Psalm 40 Die boodskap vers deur vers

0
16362
Psalm 40 Die boodskap vers deur vers

Vandag gaan ons na Psalm 40 die boodskap vers vir vers kyk. Dit is 'n psalm met een hooftema wat in twee dele verdeel is. Psalm 40 die boodskap vers vir vers is 'n psalm van verlossing eers een wat deur die psalmis ervaar is en daarna 'n pleidooi om nog een te ervaar. Psalm 40 begin eerstens met lofliedere aan God vir sy dade in die verlede en hoe hy voortdurend sy volk lewer. As ons die betekenis van elke vers ondergaan, sal dit help om ons vertroue in te bou oor hoe God ons kan verlos en red van diegene wat ons wil seermaak.

PSALM 40 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE.

Vers 1 en 2: Ek het geduldig op die Here gewag; en hy het na my geneig en my geroep gehoor. Hy het my ook gebring uit 'n aaklige put, uit die klei, en my voete op 'n rots gesit en my gang bevestig..

Dit is die getuienis van iemand wat deur dik en dun was, iets wat hy beskryf as 'n 'aaklige kuil en' miry klei '. Hy was egter geduldig deurdat hy God vertrou om hom daaruit te laat kom. Sy lewe toon dat die vashou aan God uiteindelik vrugbaar is. God wat sy voete op 'n rots plaas, dui aan dat God hom uiteindelik verhef het van die ondergang wat hom getref het. Nie net dit nie, God het sy voete so vasgestel dat hy altyd weer en weer op die rots sal wees. Dit beteken dat ons ook op God kan vertrou om ons uit die moeilikste situasies te bring.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Vers 3: En hy het 'n nuwe lied in my mond gebring, tot eer van onse God: baie sal dit sien en vrees en sal dit sien en vrees en op die Here vertrou..


Hy beskryf sy bevryding as 'n nuwe lied. God het sy trane en klaagliedere van die verlede weggeneem; die ou verhale waarmee hy vertroud was en plek gemaak het vir 'n nuwe verhaal. 'N Nuwe lied wat almal wat dit hoor, sal verwonder oor die werke van God en op hom vertrou.

Vers 4: Welgeluksalig is die man wat die heer vertrou en nie die hoogmoediges respekteer nie, en nie die wat hom tot leuens wend nie.

Nadat hy die verlossende krag van God ervaar het wat kom deur Hom te vertrou, vertel die psalmis nou dat iemand wat dieselfde doen, geseënd sal wees. Hy wat nie vals gode of middele soek nie, maar op God vertrou vir verlossing, sal gelukkig en benydenswaardig wees.

Vers 5: Baie, Here my God, is dit wonderlike werke wat U gedoen het en gedagtes wat aan ons behoort; hulle kan nie tot U gereken word nie; as ek dit sou verklaar en daarvan spreek, is hulle meer as moontlik genommer wees.

Hier is 'n bevestiging van dank aan God vir al sy goeie dade. Die psalmis vertel dat beide die werke en selfs die gedagtes van God aan ons ontelbaar is. En dit weet ons as gevolg van sy onfeilbare liefde vir ons; hy raak nooit moeg om goed aan ons te doen nie, solank dit ons gelukkig maak.

Vers 6: Offer en offer het jy nie begeer nie; U het my ore oopgemaak; brandoffer en sondoffer hoef u nie te eis nie.

Nog interessanter is die feit dat God al die goedheid aan hom gegee het sonder om 'n opoffering daarvoor te vereis. Inteendeel, hy het hom 'n oop oor gegee om sy weë en sy wil te verstaan.

Vers 7 en 8: Toe sê ek: Kyk, ek kom; in die boekbundel staan ​​daar geskrywe as ek. Ek wil u wil doen, o my God; ja, u wet is in my hart.

'Dan' hier wys dat die psalmis hierdie aksie uitgevoer het nadat hy die groot verlossing ervaar het wat God hom gegee het. Nadat hy so 'n geweldige ervaring gehad het, het hy homself gewilliglik oorgegee aan God se bod. Hy het die verslag van sy voorafbepaalde mandaat gevind en was verheug daarin om dit te vervul. Dit sou blyk 'n getuienis te wees waarmee hy sy saak aan God gestel het terwyl hy na 'n ander bevryding gesoek het. God eer ons offers en ons kan dit altyd aan hom voorlê in gevalle waar ons ingryping nodig het.

Vers 9 en 10: Ek het geregtigheid in die groot gemeente verkondig; kyk, ek het my lippe nie weerhou nie, U weet dit. Ek het u geregtigheid nie in my binneste verberg nie; Ek het u trou en u heil verklaar; u liefdelikheid en u waarheid het ek nie vir die gemeente verberg nie.

Die psalmis was ook getrou in die prediking oor God en sy wonders onder die volk; voortdurend te midde van die gemeente. Hy het hulle vertel van sy reddende krag en hoe hy aan hom getrou was.

