PSALM 136 Die boodskapvers deur vers

1
13673
PSALM 136 Die boodskapvers deur vers

Ter bevordering van die studie van Psalms sal ons vandag psalm 136 ondersoek, die boodskap vers vir vers. Hierdie is 'n baie gewilde psalm wat gereeld onder gelowiges gebruik word. Psalm 136 die boodskap vers vir vers is 'n psalm van danksegging. Van die begin tot die einde sien ons die psalmis die lesers of luisteraars vermaan om die heer te bedank. Hy dank God vir syne genade, sy liefde en sy krag om te verlos. Hy vertel ook alles wat die Here in die verlede gedoen het, veral vir sy eie mense - die kinders van Israel. Dit is duidelik dat die psalmdigter baie gelees het oor hoe God sy mense gered het gedurende hul slawerny en hierdie psalm geskryf het om hom te verwys na wat hy gedoen het en nog vele meer wat hy daarna nog gedoen het.

Psalm 136 is baie belangrik vir ons as gelowiges omdat danksegging 'n belangrike deel van ons verhouding met God is. Terwyl ons die psalms bestudeer, sal ons die diepte van dankbaarheid wat die psalmis gehad het, verstaan, en ons sal begin sien hoe God ook aan ons getrou was. Want sy goedertierenheid is tot in ewigheid, dit is een frase wat ons sal sien as ons deur die psalm lees.

PSALM 136 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE.

Vers 1: Loof die Here; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Beslis 'n goeie ding om God te dank vir sy goedheid. Let daarop dat sy goedheid nie net 'n kenmerk is nie, dit is ook sy persoonlikheid. God doen nie net goeie dinge nie, goedheid is wie hy is. Om goed te wees beteken om vriendelik, liefdevol, betroubaar te wees. Dit is sekerlik dat God al hierdie dinge en nog meer vir ons gedoen het, daarom moet ons Hom prys. Sy genade oor ons spreek van sy deernis en sy vermoë om ons foute te versien.

Vers 2 & 3: Loof die God van die gode, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. Loof die heer van die Here, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Een ding wat ons nooit moet neerleef as ons God prys nie, is sy posisie en gesag. Hy is Koning en Heer oor almal. Alles wat ons sien en nie sien nie, is van nou tot in ewigheid aan hom onderworpe. Hy ding nie mee met iemand nie, want niemand kan met hom ooreenstem nie. As ons van sy gesag praat, wys ons dat ons hom verwys en eer.

Vers 4: Aan hom wat alleen groot wonders doen, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Absoluut! God alleen kan groot wonders doen. Een van die mooihede van hierdie psalm is dat dit ons help om kennis te neem van en dank te sê vir dinge wat ons gewoonlik nie sou doen nie. Verspreid rondom ons is groot wonders van God se skepping, sowel diegene wat ons kan sien as die wat ons nie kan sien nie. Het ons al probeer om uit te vind hoe God al hierdie dinge kon doen? Dit is duidelik! ons kan dit onmoontlik verstaan. Daarom moet ons God daarvoor dank.

Vers 5 & 6: Aan hom wat die hemel deur wysheid gemaak het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. Aan hom wat die aarde uitgesprei het bo die waters, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Hier is enkele van die groot wonders van God se skepping. Om te dink dat God die waters in twee gedeel het, die aarde op die een uitgestrek en die ander bo die uitspansel laat versamel het, breek kakebeen. Dat die planeet waarin ons woon 'n groot hoeveelheid water het, aangesien dit die fondament is en tog nog nie verdrink het nie, is ook boeiend. Sy wysheid alleen kon dit gedoen het.

Vers 7: Vir hom wat groot ligte gemaak het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Die liggies is nog 'n wonder waarvoor ons dankbaar moet wees. Dit sou moeilik gewees het om op die aarde te leef as God hulle nie gemaak het nie. Ons sou bedek wees met die donker duisternis, ons sou nie kon onderskei tussen tye en seisoene nie, en nog erger, ons sal dit moeilik vind om gemaklik te leef. Ons moet dankbaar wees vir hulle.

