Luister God na ons stille gebede?

0
16052

So snaaks soos hierdie vraag lyk, dit is een van die mees gestelde onder Christene. Baie mense het nie die moed om hierdie vraag te stel nie, omdat hulle dink dat mense minder van hulle kan dink.

As hierdie vraag ooit in u gedagtes oorgegaan het, hetsy as 'n baba-christen of 'n Christen wat diep gewortel is in die woord van God, moet u nooit skaam wees om te vra nie. Want kennis is nie ontwerp vir diegene wat dit weet nie, maar dit is gebaseer op diegene wat daarna smag.

Moet ek dikwels hierdie vrae hardop bid voordat God na my kan luister? Hoor hy ooit die nederige gehuil wat ek stilweg in die hart vir hom sê?

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Wel, as ek opreg wil wees met my oordeel op grond van die skriftuurlike konteks, kan ek luister na die gebede wat ons in ons hart sê. U sal miskien 'n bietjie verbaas wees oor die antwoord. Die een wat die oog maak, kan sekerlik alles sien wat aangaan, en die een wat eet, kan ons sekerlik hoor, selfs as ons fluister.


Hoe die boek Hebreërs 4:12 praat oor hoe die woord van God skerper is as enige tweesnydende swaard, selfs tot die verdeling van siel en gees, en van die gewrigte en murg, en die gedagtes onderskei. en voornemens van die hart. Dit verklaar dat God deur sy woord toegang tot ons harte het.

Ook die boek Spreuke 15 vs 26 Die HERE verafsku die gedagtes van die goddelose, maar genadige woorde is rein in sy oë. Hoe kan die Here die gedagtes van die goddelose verafsku as Hy nie toegang het tot die gebeurtenis wat in die verstand plaasvind nie?

'N Beter manier om dit te verduidelik, is deur die gawe van die Heilige Gees. Na die val van die mens het die mens sy plek in die agenda van God verloor. Die essensie van die mens se skepping is dat hy altyd 'n konsekwente Koinonia (gemeenskap, intimiteit, verhouding) met God moet hê. Na die sonde van die mens het die mens egter die reg verloor. Sedertdien was God op die missie om die mens in die oorspronklike posisie te herstel wat Hy wil hê die mens moet wees.

Interessant genoeg, toe Christus gekom het, en na sy werke op aarde, het hy belowe om die trooster te stuur. Die trooster is die gees van God wat in 'n man sal woon. Op hierdie manier hoef die mens dus nie meer Helter-skelter te soek op soek na God nie, omdat die liggaam van die mens nou die woning van God is.

Hoe help die Heilige Gees om God ons stille gebed te laat hoor?

Ek glo dat die boek Romeine 8:26 die beste is om dit te verduidelik. Soms het God ons nie nodig om hard te bid nie, en verwag hy nie dat ons ons woord versigtig in die plek van die gebed moet saamstel nie. God verstaan ​​dat daar soms tye is dat ons harte te ontsteld sal wees om aan woorde te dink en dat ons lippe te veel sal wees om te praat.

Die Gees van God tree egter vir ons in deur die gekerm van ons harte.
Dit verklaar dat God, selfs terwyl ons nie praat nie, luister na elke gedagte wat deur ons gedagtes loop.

Daar is geen twyfel dat Gebed is een van die grootste geskenke van God aan die mens. Die vermoë en voorreg om met ons hemelse vader te kommunikeer. Nou, deur die gees van God, woon God nie net in die tempel nie, want ons liggaam het 'n tempel geword wat God dra. As God dus in ons liggaam woon, hoe sal hy dan nie die gedagtes wat in ons harte herinner, hoor en verstaan ​​nie?

Wat sê die Bybel oor stille gebede?

Een van die soortgelyke voorbeelde in die Skrif is die lewe van Hannah. Die gebed van Hannah in die Silo was 'n onhoorbare petisie aan God.

1Samuel 1:10, 13, was Hanna se hart belas met die gedagte aan onvrugbaarheid. Sy kon nie 'n enkele geluid in die plek van gebed maak nie, haar mond beweeg, maar daar kom geen woord van nie, sy bid bitter in haar hart. En kyk, God het Hanna gegee volgens haar hartsbegeerte.

Alhoewel die Skrif nie 'n beskrywing gee oor hoe om 'n stil gebed te bid of wanneer om dit te bid nie. Daar is egter bewys dat die beskikbare getuienisse bo alle redelike twyfel bewys is dat God opreg luister na stille gebede.

Wat van gebede wat ek in die geheim sê?

Die skrif het ons laat verstaan ​​dat God alomteenwoordig is, dat Hy oral is. Of u nou openlik bid of dit in die geheim sê, daar is sekerlik 'n God wie se gebede moet verhoor. Die boek Mathew 6 vs 6 “Maar as u bid, gaan na u kamer en maak die deur toe en bid tot u Vader wat in die geheim is. En u Vader wat in die geheim sien, sal u beloon ”. God is 'n beloner van diegene wat Hom ywerig soek. Dit maak nie saak hoe en wanneer ons dit op 'n oop of geheime plek doen nie.

Daniël se gebed is in die geheim gedoen en God het hom openlik beloon. Daar is soms tye dat u saam met mense bid om die gees van mekaar te verhoog. En daar is soms dat u net in die geheim na God moet gaan en u gedagtes by hom uitstort. Ons kry 'n mate van selfvertroue as ons in ons geheime plek tot God bid.

Daar is dinge wat ons nie wil hê dat ons gebedsgenote moet weet nie, daar is dinge wat ons nie wil hê hulle moet hoor nie, maar ons kan dit alles in die plek van gebed aan God uitstort.

In wese, as iemand u vra of God stille gebede verhoor, wed ek dat u nou die antwoorde ken. En u weet sekerlik dat God ook stille gebede verhoor. U hoef dus nie te wag totdat u tussen die skare kom voordat u met u vader kommunikeer nie. Praat die heeltyd met Hom, want hy luister.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.