Vers 11: O HERE, gee nie u barmhartigheid aan my nie; laat u goedertierenheid my altyddeur bewaar.

Hierdie vers verteenwoordig die begin van die psalmdigter om verlossing. Hy het na God gekom met sy lofoffers, sy lof verklaar, vertel van sy redding en die lewering van krag. Hy het homself in 'n ander lewensprobleem bevind en hy soek God se hulp en redding. Hy bid tot God om sy barmhartigheid nie van hom te weerhou nie, maar eerder dat hy dit voortdurend moet ervaar.

Vers 12: Want ontelbare euwels het my saamgedruk; my ongeregtighede het my aangegryp, sodat ek nie kon opkyk nie; hulle is meer as die hare van my hoof; daarom laat my hart my kwyn.

 Hy het vasgevang geraak deur sowel sy eie ongeregtighede as die boosheid van mense. Hulle het soveel geword dat hy begin vrees het en dit lyk asof sy hart hom versuim.

Vers 13: Verheug my, Here, om my te verlos; o Here, maak my gou om my te help.

Hy doen 'n beroep op God wat hom voorheen verlos het om hom weer te verlos. Hierdie keer soek hy daardie verlossing vinnig; hy wil hê dat God vinnig tot hulp moet kom voordat hy oorwin word deur die euwels rondom hom.

Vers 14 & 15: Laat hulle beskaamd staan ​​en beskaamd staan ​​wat my siel soek om dit te vernietig; laat hulle agteruit gedryf word en beskaamd staan ​​wat my kwaad aandoen. Laat hulle 'n wildernis word vanweë hul skande wat vir my sê: Ha, ha!.

Dit is sy begeerte na sy vyande. Dit is hoe hy wil hê dat God hulle moet oordeel en dat hy dit nie uitdruk nie. Vernietiging, skaamte en verwoesting moet die grootste deel wees van sy lewe om dit te vernietig.

Vers 16: Laat almal wat daar soek, bly wees en daar bly wees; Laat die wat u heil leef voortdurend sê: Die heer is groot.

In teenstelling met sy begeerte na sy vyande, bid die psalmis vir diegene wat lyk of hulle hoop op God plaas. Hy bid dat hulle voortdurend sy bevryding en veiligheid keer op keer sal ervaar. Dit is soveel mense wat God in ons geslag ook soek; hy red hulle altyd van alle kwaad.

Vers 17: Maar ek is arm en behoeftig; tog dink die heer aan my: U is my hulp en my redder; o God, hou nie op nie!.

Soos hy aflei, betuig die psalmis weer dat God erken dat hy sy verlosser is en 'n beroep op hom doen om vinnig tot sy redding te kom.

WANNEER MOET ONS DIT PSALM GEBRUIK?

Die psalm hierbo pas ons lewens direk en indirek toe. Ons het dit dus nodig;

 • Wanneer ons God se verlossing in ons lewens ervaar het en ons Hom wil erken.
 • Wanneer ons op die web van die uitdagings van die lewe beland en ons nie weet wat om te doen nie.
 • Wanneer ons die offers van gehoorsaamheid aan hom wil aanbied om sodoende sy verlossing in ons lewens te kry.
 • As ons wil hê dat God ons vyande moet terugbetaal vir hul bose dade.
 • Wanneer ons onsself wil oorgee aan gehoorsaamheid aan God se wil.

PSALM 40 GEBEDE.

As u uself in een van die bogenoemde situasies bevind, bid dan die volgende kragtige psalm 40-gebede:

 • Here ek dank U, want U is my afleweraar, ek het dit al voorheen gedoen en u sal dit weer doen. Alle eer aan u in Jesus Naam.
 • Hemelse vader, net soos die getuienis van die psalmis, vra ek dat u my uitbring as die lewe meer klei is en my voete op 'n rots in Jesus-naam sit.
 • Vader, ek vra dat u die ou lied van pyn en ballingskap wegneem wat in my lewe 'n norm geword het en my 'n nuwe lied gee om in Jesus naam te sing.
 • Here, ek gee myself oor om u wil te doen. Alles wat u vir my lewe voorbestem het, ek is verheug oor hulle en bied u uself vry om dit te doen. Ek vra daarom u hulp om te doen soos u in Jesus Naam vereis het.
 • Vader, volgens u woord, laat almal wat my wil soek om dit te vernietig, beskaamd staan ​​en beskaamd staan. Laat hulle agteruit gedryf word en in die Naam van Jesus beskaam word.
 • Vader, almal wat vir my wou lag, verlos my van hulle en bewys aan hulle dat U my God is in Jesus Naam.
 • Here, ek vra u genade oor my, maak my gou om my te help en laat die onheil rondom my nie oorskadu in Jesus Naam nie.

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 37 Vers Vers By Vers
Volgende artikelPsalm 41 Die boodskap vers deur vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.