Psalm 90 Vers Vers By Vers

1
22950
Psalm 90 Vers Vers By Vers

Vandag gaan ons Psalm 90 bestudeer, wat vers vir vers beteken. Psalm 90 is geskryf deur die profeet Moses. Psalm 90 beskryf die aangenaamheid van God en werp lig op die toestand van die menslike lewe en gee 'n sterk woord van hoop aan die bestaan ​​en doel van die mens.

Aan die begin van die psalm word God as 'n toevlug sowel as die Skepper voorgestel. Die tyd van God word ook in die prentjie gebring, dws Sy tyd is ewig, van ewig tot ewig. Later in die derde vers word die mens sterflik beskryf, dit wil sê dat die dood onvermydelik is, dus vergelyk die psalm die oneindigheid van God met die mens se tydelike, vlugtige tyd op aarde.

Betekenis van Psalm 90 vers vir vers

Vers een: Here, U was ons woonplek van geslag tot geslag. Hierdie vers praat oor die woonplek sedert die begin van die skepping, wat beteken dat God ons heiligdom is vir beskerming, onderhoud en stabiliteit; dit is die een waarna ons opkyk in tye van probleme en probleme. 'N Voorbeeld hiervan is die profeet Moses; hy was bekend dat hy baie sagmoedig was en was heeltemal afhanklik van God selfs voor die rooi see in uittog 14 en selfs toe hulle in die woestyn was. Hierdie vers vertel ons dus, net soos die HERE in al hul behoeftes voorsien het, sal Hy in ons behoeftes voorsien as ons in Hom bly. Hy is waarlik Jehovah Jireh, hulle voorsiener. Ons moet hieruit 'n les leer.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Vers twee: Voordat die berge voortgebring is of U die aarde en die wêreld ooit gevorm het, van God tot in ewigheid, is U God.

Hierdie vers twee handel oor die oneindigheid van God. Van ewig tot ewig ”: God se aard is sonder begin of einde, vry van alle opeenvolging van tyd en bevat op sigself die oorsaak van die tyd. Vergelyk (Psalm 102: 27; Jes. 41: 4; 1 Kor. 2: 7; Ef. 1: 4; 1 Tim. 6:16; Op. 1: 8, Joh. 1: 1-3). 

Vers drie: “U maak die mens tot verderf; en sê: Keer terug, mensekinders!

“U keer die mens tot verderf”: Alhoewel hierdie frase anders is as die “stof” van (Gen. 3:19), is dit 'n verwysing na daardie gedeelte. Die mensdom leef onder 'n soewereine dekreet van die dood en kan nie daaraan ontsnap nie. Van stof is jy, en tot stof sal jy terugkom. 'N Man sonder God is maar stof. Ons kan uit die Nuwe Testament sien dat ons ewige lewe van Jesus af gekom het (die tweede Adam). 1 Korintiërs 15:45 “En so is daar geskrywe: die eerste mens, Adam, is 'n lewende siel gemaak; die laaste Adam is 'n lewendige gees gemaak. “Sonder Jesus is ons as die eerste Adam, vlees wat weer tot stof sal terugkeer.

Vers vier: Psalm 90: 4 “Duisend jaar lank is voor u oë soos gister as dit verby was, en in die nag 'n wag.”

'' N Nagwaak ': 'n' wag 'is vier uur (vergelyk Eksodus 4:14; Lam. 24:2; 19 Petrus 2: 3). Dit beteken by God, tyd is niks. Dit is slegs in Sy omgang met mans wat Hy die tyd in ag neem. Sommige van die aartsvaders het byna 'n duisend jaar gelewe; Moses het dit baie goed geweet en dit opgeteken: maar wat is hulle lang lewe tot God se ewige lewe? God word nie soos ons beheer deur die tyd nie, maar is eerder die beheerder van die tyd. Dae en weke en maande is vir hierdie lewe, nie vir die ewigheid nie. In die hemel waar God woon, is daar net een ewige dag. Daar is glad nie 'n nag nie.

