Gebedspunte vanaf psalm 25

0
15237
Gebedspunte vanaf psalm 25

Vandag gaan ons die boek Psalm 25 verken. Ons sal kyk na kragtige gebedspunte uit psalm 25. Hierdie Psalm, soos baie ander Psalms, is geskryf deur koning Dawid, die heerser van Israel en die grootste koning wat die aarde ooit gehad het. Psalm 25 is 'n loflied tot eer van die Almagtige genade en deernis waar ons dit die nodigste het.

Psalm 25 smeek ook God om ons te red van die smaad van mense. In hierdie huidige wêreld waarin ons leef, wag baie mense geduldig op ons ondergang, veral as Christene, sodat hulle ons kon bespot en sleg praat van die God wat ons dien. Koning Dawid soos baie van ons om hierdie mense te laat wag dat hy beskaamd staan, word Psalm 25 geskryf om God te smeek om hom te red van die planne van sy teëstanders. So ook ons ​​wat dag en nag die naam van God aanroep en ons wat geweier het om ons geloof in gedrang te bring, die Psalm 25 moet ons volkslied dag en nag wees om God altyd te herinner om sy beloftes oor diegene wat in hom glo te onthou.

Nadat ons vasgestel het dat Psalm 25 meestal oor die pleidooi van God gaan om ons te red verwyt of skaamte, is dit belangrik dat ons 'n ontleding van elk van hierdie wonderlike Skrifgedeeltes doen vir 'n beter begrip.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Psalm 25 Vers Vers By Vers

Vers 1 & 2 Tot U, Here, hef ek my siel op. My God, ek vertrou op U; Laat my nie skaam wees nie; Laat my vyande nie oor my seëvier nie

In hierdie eerste en tweede vers van Psalm 25 word daar oor 'n totale oorgawe van ons lewens aan God gepraat, wat al ons sorge op hom werp as die outeur en voleinder van ons geloof. Die eerste twee verse pleit ook dat God nie ons verwagtinge moet teleurstel nie. Onthou dat die skrif sê dat die verwagtinge van die regverdiges nie verkort sal word nie. Hierdie verse is ook op soek na God se oorwinning oor die vyand.

Vers 3 & 4 Laat niemand wat op U wag, inderdaad beskaamd staan ​​nie; Laat diegene beskaam word wat verraderlik sonder rede handel. Wys my u weë, Here; Leer my U paaie.

Vers drie en vier van Psalm 25 praat ook oor die smeking van God, die Almagtige. In hierdie verse het koning Dawid God gesmeek om hom nie te beskaam nie en het hy gesmeek om diegene wat ontrou is, te beskaam. Ook in hierdie verse kan ons smeek om die weg van God te ken.

Vers 5 & 6  Lei my in u waarheid en leer my, want U is die God van my heil; Op U wag ek die hele dag. Dink, o Here, aan u barmhartigheid en u goedertierenheid, want hulle is van ouds.

Vers vyf en ses van Psalm 25 wys 'n man wat die raad van God soek oor alles wat hy doen. Die vers vyf dae lei my in u waarheid en leer my; dit verklaar dat as ons self niks weet nie, behalwe dat God ons leer hoe om te gaan, ons in duisternis kan wandel.

Vers 7 & 8 Dink nie aan die sondes van my jeug en aan my oortredinge nie; Onthou my na u goedertierenheid, Here, om u goedertierenheid.

Vers 7 en 8 van hierdie Psalm smeek God om vergifnis, veral vir die sondes wat iemand in die dae van die jeug gedoen het. Die dae van die jeug hier is nie alleen dat ons jonk is nie; dit kan ook ons ​​verskriklike ou dae beteken voordat ons Christus as Here en redder aanvaar het. Die meeste van ons het verskriklike dinge gedoen terwyl ons nog in die wêreld was. Hierdie vers is dus om God se genade oor ons lewens te smeek en om vergifnis te vra oor al die slegte dinge wat ons gedoen het.

Vers 8 & 9 Goed en opreg is die Here; Daarom leer Hy sondaars in die weg. Die nederige lei Hy in geregtigheid en die nederige leer Hy sy weg.

Hierdie twee verse erken dat God regverdig en opreg is in sy handelinge. God verstaan ​​dat 'n sondaar soos 'n kleuter is wat niks weet nie; daarom leer God self die sondaar die deel aan geregtigheid. Die natuurlike toestand van 'n man word gekenmerk deur goddeloosheid; die gees van God help egter om 'n sondaar die weg van God te leer.

Vers 10 & 11 Al die weë van die Here is barmhartigheid en waarheid, vir die wat sy verbond en sy getuienisse hou. Ter wille van u Naam, Here, vergeef my ongeregtigheid, want dit is groot.

God is die Allerhoogste wese, hy het nooit berou in sy woorde nie. Hierdie twee verse het erken dat die weg van God genade en waarheid is en dat God altyd sy verbond hou. In wese, as God iets belowe het, sal hy dit sekerlik vervul. Die laaste gedeelte van die vers smeek God nog steeds vir die vergewing van alle ongeregtighede wat die beloftes van God kan belemmer om tot vervulling te kom.

Vers 12 & 13 Wie is die man wat die Here vrees? Hy sal onderrig op die manier wat Hy kies. Hy sal in voorspoed woon, en sy nageslag sal die aarde beërwe.

Onthou die Skrif sê dat die vrees van die Here die begin van die wysheid is. Hierdie vers beklemtoon dat 'n man wat God vrees, hom sy weë sal leer. Hierdie man sal sy lewe nie uit die wil van God wandel nie. Hierdie tipe persoon sal altyd die doel bereik, hoe moeilik dit ook al gelyk het, want God sal sy voetstappe rig op die pad.

