Psalm 118 Vers Vers By Vers

0
26902
Psalm 118 Vers Vers By Vers

Ons bestudeer die boek Psalm 118 wat vers vir vers beteken. Hierdie Psalm beskryf hoe 'n gesalfde man van God deur mense verwerp is, maar deur die geloof het hy oorwin. Hy gaan dan op om sy dank teenoor sy helper uit te spreek. Hy doen ook 'n beroep op die volk om saam met hom bly te wees.

PSALM 118 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE.

Vers 1: - Loof die HERE; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Die mens kan nie alleen sy dank uitspreek nie, daarom roep hy ander op om aan te sluit. Die nasies was almal geïnteresseerd in Dawid se oorwinning, en dit was dus goed vir hulle om met hom te verenig om hom te verbly en lof te besing. Aangesien God se natuur goedheid insluit, is elke mens op aarde bedoel om Hom te prys onder alle omstandighede. Terwyl sommige van mening is dat dit eers is wanneer hulle voorheen iets ontvang, prys hulle dit. Dit is belangrik om God te dank

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Vers 2: - Laat Israel nou sê dat sy goedertierenheid tot in ewigheid is


God se verbond met die kinders van Israel was genade en liefde. Elke keer as hulle afdwaal, was hy bereid om hulle weer as sy eie te aanvaar. Die oorwinning van Dawid was die gevolg van God se genade. Daarom het hy sy volgelinge opgeroep om sy naam te verheerlik, want sy barmhartigheid is vir ewig.

Vers 3: -Laat die huis van Aaron nou sê dat sy goedertierenheid tot in ewigheid is

Die seuns van Aäron was veral nader aan God as gevolg van sy genade. Elke keer as daar lammers aan God gebring word, wys hy sy genade daaroor. Hulle het ook genoeg redes gehad om die Here te dank na die slagting van die meeste van hulle deur King Saul. Noudat die Here 'n nuwe heerser gestuur het wat nie in hul heilige offers aan God sou inmeng nie, moet hulle God bedank vir die gawe van verlossing.

Vers 4: -Laat die wat nou die HERE vrees, sê dat sy goedertierenheid tot in ewigheid is

Die psalmis doen 'n beroep op alle mense wat 'n nederige hart teenoor God het en 'n nederige eerbied vir God het om saam met hom die Here te loof. Die welvaart van Israel word toegeskryf aan almal wat hom waarlik vrees.

Vers 5: -Ek het die HERE in benoudheid aangeroep; die HERE het my geantwoord en my op 'n groot plek neergesit.

Gebede wat uit nood en probleme kom, kom gewoonlik uit die hart en dit gaan direk na die hart van God. Baie van ons het sulke probleme, laat ons dit nie as 'n einde beskou nie; gebede dien as 'n weg om jukke te breek en ons te regverdig.

Vers 6: -Die HERE is aan my sy; Ek sal nie vrees nie; wat kan die mens aan my doen?

Hier juig die psalmis in die Here omdat Hy sy verdediger is. Die magtigste vegter krimp tot niks wanneer hy in opposisie met God is. Maar hy wat God het, seëvier. Wie aan God behoort, geen kwaad sal hom oorval nie.

Vers 7: -Die HERE neem my deel aan die wat my help; daarom sal ek my begeerte sien na my haters.

Dit is 'n vertroostende verklaring wat die versekering gee dat Hy van ons kant is. Hy lig mense op om met ons te veg sonder om ons te laat vaar. Intussen moet ons vertroue op God wees, want sonder God sal ons helpers misluk.

Vers 8: - Dit is beter om op die HERE te vertrou as om op mense te vertrou.

Hierdie vers is geskryf uit die ervaring van diegene wat vreugde gevind het in die vertroue op die Here. Afgesien daarvan dat dit verstandig is om ons vertroue in Christus te stel, is dit moreel raadsaam om ons vertroue in God te stel, want dit is die plig van die mens om op God te vertrou. As ons op blote mans staatmaak, kan die uitkoms nooit vertrou word nie. maar as ons op die Here vertrou, sal hy ons baie meer seën as wat ons ooit sou kon hoop.

Vers 9: -  Dit is beter om op die HERE te vertrou as om op vorste te vertrou.