Vers 8 & 9: Die son om bedags te heers; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. Die maan en sterre om in die nag te heers, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

 Kan u u 'n dag voorstel sonder die son of 'n nag sonder die maan en sterre? Dit sou beslis nie vir ons 'n aangename ervaring wees nie. God het dit voorsien en die ligte geskep uit sy liefde en medelye met ons. Ons moet hom daarvoor prys.

Vers 10 & 11: Aan hom wat Egipte in hul eersgeborenes verslaan het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. En Israel onder hulle uitgelei het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Vanuit hierdie vers begin die psalmis vertel wat God vir sy kinders gedoen het - die Israeliete. Hoe hy hulle uit slawerny na vryheid gebring het. Hy het selfs die eersgebore seuns van die Egiptenaars die lewe geneem, sodat hulle sy volk sou laat gaan. 'N Bevryding wat soveel gebeure na die koms van ons messias aangekondig het. Miskien sou ons nie die vryheid hê om vandag met Christus geïdentifiseer te word as dit nie gebeur het nie. Ons moet hom daarom daarvoor prys.

Vers 12: Met 'n sterke hand en met 'n uitgestrekte arm, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Die sterk arm van God verteenwoordig sy krag. God het die Egiptenare nie gespaar soos ons sien in die verhaal van Moses nie. God het heftig en genadeloos met hulle gehandel totdat hulle sy volk laat gaan het. Hy steek sy arm uit in grimmigheid teen hulle, 'n ervaring wat nooit uitgewis sal word nie.

Vers 13 & 14: Aan hom wat die Skelfsee in dele verdeel het, want sy optog is tot 'n einde. En Israel daardeur laat deurgaan, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Nadat die kinders van Israel Egipte verlaat het, het hulle tot by 'n punt gekom waar hulle deur 'n groot see gekonfronteer is. Hulle het tot God geroep, en hy het dit gehoor en 'n manier gemaak om veilig daardeur te gaan.

Vers 15: Maar Farao en sy leër in die Rooi See omvergewerp; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

 Is dit nie interessant dat die rivier wat die Israeliete veilig deurgemaak het, dieselfde was wat hulle vyande doodgemaak het nie? Ja! God was doelbewus om sy volk te red, al sou dit die lewens van hul vyande neem. Dit het hy gedoen weens sy liefde en omdat hy wou hê dat die Egiptenare moes weet dat hy alleen God is.

Vers 16: Aan hom wat sy volk deur die woestyn gelei het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Nadat hy hulle deur die rooi see gebring het, het hy hulle na die woestyn gebring om hulle sy weë en voorskrifte te leer. Hy was daar by hulle deur hulle hele verblyf, en het hulle elke tree na die belofteplek gelei. Hy was vir hulle 'n wolkkolom bedags en 'n vuurkolom in die nag. En hoewel hulle nooit hul klere moes uithaal nie, het dit wat hulle aangehad het, nooit gedra nie.

Vers 17 & 18: Aan hom wat groot konings verslaan het, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. En sien beroemde konings, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Toe hulle die woestyn verlaat en Kanaän binnekom, word hulle deur die koninkryke rondom hulle gekonfronteer. Konings het teen hulle opgestaan ​​en hulle vyande geword. Maar God sou hulle ook nie spaar nie. Hy het hulle in die geveg gelok en hulle lewens weggeneem. Sy deernis het dit so gemaak en ons moet hom daarvoor bedank.

Vers 19 & 20: Sihon, die koning van die Amoriete, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid, en Og, die koning van Basan;

Dit was enkele van die konings wat teen God se volk gekom het. Hulle het nie 'n idee gehad teen wie hulle sou kom nie. Want as hulle dit sou doen, sou hulle dit nie gewaag het nie. Hulle het met hul lewens daarvoor betaal en nie net hulle nie, maar ook hulle mense.

Vers 21 en 22: En hulle land as 'n erfdeel gegee het; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid, sy kneg Israel, tot sy ewigheid; want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

Wel, God het nie net die konings wat teen sy volk te staan ​​gekom het, vernietig nie. Hy het ook hul land as erfenis aan sy mense en hul kinders gegee. Hy het hulle van hul eer ontneem en sy mense dubbele eer gegee. Hy is beslis 'n jaloerse God wat gereed is om die ekstra myl vir sy eie te gaan. Sy deernis bly vir ewig.

