Psalm 9 Die boodskap vers deur vers

1
18166
psalm 9 betekenis

 

In die hedendaagse studie van die Psalms sou ons na Psalm 9 die boodskap vers vir vers kyk. Psalm 9 is 'n psalm van waardering en erkenning van God se onfeilbare geregtigheid. Die skrywer, wat die gedagtes verloop, lyk asof hy God as 'n geregverdigde teëgekom het. En hierdeur het hy besef dat God die onderdruktes regverdig, sowel as dat hy toesien dat die goddelose nie ongestraf bly nie. Psalm 9, die boodskap vers vir vers, openbaar ook dat God 'n verdediger is van diegene wat reg lewe, maar onregverdig behandel word. Die psalmis weet dit ongetwyfeld en daarom kan hy met vrymoedigheid na God gaan om hom uit die hande van hom te verlos onderdrukkers.

Dit is dieselfde vir soveel mense. Ons bevind ons soms in situasies waar ons onregverdig behandel word deur diegene wat teen ons is omdat ons regverdig lewe. Vir die meeste van ons moet ons egter nog steeds God se regstelsel vir ons sy kinders ten volle begryp, en daarom gaan ons keer op keer voort in 'n kring van onderdrukking. Wanneer u die getuienis van die psalmis in psalms 9 van vers tot vers deurlees, sal u God se liefde en bereidwilligheid om u te regverdig, verstaan ​​van alle onregverdige optrede teen u.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

PSALM 9 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE.

Vers 1 en 2: ek wil daar lof, heer, met my hele hart; Ek sal al u wonderlike werke bekend maak. Ek sal juig en bly wees in U; ​​ek wil psalmsing tot u Naam, o Allerhoogste!.

Dit is baie duidelik dat die psalmis hier in sy lewe die goedheid van God gesien het en nie sy lof kon terughou nie. Hy was bereid om God met sy hele hart te loof; Met ander woorde, met alles wat hy het. Dit is wat u doen as u die reg van God in u lewe verstaan ​​en ervaar. Interessant genoeg het hy selfs werke gehad om daarvoor te wys, hy het bewys! En wat is hierdie bewyse? Ons sal dit sien in die versreëls.

Vers 3: As my vyande teruggedraai word, sal hulle val voor u aangesig.

Dit is 'n verklaring van vertroue wat kom uit 'n ervaring. Ons God is almal magtig en groter as enige krag wat ooit bestaan. Ons vyande sal beslis altyd die rug draai as hy vir ons verdedig. Dit is wat die psalmis gesien het wat hom soveel vertroue gegee het. Hy hoef hom nie te bekommer oor die bestaan ​​van sy vyande nie, want hy was seker dat hulle sekerlik sou vergaan.

Vers 4: Want U het my reg en my regsaak behou; U sit op die troon en regspreek.

 Dit is een van die werke wat die psalmis moes vertoon. Hy het gesien hoe God tereg namens hom oordeel. Veroordeel hom en bevoordeel hom in die oordeel. En nie net op 'n enkele geleentheid nie, maar konsekwent. God is regverdig en eerlik in sy uitsprake en is reg om telkens namens sy kinders reg te oordeel.

Vers 5 en 6: U het die heidene bestraf, die kwaaddoeners vernietig; hulle het hulle Naam vir ewig en altyd uitgeroep. U vyand, vernietiging het tot 'n ewige einde gekom; en U het stede verwoes; hulle gedenkteken is saam met hulle omkom.

Soms dink ons ​​dat God toelaat dat die goddelose mense hul gang kry, terwyl die regverdige dit moeilik vind om met hulle saam te kom. Maar hier sien ons dat die getrouheid van God en sy liefde vir die regverdige veroorsaak dat hy die goddelose vernietig selfs tot die uitwissing van hulle naam uit die nageslag. Dit was die getuienis van die psalmis. Hy het gesien hoe God sowel individue as nasies teregwys wat onregverdig gedoen het, en hy was seker dat hy dit weer sou doen. Hy het sekerlik geweet dat sy vyande vir ewig gedoem is. Dit sê dus vir ons dat God, ongeag hoe onregverdig mans ons behandel het, altyd weet hoe om hulle te bestraf, en as hy dit doen, bly dit permanent.

Vers 7 & 8: Maar die heer sal vir ewig bestaan; Hy het sy troon voorberei vir die oordeel. En hy sal die wêreld oordeel in geregtigheid, en hy sal die volk oordeel in opregtheid.

Ook hier word God 'n regverdige regter aan ons geopenbaar; een wat oordeel in geregtigheid. Hy bly telkens getrou aan sy oordele, selfs al misluk alles anders. Hy beoordeel beide individue en nasies volgens hulle dade. Dit is veronderstel om as 'n versekering vir ons sy kinders te dien dat ons God nooit misluk nie, en dat hy met reg alles in die regte tyd gaan doen.

Vers 9: Die heer sal ook 'n regter wees vir die verdruktes, 'n toevlug in tye van benoudheid.

God se styl van geregtigheid berus nie net op die mag of gesag wat hy het nie, maar op die vaderlike liefde wat hy vir ons het. Daarom beskerm hy hulle as 'n manier om die regverdiges te regverdig. Hy hou hulle weg van al hul onderdrukkers, en voorkom dat hulle selfs naby kom. Hy sorg ook dat hulle veilig gehou word as daar probleme kom. Hy weet dat hul teëstanders beslis agterna sou kom en daarom verseker hy dat hulle heeltemal beskerm en beveilig word.

Vers 10: En hulle wat u Naam ken, sal op U vertrou; want U, Here, het die wat U soek, nie verlaat nie.