Net so is dit raadsaam om God te vertrou as om u vertroue op edeles te stel. Alhoewel hulle sterk kragte het en in fyn linne beklee is, is hulle bloot mans en kan hulle nie help as daar probleme is nie. Om hierdie rede en duisend ander is dit beter om op God te vertrou as op vorste.

Vers 10: -Al die nasies het my omring; maar in die Naam van die HERE sal Ek hulle vernietig.

Mense uit verskillende nasies omring die psalmis maar tog het hy hulle oorwin omdat sy vertroue uitsluitlik op God was. Dit is baie geloof nodig om kalm te wees, veral as u krisisse ondervind of in 'n geveg. Maar as ons God het, sal ons sekerlik die oorhand kry.

Vers 11 & 12: -Hulle het my omring; ja, hulle het my omring; maar in die Naam van die HERE sal Ek hulle vernietig. Hulle het my omring soos bye; hulle word geblus soos 'n vuur van dorings; want in die Naam van die HERE sal Ek hulle vernietig.

Dit wil voorkom asof die psalmis deur vyande omring is, net soos bye heuningkoek omring. Dit veroorsaak sulke angs en hartseer. Hulle was gereed om hom te vernietig, omdat daar so baie was. Nietemin het sy geloof in Christus Jesus sy vyande reg voor hom laat uitblus.

Vers 13: -U het my toegesmeer om te val, maar die HERE het my gehelp.

Die vyande het alle middele probeer om van die psalmis ontslae te raak, maar God het hom uiteindelik gehelp. Die kinders van God is ook al baie keer deur versoeking deur Satan beproef, maar as God sy eie kom red, is net een hand genoeg om die stryd te wen.

Vers 14: -Die HERE is my sterkte en my lied en het my tot heil geword.

Dit is duidelik dat Dawid sy oorwinning aan God regdeur hierdie hoofstuk gee. Soms het ons nie die krag nie, en daarom kan ons nie sing nie. Maar as die erwe ons red, word ons deur God versterk. Dan sal ons 'n loflied sing.

Vers 15: -Die stem van blydskap en heil is in die tente van die regverdiges; die regterhand van die HERE doen dapperheid.

Die woning van die gereddes is die tempel van lof. Voorheen het hulle onder die hande van hul vyande gely, maar omdat die psalmis onthou word van die ewige vreugde wat die nasie aan die einde sou ervaar. Hy is oorwinnend verheug. As ons as Christen verlossing ontvang het, laat ons God met ons harte vol vreugde grootmaak.

Vers 16: -Die regterhand van die HERE is verhewe; die regterhand van die HERE doen dapperheid.

Die psalmis woon aan die regterhand van die Here wat heilig is. As God sy hande opsteek, lig dit diegene op wat op hom vertrou en werp diegene wat teen hom in opstand kom.

Vers 17: -Ek sal nie sterwe nie, maar lewe en die werke van die HERE verkondig.

Sy teëstanders wou hom dood hê, miskien is daar gerugte oor sy dood, maar hy verklaar sy bestaan ​​openlik en voer aan dat hy nooit deur die hand van sy vyande sou val nie, maar dat hy vasbeslote was om die wonderlike werke van God te verkondig.

Vers 18: -Die HERE het my swaar getugtig, maar hy het my nie aan die dood oorgegee nie.

Die tugtiging is bedoel om Christene in toom te hou. Om hulle te laat onthou dat daar altyd 'n beloning is om nederig te wees. Die verskillende aanvalle van die vyand word almal deur God gerig. Hy het ons egter nie aan die dood oorhandig nie. As ons die tugtiging van God verduur, sal ons sekerlik sy oorwinning in alle gevolge kry.

Vers 19 & 20: - Maak vir my die poorte van geregtigheid oop; ek sal in hulle ingaan en die HERE loof; hierdie poort van die HERE waarin die regverdige sal ingaan.

Die poort van God is die poort van geregtigheid. Dit is 'n wonderlike ding om te aanskou. Hy het 'n ingang vir al die regverdiges gestel. Vanuit 'n ander oogpunt is God die poort, al die regverdiges sal deur hom gaan en hulle verheug in sy geregtigheid.

