Psalm 24 wat vers vir vers beteken

2
28076
psalm 24 betekenis

Vandag ondersoek ons ​​Psalm 24 wat vers vir vers beteken. Een van die wonderlikste dinge op die aarde is die heerlikheid van God daarop. Een van die wonderlikste verse in die Bybel is ook Psalms. Baie hiervan Psalms is geskryf uit die inspirasie van die Heilige Gees, sommige van die verborgenhede wat deur Psalms geopenbaar is, kan nie deur die vlees of deur die sterflike kennis van 'n man verkry word nie. Dit kan slegs deur die aanraking van die Heilige Gees verkry word. As die Heilige Gees kom, word die portaal van die openbaring geopen en mense sal dinge wat goddelik is, sien.

Soos baie ander Psalms, praat Psalm 24 oor die heerlikheid van God en sy koninkryk hier op aarde en in die hemel. Meer nog, hierdie Psalm is 'n voordrag om die Heilige Gees in 'n byeenkoms uit te nooi. Dit leer egter dat slegs mense met skoon hande en 'n rein hart. Dit verklaar dat God nie op 'n plek woon wat gevul is met ongeregtigheid nie.

Betekenis van Psalm 24 vers vir vers

Vers 1 Die aarde behoort aan die Here met al sy volheid, die wêreld en die wat daarin woon.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Hierdie eerste vers praat oor die besit van die aarde. Dit onthul dat die aarde en alles wat daarin woon, aan God behoort. Die menslike plante en diere behoort almal aan God omdat Hy hulle almal geskape het

Vers 2 Want Hy het dit gegrond op die seë en dit op die water bevestig.

Die tweede vers van Psalm 24 het verduidelik hoe God die Heelal geskep het. Onthou dat die Skrif in die boek Genesis hoofstuk 1 gesê het dat die wêreld sonder vorm is en dat die gees van die Here op die wateroppervlak beweeg het. God het die aarde op waters geskape, dit is wat die tweede vers van die Psalm probeer sê.

Vers 3 Wie mag opklim na die heuwel van die Here? Of wie mag op sy heilige plek staan?

Die derde vers van Psalm 24 is om vrae te stel oor wie in die heilige plek van God kan staan ​​of wie na die heuwels van Jehovah kan klim. Dit laat ons verstaan ​​dat nie almal waardig is om in die teenwoordigheid van God te staan ​​nie, en daarom word hierdie vraag gevra wie kan opgaan na die heuwel van die Here? Dit is 'n kwessie van geskiktheid.

Vers 4 Hy wat skoon hande en 'n rein hart het, wat sy siel nie tot 'n afgod verhef en nie bedrieglik sweer nie.

 Vers 4 het 'n antwoord gegee op die vraag wat in die vorige vers gevra is. Nou kan net diegene met skoon hande en 'n rein hart op die heuwel van die Here klim. Dit is mense wat nie hul siel tot nietigheid opgehef het of bedrieglik gesweer het nie. Dit bevestig die woord van die Here wat sê dat die oë van God te regverdig is om die sonde te aanskou. Diegene wat skoon hande het, wat geregtigheid beteken, kan in die heilige plek van God staan.

Vers 5 Hy sal seën van die Here ontvang en geregtigheid van die God van sy heil.

Elkeen wat waardig is om op die heuwel van die Here op te klim of in sy heilige plek te staan, sal seëninge van God ontvang. 'N Ewigdurende voorbeeld was Abraham, hoe hy 'n volhoubare verhouding met God opgebou het dat God vir Abraham alles moes vertel wat hy wil doen. Die Skrif sê dat ek niks sal doen sonder om my vriend Abraham te vertel nie. En sekerlik, Abraham het 'n seën van God ontvang; een van die seëninge is om die vader van baie nasies te word.

Vers 6 Dit is Jakob, die geslag van die wat Hom soek, wat u aangesig soek. 

Die Skrif noem die geslag van diegene wat God soek, die geslag van Jakob. Onthou hoe Jakob God gesoek het toe hy 'n ontmoeting gehad het wat sy lewe ten goede verander het.

Vers 7 Verhef u koppe, o poorte! En verhef u ewige deure! En die Koning van die heerlikheid sal binnekom.

 Hierdie vers bied 'n uitnodiging aan die koning van heerlikheid om in te gaan en in u lewe en huis te woon. Die hekke is die belemmerings of hindernisse in ons lewe of huis wat die gees van God wil verhinder om in ons lewe of huis te woon. Hierdie belemmerings kan sonde of enige ander tekortkominge wees.

Vers 8 Wie is hierdie Koning van heerlikheid? Die Here sterk en magtig, die Here magtig in die geveg.

Dit is 'n kwessie van sekerheid wat gevra word om te weet wie presies die koning van die heerlikheid is. Dit is soortgelyk aan die vraag wat demone die seuns van Shiva gevra het, dat Jesus wat ons ken, apostel Paulus ons ken, maar wie is jy? Dit is dieselfde vraag wat die demone en voog van die poort aan die omroeper vra. En daar was dadelik 'n antwoord dat die Here sterk en magtig is, die Here wat sterk is in die stryd, die koning van die heerlikheid. Die Here sterk en magtig is Jesus Christus.

Vers 9 Hef u hoofde op, o poorte! Hef op, ewige deure! En die Koning van die heerlikheid sal binnekom.

Vers 9 van die Psalm herhaal die vorige stelling vir beklemtoningsdoeleindes. Deur die wagte van die poort te vertel dat hulle hul hoof moet ophef dat die koning van die heerlikheid kan inkom en op die plek gaan woon.

Vers 10 Wie is hierdie Koning van heerlikheid? Die Here van die leërskare, Hy is die Koning van die heerlikheid.

 Die laaste vers beklemtoon die vrae wat in vorige verse gevra is oor wie die koning van die heerlikheid is. Dit is net vir klemdoeleindes.

WANNEER MOET EK HIERDIE PSALM 24 GEBRUIK?

Nadat u die betekenis van hierdie psalm vasgestel het, is dit belangrik om te weet wanneer u dit gebruik. Hier is 'n paar keer waar die psalm 'n doel vir u kan dien:

  • As u leeg en leeg van die Heilige Gees voel
  • As u voel, verdien u 'n seën van God
  • Dit is 'n perfekte Psalm om oorlogsgebede te sê
  • Dit is 'n psalm om die heerlikheid van God te verhef

PSALM 24 GEBEDE:

  • As u in een van die bogenoemde situasies of meer verkeer, is hierdie gebede vir u:
  • Here, ek vra dat u Heilige Gees in my lewe sal woon in die Naam van Jesus.
  • Here God, ek vra dat U my hart sal heilig en my hande sal skoonmaak, sodat ek in u teenwoordigheid kan staan ​​in die Naam van Jesus.
  • Here, ek neem oorheersing oor alles wat U in die Naam van Jesus geskep het.
  • Ek besluit in die naam van Jesus dat die heerlikheid van God in my lewe prominent moet word.

 

 


2 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.