PSALM 107 Die boodskapvers deur vers

0
15206
PSALM 107 Die boodskapvers deur vers

Vandag oorweeg ons psalm 107 die boodskap vers vir vers. Dit is 'n lang psalm met altesaam 43 verse. Psalm 107 is 'n psalm van Thanksgiving tot God. Ons sien dit vanaf die begin van die psalm tot aan die einde. Die psalmis roep die hele volk van God op en soveel mense het aan die verlossingswerk van God deelgeneem om sy lof te betuig.

Psalm 107 is 'n beroep op almal om alles te onderhou wat God in die verlede en tans vir hulle gedoen het. Hy verwys selfs na alles wat tyd sal neem om hierdie dinge as wyse manne te onderhou. Dit is 'n psalm wat op almal van toepassing is en vir ons van groot belang is. Soms is ons te vinnig om alles waar te neem wat God nie vir ons gedoen het nie, terwyl ons nie rekening hou met die dinge wat hy gedoen het nie.

PSALM 107 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Vers 1 & 2: Loof die Here, want hy is goed; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. Laat die verlostes van die heer so sê wie hy verlos het uit die hand van die vyand.

Dit is 'n beroep op almal om God te loof vir sy vriendelikheid, vir sy liefde en vir sy ewige bereidwilligheid om ons gebreke te versien. Almal wat eens in ballingskap gehou is, in die slawerny van die sonde en slawerny van konings. Hy doen 'n beroep op hulle om te onthou hoe aaklig dit was vir hulle om in die hande van vreemde meesters te dien en hoe God hulle verlos het. Hy wil dit dan voor almal getuig.

Vers 3 & 4: En hulle versamel uit die lande, van die ooste en van die weste, van die noorde en van die suide af. Hulle het op 'n eensame manier in die woestyn rondgedwaal; hulle het geen stad gevind om in te woon nie. Hulle was verstrooi en gevange geneem.

God se volk is versprei na verskillende nasies waar hulle aangehou is. Maar God het hulle weer versamel uit Babilon en ander plekke waar Hy vir hulle voorberei het. Ons sien dit ook afspeel terwyl hulle van Egipte af terugkeer en in die woestyn dwaal.

Vers 5 & 6: Honger en dors; hulle siel beswyk in hulle. Toe het hulle die HERE aangeroep in hul benoudheid, en Hy het hulle verlos uit hul angs.

Terwyl hulle in die woestyn dwaal, was hulle op 'n sekere tyd honger en ander kere was hulle dors. Op 'n sekere punt was hulle ook swak en moeg. Maar in daardie tye het hulle hul harte vir God uitgestort en Hy het na hulle gekyk en na hul geroep geluister.

vers 7 & 8: En Hy het hulle op die regte pad gelei, sodat hulle na 'n woonstad kon gaan. Ag, dat die mense die Here sal loof vir sy goedheid en vir sy wonderlike werke aan die mensekinders.

Alhoewel God hulle uit slawerny gebring het met 'n belofte om hulle na 'n plek te neem wat hy vir hulle voorberei het, het hulle nie geweet waarheen hulle presies op pad was nie. Maar God was getrou aan hulle, Hy het hulle na die plek gelei al moes hulle deur die woestyn gaan. Hy moet dus geprys word vir hierdie groot werk wat hy gedoen het.

Vers 9 & 10: Want hy het die verlange siel versadig en die honger siel met goedheid vervul. Soos sit in die duisternis en in die skaduwee van die dood, gebind in fiksie en yster.

Ons moet God loof omdat hy in staat is om aan die begeertes van ons siel te voldoen, en ons met sy liefde en plesier kan bevredig. Ondanks die feit dat ons mans en selfs God se kinders in ballingskap sien. Selfs wanneer hulle mishandeling en lyding ondervind en selfs aan die dood onderwerp word, sal God getrou en waar bly.

Vers 11 en 12: Omdat hulle gewankel het teen die woorde van God en die raad van die Allerhoogste veroordeel het. Daarom het hy hul hart neergesit met harde arbeid, hulle het neergeval en niemand kon help nie.

God se liefde verseker dat ons voortdurend in 'n plek van vrede en gelag is. Ons ongehoorsaamheid lei ons egter uit God se vertroosting na 'n plek van slawerny en pyn. Dit was wat presies God se volk betref toe hulle teen hom in opstand gekom het. Hy het hulle oorgegee aan hul onderdrukkers wat hulle met harde arbeid gemartel het totdat hulle uitgeput was en niemand gehad het om hulle te verlos nie.

