Psalm 23 Gebed vir beskerming en verdediging

0
26909
psalm 23 betekenis

Psalm 23: 1: 1 Die Here is my herder; Ek sal nie wil hê nie.

Die psalmboek is die kragtigste gebedsboek in die Bybel. Elke biddende Kind van God ken die geestelike belangrikheid van die boek van psalms. Vandag gaan ons na psalm 23-gebed vir beskerming en verdediging. Ek glo dat die meeste Christene psalm 23 van vers 1 tot vers 6 kan ophaal sonder om Bybels daar te open, maar verder is daar kragtige openbarings wat ons in die psalm kan kry.

Psalm 23 was 'n gebed van Dawid toe hy voor sy vyande, insluitende koning Saul, te staan ​​gekom het. Dawid was 'n man van gebed, daarom het hy 'n man van oorwinning geword. As ons hierdie psalm 23 vandag ondersoek, sal ons 'n paar kragtige gebede daaruit uittrek wat ons sal help in ons geestelike wandel met God. Elke keer as ons voor aanvalle uit die poorte van die hel te staan ​​kom, kan ons altyd inspirasie put uit die Psalmboek en is psalm 23 'n kragtige psalm om teen die aanvalle van die vyand. Kom ons kyk voordat die gebede na die betekenis van psalm 23 vers vir vers gaan kyk.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Psalm 23 Vers Vers By Vers

Psalm 23: 1: Die Here is my herder; Ek sal nie wil hê nie.


In die eerste vers het Dawid erken dat die Here sy herder is. 'N Herder is 'n gids, 'n leier, die een wat jou lei. Dit is baie belangrik, want u moet in elke oorlogvoering 'n kant kies. David het begin met die erkenning dat hy aan God se kant was en dat die Here sy herder, sy gids, beskermer en verdediger is. Hy het dit duidelik gemaak dat die Here Hom lei.

Psalm 23: 2-3: 2 Hy laat my in groen weivelde gaan lê; Hy lei my na die stille waters. 3 Hy herstel my siel;

Hier het Dawid voortgegaan om die voordele van die navolging van die Here, sy herder, te beskryf. Hy praat oor lê In groen weivelde wat 'n toestand van oorvloed en oorvloed beteken, praat hy ook oor gelei word in stille waters wat gemoedsrus en stilte van gees beteken. In Vers 3 praat hy oor die herstel van sy siel, wat beteken sy versekering van die ewige redding in God. Hy het ook gepraat oor sy herder wat hom op die pad van geregtigheid lei. As God ons lei, blyk dit in ons regverdige lewe en geestelike toewyding aan Hom.

Psalm 23: 4-5:  Ja, hoewel ek deur die vallei van die skaduwee van die dood, Ek sal geen kwaad vrees nie; want jy is by my; U troon en u staf vertroos my. U berei 'n tafel voor my aangesig voor my vyande; U salf my kop met olie; my beker loop oor.

Dawid wat hier praat praat oor sy geloof en vertroue in Sy Herder terwyl hy deur die donker vallei van die doodskaduwee reis, en verklaar dat hy geen kwaad sal vrees nie, want die Here is met hom. Hy is meer bewus van die teenwoordigheid van sy herder as met die euwel wat hom omring. Hy verklaar ook dat hy voortdurend vertroos word deur die staf en die staf van sy herder. Die staf en die staf beteken hier die woord van God. Die Woord van God vertroos ons in tye van nood.

In vers 5 verklaar hy dat die Here nog te midde van sy vyande nog 'n tafel van seëninge voor hom voorberei en sy beker van guns oorloop. Dit is kragtig, solank die Here vir ons is, is die teenwoordigheid van die vyande nie van belang nie. Dawid laat ons ook weet dat sy herders sy hoof met olie salf, wat 'n salwing van die Heilige Gees is vir beskerming, vrystelling en bewaring. Dit is ook 'n salwing van alle guns.

Psalm 23: 6:   Waarlik, goedheid en barmhartigheid sal my volg al die dae van my lewe: En ek sal in die huis van die Here woon vir ewig.

Dawid het hierdie psalms afgerond deur te verklaar dat slegs goedheid en barmhartigheid hom sal volg al die dae van sy lewe, en hy sal op geen ander plek woon as die teenwoordigheid van God vir ewig halleluja nie. Wat 'n groot geloofsbelydenis te midde van groot vyandelike opposisie. Dit is die soort houding wat koning Dawid die grootste koning in die hele Isreal gemaak het.

Wanneer moet ek met Psalm 23 bid?

Baie gelowiges kan hierdie vraag vra, die antwoord is eenvoudig; u bid hierdie gebed as u deur moeilike tye in u lewe gaan. U bid hierdie gebede wanneer u God se beskerming in u lewe benodig. As ons met psalm 23 bid, gee ons hoop en sekerheid dat u God te midde van die storm met u is. Dit vernietig ook angs en angs uit u hart en maak u vrymoedig en sterk om u berge te oorkom. Laat ons nou kyk na 'n paar kragtige psalm-23-gebedspunte.

Psalm 23 Gebedspunte 

  1. Vader ek dank U dat U my Herder, leier en leier is in Jesus Christus Naam

 

2. Vader, ek kom in u troon van genade om genade en genade te ontvang in die tyd van nood in Jesus Christus Naam

 

  1. Ek besluit vandag dat U Here my Herder is; daarom sal geen kwaad naby my woning in Jesus Christus Naam kom nie

 

  1. Ek besluit vandag dat u Here my verdediger is, daarom sal geen vyand oor my lewe heers nie. In Jesus Christus Naam

 

  1. Ek besluit dat elke vyand wat kwaad teen my beplan, in Jesus Christus Naam tot ewige skande gebring sal word

 

  1. Ek besluit dat ek nooit moedeloos sal word in die lewe nie, want u woord lei my altyd in die Naam van Jesus Christus.

 

  1. Vader, help u deur u magtige hand om deur die storms van die lewe te loop in die Naam van Jesus Christus.

 

  1. Vader, laat u magtige hand van beskerming aanhou om my en my huisgesin te beskerm in die Naam van Jesus Christus.

 

  1. Ek besluit dat ek te midde van hierdie opposisies sal voorspoedig wees in Jesus Christus Naam

 

  1. Alleenheid en barmhartigheid sal my volg al die dae van my lewe in Jesus Christus Naam. Dankie Jesus Christus.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.