PSALM 18 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE

0
29801
PSALM 18 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE

Ons gaan vandag die boek Psalm 18 bestudeer wat vers vir vers beteken. Soos baie ander Psalms, Psalm 18 is ook geskryf deur koning Dawid, die kneg van die HERE. Hy het die woorde van hierdie lied tot die HERE gespreek op die dag toe die HERE hom verlos het uit die hand van al sy vyande en die hand van Saul. Dit is 'n koninklike loflied wat God se verlossing van Dawid van al sy dinge herhaal vyande. Die psalm bevat 'n verklaring van Dawid se liefde en vertroue in die Here (verse 1-3), 'n vertelling van sy bevryding deur die Here (verse 4-19), 'n uiteensetting van die oorsaak van die verlossing van Dawid (verse 20-24), 'n uiteensetting van die vertoning van God se eienskappe aan diegene wat op Hom vertrou (verse 25-30), 'n verdere beskrywing van die oorwinning van Dawid (verse 31-45), en 'n slotwoord van dank vir die verlossing van God (verse 46-50).

Psalm 18 is 'n individuele psalm van danksegging, wat ook koninklike kenmerke het. Die poësie en die tema daarvan lyk soos ander ou getuienisse oor God se groot geskiedkundige verlossings.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

PSALM 18 BETEKENIS VERSE DEUR VERSE

Psalm 18: 1 & 2 'Ek sal U liefhê, HERE, my sterkte. “Die HERE is my rots en my vesting en my redder; my God, my sterkte op wie ek sal vertrou; my sak en die horing van my heil, my hoë toring. ”

Dit is die eerste vers van die hoofstuk en dit beeld uit hoe Dawid sy liefde vir God verklaar het en hoe sy woordkeuse bedoel het om 'n baie sterk toewyding uit te druk. God was sy krag Beide verdedigend en offensief, die Here was al wat Dawid nodig gehad het in die lewe se moeilike gevegte, en sy redding word gekoop deur die kosbare gestorte bloed van die Lam.

Psalm 18: 3 "Ek sal die HERE aanroep wat waardig is om geprys te word; so sal ek gered word van my vyande. ”

Die idee hier is dat hy gedurig die Here sal aanroep. In alle tye van moeilikheid en gevaar sou hy na hom toe gaan en sy hulp oproep deur sy lof en hom vertrou as een wat hom van al sy vyande sou verlos.

Psalm 18: 4 & 5 "Die smarte van die dood het my omring, en die vloede van goddelose mense het my bang gemaak; die smarte van die hel het my omring: die strikke van die dood het my verhinder. ”

Dawid vertel van sy toestand voordat die Here tot sy redding gekom het. Dawid was in gevaar van die dood van sy vyande totdat die Here hom gered het en sy vrese in vreugde verander het.

Psalm 18: 6 “In my nood het ek die HERE aangeroep en tot my God geroep; hy het my stem uit sy tempel gehoor, en my geroep het voor sy aangesig in sy ore gekom.”

'N Tyd van nood is 'n tyd vir gebed wat ons na die troon van sy genade bring. En 'n groot voorreg is dat ons so 'n troon het om na te kom vir genade en genade om ons te help in tye van nood. Dws in ons diepste behoefte, moet ons tot God roep. Hy sal ons gebede verhoor en verhoor. God se ore is altyd ingestel op die behoeftes van sy volk.

Psalm 18: 7 "Toe bewe die aarde en bewe; ook het die fondamente van die heuwels geskud en geskud, omdat hy toornig was. ”

In die Bybel het God die aarde baie keer geskud. Eens was die aardbewing toe Moses van die berg afkom en die kinders van Israel 'n goue kalf sien aanbid. Toe Jesus aan die kruis sterf, bewe die aarde. Die aarde is God se en die volheid daarvan. Hy kan dit skud as Hy wil. Wanneer God se toorn aan die einde van die eeu in sy gesig opkom, sal die aarde bewe soos nog nooit tevore nie. Die aarde sal bewe sodat dit regoor die wêreld gevoel kan word. Dit is die beste om God nie kwaad te maak nie.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Psalm 18: 8 'Daar het 'n rook uit sy neus opgegaan, en 'n vuur uit sy mond het verteer: kole het daaraan ontvlam.'

