Psalm 139 wat vers vir vers beteken

1
19954
Psalm 139 wat vers vir vers beteken

Vandag gaan ons deur die boek Psalm 139, die betekenis vers vir vers. hierdie Psalmboek soos baie ander is geskryf deur koning Dawid, die heerser van Israel, die man na God se hart en die grootste koning wat die aarde ooit gepryk het. Die Psalm toon God se kennis van die mens.

Hierdie Psalm 139 kan weergegee word as loflied vir God omdat hy alwetend is. As mense is dit baie maklik om in sonde te verval, hierdie Psalm wys vir ons dat Hy ons geskep het en hy weet wat ons kan doen, hy ken ons swakhede. Hierdie Psalmboek kan gebruik word om ons God se grootheid, ons intimiteit uit te druk met God, hoe Hy ons wonderlik en vreesagtig geskep het. Hierdie Psalm kan gebid word as ons bang is as ons nie weet wat die volgende aksie is nie. Hierdie Psalm toon ook God se perfekte kennis van die mens.

Nadat ons vasgestel het dat Psalm 139 meestal oor die pleidooi van God gaan om ons van smaad of skande te red, is dit belangrik dat ons elkeen van hierdie wonderlike Skrifgedeeltes ondersoek om die volgende te verstaan:

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Psalm 139 wat vers vir vers beteken

Vers 1-2 Here, U het my deursoek en my geken. U ken my ondergang en my opstand, u verstaan ​​my gedagtes van ver af.


Hierdie verse kan gebruik word om die teenwoordigheid van God in u lewe te erken, deurdat God alles weet, Hy weet dat ons inkom en uitgaan, hierdie twee verse kan gebruik word om God te verwys as die alwetende God.

Vers 3-4 U het my pad en my lê, en u vertroud met al my weë. Want daar is nie 'n woord in my tong nie, maar kyk, Here, U weet dit heeltemal.

Hierdie verse kan gebruik word om God te loof, om nog steeds aan te toon hoeveel u die teenwoordigheid van God in u lewe geniet, hoe verseker u is dat God by u is en naby u is, u diepste geheime ken nog voordat u dit uitspreek. Hierdie verse kan gebruik word om te bid as dit lyk asof dinge vir u uitmekaar val.

Vers 5-6 U het my agter en van voor getrek en u hand op my gelê. Sulke kennis is vir my te wonderlik; dit is hoog; ek kan dit nie bereik nie.

Verskansing beteken 'n beskermende hindernis; hierdie verse kan gebruik word om aan te toon dat u vertroue in Hom het om ons deur elke lewensfase en elke moeilike situasie en in gevaar te sien. Om God ook te wys dat ons Hom vertrou in sy planne wat Hy vir u het en dat u weet dat God sy hande op u gelê het, kan niemand u in die moeilikheid steek nie, omdat u Hom as u beskermer en beskermheer het.

Vers 7-9 Waarheen kan ek gaan van u gees? Of waarheen sal ek van u aangesig vlug? As ek opgaan in die hemel, dan is jy daar; as ek my bed in die hel neerlê, dan is jy daar. As ek die vleuels van die môre neem en in die uithoeke van die see woon;

God is die alomteenwoordige God, Hy is alomteenwoordig. Hierdie verse kan ook weergegee word om na ons skepper te verwys, om te erken dat God se soewereiniteit ongeëwenaard is. Hierdie twee verse kan gebruik word om u gedagtes te kalmeer dat u weet dat God oral is en u te alle tye dophou, want Hy is alomteenwoordig. Al lyk dit soms asof Hy nie toekyk nie, moet dit u verhinder om sy aangesig te soek.

Vers 10-12 Ook daar sal u hand my lei, en u regterhand sal my vashou. As ek sê: Waarlik, die duisternis sal my bedek; selfs die nag sal vir my lig wees. Die duisternis verberg u nie vir u nie; maar die nag skyn soos die dag; die duisternis en die lig is dieselfde vir u.

Hierdie verse kan as 'n loflied tot God weergegee word om aan te toon dat u glo en dat u gerus is van die konstante teenwoordigheid van God se hand van liefde teenoor u, ongeag waar u is, wat u doen en die situasie waarin u verkeer. laasgenoemde vers, dit wys dat God se teenwoordigheid by u alleen dag of nag verlig. Dit wys dat jy glo dat God altyd by jou is en dat Sy lig altyd op jou sal skyn, net soos Hy vir die Israeliete in die woestyn gedoen het.

