Inspirerende gebede in tye van wanhoop

0
15597
Inspirerende gebede in tye van wanhoop

Ons sal vandag inspirerende gebede betrek in tye van wanhoop. Die lewe kan soms redelik uitdagend wees. Net toe ons geestelike prente beplan en geskep het van wat ons wil doen, waar ons wil bereik of die resultate wat ons in ons lewens wil sien, dan neem alles skielik 'n ander draai en sit ons met 'n gebroke hoop en ongerealiseerde drome. Die Bybel sê in Spreuke 13:12 dat die uitstel van hoop die hart siek maak, maar as 'n man sy begeerte kry, is dit vir hom 'n lewensboom.

Om in wanhoop te wees beteken om in 'n staat van hopeloosheid of 'onoorkomelike' probleme te verkeer. Dit is in sulke tye dat mense begin sê dat hulle alles probeer het, maar dit lyk asof niks werk nie; hulle het alles gedoen wat hulle weet om te doen, maar dit wil voorkom asof hulle water in mandjies gooi. Wanhoop in die lewe is nie 'n funksie van u geloof, kleur, ras of geslag nie; dit kan met enige man gebeur of hulle daarvoor beplan of nie. Dit is dus nie 'n kwessie of u dit gaan ervaar of nie, dit gaan veel meer oor wat u in daardie tye van wanhoop doen.

Wanhoop neem die vertroue van 'n man weg. Dit bring bekommernis, angs en vrees teweeg en kan 'n man in isolasie lei. Dit is meestal op hierdie punt dat die meeste mense 'n depressietoestand beleef en dat sommige selfs selfmoord pleeg bloot omdat hulle nie weet waarheen hulle anders kan gaan nie. Daar is 'n verhaal van twee vroue in die boek 2kings, hoofstuk 6, wat die ondenkbare vir hul eie kinders gedoen het omdat hulle in 'n wanhoop was. Daar was groot hongersnood in die land tot die punt waar die mense dit moeilik gevind het om hul mae te vul, en as gevolg hiervan het hulle ingestem om hul eie kinders dood te maak, hulle te kook en hulle te eet net om hul honger te bevredig, iets wat hulle nie normaalweg sou doen nie. .


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Sommige mense wat deesdae met kriminele aktiwiteite besig is, het nie juis in die vooruitsig gestel dat hulle hierdie dinge gedwing moes word nie, omdat hulle sekere breekpunte in hul lewens bereik het en nie weet waarheen hulle presies moet gaan nie. Dit is op hierdie punt die meeste kere dat die duiwel mense benut en hulle lok tot dade wat hulle nooit gedink het dat hulle sou betrokke raak nie.

As gelowiges en volgelinge van Christus, wat ons in tye van wanhoop moet doen, is om nie op ons eie dinge uit te probeer of om troos in die wêreld te probeer soek nie, is ons eerder om na God om hulp te soek. Die boek Psalms 91 vertel dat diegene wat in die geheime plek van die Allerhoogste woon, sal bly in die skaduwee van die almagtige. Met ander woorde, as ons in tye van wanhoop na die geheime plek gaan, sal Hy sorg dat ons veilig is, want sy naam is 'n sterk toring en elkeen wat daarin beland, sal sekerlik gered word. Ons moet sekerlik die verhaal van Jesus gelees het toe Hy saam met sy dissipels in die boot was, hoe 'n storm ontstaan ​​het en hoe Hy die storm kon kalmeer en die vrede in daardie tyd kon herstel. God is altyd by ons in ons tyd van wanhoop.