Ons weet dat die toorn van God iets is wat ons nie wil teëkom nie. As God 'n vlammende vuur is, en die Woord sê dat Hy dit is, sou dit net natuurlik wees dat Sy woede uit sy mond sal voortkom soos 'n vuur.

Psalm 18: 9 “Hy het ook die hemel neergebuig en neergedaal, en duisternis was onder sy voete.”

Om toorn en wraak op goddelose mense uit te oefen, het hy die hemel gebuig en sy heerlikheid verskyn ”. Dit is die heerlikheid van sy krag en sy magtige wraakhand. Deur die Israeliet as voorbeeld te gebruik, het God Homself aan die Israeliete gewys in 'n vuur in die nag en 'n wolk bedags. Hy het neergedaal en sy teenwoordigheid was oor die versoendeksel. Wat die mense betref, was hierdie wolk donkerte, want hulle kon God nie sien nie. Wat dit betref, alles is onder sy voete, nie net duisternis nie.

Psalm 18: 10 "En hy het op 'n gérub gery en gevlieg; ja, hy het op die vleuels van die wind gevlieg. '

Dit is maar net Dawid se verduideliking van hoe God deur die lug en op die gerubs kan beweeg, dit wil sê op die engele, wat ook God se strydwaens genoem word. Hy beweeg deur die aarde, hy het nie 'n vliegtuig nodig gehad om Hom te dra nie, Hy het net op 'n wolk opgegaan.

Psalm 18: 11 & 12 "Hy het duisternis sy skuilplek gemaak; sy paviljoen rondom hom was donker waters [en] wolke van die wolke. ”Met die helderheid wat voor hom was, het sy wolke verbygegaan, hael [klippe] en kole van vuur.”

Die voorstelling in die vers voor ons is eienaardig; soos dik, swaar wolke waarin Jehovah voorgestel word as Homself wikkel, en waarin Hy lê, weggesteek soos in 'n geheime plek en by sy helder teenwoordigheid, het sy dik wolk verbygegaan of gebly; waarvandaan kom haelstene gemeng met kole van vuur of weerlig uit die wolke. Jesus het die weg na die hemelse vir u en my oopgemaak. Op 'n dag sal die duisternis van die wolke rondom die Vader verwyder word en ons sal Hom sien soos Hy is. Dit is wanneer die geheim van God in die hemel aan ons geopenbaar sal word.

Psalm 18: 13 "En die HERE het in die hemel gedonder, en die Allerhoogste het sy stem gegee; hael [klippe] en kole van vuur. ”

Donderslae word dikwels in die Skrif beskryf as die stem van God. Kyk na die wonderlike beskrywing in Psalm 29: 1-11, en volg dan die hael en kole van vuur. In die vorige vers word die weerlig genoem, met die gevolge daarvan; dit gee ons die verslag van die donderweer en die toenemende storm van hael en vuur wat dit bygewoon het.

Psalm 18: 14 “En hy het sy pyle uitgestuur en dit verstrooi; en hy het weerlig doodgeskiet en hulle ontevrede gemaak. ”

Ek glo dat laasgenoemde klousule 'n illustrasie van eersgenoemde is. Hy het sy pyle uitgestuur - dit wil sê hy het weerlig geskiet; want die weerlig is die pyle van die Here, en daar is iets soos die pylpunt in die sigsagbliksem wat hulle verontrus, verskrik en benoud maak.

Psalm 18: 15 “Toe is die kanale van die water gesien, en die fondamente van die wêreld is ontdek deur u bestraffing, HERE, deur die ontploffing van die asem van u neusgate.”

Hierdie vers demonstreer hoe kragtig die asem van God is, net 'n ontploffing van sy asem sal geweldige aardbewings plaasvind, wat die aarde omgeslaan en sy onderste dele sigbaar sal maak.