Beslis !!! Soveel mense wat God as 'n regverdige regter geken het, sal hom beslis vertrou. Hulle het gesien dat hy hulle verlos uit die hand van hul vyande. Hulle het gesien hoe hy hulle regverdig verklaar en nou kan hulle seker wees dat hy dieselfde oor en oor sou doen. Hy het nog nooit iemand verlaat wat hom volkome vertrou nie, en hy sal nooit doen nie!

Vers 11: Psalmsing tot eer van die Here wat in Sion woon; verkondig onder die volk sy dade.

 Die psalmis roep die hele nasie op om God se lof te eer en die getuienis van sy dade aan almal en almal te deel. Dit is sekerlik wat u sal doen as u die geregtigheid van God in u lewe en sake begin ervaar.

Vers 12: As hy bloed gevra het, het hy aan hulle gedink; hy het die geroep van die ootmoediges nie vergeet nie.

God onthou diegene wat tot Hom roep om geregtigheid vir hulle bloedvergieting. Hy het hul moord gewys en hulle bloed benodig uit die hande van diegene wat hulle doodgemaak het. Hy kyk nie weg van die opregtes en die nederiges as hulle om hulp roep nie. Hy is almal getrou en net om hul krete te vergeet.

Vers 13 & 14: Wees my genadig, o heer; let op my benoudheid wat U verdra, U wat my uit die poorte van die dood ophef. Sodat ek al u lof kan verkondig in die poorte van die dogter van Sion; ek is bly oor u heil.

Een van die belangrikste kenmerke van God se regstelsel is sy barmhartigheid; sy deernis en sy vermoë om weg te kyk van ons gebreke. Dit is die rede waarom, al is ons daarvan bewus dat ons altyd sy genade moet soek as ons liefde vir ons het as ons na sy geregtigheid wil en weet dat ons nie volmaak is nie. Ons het sy genade nodig om ons van ons te verlos van ons probleme en die onderdrukking van ons vyande. Slegs dan kan ons sy lof voor die mense bekend maak. God is ook verheug oor ons lofprysing en hy sal sorg dat ons onder alle verdrukkinge net sodat ons hom kan loof.

Vers 15 en 16: Die heidene word gesink in die kuil wat hulle gemaak het; in die net wat hulle weggesteek het, word hul eie voet geneem.

Die Here word geken aan die oordeel wat hy voer: die goddelose is verstrik in die werk van sy eie hande. As deel van sy stelsel om regverdiges te regverdig, verseker God dat die goddelose die vrugte van hul eie arbeid pluk. Alhoewel hulle planne maak vir opregtes, sorg God dat hulle die volle begunstigdes van hierdie planne is.

Vers 17: Die goddelose mense sal die hel verander en die nasies wat God vergeet.

 Dit is die bestemming van almal wat goddeloos en onregverdig leef, sowel individue as nasies. God besluit sy geregtigheid op hulle en stuur hulle hel toe.

Vers 18: Want die behoeftiges sal nie altyd vergeet word nie; die verwagting van die armes sal nie vir ewig vergaan nie.

Teenoor die benoudheid van die goddelose, sal die regverdige uiteindelik onthou word. Hul lang verwagte verwagting sal uiteindelik vervul word. God sal hulle in sy geregtigheid onthou en in al hul behoeftes voorsien.

Vers 19 en 20: Staan op, Here; laat nie heers nie; laat die heidene voor u oë geoordeel word. Vrees hulle, o Here!

Sodat die nasies kan weet dat hulle maar net mense is. Nadat die psalmis danksegging aangebied en die wonderlike werke van God se geregtigheid getoon het, roep hy hom op om sy mag aan die mense te wys. Hy eis dat God nie moet toelaat dat die goddelose hulle sin het nie, maar dat hy aan hulle moet bewys dat hulle maar net mense is. Nadat ons God se geregtigheid hierdeur verstaan ​​het, kan ons hom ook versoek om dit namens ons te doen.

 

WANNEER MOET EK HIERDIE PSALM GEBRUIK?

Hier is enkele gevalle waar u van hierdie psalm gebruik moet maak.

 • As u God moet erken dat hy u geregtigheid oor u teëstanders gegee het.
 • As u onregverdig onderdruk word en u nodig het dat God u regverdig.
 • As u vyande agter u aan kom en u God se toevlug en beskerming nodig het.
 • As u verlate voel, selfs nadat u op God vertrou het.
 • As u wraak neem vir die vernietiging of onregverdige dood van 'n geliefde.
 • As u sy genade in tye van moeilikheid begeer.

 

PSALM 9 GEBEDE.

As u uself in 'n situasie bevind waarin u van hierdie psalm gebruik moet maak, is hier 'n paar kragtige psalm-gebede wat u moet bid.

 • Here ek dank U omdat U altyd met reg oordeel en die saak van die goddelose beloon. Daarom vra ek dat u almal moet oordeel wat teen my is en dat ek die oorwinning in Jesus se naam daaroor sal gee.
 • Vader ek soek u genade oor al die probleme in my lewe, bevry my sodat ek die vryheid kan hê om U te alle tye in Jesus Naam te prys.
 • Here, ek vra dat U my sal wreek op al my teëstanders en op almal wat kwaad is vir my in die Naam van Jesus.
 • Staan op volgens u woord en laat my vyande nie oor my heers nie, bewys aan hulle dat u my God is en dat hulle slegs mense in die Naam van Jesus is.
 • Vader, net soos U my in hierdie psalm gesê het, laat my vyande die vrug van hulle boosheid eet en laat hulle planne in Jesus Naam aan hulle teruggegee word.
 • Here sal my in die regte tyd onthou. Laat my verwagtinge nie vervul word in Jesus se naam nie.

 

 


1 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.