Vers 23: Wie het ons gedink in ons besitting, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid

Soos ons weet, is God geen respek vir persone nie. Hy neem nie sy oë van ons weg net omdat ons behoeftig is of nie soveel rykdom het nie. Hy het ons lief net soos ons is en sy deernis vir ons word nooit droog nie.

Vers 24: En ons verlos het van ons vyande, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid.

God het en sal ons altyd verlos van ons vyande. Maar nog meer as dit, die dood van sy seun het ons 'n totale verlossing van ons grootste vyand - die duiwel - gegee. En nie net het die bloed ons verlos nie, maar ons is ook in die hemel laat sit ver bo alle mag en owerhede. Is dit nie die moeite werd om God te verheerlik nie? 

Vers 25: Wat voedsel gee aan alle vlees, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid

God is nie net ons verlosser nie, maar ook ons ​​aanbieder. Hy voed sowel die heidene as die regverdiges. Selfs die diere op die aarde en onder die water gaan nie honger nie. Hy het alle dinge in sy hande en hy sorg dat ons daagliks gevul word, en niks het niks nie!

Vers 26: Loof die God van die hemel, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid

Soos die psalmis aflei, roep hy almal weer en weer uit om lof aan God te bring. En net sodat ons seker is oor wie ons loof, noem hy hom die God van die hemel. Hy wat goedhartig en betroubaar is vir sy deernis met ons en sy voortdurende bereidwilligheid om ons foute te vergewe, misluk nie.

WANNEER MOET ONS DIT PSALM GEBRUIK?

Hierdie psalm help ons om dinge uit te wys waarvoor ons God moet waardeer. Dit is dus baie nuttig vir ons in die volgende situasies.

 • As ons tyd moet neem om God te waardeer vir sy goedheid teenoor ons.
 • As ons wil nadink oor alles wat God in die verlede vir u en al God se kinders gedoen het.
 • Wanneer ons die skoonheid van God se skepping sowel as sy voortdurende genade oor ons wil vier.
 • As ons hom wil herinner aan die wonderlike dinge wat hy in die verlede gedoen het, sodat hy meer vir ons kan doen.

PSALM 136 GEBEDE.

 • Here, ek dank U vir u genade en voordele in my lewe, mag u Naam geprys word in Jesus Naam.
 • Here, ek dank u vir al die wonders van die skepping wat u gemaak het, sodat ons 'n goeie lewe kan hê. Neem al die eer in Jesus se naam.
 • Vader dankie vir die groot verlossing wat u vroeër aan ons vaders gegee het. Dit gee my die vertroue dat u dit ook nou in Jesus se naam vir my sal doen.
 • Here, ek vra dat u net soos U u magtige mag aan die onderdrukkers van u volk openbaar, dat u u mag oor my hele lewe in Jesus se naam sal demonstreer.
 • Hemelse Vader, net soos u woord gesê het, bid ek dat u my onthou in my tyd van nood en na my sal kyk in u genade in Jesus se naam.
 • Ek vra ook dat die Here altyd vir my sal sorg. Dat u my en al my mense voed dat ons altyd niks in Jesus se naam sal kortkom nie.

 

 

 


1 KOMMENTAAR

 1. Ek dank hierdie man van God soveel dat hy die hart van Christus gehad het soos wat God hom geseën het. dank God hoe meer seën Hy ons. Wat 'n God dien ons, loof die Here. Namate ons ons Here seën vir sy voordele, hoe meer ons sy goedheid in die land van die lewendes ontdek, hoe meer word ons harte gereinig van al sy vuilheid. Dank die Here. Laat ons Heilige Here ons harte besny. Stort u Heilige Gees in ons Here uit, sodat ons u gebooie gehoorsaam en u wil doen. KOM JESUS ​​KOM ASSEBLIEF, Here, U is so ontsagwekkend dat u op al u kinders wag om u te aanvaar. As die Here maar net U en die goedheid van die Here geken het. U wag vir meer om te kom, u het klaar geëet, maar ons is nie die Here nie. U wil nie hê dat enige een moet vergaan nie. Here, u kneg, lei u en beskerm hom teen die goddelose IN JESUS ​​NAAM WAT EK VRA. AMEN.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.