Psalm 18: 16 "Hy het van bo gestuur, hy het my geneem, hy het my uit baie waters getrek. "

Al hierdie manifestasies van die goddelike tussenposisie was van bo, of uit die hemel, en dit kom alles van God af. “Hy het my gevat” Hy het my beetgekry; hy het my gered, "Hy het my uit baie waters getrek": waters is dikwels uitdrukkend van rampspoed en probleme. Die betekenis hiervan is dat God hom gered het uit die vele probleme en gevare wat hom omring het. Asof hy in die see geval het en die gevaar loop om te vergaan.

Psalm 18: 17 “Hy het my verlos van my sterk vyand en van my haters, want hulle was te sterk vir my. ”

In hierdie vers kan ons sien dat die vyand wat meer mag gehad het en waarskynlik die psalmis sou oorkom, het erken dat sy vyande beter as homself aan bewind was, en hy het ook erken dat hy sy behoud verskuldig was, nie aan sy moed en vaardigheid in oorlog nie, maar God.

Psalm 18: 18 “Hulle het my verhinder op die dag van my onheil, maar die HERE was my plek.”

Die idee hier is dat sy vyande voor hom gekom het, of sy weg onderskep het. Hulle was in sy pad, gereed om hom te vernietig. “Op die dag van my nood”: Op die dag waarna ek nou terugkyk op die tyd van my spesiale verhoor. “Maar die Here het my gebly.” Dit wil sê, die Here het my onderhou en verhoed dat ek val. God het nie net Dawid se vyand doodgemaak nie, maar Hy doen dieselfde vir ons.

Psalm 18: 19 & 20 "Hy het my ook uitgebring na 'n groot plek; hy het my verlos omdat hy behae in my gehad het. Die HERE het my vergelde volgens my geregtigheid; volgens die reinheid van my hande vergelde Hy my. ”

God het Dawid van al sy vyande verlos, want hy was 'n man na sy hart waarin hy 'n welbehae gehad het. Nie vir enige verdienste en waardigheid in hom nie, maar van sy welwillendheid en plesier en hom in die hemel gebring, 'n plek van die heerlike vryheid van Christus. Hy het ook sy geregtigheid beloon. Geregtigheid is, soos ons al oor en oor gesê het, reg met God.

Psalm 18: 21 “Want ek het die weë van die HERE onderhou en nie goddeloos van my God afgewyk nie.”

Hierdie vers praat oor die wette wat God gegee het om ons gedrag te reguleer. So baie mense voel in ons tyd dat hulle net moet doop en hemel toe gaan. Om van God af te wyk, nadat Hy jou gered het, sou veroorsaak dat God jou sleg sou noem. Die doop begrawe daardie ou man van sonde en leef 'n nuwe skoon lewe in Christus Jesus.

Psalm 18: 22 “Want al sy verordeninge was voor my, en sy insettinge het ek nie van my verwyder nie.”

David maak 'n stelling dat ons ook daaraan moet lewe. Hy sê: God, ek het u wet nie vergeet nie. Ek hou dit op my kop en doen dit. Josua 1: 8 “Hierdie wetboek mag nie uit u mond wyk nie; maar jy sal daar dag en nag oorpeins, dat jy kan hou volgens alles wat daarin geskrywe staan; want dan sal jy jou weg voorspoedig maak, en dan sal jy suksesvol wees. ”

Lees u Bybel en ken God se wil, doen dan God se wil.

Psalm 18: 23 “Ek was ook reg voor sy aangesig en het my van my ongeregtigheid gehou.”

Die vers vertel dat Dawid Dawid verhinder het om te sondig. Verleiding kom by almal. Ons moet ons nie aan versoeking oorgee nie. Ons moet sterk bly in onsself. Die stryd is tussen die sondige dinge wat die vlees wil doen en die gees wat God wil volg. Laat u gees oor u vlees heers.

Psalm 18: 24 "Daarom het die HERE my vergelde na my geregtigheid, volgens die reinheid van my hande in sy oë. ”

Volgens die skoonheid van my hande in sy sig. Hierdie frase, "in sy sig", word hier bygevoeg om aan te toon dat die geregtigheid van Christus rein, rein en vlekkeloos voor God was. Daarom is die wat daaraan geklee is, heilig en onberispelik en in sy oë onherstelbaar.