Vers Vyf: U trek hulle weg soos met 'n vloed; in die môre is hulle soos gras wat opgroei.

"Soos 'n vloed ": Die mensdom word van die aarde af weggesny asof dit deur vloedwater weggevee word. 'Hulle is soos 'n slaap': die mensdom leef sy bestaan ​​asof hy slaap of in 'n koma is. Mense is ongevoelig vir die beknoptheid van die lewe en die werklikheid van God se toorn. Die vloed vloei voortdurend, en hulle word daarmee weggevoer; sodra ons gebore is, begin ons sterf, en elke dag van ons lewe dra ons soveel nader aan die dood.

Vers ses: “In die môre floreer dit en word groot; in die aand word dit afgekap en verdor. ”

 'N Man in die oggend van sy jeugdigheid lyk gay en mooi, groei in die statuur en sterkte van sy liggaam en die begiftigings van sy verstand. Dit is baie soos ons lewe. Ons blom as ons kinders en tieners is, maar binnekort kom die ouderdom, en ons is weg. Hierdie lewe is soos 'n wind wat waai en dan verdwyn. Die enigste lewe wat die moeite werd is om te lewe, is die ewige lewe by ons Here.

Vers 7: “Want ons word verdelg deur u toorn, en deur u toorn word ons verskrik.”

'Verteer deur u woede': Die fisiese liggame van die menslike geslag trek uit deur die gevolge van God se oordeel op die sonde in die heelal, dws die dood is die loon van die sonde. God het nooit bedoel dat die mensdom so kort tyd moes leef nie. Ons sterflikheid is dus nie toevallig nie en was ook nie onvermydelik in die oorspronklike aard nie, maar sonde het die Here tot woede ontlok, en daarom sterf ons. Want ons word deur u toorn verwoes. Goddank, God het 'n manier gemaak om vir ewig te lewe; Jesus is die weg. As God nou na ons kyk, is Hy nie kwaad nie. Hy sien die pragtige wit linnekleed van geregtigheid wat Jesus ons gegee het in ruil vir ons sondes. Hy sien sy aangenome kinders.

Vers 8: “U het ons ongeregtighede voor u neergelê, ons verborge [sondes] in die lig van u aangesig.

'Lig van u aangesig': alle sonde is duidelik in die gesig van God. Daar is geen sonde wat God ooit bewus is nie. U kan hulle miskien vir die wêreld verberg, maar God ken elkeen van hulle. Sy Lig deursoek die hart en siel van die mens en lees ons soos 'n boek.

Vers 9: “Want al u dae het verbygegaan in u toorn; ons bring ons jare deur as 'n verhaal [wat vertel word].

 'As 'n verhaal': Nadat hy hierdie lewe van benoudhede en probleme gesukkel het, eindig die lewe van 'n man met 'n gekerm van wee en moegheid. As ons lewe naby is, kan ons terugkyk en sien dat dit soos 'n kortverhaal vertel word. Prys die Here! Ons dood nou is soos om van een pragtige kamer na 'n mooier kamer te verhuis.

Vers 10: “Die dae van ons jare is sestig jaar; En as dit tagtig jaar is vanweë krag, dan is hulle krag arbeid en droefheid; want dit is gou afgesny, en ons vlieg weg.

“Sestig jaar of tagtig jaar”: Moses het 120 jaar oud geword, en sy “oog was nie dof nie, en sy krag het nie afgeneem nie” (Deut. 34: 7). As gevolg van hierdie seker en vinnige einde is die lewe hartseer. Moses sê dat 70 jaar die natuurlike lewensduur van 'n persoon op hierdie aarde is. Sommige sterker mense leef selfs tot 80, maar selfs al is dit baie kort. In ons tyd leef daar 'n paar tot 100 jaar oud, maar selfs dit as dit aan die ewigheid gemeet word, is maar net 'n regmerkie op God se horlosie.

