Psalm 22 Die boodskap vers deur vers

0
14667
Psalm 22 Die boodskap vers deur vers

Vandag bestudeer ons Psalm 22, die boodskap vers vir vers. Soos sommige ander psalms, is Psalm 22 a gebed om hulp in moeilike tye. Die skrywer spreek die ingesteldheid uit dat hy onregverdig behandel word deur mense wat teen hom is. Hy het God se vermoë erken om ons in tye van benoudheid te verlos en dit toe te skryf aan 'n ervaring wat hy voorheen gehad het. Hy wil nou hê dat God hom weer sal verlos en help.

Die belangrikste is dat psalm 22 die boodskap van vers tot vers 'n profetiese psalm is wat die lyding van die Messias aandui. Die psalmis, wat klaarblyklik Dawid was, het die voorreg gehad om te sien wat Christus sou moes deurmaak ter wille van die mensdom sowel as die seëninge wat dit sou bring. Dit het hy deur sy liedere gesien en geprofeteer. En dus, net soos ons in die nuwe testamentverslae lees, kan ons hierdie psalm maklik in verband bring met die pyn wat ons Here ervaar het en hoe hy begin pleit het dat God die beker oor hom sou laat gaan. Hierdie psalm is baie belangrik vir ons as gelowiges, want dit help ons om met Christus se lyding verband te hou, en help ons om ons hart uit te stort in soortgelyke situasies.

PSALM DIE BETEKENDE VERSE DEUR VERSE.

Vers 1 & 2: My God, my God, waarom het U my verlaat? Waarom is u so ver om my te help en die woorde van my gebrul? My God, ek roep bedags, maar U is nie die naaste nie; en in die nagseisoen, en nie swyg nie.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Dit beeld 'n kreet van angs uit, veral as God ver lyk en onwillig is om ons krete te hoor. Die eerste vers is dieselfde stelling wat Christus gemaak het terwyl hy aan die kruis gehang het met die sondes van die mensdom. Die pyn en ongemak wat hy gedoen het, was te veel vir hom en hy het gevoel dat hy deur die vader verlaat is. 'N Situasie wat nie so anders is as wat ons as individue ervaar nie. Ons kom soms tot 'n punt van ondraaglike uitdagings waar dit voel asof God sy hulp van ons onttrek het en die minste wat ons wil hê dat hy vir ons moet doen, is om ons geroep te hoor.

Vers 3: Maar jy is heilig, jy wat die lof van Israel bewoon.

Al was die skrywer in 'n toestand van hulpeloosheid, kon hy die heiligheid en getrouheid van God nie erken nie. wetende dat of die lewe moeilik gaan word al dan nie, God altyd getrou sou bly. En een ding is seker: om te kla sou nooit die beste opsie wees nie, want Gis bewoon nie die klagtes van sy mense nie, maar hul lof.

Vers 4 & 5: Ons vaders het op U vertrou; hulle het vertrou, en U het hulle gered. Hulle het U aangeroep en oorgelewer; hulle het op U vertrou en nie in die skande gekom nie.

Hy vertel hoe God se getrouheid gelei het tot die verlossing van sy volk uit hulle jare van slawerny. Hulle het te lank aan slawerny gely en hulle het tot God begin huil en hom vertrou vir verlossing. God het hulle gehoor en deur sy magtige krag verlos. En net soos sy woord gesê het, omdat hulle na hom opgekyk het, was hulle nie skaam nie en ook nie beskaamd nie.

Vers 6: Maar ek is 'n wurm en geen mens nie; 'n smaad van mense en verag vir die volk.

In teenstelling met die mense wat God oorgelewer het, noem die skrywer homself 'n wurm wat deur mense verag word. 'N Wurm is 'n reptiel wat so hulpeloos en kwesbaar is dat dit maklik doodgemaak kan word; dit was wat die psalmis van homself gehou het. Hy het nie gelyk na iets naby iemand wat 'n God gehad het wat hom kon verlos nie. Alhoewel hy regverdig geleef het en homself ter wille van die volk gegee het, het hulle hom eerder geminag en verag.

Vers 7 & 8: Almal wat my sien, spot my: hulle skiet hul lip uit, skud die kop en sê: Hy vertrou op die heer dat hy hom sou verlos, omdat hy hom verlos het.