Let hierop in wie se sig dit belangrik was om reg te wees. Dawid het waarskynlik nie in mense se oë regverdig gelyk nie. Hou op om u te bekommer oor wat ander dink en begin God behaag.

Psalm 18: 25 "Met die barmhartige sal u barmhartig wees; met 'n opregte man sal jy jou opreg wys; ”

Die algemene stelling is dat God met mans handel volgens hulle karakter. Of dat hy sy voorsorgbehandeling by die gedrag van mans sal aanpas. En sal barmhartigheid betoon aan diegene wat hom volg.

Psalm 18: 26 " Met die reine sal U uself rein wys; en met die voorwaartse sal jy jou afwys. ”

Hierdie vers vertel dat diegene wat suiwer is in hul gedagtes, hul motiewe, hul gedrag. Hulle sal vind dat hulle te doen het met 'n ewige rein God. Wie van reinheid hou, en wie sal gepaardgaande belonings vergesel waar dit ook al aangetref word.

Psalm 18: 27 “Want u sal die ellendige mense red, maar u voorkoms laat val.”

Soos wat die volk van God gewoonlik deur sonde en die verdorwenheid van hul hart geteister word. En met Satan en sy versoekings, smaad en vervolging. Maar God red dit op sy eie tyd uit hulle, indien nie hier nie, tog hierna.

“Maar verwelking bring hoë voorkoms neer”: Of trots manne wat God verneder, moet ons self verneder om van God te ontvang. Trotse arrogante mense voel dat hulle selfonderhoudend is. Hulle voel nie asof hulle 'n Verlosser nodig het nie.

Psalm 18: 28 ” Want U steek my kers op: die HERE my God sal my duisternis verlig. ”

Die Here my God sal my duisternis verhelder of in my duisternis lig laat skyn. Dit wil sê, bring my uit die duisternis in die lig. Of uit teenspoed vir voorspoed of van wandel in duisternis tot die genot van die lig van sy aangesig.

Psalm 18: 29 “Want deur u het ek deur 'n bende geloop en deur my God oor 'n muur gespring.”

Die idee in hierdie vers is dat die psalmis oorgelewer is, die mure van 'n vyand kon afskaal, dit wil sê om hulle te oorkom en 'n oorwinning deur God te bewerkstellig. Die algemene idee is dat al sy oorwinnings na God opgespoor moes word.

 Psalm 18: 30 “Wat God betref, sy weg is volmaak: die woord van die HERE is beproef: hy is 'n gesp vir almal wat op hom vertrou. ”

Ons verstaan ​​miskien nie altyd wat God op die oomblik in ons lewens doen nie, maar ons kan verseker wees dat dit die regte ding is. God is volmaak. Hy maak nie foute nie. Watter probleem ons tans het; ons kan vertrou dat ons God dit kan hanteer. Ons taak is nie om te bevraagteken nie, maar om Hom te vertrou. Om geloof te hê is een ding, maar vertroue gaan verder as geloof.

Psalm 18: 31 ”Want wie is God, behalwe die HERE? En wie is die rots, behalwe onse God

Van die begin van die tyd tot in die ewigheid, sal ons nog steeds probeer om die volheid van wie God is, te verstaan. Die Gees is een. Die persoonlikhede van daardie een Gees is drie. Ons weet dat Jesus die Rots was en is. Hy is die rots waarop ons ons huis moet bou. Hy was die rots in die woestyn wat Moses getref het om water voort te bring. Hy was nie net die rots nie, maar ook die water wat uit daardie rots vloei. God is alles goed en wonderlik. Hy is my alles in almal. Sonder Hom kan ek niks doen nie. By Hom kan ek alle dinge doen.

Psalm 18: 32 “God is wat my met krag omgord en my weg volmaak maak.”

Hierdie gedeelte dui aan dat God ons krag en krag is en dat hy elke belemmering en hindernis uit ons weg verwyder en dit eenvoudig en maklik gemaak het.

Psalm 18: 33 “Hy maak my voete soos die van herte en laat my op my hoogtes sit.”