Vers 14 & 15 Die geheim van die Here is by die wat Hom vrees, en Hy sal hulle sy verbond toon. My oë is altyd op die Here gerig, want Hy sal my voete uit die net ruk.

Die geheim van die Here is by die wat die Here vrees. Dit beteken letterlik dat D niks wegsteek vir 'n man wat hom vrees en gehoorsaam nie. 'N Praktiese voorbeeld is Vader Abraham; Abraham het God gehoorsaam omdat hy God gevrees het. En die Bybel het opgeteken dat God gesê het dat ek niks sal doen sonder om my vriend Abraham te vertel nie. Niks sal so iemand onbewus vang nie; niks sal so iemand verbaas nie. God sal letterlik diepe dinge en meer verborgenhede aan so iemand openbaar.

Vers 16 & 17 Wend U tot my en wees my genadig, want ek is woes en verdruk. Die probleme van my hart het vergroot; Bring my uit my nood!

Vers 16 en 17 smeek God om genade oor nood. Dit sê draai jouself na my en wees my genadig. Wie ookal aan God verskyn, sal sekerlik genade vind.

Vers 18 & 19 Kyk na my ellende en my pyn en vergewe al my sondes. Let op my vyande, want hulle is baie, en hulle haat my met wrede haat.

As u nêrens kan gaan nie, is dit die beste tyd om in gebede na God terug te keer. Hierdie verse van die Psalm smeek God om na hom te kyk en al sy ellende te sien, sy sondes te vergewe en te red. Onthou dat die kinders van Israel jare in Egipte was totdat hulle tot God geroep het, dit was toe hulp gekom het.

Vers 20 & 21 Bewaar my siel en red my; Laat my nie skaam wees nie, want ek vertrou op U. Laat integriteit en opregtheid my bewaar, want ek wag op U.

Hierdie laaste vers van Psalm 25 smeek God om sy siel te verlos. Hierdie vers bevestig dat hy op die Here vertrou en dat hy nie tot skaamte moet lei nie.

Vers 22 Verlos Israel, o God, uit al hulle benoudhede!

Dawid het die Psalm beëindig deur God te smeek om die verlossing van Israel tot sy eertydse glorie.

Wanneer het ek hierdie Psalm nodig?

U wonder miskien wanneer u hierdie Psalm presies benodig. Kyk hieronder na enkele situasies waar u Psalm 25 moet gebruik.

 • As u bekommerd is oor die toekoms
 • As u bang is dat u skaam kan wees
 • As daar soveel teëstanders is wat u ondergang soek
 • As u openbaring van God oor sekere dinge wil hê
 • As u barmhartigheid nodig het
 • As u 'n gebed vir verlossing wil sê

Psalm 25 Gebedspunte

 • Here God, ek bid dat U deur u barmhartigheid my sal leer watter pad in die lewe in Jesus moet gaan.
 • Here, u woord sê die geheim van die Here is by diegene wat Hom vrees, ek vra dat u in die Naam van Jesus vir my geheime dinge sal openbaar.
 • Ek bid om vergewing van my sondes en ongeregtighede, Here vergewe my in die Naam van Jesus.
 • Regverdige Vader, ek vra dat U my verlos en dat ek my nie in die Naam van Jesus skaam nie.
 • O God van genade! Wees my vandag barmhartig, en laat u barmhartigheid my uittrek uit diegene wat my dood in Jesus Naam soek.
 • O Here, swyg deur u genade elke sataniese stem wat teen my spreek om my lewe in Jesus Naam te vernietig.
 • O Heer! Gebruik alles rondom my om my te bevoordeel in Jesus naam Amen.
 • O Heer! Ek soek u gesig terwyl die kind die ouers van die ouers soek. Wys my u guns op elke terrein van my lewe in Jesus naam.
 • Ag Here, ek roep U vandag in my nood aan. Luister na my en wees my genadig in Jesus Naam.
 • Here, laat my hart vol blydskap wees terwyl u my gebede beantwoord volgens u genade in Jesus Naam.
 • Ag Here, ek verklaar dat u goedheid en barmhartigheid my nooit in die Naam van Jesus sal wyk nie.
 • Ag, Here, gryp in hierdie uitgawe van my lewe (noem maar op die saak) voordat ek 'n lagstok word voor my vyande. Wees my genadig voordat my vyande die tekens van my frustrasie in Jesus Naam sien.
 • Ag Here, ek het hulp nodig op hierdie uur. Help my hieroor voordat dit te laat is in Jesus se naam.
 • Ag Here, U is die God wat die armes uit die stof laat opstaan, die behoeftiges van die misheuwel af, wys my u genade Here en gryp in hierdie situasie in Jesus Naam in
 • Ag Here, terwyl ek U gedurig dien, laat u genade altyd die oordeel in my lewe in Jesus Naam oorheers.
 • O God van genade, staan ​​op en verdedig my teen elke valse beskuldiging van die vyand in Jesus Naam.
 • Ag Here, die uitdagings van my lewe is oorweldigend, dit is so sterk dat ek u goedertierenheid kan hanteer en my in Jesus Naam kan help.
 • O Here, wees my vandag genadig. Laat my vyande my nie in 'n put in Jesus se naam plaas nie.
 •  Jesus Christus, die seun van Dawid, wees my genadig en veg die stryd in my lewe in Jesus Naam.
 •  O Heer, wees my genadig en help my in hierdie naam van Jesus in hierdie periode van my lewe.

 

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.