PSALM 39 Die betekenis Vers deur Vers

0
16913
PSALM 39 Die betekenis Vers deur Vers

Vandag gaan ons deur die boek Psalm 39, die betekenis vers vir vers. Hierdie Psalm is soos enige ander Psalm geskryf deur koning Dawid, die heerser van Israel, die man na God se hart en die grootste koning wat die aarde ooit gepryk het. Hierdie Psalm kan gebruik word om God se wysheid te pleit en ook te vra vergifnis.

Psalm 39 kan ook gebruik word om by God te pleit om ons barmhartigheid te betoon en ons te help om regverdig voor Hom te werk. As mense is dit baie maklik om in sonde te verval, hierdie Psalm kan gebruik word as iemand in 'n emosionele gemoedstoestand is en sukkel om God se redding. Hierdie Psalmboek kan dien as 'n manier om jou tong te bewaak en ook jouself te dissiplineer om in allerhande versoekings te verval.

Nadat u vasgestel het dat Psalm 39 kan dien, kan dit ons dien om ons te dissiplineer en te tem en dit aan God oor te gee as 'n manier om die totale omgang van God op ons te vra. Dit is voordelig dat ons die ontleding van elk van hierdie groot Skrifgedeeltes doen vir 'n beter begrip.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

PSALM 39 Die betekenis Vers deur Vers


Vers 1 en ek het gesê: Ek sal ag gee op my weë, dat ek nie met my tong sondig nie; ek sal my mond met 'n toom hou, terwyl die goddelose voor my is. Ek was stom van stilte, ek het stil gehou; van goed; en my smart het geroer.

Hier het hy die belangrikheid van stilte gesien. Daar is tyd vir alles, as daar tyd is om te plant en te oes, is daar tyd om te praat en nie te praat nie. Sodoende kan hierdie twee verse weergegee word as 'n mens moet stilbly, minder sê ons dat ons deur die goddelose verwyt en onregverdig beskuldig word. Ons kan in stilte peins. Hier was Dawid daarvan bewus dat hy nie met sy tong gesondig het wat die woorde van my sal kan uitspoeg terwyl ons op die Here wag nie.

Vers 3 - My hart het warm geword in my binneste, terwyl ek bespiegel dat die vuur gebrand het. Toe het ek met my tong gespreek, Here, laat my weet wat my einde is, en wat my maat is: om te weet hoe kwetsbaar dit is. Ek is.

Wanneer ons oor 'n situasie nadink, kan die verse gebruik word om ons verontwaardiging teenoor God uit te roep. Die verse kan gebid word om God se wysheid te soek. Ongeag u posisie, u moet met alle nederigheid voor God kom. Daar kan gebid word om hulp van God te vra om te weet watter planne God vir ons as individu gestel het.

Vers 4-6 Here, laat my weet wat my einde en die mate van my dae is, sodat ek kan weet hoe swak ek is. Kyk, U het my dae gemaak soos 'n handbreedte, en my ouderdom is soos niks voor u nie; voorwaar elkeen in sy beste toestand is heeltemal tevergeefs. Waarlik, elkeen wandel in 'n tevergeefs vertoning; hulle is sekerlik tevergeefs; hy het rykdom opgehoop en nie geweet wie hulle sal versamel nie.

Dawid het sy plek voor God geken, hy het homself selfs met 'n handbreedte vergelyk. Hy het geweet dat slegs God hom genade kan betoon en hom kan help in die situasie waarin hy hom bevind. Op hierdie manier kan ons hierdie verse tot God bid om ons met 'n nederige hart te help. Ons vra God vir wat ons wil hê. God kan genade aan ons betoon. So swak soos ons, ons het geen eie krag nie, net God kan ons help.

Vers 7-8 En nou, Here, wat wag op my? my hoop is op u. Red my van al my oortredinge; maak my nie die smaad van die dwase nie.

Hierdie verse kan gebruik word om belydenisskrifte aan God te maak, hoe jy op hom vertrou, hoe jy hom as jou vertroueling beskou, en hoe jy vertroue in hom het om jou deur alle situasies te sien. As u deur 'n situasie gaan, kan u hierdie verse bid om u hoop op Hom te vernuwe. Ons kan God vra om hulp met die gebruik van hierdie verse wat u weet dat Hy vir u is. Sit elkeen van u verwagtinge en hoop op God. Laasgenoemde vers kan gebruik word om vergifnis en vergifnis vir elkeen van u sondes. Ook 'n gebed wat gebid kan word dat die vyande nie oor hul ondergang moet verheug nie, maar dat God u moet help in al u pogings.

Vers 9-11 Ek was stom, ek het nie my mond oopgemaak nie; want U het dit gedoen. Verwyder u beroerte van my af; ek is verwoes deur u hand. As u die teregwysing van die mens regverdig weens ongeregtigheid, dan laat u sy skoonheid verteer soos 'n mot; sekerlik is elkeen tevergeefs.

Hierdie verse kan gebruik word om ons geloof te rugsteun en ons te help om met God te wandel terwyl ons op 'n tydelike reis hier op aarde is. Terwyl ons ons daaglikse aktiwiteite beoefen, kan ons hierdie verse onthou as voortdurende herinneringe dat ons reis hier op aarde is soos dié van 'n blaar wat soggens leef en snags verdwyn. As ons hierdie verse gebruik, kan ons ook ons ​​hart begeertes na God toe uitstort; ons moet glo dat God altyd ons stryd sal voer, ons moet volkome op Syne staatmaak en nie tevergeefs wil praat nie. Hierdie verse kan ook gebid word wanneer ons God nodig het om ons van ons ellende te verlos.

Vers 12-13 Hoor my gebed, Here, en luister na my hulpgeroep; Wees nie stil by my trane nie, want ek is 'n vreemdeling by u en 'n vreemdeling soos al my vaders gewees het. Spaar my, dat ek krag kan kry voordat ek heengaan en nie meer is nie.

Hierdie verse kan weergegee word as 'n nederige gebed vir herstelde guns en om weer krag te kry. 

                 WANNEER HET EK DIE PSALM NODIG?

Hierdie boek Psalm 39 kan gebid word wanneer:

 • As u siel gemaklik en onrustig is
 • As u God se wysheid en guns nodig het
 • As u wil hê dat God vir u moet veg
 • As u God om vergifnis vra
 • As u u hoop nodig het, moet u krag herstel
 • As u u tong voor u martelaars moet oorbrug.    

PSALMS 39 GEBEDE

 • Here God, ek bid dat U my help om my tong te oorbrug en my te help verstaan ​​dat u stilte nie ontken word nie
 • Here God, help my om altyd te onthou dat u en u alleen my gevegte kan veg en my gevegte kan wen.
 • Here help my om nie trots te wees nie, help my om altyd na u te verwys
 • Here help my om u doel met my te verstaan ​​en te weet dat u altyd daar is vir my
 • Here vergewe my ongeregtighede en help my om altyd van u, God, afhanklik te wees.

 

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 25 Vers Vers By Vers
Volgende artikelPsalm 46 wat vers vir vers beteken
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.