Vers 13 & 14: Toe het hulle die HERE aangeroep in hul benoudheid, en Hy het hulle verlos en hulle uit die duisternis en die doodskaduwee gebring en hulle bande in sondaar gebreek..

Toe hulle egter besef wat hulle gedoen het; Toe hulle besef dat hulle God onreg aangedoen het, het hulle hul harte vir Hom uitgestort. Hulle het sy redding gevra en omdat hy goed en getrou is, het hy hulle gered en uit die slawerny en die dood gebring.

Vers 15 en 16: Ag dat mense die Here sou prys vir sy goedheid en vir sy wonderlike werke aan die mensekinders! Want hy het die poorte van koper afgebreek en die ysterstawe in sondes gesny.

Die psalmis vra weer dat God se volk God moet loof. Die God wat hulle sy liefde en werke van verlossing aan hulle betoon het. Die God wat die slawerny waaraan hulle vroeër gebind was, in stukke gebreek het. God is goed en verdien om geprys te word.

Vers 17 & 18: Dwase vanweë hulle oortreding en weens hulle ongeregtighede word verdruk. Hulle siel het 'n afsku van allerhande vleis en nader aan die poorte van die dood.

As gevolg van rebellie het mans soos dwase begin optree. Die dwaasheid wat lyding en verdrukking oor hulle gebring het. 'N Swaarkry wat hulle so siek gemaak het dat hulle kos begin verontagsaam het en hulle nader aan die dood gelei het.

Vers 19 en 20: Toe roep hulle tot die Here in hul benoudheid, en Hy verlos hulle uit hul benoudheid. Hy het sy woord en hulle gestuur en daarna verlos van hul ondergang.

Dit is op hierdie punt dat baie mense onthou om God aan te roep. Na hul opstand het hulle lyding en ellende gebring. Toe roep hulle tot God. En omdat God barmhartig is, het hy sy woord van verlossing aan hulle gestuur en hulle uit die verderf gebring.

Vers 21 & 22: Ag dat mense die Here sou prys vir sy goedheid en vir sy wonderlike werke aan die mensekinders! En laat hulle die dankoffer aanbid en sy werke met blydskap verklaar.

Die psalmis doen 'n beroep op al God se volk om God te loof vir sy verlossingswerke aan hulle. Om dankoffers te bring en te getuig van die wonderlike dinge wat hy daarvoor gedoen het.

Vers 23 & 24: Die wat in skepe neerdaal, wat in groot waters sake doen. Dit sien die werke van die Here en sy wonders in die diepte.

Hy roep ook groot handelaars op om van God se goedheid te getuig. Handelaars wie se onderneming hulle deur die see neem. Hy roep hulle op om te vertel hoe God hulle verlos het terwyl hulle besig was.

Vers 25 & 26: Want hy het bevel gegee en die stormwind opgewek wat sy golwe oplig. Hulle klim op na die hemel; hulle daal weer af na die dieptes; hulle siel is smelt weens hul benoudheid.

Terwyl hulle besig was met die waters, het God gepraat en 'n stormwakker opgewek wat die golwe gelig het. Die golwe het so hoog opgegaan na die hemel en het so laag tot in die dieptes van die see gegaan. Dit het vrees opgewek in die harte van diegene wat in die skip vaar.

Vers 27 & 28: Hulle wapper heen en weer en wankel soos dronk mans en is op hul punt. Toe roep hulle tot die Here in hul benoudheid, en Hy bring hulle uit hul benoudheid.

Die golwe het hulle heen en weer gegooi totdat hulle baie bang was. Maar hulle het tot God geroep, en Hy het dit gehoor en hulle gered.

Vers 29 & 30: Hy laat die storm kalm word, sodat sy golwe stil is. Dan is hulle bly omdat hulle stil is; daarom bring Hy hulle na hul verlangde hawe.

As 'n manier om hulle te beantwoord, het God die storm kalmeer en die golwe laat stilbly. Hulle was dus bly daaroor dat God die vrede vir hulle herstel het, maar des te meer het hy hulle veilig by hul bestemming laat aankom.

Vers 31 & 32: O, dat mans die Here sou prys vir sy goedheid en vir sy wonderlike werke aan die mensekinders! Laat hulle hom ook verhef in die vergadering van die volk en prys hom in die vergadering van die ouderlinge.

Hier is nog 'n beroep op God se volk om hom te loof en te getuig van sy goeie werke. Hier word hulle aangesê om sy werke voor die vergadering van ouderlinge en voor die gemeente te verklaar.

Vers 33 & 34: Hy verander riviere in 'n woestyn en die water spring in droë grond. 'N Vrugbare land in onvrugbaarheid weens die boosheid van die wat daarin woon.

