5 dinge wat God kan verhinder om gebed te beantwoord

1
15995

Jak 4: 3 Julle vra en ontvang nie, omdat julle verkeerd vra, dat julle dit op julle welluste kan verteer.

Mense kla dikwels oor gebede wat nie beantwoord word nie. Baie keer raak hulle moedeloos om te bid omdat niks verander nie, selfs nie na vurige gebede nie.
Die straat is gevul met soveel gefrustreerde Christene wat gebid en gebid het, maar niks gebeur nie. Goed om te weet, daar is 'n paar dinge wat die doeltreffendheid van gebed kan belemmer. Dinge wat u kan laat bid en dit sal wees asof u onder 'n geslote hemel is, asof God so ver is dat hy ons nie kan hoor as ons bid nie.
Interessant genoeg is daar 'n paar dinge wat ons bevat wat gebed kan verhinder om te antwoord.
Ons het vyf dinge uitgelig wat die effektiwiteit van ons gebed kan belemmer. Ek het ook geskryf 20 redes waarom u gebede nie beantwoord word nie, kan u dit ook sien. Laat ons nou hierdie hindernisse ondersoek.

1. Gebrek aan geloof

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

'N Gebrek aan geloof is een van die grootste hindernisse vir effektiewe gebed. Die Skrif Hebreërs 11: 6 sê Maar sonder geloof is dit onmoontlik om Hom te behaag, want hy wat na God kom, moet glo dat Hy is en dat Hy 'n beloner is van diegene wat Hom ywerig soek.Dit verklaar dat God saam met ons werk op grond van ons geloofsvlak. Ons moes God genoeg vertrou het sodat Hy ons gebede kan verdien.


As ons tot 'n God kan bid wat ons nie sien nie, beteken dit dat ons in 'n sekere mate op Hom vertrou en glo. Dit is dus nie sinvol om vir iemand of iemand te bid as u nie glo dat hy die ding kan doen nie. Twyfel is die grootste hindernis vir gebed. Twyfel kom in wanneer 'n man sy geloof verloor. Hy / sy sal begin twyfel of God regtig kan doen waarvoor hy / sy gevra het. Die Skrif sê sonder geloof is dit onmoontlik om Hom te behaag. Dit beteken wie kan niks by Hom verdien of kry as ons nie GELOOF het nie. In wese kan die gebrek aan geloof die effektiwiteit van gebed belemmer.

2. Onbelydenis

Die Skrif sê dat die offers van God 'n gebroke hart is. Die gebrokenheid kom as 'n individu identifiseer dat hulle iets vreesliks gedoen het. En die bedroefde hart neem 'n besluit om nooit weer die ding te doen nie.

Apostel Paulus het gesê dat ons nie in sonde kan wees nie en vra dat Genade oorvloedig sal wees, dit is absoluut onmoontlik. Die oë en ore van God is so regverdig om sonde te aanskou. As ons dus sondig en ons nie bekeer om die sonde te bely nie, kom ons gebed nie tot God nie.

Dit is nie elke keer dat u u sonde aan 'n man moet bely nie, maar al wat u hoef te doen is om daardie sonde aan God te bely. Nie dat God blind is en jou nie gesien het toe jy daardie gruweldaad begaan het nie, Hy sien alles elke keer. Met die mond wat daar egter belydenis gedoen word, wil God hê dat u daardie sonde moet bely en dit werklik sal verlaat.

Of u nou 'n predikant of 'n gewone lid is, God het ewe veel met elke man verband, maar ons verhouding met Hom sal bepaal hoe hy in ruil met ons sal verband hou. As God sy oë van Christus Jesus af kon wegwys vanweë die las van die sonde wat Christus gedra het, sou u beter as enigiemand anders moet weet dat God die sonde regtig verfoei.

Die boek Psalm 66:18 As ek sonde in my hart ag, sal die Here my nie hoor nie. God verontagsaam sonde, bely u sonde en gaan nooit daarin nie.

3. Vergewensgesindheid

Hoe kan onvergewensgesindheid u gebed belemmer? Terwyl Christus geleer het om te bid, het Hy die Here gebid. In een deel van die gebed van die Here word vergewe ons oortredinge soos ons diegene wat teen ons oortree, vergewe.
In wese beteken dit dat God aan ons sal doen in dieselfde verhouding as wat ons aan ander doen. As u 'n onvergeefde gees het, verhinder dit die gebed van enige man. As ons tot God bid, wil Hy hê dat ons na ons toe moet kom met ons hart en vry van wrok of kwaad vir 'n ander man.

4. Ongehoorsaamheid

Gehoorsaamheid is baie beter as opoffering. Dit is die woord van die skrif. Ongehoorsaamheid kan verhinder dat ons verhouding met God groei. God wil nie hê dat iemand sy opdragte moet verontagsaam nie. As ons van God opdrag kry, is dit belangrik dat ons dit vervul. In plaas daarvan om te bid om probleme of gevolge van ons optrede te voorkom, is dit beter dat ons net eenvoudige instruksies gehoorsaam.

Onthou die verhaal van koning Saul in die skrif. Hy het die opdrag gekry om te wag totdat die profeet Samuel kom om offers te bring voordat Israel in die geveg gaan. Toe Samuel egter kom en koning Saul onrustig raak, kan hy nie op die profeet van God wag nie; hy gaan voort om die offers namens die profeet te bring. God verafsku ongehoorsaamheid. Hy sal nie meer met ons praat as Hy opdrag gee nie en ons ongehoorsaam is.

Ons sê net soveel kere dat ons nie bid dat ons geduldig gewag en gehoorsaam is aan Sy opdragte nie.

5. Verkeerde vraag

Ons moet verstaan ​​dat dit moet geskied volgens die wil van God vir ons lewens wanneer ons dinge van God wil vra. Ons raak baie keer ambisieus dat ons verkeerde eise van God stel. Die meeste kere moet ons bid om die wil van God in ons lewens te ken, in plaas daarvan om die regte dinge te raai en te vra.

Soms vra ons dinge om verkeerde motiewe. Om God byvoorbeeld in gebede te vra om die nuutste motor in die stad te koop, nie om God te verheerlik nie, maar om onsself as 'n ryk man vry te stel. Wanneer ons motiewe verkeerd is, luister God meestal nie na sulke gebede nie. God sal slegs seëninge in ons lewens vrystel om Homself te verheerlik, nie onsself nie. Hy sal dinge in ons lewens doen sodat mense kan besef dat Hy alleen God is.

Ons het blykbaar van die dinge geweet wat ons gebede as gelowiges kan verhinder. Laat ons probeer om met oop harte tot God te bid. Ons moet ook dinge volgens sy wil vra om nie onsself te verheerlik nie.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 KOMMENTAAR

  1. My dogter Daina Smith toon die gees van skisofrenie en sy lieg ook. Ek dink nie sy besef dat sy lieg nie. Sy bid die hele tyd dat sy dink almal rondom haar doen heksery oor haar en haar kinders. word erger, sy het vir haar pa gesê dat hy 'n bedrieër was dat sy nie weet wie hy is nie. Help my asseblief om vir haar te bid om weer normaal te wees in Jesus naam. Dankie

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.