Vers 11: “Wie ken die krag van u toorn? Volgens u vrees, so is u toorn.

U woede, u vrees, u toorn ”: In plaas daarvan om die vloeke van die lewe weg te verklaar, sal 'n wyse persoon God se toorn oor sonde as die uiteindelike oorsaak van alle verdrukking erken en gevolglik leer om God te vrees. In Eksodus sien ons net 'n klein kykie na God se toorn toe Hy die Egiptenare in die see verdrink het.

Vers 12: Leer ons dus om ons dae te tel, sodat ons ons hart op wysheid kan toepas.

'Aantal dae': evalueer die gebruik van tyd in die lig van die beknoptheid van die lewe. 'Harte na wysheid': die wysheid verwerp outonomie en fokus op die soewereiniteit en openbaring van die Here. 'N Gebeurtenis wat veroorsaak dat iemand ernstig nadink oor sy of haar lewe, het 'n doel.

Vers 13: “Keer terug, HERE, hoe lank? En laat u berou hê oor u dienaars. ”

Kom terug na u volk; bewys genade deur hulle te spaar. Dit lyk waarskynlik hieruit dat die psalm saamgestel is in 'n tyd van pes, of woedende siekte, wat gedreig het om al die mense weg te vee. "Hoe lank? Hoe lank sal dit aanhou? “En laat dit jou bekeer”: Dit wil sê, trek jou oordele terug en wees barmhartig asof jy berou het.

Vers 14: “O versadig ons vroeg met u barmhartigheid; sodat ons al ons dae kan juig en bly wees. ”

 Aangesien almal moet sterf en so gou moet sterf, pleit die psalmis om homself en sy broers spoedig te ontferm. Goeie mans weet hoe om die donkerste beproewings in argumente op die genadetroon te verander. Wie net die hart het om te bid, hoef nooit sonder gebede te wees nie. Die enigste bevredigende voedsel vir die volk van die Here is die guns van God; Stel ons dadelik tevrede. Ons dag is kort en die nag haas, gee ons in die vroeë oggend van ons dae om tevrede te wees met u guns, sodat ons gedurende ons klein dag gelukkig kan wees.

Vers 15: Verheug ons oor die dae waarin U ons verdruk het, en die jare waarin ons kwaad gesien het.

'N Gebed dat die dae van vreugde sy dae van benoudheid gelyk sou stel. Selfs die kinders van God het verdrukking in hierdie lewe. Soms, hoe meer verdrukking u het, hoe saliger sal die hemelse beloning wees. Een van die mooi dinge hieroor is die wonderlike verwelkoming wat Jesus vir Stephen gegee het nadat hy gestenig is.

Vers 16 “Laat u werk aan u knegte verskyn en u heerlikheid aan hulle kinders.

 Dit is u genadige werk van tussensetting. Laat ons u krag sien om hierdie rampe te verwyder en die dae van gesondheid en voorspoed vir ons te herstel. “En u heerlikheid aan hulle kinders”: die openbaring van u karakter; die vertoon van u goedheid, u krag en u genade. Laat hierdie verspreiding en vermorsing van kwaad nagegaan en verwyder word, sodat ons kinders kan lewe en geleentheid kan hê om u goedheid te vier en die wonders van u liefde op te teken. Dit praat nie van die mens se werk nie, maar van God se werk.

Vers 17 “En laat die skoonheid van die HERE onse God oor ons wees, en vestig die werk van ons hande op ons; ja, die werk van ons hande bevestig dit.

Die skoonheid van die HERE ”: die guns van die Here impliseer sy vreugde en goedkeuring. Stel U die werk van ons hande vas ”: Deur God se genade en genade kan 'n mens se lewe waarde, betekenis hê, die werklike skoonheid wat ons het, is Christus in ons.