Dit is een van die moeilikste punte wat ons as gelowiges kan bereik. 'N Punt waar mense met ons begin spot omdat ons soveel vertroue in God stel. Dit was die psalmis se ervaring en 'n aanduiding van wat Jesus ook sou moes trotseer. Die mense lag vir hom en sê dat God hom moet verlos as hy hom regtig liefhet. In werklikheid het hulle hom aangesê om homself te red aangesien hy die seun van God was.

Vers 9 & 10: Maar dit is u wat my uit die baarmoeder gehaal het; op my borste het u my laat hoop. Van die moederskoot af is ek op u gewerp; U is my God uit die buik van my moeder.

Hier openbaar die psalmis aan ons waarom hy soveel vertroue in God gestel het. Hy is vanaf die geboorte in God se sorg geplaas, en sedertdien het God hom onderhou en versorg. Hy was sy God, hy is en sou altyd wees.

Vers 11 en 12: Wees nie ver van my af nie; want moeilikheid is naby; want daar is niemand om te help nie. Baie bulle het my omring: sterk bulle van Basan het my omring.

Hy begin om dieselfde God aan te roep wat hom gehelp het om weer tot hulp te kom. Die gevaar is rondom hom en die moeilikheid is naby. 'N Situasie wat hy beskryf as die samekoms van die sterk bulle van Basan. Daarom doen hy 'n beroep op God om hom te help en te verlos, iets wat ons ook moet doen as ons in sulke situasies verkeer.

Vers 13 en 14: Hulle het met hul monde na my toe gekyk soos 'n leeu wat op reis was. Ek word uitgestort soos water, en al my bene is uit gewrig; my hart is soos was; dit is gesmelt te midde van my ingewande.

Die psalmis het die effek van die probleme in sy lewe op hom beskryf. Hulle maak hul mond oop om allerhande dinge teen hom te sê wat swaar in sy hart veroorsaak. Erger nog, dit het hom ook fisies begin beïnvloed tot op die punt waar dit lyk of sy bene uit die gewrig gaan. Dit is presies wat Christus ervaar het in die hande van dieselfde mense wat hy gered het.

Vers 15 en 16: My krag is opgedroog soos 'n potskerf, en my tong kleef aan my kake; en dit het my in die stof van die dood gebring. Want die honde het my omring; die vergadering van die goddelose het my omring; hulle het my hande en my voete deurboor.

Dit het Christus se lyding baie beskryf. Hy was op 'n stadium baie dors en het gevra dat hulle hom moes drink; maar eerder as om hom water te gee, het hulle hom asyn gegee. Toe neem hulle hom na die kruis en steek hom deur met spykers in sy hande en sy voete, en laat hy vir hul eie sondes ly.

Vers 17 & 18: Ek kan al my gebeente vertel: hulle kyk en staar na my. Hulle verdeel my klere onder mekaar en werp die lot oor my gewaad.

Hulle het Christus gemartel tot op die punt waar sy bene begin uitsteek en dit sigbaar op sy liggaam gemaak het. Hulle het ook sy klere geneem en dit self verdeel en die lot daarmee gewerp.

Vers 19 & 20: Maar wees nie ver van my af nie, o Here; o my sterkte, het my tog gehelp om my te help. Red my siel van die swaard; my skat uit die mag van die hond.

Hy het tot die punt gekom waar hy wou hê dat God die lyding van hom wegneem. Hy doen 'n beroep op God om hom haastig te verlos en nie van hom af weg te staan ​​nie en nie sy gesig van hom af weg te draai nie.

Vers 21 & 22: Verlos my uit die mond van die leeu, want U het my gehoor uit die horings van die eenhorings. Ek sal u Naam aan my broers bekend maak; in die vergadering sal ek U prys.

Hy pleit dat God hom moet red en verlos uit die hande van diegene wat hom wil kruisig. Hy belowe om God se hulp aan die volk te loof en te getuig as dit vir hom gedoen word.

Vers 23 & 24: Julle wat die Here vrees, prys Hom; Verheerlik Hom, al die nageslag van Jakob; en vrees Hom, al die nageslag van Israel! Want hy het die ellende van die ellendige nie verag en dit nie gehaat nie; en hy het sy aangesig nie vir hom verberg nie; maar toe hy na hom roep, hoor hy.

Hy doen 'n beroep op sy broers - die kinders van Israel om God te loof, omdat hy die ellendiges kan help. God draai sy aangesig nie weg van almal wat na Hom roep nie; hy luister na hulle en lewer dit uit.