Hy het in Jesaja 49:15 gesê dat selfs as 'n moeder haar suigkind vergeet, dat hy ons nooit sal vergeet nie, het hy ook in Psalm 23 gesê dat, alhoewel ons deur die dal van die doodskaduwee loop, ons geen kwaad sou vrees nie. want Hy is met ons. Hy het ook verder gegaan om ons te vertel dat ons ellende baie kan wees, maar dat Hy ons van almal kan verlos. Hy het gesê dat Hy ons nooit sal verlaat en ons nie sal verlaat nie (Duet 31: 8)
Ons moet ook begryp dat die duiwel al probeer om voordeel te trek uit ons tye van wanhoop, maar God gebruik dit altyd as 'n stapsteen vir ons lewens. Die Skrif sê vir ons in die boek Jeremia 29:11 dat die gedagtes wat God aan ons dink, gedagtes van vrede is en nie van die bose om ons 'n toekoms en hoop te gee nie. In Romeine 8:28 word ook gesê dat alles saamwerk ten goede vir diegene wat God liefhet en volgens sy doel geroep word. Dit impliseer dus dat God nie bewus is van die moeilike situasies in ons lewens nie, Hy wil net hê dat ons op Hom moet vertrou, omdat Hy 'n kundige is om moontlikhede uit onmoontlikhede te stel. Jakobus 1: 2 sê dat ons dit alles van vreugde moet tel as ons op verskillende spore val, wetende dat die toets van ons geloof sekere deugde in ons lewens sal lewer wat God in ons wil sien.

As God al hierdie beloftes en nog meer aan ons gegee het, beteken dit dat ons hierdie beloftes in gebed moet terugneem. Daarom moet u die volgende bid inspirerende gebede as u tans in 'n toestand van wanhoop is of iemand ken wat in daardie situasie verkeer

GEBEDE

• Here, ek dank U dat U my liefhet nog voordat ek U geken het, dankie, want u is nie bewus van die situasie in my lewe nie. Ek vra volgens u woord dat u my sal verlos van hierdie storm en u vrede in my lewe in Jesus Naam sal herstel.

• Here, u woord sê dat ek al my sorge op u moet werp, want u sorg vir my. Daarom werp ek nou al my bekommernisse, behoeftes en vrees op u neer, en ek vra dat u my met u krag sal vul en my 'n nuwe hoop sal gee, sodat ek nie my geloof in u in die Naam van Jesus sal prysgee nie.

• Hemelse Vader, u het gesê dat u getrou te midde van elke versoeking is om ons te ontsnap. Here ek bid dat u my oë sal oopmaak vir die ontsnappingsmoontlikhede wat U in hierdie situasie vir my voorsien het en my sal help om elke nodige opdrag uit te voer, sodat my vrede in my Naam in Jesus herstel sal word.

• Vader, U het in Jesaja 41 gesê dat ek nie moet vrees nie, want U is by my, ek moet nie ontsteld wees nie, want U is my God, dat U my sal versterk, u sal my help, en u sal my ondersteun met u oorwinnende regterhand. Here ek vra daarom dat dit my getuienis sal wees te midde van hierdie storm. Dat ek u krag en hulp sal ontvang om daardeur te gaan en oorwinnaar uit te kom.

• Here, u woord sê dat diegene wat na u kyk, hul gesigte sal verlig en hulle nie sal skaam nie. Ek vra die heer dat ek, terwyl ek gekies het om na u te kyk te midde van hierdie situasie, my oë sal verlig om te weet wat u daaroor sê, sodat ek aan die einde daarvan nie skaam sal wees in die Naam van Jesus nie.

• Vader, U het my in u woord gesê dat u gedagtes oor my gedagtes van vrede is en nie van kwaad om my 'n toekoms en hoop te gee nie. Ek vra daarom dat u my in hierdie tyd sal help om dinge vanuit u eie perspektief te sien dat alles wat gebeur deel is van u plan om my 'n goeie lewe te gee, sodat ek u kan prys in die Naam van Jesus.

• Here, u woord sê dat alle dinge vir my saamwerk omdat ek U liefhet en ek geroep is volgens u doel. Ek verklaar dus dat alhoewel die duiwel hierdie situasie bedoel het vir my ondergang dat God in sy genade dit in my Naam tot voordeel van Jesus werk.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.