Vers 21: -Ek wil U loof; want U het my verhoor en my heil geword.

Die psalmis loof God en vertel die guns wat die Here gedoen het. As God ons gebede beantwoord, is ons 'n tree nader aan hom.

Vers 22: -Die klip wat die bouers geweier het, word die hoeksteen van die hoek.

Eintlik was hy die klip wat deur die volk verwerp is, maar toe hy hom uit die dood opgewek het, is hy verhef en opgehef tot op die punt van sy skoonheid en glorie. Maar in hierdie konteks impliseer die klip hier Dawid wat deur talle owerhede verwerp is, maar as gevolg van sy vertroue in God, hom hoog bo hulle geplaas het en hy die hoofhoeksteen geword het. Want net soveel Christene wat onder owerhede woon, moet met goeie moed wees dat Hy u voornemens sal vervul.

Vers 23: - Dit doen die HERE; dit is wonderlik in ons oë.

Elke geloof in hierdie wêreld verteenwoordig 'n goddelike skepping, 'n hoër mag hoër as die wêreld. Geloof stel ons in staat om Jesus bo magte en prinsdom te sien. Al die werke van God is wonderlik gemaak. Die manier waarop Hy Jesus Christus, sy seun, verhoog, was byvoorbeeld wonderlik voor almal.

Vers 24: -Dit is die dag wat die HERE gemaak het; ons sal ons daaroor verbly en bly wees.

Die betowering van Dawid was die beter dae vir die volk Israel. So juig hulle. Op dieselfde manier is die dag van die heer 'n punt vir alle Christene. As die lig van die eerste dag van die week skyn, moet ons probeer om dit te onderhou, aangesien dit die sabbatdag is.

Vers 25: -Bespaar u tog, o HERE! O HERE, smeek u tog voorspoed!

Wie aan God toegewy is, sal gered word? Laat ons by God pleit om ons van ons vyande te red en te verlos, sodat hy na die oorwinning seëninge sal gee

Vers 26: -Geseënd is hy wat kom in die Naam van die HERE; ons het u geseën uit die huis van die HERE.

Die naam van die Here is 'n sterk toring, 'n sondaar roep die naam aan en hy word gered. Net soos die psalmis sy vyande verslaan het en op die troon opgestaan ​​het.

Vers 27: -God is die HERE wat ons die lig laat sien het; bind die offer met toue, tot by die horings van die altaar.

Dit is net die krag van God wat lig gee. Met die lig van God ontvang ons oorvloedige vreugde en daarom word ons verlos uit die mag van die duisternis. Laat ons dan die Here grootmaak wat ons met sulke lig geseën het

Vers 28: -U is my God, en ek sal U loof; U is my God, ek sal U verhoog.

God het ons genade gegee en ons die heerlikheid belowe. Dit is ons plig as Christene om sy naam te vermaan.

Vers 29: -Loof die HERE; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid

Op dieselfde manier het hy begin met hierdie psalm om dit te beëindig en dit 'n hele kring van vreugde en dank aan God te maak.

WANNEER MOET EK HIERDIE PSALM GEBRUIK?

Hier is 'n paar keer dat Psalm 118 'n doel vir u kan dien:

  • As u voel dat u u hart van dankbaarheid teenoor die Almagtige moet uitspreek
  • As u daaraan herinner moet word dat blote mans kan misluk, maar dat God nooit faal nie
  • As u God nodig het om u stryd te voer, moet u u op enige punt in u lewe opdrag gee.
  • As u wil hê dat God u voorspoed en seëninge moet gee

PSALM 118 GEBEDE:

As u in een van die bogenoemde situasies of meer verkeer, is hierdie kragtige psalm 118 gebede vir u:

  • Here, ek dank U vir u oorwinning en seëninge in my lewe
  • Hemelse Vader, gee die gees van danksegging in my hart
  • Here, ek vra dat U my verlos van alle kwaad in Jesus se naam.
  • Here, ek besluit dat ek nie sal sterf nie, maar sal lewe om u werke te verklaar.
  • Vader, ek verbly my in u Naam, neem al die eer in die Naam van Jesus.

 

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 41 Die boodskap vers deur vers
Volgende artikelPsalm 126 Vers Vers By Vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.