Vers 25 & 26: My lof kom by u in die groot vergadering; Ek sal my geloftes betaal voor die wat Hom vrees. Die sagmoediges sal eet en versadig word; hulle sal die Here loof wat Hom soek; u hart sal vir ewig lewe.

Hy verklaar weereens dat hy God sal loof te midde van die gemeente en nie net dat hy ook sy stem voor hulle sal betaal nie. So ook almal wat sagmoedig is, sal dieselfde doen en God sal hulle met goedheid en lang lewe tevrede stel. Dit was wat Jesus gedoen het toe hy gekom het. Hy het die getuienis van God aan ons sy broers verklaar, noudat ons glo, kan ons sy goedheid geniet.

Vers 27 en 28: Al die uithoeke van die wêreld sal tot die Here dink en hulle bekeer, en al die geslagte van die nasies sal voor u aangesig aanbid. Want die koninkryk behoort aan die heer, en hy is die goewerneur onder die nasies.

Volgens die getuienis van Christus sal alle mense hulle tot aanbidding tot God wend. God is die heerser oor die aarde en oor alle mense, maar die sonde het die harte van mense van hulle God afgewend. Daarom het Christus gekom om die mensdom aan hul heerser te herstel en nasies na hul koning te herstel. Deur sy lyding en bloedvergieting is dit moontlik gemaak.

Vers 29: Almal wat vet op die aarde is, sal eet en aanbid; almal wat in die stof neerdaal, sal voor hom neerbuig; en niemand kan sy siel in die lewe hou nie.

Die dood van Christus het mense van alle kalibers ruimte gegee om God te aanbid. Die rykes en die armes, waarvan niemand hulself in die lewe kan hou nie. Ons sien dat in die Skrifte hoe Christus die armes, die rykes, die sondaars en die soort mense na homself toe getrek het met die doel om hulle met die vader te versoen.

Vers 30 en 31: 'N Saad sal hom dien; 'n geslag sal dit aan die Here gegee word. Hulle sal kom en sy geregtigheid verkondig aan 'n gebore volk dat hy dit gedoen het.

Ten slotte, as gevolg van die dood van Christus, sal daar altyd 'n nageslag in elke geslag wees wat die vader sal dien. Mans sal aanhou om hul trou aan die diens van God te verpand en meer nog, hulle sal aanhou om die prys wat Christus vir hulle aan die kruis betaal het, te verklaar. Dit is wat ons vandag as gelowiges doen, God dien en getuig van die dood van ons Here Jesus.

WANNEER MOET EK HIERDIE PSALM GEBRUIK?

Eerstens is die psalm baie nodig om die lyding wat Christus namens ons deurgemaak het, te waardeer. Vir ons persoonlike lewens kan hierdie psalm egter op die volgende maniere gebruik word:

 • As ons God nodig het om in moeilike tye tot hulp te kom.
 • As ons omring word deur die boosheid van mense en ons verlossing nodig het.
 • As ons vertroue in God nodig het, moet ons weer hernu.
 • Wanneer ons die voordele van Christus se dood vir ons en al sy goedheid teenoor ons wil vertel.

PSALM 22 GEBEDE.

 • Here Jesus, ek dank u vir die prys wat u namens my betaal het en vir die goedheid wat dit in my lewe gebring het. Word verheerlik in Jesus se naam.
 • Here, ek vra dat u nie ver van my af moet wees in tye van benoudheid nie, my te hulp sal kom en my in Jesus se naam sal versterk.
 • Vader, red my uit die hande van die wat my verag en uit die mond van die leeu in Jesus se naam.
 • Verlos my volgens u woord uit die swaard en bewaar my lewe in Jesus se naam.
 • Here, ek dank U vir die voorreg om U te kan dien en ek verklaar vandag dat ek U sal dien en verklaar dat u goeie werke van geslag tot geslag in Jesus Naam sal verklaar.
 • Ek verklaar dat ek beskerm word deur elke bose aanvalle van die nag in Jesus Naam
 • Vader, ek verklaar dat my siel in U bewaar is, daarom kan my vyande my nie benadeel in Jesus Naam nie.
 • Ek maak die engele van die Here vry om my in my Naam met die noodlot te verbind
 • Ek sal nooit gestrand wees in die lewe in Jesus Naam nie
 • Ek sal nooit hulp in die lewe van Jesus kry nie

 

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 2 Vers Vers By Vers
Volgende artikelPsalm 1 Vers Vers By Vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.