 

WANNEER gebruik ons ​​hierdie psalm

 1. Is daar dele van u dag, aktiwiteite in u lewe, wat u nie oorweeg om toegewyd te wees volgens God se Woord en maniere nie? Hoekom? Hoe kan hulle die bron van geestelike spanning in u lewe aandui? Hierdie psalm beantwoord u vrae
 2. Gaan u elke dag nader as iets wat u aan God toevertrou is, iets om behoorlik te belê vir Sy koninkryk? Hierdie psalm sal u die belangrikheid van elke dag waarin ons leef, wys.
 3. Wat is verkeerd met die gedagte dat u altyd tot môre iets kan afsit? Hoe goed beskou u dat u nooit 'n enkele dag terug spandeer kan kry nie? Of dat u waarskynlik minder dae voor u het as wat u al agter is? Hierdie psalm sal u leer dat ons elke dag 'n seën is, gebruik dit verstandig.

 

PSALM 90 GEBEDE

 • Vader, ek dank U vir u onvoorwaardelike liefde in my lewe in Jesus Christus
 • Vader, ek vra dat u genade sal heers oor die oordeel in my lewe vandag in Jesus Christus Naam
 • Vader, trek my toe met die Gees van onderskeiding nou in die Naam van Jesus Christus.
 • Vader, maak my geestelike oë oop om te sien wat my fisiese oë nie in die Naam van Jesus Christus kan sien nie.
 • Vader, deur die Heilige Gees se leiding, bestel my voetstappe terwyl ek deur die reis van Jesus Christus stap
 • Vader maak my oë oop om kwaad te sien voordat dit my oorweldig in die naam van Jesus Christus.
 • Ek verklaar vandag dat my dae van verwarring verby is in die naam van Jesus Christus
 • Ek verklaar dat my dae van geestelike blindheid verby is in die naam van Jesus Christus
 • Ek verklaar dat die Gees van onderskeiding wat in my lewe werk in die naam van Jesus Christus.
 • Hemelse Vader, U het volgens u woord in Jakobus 1: 5 gesê dat as iemand wysheid het, hy van u moet vra wat vryelik aan almal gee sonder om te smaad. Here, ek erken dat ek die wysheid nodig het wat U slegs kan gee, en u Gees van wysheid op my uitstort in my volle maat in die Naam van Jesus.
 • Here, ek vra volgens die boek Efesiërs 1 vanaf vers 16 dat U my die Gees van wysheid en openbaring sal gee in die kennis van U, terwyl die oë van my hart verlig word, sodat ek die hoop van u roeping en die rykdom van u heerlike erfenis in die heiliges en die onmeetlike grootheid van u krag teenoor my wat glo volgens die werking van u groot mag in Jesus Naam.
 • Hemelse Vader, ek wil nie aanhou om foute en verkeerde draaie in die lewe te maak nie, gee my die Gees van wysheid en onderskeiding, sodat ek die verborge wysheid kan leer ken wat voorberei is op my eer. Soet Heilige Gees volgens die boek 1 Kor 2, ek vra dat u die gedagtes van God sal ondersoek en hierdie dinge aan my sal openbaar in Jesus Naam.
 • Vader ek vra volgens die boek Kolossense 1: 9, ek vra dat u my sal vul met die kennis van u wil in alle wysheid en geestelike begrip, sodat ek waardig kan wandel vir die heer, Hom ten volle sal behaag en sal toeneem in die kennis van God in Jesus naam.
 • Here, ek vra dat U my 'n oordeelkundige Gees sal gee, sodat ek te alle tye die regte besluite kan neem, dat ek, al is u voorskrifte dwaas, nietemin na hulle sal luister, met die wete dat dit my sal help om direk in die middel van u wil in Jesus naam.

 

 

 

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 86 Die boodskap vers deur vers
Volgende artikelPsalm 150 Vers Vers By Vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

1 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.