God verdien ons lof. Hy wat dinge kan transformeer van wat hulle gewoonlik moet wees na wat hy wil. Riviere na lande, lande na riviere. Hy wat die vrugbaarheid van 'n land wil onttrek net om die mense tot die besef van hul boosheid te laat kom.

Vers 35 en 36: Hy verander die woestyn in 'n staande water en droë grond in waterbronne. En daar laat Hy hongeriges woon; sodat hulle 'n stad kan voorberei vir bewoning.

Dit kan vergelyk word met wat God vir sy volk Israel gedoen het, terwyl hulle in die woestyn rondgedwaal het. Hoe hy hul woestyn 'n plek van konstante lente gemaak het deur sy voorsiening. God alleen kan dit laat gebeur. En dan, terwyl mans nog oorbly om te wonder wat hy gedoen het, neem hy 'n honger man en plant hom daar as 'n woonplek.

Vers 37 & 38: En saai die landerye en plant die wingerde, wat vrugte kan gee van groei. Hy seën hulle ook, sodat hulle baie vermenigvuldig word en dat hul vee nie verminder nie.

 Terwyl hy in die land bly, begin hy wingerde plant en by sommige. God seën ook die vrugte van sy wingerde en sy vee. Al wat hy het, begin toeneem en voortdurend vermeerder.

Vers 39: Hulle word weereens vermag en laag gebring deur verdrukking, verdrukking en hartseer.

Weereens kom hulle in opstand en raak hulle sleg as gevolg van hul rebellie. Hulle begin ly en hul harte word gevul met hartseer. Dit is 'n duidelike prentjie van hoe God lyk nadat hy 'n man geseën het, dit alles verloor net weens ongehoorsaamheid.

Vers 40 en 41: Hy smee veragting oor vorste en laat hulle dwaal in die woestyn, waar daar geen weg is nie. Tog laat Hy die arme op die hoogte van verdrukking en maak vir hom gesinne soos 'n kudde.

Ja! God moet geprys word. Hy wat edele mans in hul laagste toestand kan bring en hulle sonder rigting kan laat dwaal. Aan die ander kant is hy in staat om die armes uit hul lae toestand te lig en hulle met groot oorvloed te vul.

Vers 42 en 43: Die regverdige sal dit sien en juig, en alle ongeregtigheid sal haar mond keer. Wie verstandig is en hierdie dinge waarneem, sal ook die goedertierenheid van die Here verstaan.

Hierdie wonderlike dinge wat deur die psalmis vertel is, is die dinge wat Gis alleen kan doen. Sy kinders sal hierdie dinge sien en 'n einde maak aan bose dade deur hul getuienis. Terwyl die psalmis afslaan, verwys hy weer na die verstandiges. Hy versoek hulle om te let op alles wat God vir hulle gedoen het, want dit is slegs deur te doen sodat hulle kan weet hoe liefdevol en vriendelik hy is.

WANNEER MOET EK HIERDIE PSALM GEBRUIK?

As individu of as groep persone is hier 'n paar situasies waar die psalm vir u nuttig kan wees:

  • As u op elke oomblik voor u gaan, dankseggingsoffer.
  • As u alles wat God in die verlede vir u en sy mense gedoen het, moet vertel.
  • As u sy wonderlike werke wil erken, veral as u hom nodig het om dieselfde in u eie lewe te doen.
  • As u in 'n moeilike situasie verkeer en Gos nodig het om u te help.

PSALM 107 GEBEDE

As u uself of iemand in u kring bevind in een van die bogenoemde situasies, moet u die volgende gebede bid:

  • Hemelse vader, ek dank u omdat u goed is en u barmhartigheid oor my lewe deurlopend is. Dankie omdat U my verlos en verlos het van die slawerny van die sonde wat my eens gebonde gehou het. Mag u Naam geprys word in Jesus Naam.
  • Here, ek dank U vir wat u in die verlede in u lewens gedoen het. Dit is 'n getuienis van die feit dat u dit kan doen en nog baie meer in my lewe in Jesus Naam.
  • Liewe Heer, net soos U die poorte van koper vroeër gebreek en die yster bas in sunder gesny het. Ek vra dat ek ook nou onbewustelik in enige gebondenheid sal wees, deur u barmhartigheid in die Naam van Jesus die kettings in die geknars.
  • In hierdie psalm is dit ernstig vertel dat u volk tot u geroep het en u uit hul angs verlos het. Here, ek vra dat u my sal verlos van alles wat homself as 'n nood in my lewe in Jesus se Naam voordoen.

 

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.