Hy maak my voete soos hings. Die agterkant is die vroulike hert, opvallend vir vloeiendheid of vinnigheid. Die betekenis hiervan is dat God hom oplettend of aktief gemaak het, wat hom in staat gestel het om 'n vlieënde vyand na te jaag of om van 'n vinnige vyand te ontsnap. En my op my hoogtes, sterk en versterkte plekke laat vestig, waar hy veilig was teen sy vyande.

Psalm 18: 34 "Hy leer my hande om te veg, sodat 'n staalboog deur my arms gebreek word."

Sommige mense is beledig dat ons soldate is in 'n stryd om die Here. Toe Dawid in die geveg gaan, was dit 'n oorlog wat hy met die seën van God geveg het. Die Heilige Gees van God leer die Christen die manier waarop ons die oorlog kan wen. Ons wapens is nie vleeslik nie. Die wapen van die Christen is die tweesnydende swaard, wat die Woord van God is.

Psalm 18: 35 & 36 “U het my ook die skild van u heil gegee, en u regterhand het my vasgehou, en u sagmoedigheid het my groot gemaak. U het my treë onder my vergroot, sodat my voete nie kon gly nie. ”

“U regterhand het my omhoog gehou”: het ons verhoed dat ons val in die strikke en onheil wat die vyande ontwerp het, en ek was bang dat ek sou val. 'Dat my voete nie gegly het nie', die idee hier is: 'U het plek gemaak vir my voete sodat ek sonder hindernis of belemmering kon loop. Ons weet dat die pad na geregtigheid smal en reguit is, dit beteken dus nie dat God die pad verbreed het nie. Dit beteken net dat God ons voete op die pad seker gemaak het.

Psalm 18: 37 & 38 “Ek het my vyande agternagesit en hulle ingehaal, en ek het nie weer omgedraai voordat hulle vernietig is nie.” 'Ek het hulle gewond omdat hulle nie kon opstaan ​​nie; hulle het onder my voete geval.'

Hierdie vers impliseer dat Dawid hulle nie net weggeraap het nie, maar genoeg krag gehad het om hulle na te jaag. Ons weet dat God met Dawid in die stryd was. Dit is soos 'n oorwinningskreet oor die vyand.

Die letterlike betekenis van hierdie vers is dat Dawid sy vyand wel verslaan het. As ons dit geestelik beskou, sou dit beteken: weerstaan ​​die duiwel, en hy sal van u wegvlug.

Psalm 18:39, “Want U het my met krag omgord vir die geveg; U het my teëstanders onder my onderwerp.”

Die natuurlike krag, moed en dapperheid wat Dawid gehad het, was van die Here. En so is die Gees van krag, liefde en 'n gesonde verstand wat gelowiges het. “U het diegene wat teen my opgestaan ​​het, onder my onderwerp”: Soos die psalmis sy krag toeskryf, so skryf hy sy sukses aan die Here toe. Wat ook die sondes van sy volk en alle ander vyande van hulle onderwerp. En wie maak die vyande ook sy voetbank.

Psalm 18:40, "U het my ook die nekke van my vyande gegee; sodat ek hulle kan vernietig, wat my haat. ”

In hierdie vers kan ons sien dat Dawid vinnig God erken dat hy sy vyande in sy hand geplaas het. Hy het hulle nie net in die hand van Dawid gesit nie, maar ook hulle nek in die hand van Dawid.

Psalm 18: 41 'Hulle het geroep, maar daar was niemand wat hulle tot die HERE verlos nie, maar Hy het hulle nie geantwoord nie.'

Hierdie mense het die geleentheid gehad om hulle aan God oor te gee, maar het dit nie gedoen nie. Nou is dit te laat dat hulle tot Hom roep. As Jesus vir die gelowiges in die wolke kom, sal dit te laat wees vir diegene wat Hom heeltemal verwerp het. Ons moet Jesus aanvaar as ons Verlosser omdat ons glo.

Psalm 18: 42 "Dan het ek hulle klein soos stof voor die wind geslaan; hulle het ek uitgegooi soos die vuilheid in die strate. ”

Die nederlaag van ons vyande sal wees soos die nederlaag van Dawid se vyande. As ons aanhou om die Here te dien, sal ons vyande vernietig word.

