PSALM 7 beteken vers vir vers

0
17040
PSALM 7 beteken vers vir vers

Terwyl ons nog in die oomblik van studeer is Psalms, kyk ons ​​vandag na die boek Psalm 7 wat vers vir vers beteken. Die opskrif dui aan dat die psalm geskryf is terwyl Dawid genadeloos aangerand is deur “Kus die Benjaminiet”, een van Saul se radikale familielede. Dawid is vol vertroue in sowel sy onskuld (verse 3-5) as die sekerheid van goddelike vergelding op die welverdiende Kus (verse 6-17).

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Hierdie psalm is 'n pleidooi vir goddelike regverdiging in die lig van die onderdrukkers se bewerings en optrede. Dawid se vertroue in die Goddelike Regter is die ruggraat van Psalm 7 (vergelyk Abraham in Gen. 18:25). Namate hierdie waarheid hom al hoe meer aangryp, sal hy van gespanne angs na 'n transendente versekering beweeg. Hierdie psalm volg Dawid deur drie geleidelik kalmerende stadiums van uitdrukking in reaksie op die pynlik vals beskuldigings wat teen hom gewerp is.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Psalm 7, betekenisvers deur vers

Vers 1: HERE my God, in u vertrou ek; verlos my van almal wat my vervolg en my verlos.


Al my hoop en vertroue is in u guns en getrouheid om u belofte aan my te vervul. Toe Dawid onder Kus, die Benjaminiet, aangeval is, was hy net God wat hy kon vertrou. Elke ander steun was weg, maar hy het geen bykomende hulp nodig gehad nie. Niks is van Kus bekend nie, maar uit die opstand van Absalom het dit geblyk dat Benjamin, die stam van Saul, 'n paar bittere vyande van Dawid het. Soms is God se krag sigbaar deur 'n beproewing te help. Ander kere blyk dit dat ons ons van beproewinge verlos. Dawid is oortuig dat God hom van hierdie beproewing wou verlos.

Vers 2: As hy my siel nie soos 'n leeu skeur nie, breek hy dit in stukke, sonder dat iemand red.

Skeur my siel soos 'n leeu ": Die vyande van die psalmis word dikwels gesimboliseer deur kwaadwillige, aanvallende diere, met 'die koning van die diere' wat gereeld voorkom, Psalms 10: 9; 17:12; 22:13, 16, 21). Dawid het geglo dat daar ernstige gevolge sou wees as hy nie van hierdie leeuagtige vyande verlos word nie. Hierdie begrip het Dawid dringend in gebed gelei. God laat soms moeilike omstandighede toe, sodat hulle hierdie dringendheid in ons sal wek.

Vers 3: HERE my God, as ek dit gedoen het; as daar ongeregtigheid in my hande is;

Die misdaad waarmee Saul en sy hofdienaars Dawid aangekla het en wat so openbaar gemaak is dat almal dit weet. En daarom was dit onnodig, veral om dit te noem. Met hierdie woorde het Dawid nie sondelose volmaaktheid geëis nie. In plaas daarvan het hy eenvoudig die idee van morele gelykheid tussen homself en sy vyande verwerp. Alhoewel David homself as miskien uitdruk, sou ons dit nie doen nie, en sy woorde beteken nie dat hy perfek is nie, net dat hy onskuldig is aan die misdaad waarvan hy aangekla is.

Vers 4 en 5: As ek kwaad terugbetaal het aan hom wat in vrede met my was, of my vyand sonder oorsaak geplunder het. Laat die vyand my agtervolg en my inhaal; Ja, laat hy my lewe op die aarde vertrap en my eer in die stof neerlê. Sela.

Dit was vir Saul toe hy rustig en vriendelik teenoor Dawid was. Dawid is aangekla van boosheid teen Saul voordat Saul in 'n oop vyandskap teen hom uitgebreek het. Dawid het geweet dat sy vyande dors is na sy nederlaag. Hy was so vol vertroue in sy geregtigheid in vergelyking met sy vyande dat hy bereid was om aan hulle begeerte oorgegee te word as hulle reg was. Dawid sê hier, probeer my Here en kyk of ek verkeerd gedoen het. Hy sê ook, as ek verkeerd gedoen het, verdien ek om vernietig te word. Dawid weet dat hy niks verkeerd gedoen het nie, dat dit vals beskuldigings teen hom is.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Vers 6: Staan op, HERE, in u toorn, verhef U vanweë die woede van my vyande; en wek vir my die reg wat U beveel het..

