaan, val en sterf in die Naam van Jesus.

2. Elke onvriendelike vriend wat teen my seën versprei word in die Naam van Jesus.

3. Elke gees van ongehoorsaamheid en opstand in my lewe, sterf in Jesus se naam.

4. Elke demoon, wat sataniese verbonde in my lewe propageer, val neer en sterf in die Naam van Jesus.

5. Enige orgaan in my liggaam, tans op enige bose altaar, word in Jesus se naam gebraai.

6. Deur die strepe van Jesus vloek ek die wortel van elke siekte in my lewe, in die Naam van Jesus.

7. Ek vernietig elke anker van enige slawerny in my lewe, in die Naam van Jesus.

8. Elke gees van swaarkry in my lewe, verloor u greep in die Naam van Jesus.

9. Elke probleem wat die oplossing in my lewe, bloed van Jesus, vernietig, vernietig dit in die Naam van Jesus.

10. Elke krag, weerstaan ​​die krag van God in my lewe, val ek u aan met die dondervuur ​​van God, in die Naam van Jesus.

11. Elke berg van hardnekkige probleme in my lewe val neer en sterf in die Naam van Jesus

12. Elke onsigbare hand wat kwaad in my lewe werk, verdor in Jesus se naam.

13. Elke demon van frustrasie in my lewe sterf in die naam van Jesus.

14. Ek verwerp elke gees van verwerping en kanselleer die werking daarvan in my lewe, in die naam van Jesus.

15. Ek verwerp en werp elke diepgewortelde mislukking uit my lewe uit in die Naam van Jesus.

16. Elke gees van armoede in my familie, my lewe is nie u kandidaat nie, sterf, in die naam van Jesus.

17. Heilige Gees vuur, verbrand elke kledingstuk van armoede in my lewe, in die Naam van Jesus.

18. Elke gees van mislukking in my lewe, verloor u greep en sterf in die Naam van Jesus.

19. Elke gees van sak-met-gate, wat my finansies mors, sterf in die naam van Jesus.

20. Ek besluit dat ek nie tevergeefs sal arbei nie. 'N Ander persoon mag die vrug van my arbeid nie eet in die Naam van Jesus nie.

21. Elke voorvadergees van woede, los my lewe in die Naam van Jesus.

22. Elke hou van onvergeeflike gees in my lewe, breek deur die bloed van Jesus.

23. Elke greep van die gees van biddeloosheid in my lewe, sterf nou in die Naam van Jesus.

24. Elke gees wat van my steel val neer en sterf in die Naam van Jesus.

25. Elke gees van blindheid in my lewe sterf in die Naam van Jesus.

26. Elke gees van armoede in my grondslag sterf in die Naam van Jesus.

27. U sal nie die daglig in die Naam van Jesus sien wat vir my toekoms beplan word nie.

28. Elke oorlogvoering, teen my deurbrake in die hemele, versprei in die Naam van Jesus.

29. Elke kring van probleme in my lewe sterf in die naam van Jesus

30. Deur die bloed van Jesus maak ek my deurbrake onaantasbaar vir enige bose mag, in die naam van Jesus.

 


5 KOMMENTAAR

  1. U kan armoede gebruik om te verwys na enige situasie waarin daar nie genoeg is nie, of die kwaliteit daarvan swak is. [formeel] Brittanje het aan 'n ambisie-armoede gely.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.