Psalm 18: 43 & 44 “U het my verlos uit die stryd van die volk; en U het my die hoof van die nasies gemaak; 'n volk wat ek nie ken nie, sal my dien. "Sodra hulle van my hoor, sal hulle my gehoorsaam wees; die vreemdelinge sal hulle aan my onderwerp."

Hierdie vers spreek van God se genade oor Dawid, en hoe die heidene hom aangeneem het, mense wat hy nooit geken het nie, en aan wie hy geen vertroudheid gehad het nie, of hom verwant was nie. Sodra hulle dit verstaan, kom hulle dadelik aan sy wil en onderwerp hulle aan Dawid omdat dit God se genade in sy werk was.

Psalm 18: 45 "Thy sal vreemdelinge verdwyn en bang wees uit hul nabye plekke. ”

Die idee in hierdie vers is dat al sy vyande sou verdwyn en bang wees vir hulle torings en verborge plekke, of die rotse en berge waarheen hulle hulself as skuiling wil versorg.

Psalm 18: 46 “Die HERE leef; en geseënd is my rots, en laat die God van my heil verhoog word. ”

Die lewe is 'n wesenlike eienskap van Jehovah. Hy is die Lewende God in teenstelling met die dooie afgode van die heidene. Ons moet nooit ophou om die Here Jesus Christus te prys vir wat Hy vir ons gedoen het nie. Ons moet Sy Naam vir ewig verhef. Die God van my heil is Jesus, Hy is my Rots, Here, en ons verlosser Liveth beteken om voortdurend te lewe. Hy is die Alfa en die Omega, die begin en die einde. Ons is nie soos die wat afgode aanbid nie. Ons dien die lewende God.

Psalm 18:47, “Dit is God wat my wreek en die mense onder my onderwerp.”

Die Here beheer alle mense. Hy is ons Skepper en het absolute beheer oor Sy skepping. Ons hoef nie met ons vyande besorg te wees nie, omdat hy wraak gee vir my of vir my. Wraak behoort slegs aan God, en hy betaal dit terug namens sy volk. God is ons wreker.

Psalm 18: 48 “Hy red my van my vyande; en U verhef my bo my teëstanders; U het my verlos van die gewelddadige man.”

Dawid was oorwinnaar oor al sy vyande. Saul is nie hierin gespaar nie. God het Saul verwyder en Dawid koning gemaak. Een van die dinge wat ons hierin sien, is die feit dat Saul gedink het dat hy Dawid verslaan het, maar dat Dawid weer opgestaan ​​het. Die handeling wat Dawid gedink het om Dawid te vernietig, was Dawid se grootste oorwinning.

Psalm 18: 49 “Daarom wil ek U loof onder die nasies, HERE, en u Naam psalmsing.”

Die idee hier is dat hy die seëninge wat hy ontvang het in die openbaar erken; of hy sou veroorsaak dat die lofsange van God onder vreemde of heidense nasies gevier word as gevolg van wat God vir hom gedoen het.

Psalm 18: 50 “Groot verlossing gee hom aan sy koning; en bewys barmhartigheid aan sy gesalfde, aan Dawid en sy nageslag tot in ewigheid. ”

Dit is die laaste vers van hierdie hoofstuk, en dit vertel hoe Dawid groot verlossing van sy vyande gekry het. Dit is van die Christene as dit van sy saad praat. Ons is verlos van ons vyande. Sy genade en genade is ons hoop.

Wanneer het ek hierdie Psalm 18 nodig?

U wonder miskien wanneer u hierdie Psalm presies benodig, en u kan hieronder kyk na enkele situasies wanneer u Psalm 18 moet gebruik.

  • Toe die toue van dood en depressie my verstrengel het
  • Toe die strikke van verwarring my konfronteer.
  • Toe die strome van selfvernietiging my oorweldig.                         

Gebede

  • Leer my om nederig te wees en my oë te laat sak as arrogant.
  • My God verander my duisternis in lig.
  • Here, trek my uit die diep waters van wanhoop.
  • Here, wees my rots, my veilige plek en my verlosser.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

 


Vorige artikelPSALM 16 beteken vers vir vers
Volgende artikelPSALM 21 Beteken vers vir vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.