Dawid het geglo dat God 'n wese is van menslike passies, soos woede. Dawid het ook geglo dat die hartstogte van God namens hom was; hy het geglo dat God kwaad sou wees vir hom in plaas van teen hom. Dit is 'n fout om te glo dat God sonder passies is. Omdat Hy God is, kan ons sê dat hierdie passies nie presies soos hulle menslike eweknieë is nie; tog is hulle sekerlik ietwat soos hulle. God is nie koud, ver en ongenaakbaar nie.

Vers 7: En die vergadering van die volk sal jou omring; om hulle ontwil dan terugkom. 

Dawid se gebed vir beskerming en regverdigmaking was nie fundamenteel selfsugtig nie. Hy het geweet dat sy lot uiters belangrik was aan die welstand van God se mense. Dit was grootliks om hulle ontwil ter wille van die gemeente.

Vers 8: Die HERE sal die volke oordeel; Oordeel my, HERE, na my geregtigheid. En volgens my integriteit binne my.

Dit was die houding wat Dawid teen vermoede beskerm het. Hy het God se oordeel en regstelling eerlik genooi. Daarom het Dawid God se seën gevra volgens my geregtigheid en volgens my integriteit in my. In werklikheid het hy gebid, Here, in die mate dat ek voor U regverdig is, my seën en my teen my vyande beskerm. Toe Dawid na geregtigheid smag, was dit nie dat hy die uiteindelike en perfekte oordeel voor God wou hê nie; hy het op wêreldwye vlak na geregtigheid gesoek, geregtigheid tussen hom en sy valse aanklaer.

Vers 9: Ag, laat die boosheid van die goddelose eindig, maar bevestig die regverdige; Want die regverdige toets God se harte en gedagtes. 

Dit openbaar meer die hart van Dawid se gebed. Meer as enigiets het hy gebid dat God regverdig sal wees. Dawid het nie vir spesiale guns by God gebid nie; hy het gebid dat God regverdig sal wees, en hy het sy eie hart gesoek om hom reg voor God te laat plaasvind. Dit lyk asof Dawid hier buite sy persoonlike behoeftes bid. 'Hier is 'n groot breedte van visie, wat 'n besorgdheid vir universele geregtigheid onthul, wat altyd die motief was agter Dawid se beroep om kwytskelding.

Vers 10: My verdediging is van God wat die opregtes van hart red.

Dawid het geweet dat hy voor sy vyande 'n groot nadeel was en dat hy op die verdediging van God moet vertrou. Met sy vertroue op God het Dawid gedoen: “Verwerp laster, soos Paulus die adder; in heilige spot, lag hy vir hulle.

Vers 11: God is 'n regverdige regter, en God is elke dag kwaad vir die goddeloses

Dawid se voorafgaande beroep op God se toetsing van die mens (Psalm 7: 9) het hom laat dink aan die geregtigheid van God. Hy het hierdie fundamentele beginsel verklaar: God is 'n regverdige regter. Dit is 'n algemeen en gevaarlik verwerpte waarheid oor God. Baie mense verwag dat hulle eendag sal staan ​​voor 'n God van groot liefde, groot genade, groot warmte en groot vrygewigheid. Hulle kan hulle nooit voorstel dat hulle voor 'n volkome regverdige God sal staan ​​en die sonde nie kan ignoreer nie.

Vers 12: Hy sal sy swaard skerp maak; Hy buig sy boog en maak dit gereed.

Dawid het hier die bereidwilligheid van God oorweeg om die sondaar te beoordeel. Dawid sien hoe die swaard verslyt en die boog buig. As God so gereed is om te oordeel, mag die sondaar nooit aanneem dat God sy oordeel sal uitstel nie. As God die oordeel uit genade uitstel, maak baie mense 'n dodelike fout. Hulle dink dat hierdie genade beteken dat God nie oor geregtigheid gaan nie.