Vers 13-15: Want u het my leisels in besit geneem; u het my in die skoot van my moeder bedek. Ek sal U loof; want ek is vreesagtig en wonderlik gemaak; wonderbaarlik is u werke; en dat my siel goed weet. My goed was nie vir u verborge toe ek in die geheim gemaak is en nuuskierig in die onderste dele van die aarde vervaardig is nie.

Hierdie verse kan tot God gebid word vir sy goeie werke om u te skep wat die gewilde Bybelvers "voordat ek u gevorm het, u geken het" regverdig. Dit is 'n manier om ons terug te roep dat God nog altyd voor en na ons vorming bestaan in die baarmoeder van ons moeder. Hy het ons nie net geskep nie, Hy het ons geskape na sy gelykenis,

14a kan gebruik word om God te seën, Hom te loof, om aan te toon dat God wonderlik is in sy weë; Hy is 'n goeie kunstenaar wat jou vaardig geskep het vanuit die baarmoeder van jou moeder en steeds toegang tot Hom het.

Vers 16-18 U oë het my stof gesien, maar tog onvolmaak; en in u boek is al my lede geskrywe wat voortdurend gevorm is, en daar was nog nie een van hulle nie. Hoe kosbaar is u gedagtes vir my, o God! hoe groot is die som daarvan! As ek hulle sou tel, is hulle meer as die sand; as ek wakker word, is ek nog steeds by u.

God het planne vir almal, Sy plan is om almal 'n verwagte einde, 'n blink toekoms te gee. Dit wys hoe God regtig vir ons sorg, aangesien Hy altyd vir ons gesê het om elkeen van ons se sorg in Hom te werp. Hierdie verse kan tot God gebid word as 'n manier om vir God te sê dat ons weet dat Hy goed aan ons dink, Hy aanbid ons, Hy sorg vir ons, dat Sy liefde vir ons onmeetbaar is, en dat God se liefde vir ons werklik is. Hy was nog altyd lief vir ons nog voordat ons Hom ontmoet het.

Vers 19-22 U sal sekerlik die goddelose doodmaak, o God! Wyk dan van my af, bloedige manne. Want hulle praat goddeloos teen u, en u vyande neem u naam tevergeefs. Ek haat hulle nie, o Here, wat U haat? en is ek nie bedroef oor diegene wat teen u opstaan ​​nie? Ek haat hulle met volmaakte haat: ek tel hulle, my vyande.

Hierdie verse kan gebid word om te werk teen die slegte mense, teen die reëls as duisternis wat teen God werk en praat, diegene wat die Here in hul hart verag en nie Sy ratte daarin het nie. Diegene wat u teenstaan, goddeloosheid teenoor u, hierdie verse kan gebruik word om tot God te roep om ons vyande te haat en ons gevegte te beveg.

Vers 23-24: Soek my, o God, en ken my hart; probeer my en ken my gedagtes:: en kyk of daar 'n slegte weg in my is, en lei my op die ewige weg.

Hierdie verse kan gebid word om God te vra vir 'n bedroefde en heilige hart. Op hierdie manier rig ons ons maniere aan dat God Hom vra om ons reg te lei, 'n manier om vir God te sê wat ons wil hê dat Hy vir ons moet doen, hoe ons wil hê dat sy handeling en sy hand ons lewens moet aanraak. Om ook vir God te sê dat hy ons die weg van die lig en die ewige lewe moet wys.

Wanneer het ons Psalm 139 nodig

U kan hierdie Psalm lees wanneer

  • As u die Naam van die Here wil noem, Hom aanbid, Hom sal seën vir wie Hy is en die magtige dinge wat Hy gedoen het.
  • As u met alle nederigheid moet bid
  • As u nodig het dat God moet staan ​​en vir u veg as hy deur uitdagings gaan en wanneer u teëstanders u teenstaan
  • Wanneer u hulp nodig het om God se weë vir u te verstaan

PSALMS 139 GEBEDE

  • Here God, ek seën U dat u die tyd geneem het om my te skep
  • Here God, ek hou van u dat u die tyd geneem het om my te skep na u beeld, na u beeld.
  • Vader, ek seën U, want ek weet dat ek bang en wonderlik gemaak is.
  • Vader help my om U altyd te vertrou en te glo dat dinge altyd vir my baie goed sal uitwerk
  • Here help my om 'n sterk geloof in u op te bou.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPSALM 136 Die boodskapvers deur vers
Volgende artikelPSALM 19 Betekenis Vers per vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

1 KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.