Vers 13: Hy berei ook vir Homself instrumente van die dood voor; Hy maak Sy pyle in vurige skagte.

Hierdie kragtige, digterlike beeldspraak kommunikeer die erns van God se oordeel en bied hopelik nog 'n aansporing tot bekering. Die toorn van God kan wel stadig wees, maar dit is altyd seker.

Vers 14: Kyk, die goddelose bring ongeregtigheid voort; Ja, hy word swanger en bring valsheid voort.

Hierdie oënskynlike voor die hand liggende stelling is belangrik. Dit wys dat 'n bose hart homself in slegte dade sal vertoon. Daardie bose dade kan die dekking van respek hê, maar sal nietemin met ongeregtigheid gevul word. Hy word swanger en bring valsheid voort: Dit wys die bron van sonde dat dit binne die sondaar is. Die sondaar word swanger en baar sonde soos 'n moeder binne-in kinders geboorte skenk.

Vers 15 en 16: Hy het 'n kuil gemaak en dit uitgegrawe en in die sloot geval wat hy gemaak het. Sy benoudheid sal op sy hoof terugkeer, en sy gewelddadige handel sal op sy kroon val.

Dit toon 'n algemene metode van God se verdeling van geregtigheid. Hy bring dikwels dieselfde rampspoed aan die goddeloses as wat hulle vir die regverdiges beplan het. “God is regverdig. Die weg van goddeloosheid kan nie voorspoedig wees nie. Dit skep die vernietiging daarvan. Die graf wat gegrawe is, is die graf van die man wat dit grawe. ” Sy gewelddadige optrede sal op sy kroon val; Twee voorbeelde hiervan onder baie in die Bybel is Haman, die vyand van Mordegai en die Jode (Ester 7: 7-10), en die vyande van Daniël in die leeukuil (Daniël 6:24).

Vers 17: Ek wil die HERE loof na sy geregtigheid, en die lof van die Naam van die Allerhoogste van die HERE.

Dawid was wys genoeg om God te loof volgens sy geregtigheid en nie sy eie nie. Alhoewel David in hierdie psalm 'n beroep op God gedoen het op grond van sy vergelykende goedheid, was dit nie 'n selfregverdige gebed nie. Dawid het die verskil tussen sy relatiewe geregtigheid en God se lofwaardige, volmaakte geregtigheid geken. Dawid het hierdie psalm beëindig, wat op 'n hoë noot van lof begin het. Hy kon prys omdat hy sy saak na God geneem het en in die geloof dit daar gelaat het.

Wanneer het ons hierdie psalm nodig

 1. As ons verkeerd beoordeel word deur ons vriende, familielede of by die werk
 2. Wanneer ons deur onderdrukking deur mense met 'n hoë gesag of mag is
 3. As dit lyk, is ons die enigste wat leef vir 'n regte saak en niemand langs ons nie
 4. As dit blyk dat ons vyande reg bo ons is en magteloos was om terug te veg
 5. As ons onderdruk word deur die mag van die duisternis

Gebede

 • O Here, my God, my vertroue is vandag in U, verlos my van elke vorm van vervolging en verdrukking in die Naam van Jesus.
 • Elke aanslag van die aanvallers om my lewe te vernietig, sal jy nie voorspoedig maak nie, in die Naam van Jesus.
 • Vandag sluit ek elke bekende en onbekende opening in my lewegewende toegang tot die bedrywighede van die teëstanders in Jesus naam toe.
 • O Heer, staan ​​vandag op oor my lewe, maak 'n uitweg vir my, bonatuurlik in die Naam van Jesus.
 • Vader vandag, deur u magtige krag, laat die boosheid van die goddelose mense in my lewe, familie en bestemming onverwyld tot 'n einde kom.
 • Ek weier om in 'n bekende en onbekende put te val wat die goddelose my in die lewe opgestel het.
 • Elkeen wat 'n gat gegrawe het, sal daarin val in die Naam van Jesus.
 • Vader, draai deur u onbetwisbare krag elke beproewing en moeilikheid in my lewe tot getuienis in Jesus Naam.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPSALM 103 beteken vers vir vers
Volgende artikelPSALM 16 beteken vers vir vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.