PSALM 71 Beteken vers vir vers

1
23627
PSALM 71 Beteken vers vir vers

Vandag gaan ons Psalm 71 bestudeer, wat van vers tot vers beteken. Psalm 71 is die gebed van 'n bejaarde wat deur hom bedreig word vyande (verse 9, 18). Voordat hy sy petisie behoorlik uitspreek, stel die psalmis eers 'n kort inleiding tot sy petisie (verse 1-4). Hy versterk hierdie woorde met 'n wonderlike verklaring van sy lewenslange vertroue in die Here (verse 5-8). Hierdie gedeelte is ryk aan die uitdrukking van vertroue en gemeenskap met God: 'U is my hoop' (vers 5), 'U vertrou (vers 5),' U is Hy '(vers 6),' U is my sterkste toevlug ”(vers 7),“ u lof en ... u eer (vers 8). Die indruk word gelaat dat 'n psalmis 'n volwasse man van geloof is wat reageer op sy probleme met implisiete vertroue op God. Sy eintlike versoekskrif en klaaglied word nou gegee (vers 9-13). Dit is 'n gebed om hulp vir homself en oordeel vir sy vyande. Verder spreek hy sy vertroue uit dat hy beantwoord word (verse 14-21), en sy gepaardgaande lof (verse 22-24).

Psalm 71 Vers Vers By Vers

Vers 1: In U, o HERE, vertrou ek; laat my nooit beskaamd staan ​​nie.

Die eerste reël van hierdie psalm kyk na God en verklaar Dawid se vertroue in God; die psalmis was vol vertroue dat sulke vertroue in die HERE tot regverdiging sou lei en dat hy sou moet nooit beskaamd staan ​​nie. Die Psalmdigter begin so dikwels met sy gebed met 'n verklaring van sy 'geloof' wat aan die siel behoort in die verdrukking van wat 'n anker aan 'n skip in nood is.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Vers 2: Red my deur u geregtigheid en laat my ontvlug; neig u oor tot my en red my.

 Omdat die psalmis op God vertrou het, het hy God met vrymoedigheid gevra om regverdig namens hom en ook op te tree lewer hom. Hy het gevra dat die geregtigheid van God werk namens hom. In die eerste reël het die psalmis die basis van God se redding gevestig: verlos my deur u geregtigheid. Hy het toe 'n beroep op God gedoen om regverdig op te tree namens sy behoeftige dienskneg, om hom te red en te beskerm.

Vers 3: “Wees my sterk woning waarteen ek voortdurend kan gebruik; U het die opdrag gegee om my te red; want U is my rots en my bergvesting.

Wees my sterk woning; Woonplek hier sou 'n woonplek wees. Ons kan altyd in Jesus skuil as ons 'n gelowige is. Hy bou 'n verskansing rondom ons en beskerm ons teen die bose. U is die rots waarop ek bou, en u is ook my sterk vesting. 'Hier sien ons 'n swak man, maar hy is in 'n sterk woning; sy veiligheid berus op die toring waarin hy skuil en word nie deur sy swakheid in die gedrang gebring nie.

Vers 4: Red my, my God, uit die hand van die goddelose, uit die hand van die onregverdige en wrede man.

Die bron van die psalmis se ellende word geopenbaar. Daar was 'n goddelose man, onregverdig en wreed, en dit lyk asof hy die psalmis in sy greep hou. Hieruit het hy God nodig gehad om hom te verlos. “Onthou dat goddeloosheid minstens net so gevaarlik is as dit verlei as wanneer dit vervolg; en kan glimlag, sowel as 'n frons, hierdie goddelose is ons vyande omdat hulle God se vyande is. Onregverdige mans is wreed omdat hulle nie 'n gewete het nie.

Vers 5: Want U is my hoop, Here HERE! U is my vertroue van my jeug af. ”

Die psalmis het sy hoop en vertroue op God van Israel verkondig. Dit was nie net sy hoop nie in God; hy was sy hoop. "U is my vertroue van my jeug af": op wie hy vertrou het in sy jeugdae, waarvan daar 'n belangrike voorbeeld is (1 Sam. 17:33). Hy versterk sy geloof deur die ervaring van God se voordele, wat hom nie net in die baarmoeder van sy moeder bewaar het nie, maar hom daarvandaan weggeneem het en hom sedertdien bewaar het.

Vers 6: “Deur u is ek van die baarmoeder af weggehou; dit is u wat my uit die ingewande van my moeder geneem het; my lof sal voortdurend van u wees.”

 Die psalmis het 'n beroep op God se sorg en hulp vir hom gedoen vanaf die vroegste ouderdom, en op sy beurt belowe hy lof vir God wat net so voortdurend was. My lof sal altyddeur van u wees; dit beteken dat goedheid onophoudelik ontvang is, en lof moet onophoudelik aangebied word. '

 Vers 7: Ek is vir baie soos 'n wonder, maar U is my toevlug

As gevolg van die baie teëspoed en aanvalle was baie mense verbaas oor die psalmis. Hulle was verwonderd dat 'n man - veral een wat so aan God toegewy was - so geteister kon word. Ten spyte van alles het hy 'n sterk toevlug tot God self gevind.

 Vers 8: Laat my mond die hele dag gevul wees met u lof en u eer. ”

Omdat God so getrou was as 'n sterk toevlug, was die psalmis vasbeslote om lof tot God te spreek en van sy heerlikheid te praat. God se brood is altyd in ons mond, so moet sy lof ook wees. Hy vul ons met goed; laat ons ook met dankbaarheid vervul word. Dit laat geen ruimte vir murmureer of agterbakke nie.

Vers 9: Verwerp my nie in die tyd van die ouderdom nie; verlaat my nie as my krag verswak nie. ”

Die psalmis het die getrouheid van God deur sy jonger jare geken en het nou gevra dat God die getrouheid op sy oudag sal voortsit en omdat sy krag misluk. Hy het dit geweet man se krag neem af met ouderdom, maar God se krag nie. 'Dit is nie onnatuurlik of onbehoorlik vir 'n man wat die ouderdom sien aankom om vir spesiale genade en spesiale krag te bid om hom in staat te stel om te ontmoet wat hy nie kan afweer nie, en wat hy nie anders kan as om te vrees nie; want wie kan kyk na die gebreke van die ouderdom soos oor homself kom.

 Vers 10 en 11: “Vir my spreek vyande teen my, en die wat op my siel wag, raadpleeg saam. En gesê: God het hom verlaat: vervolg en neem hom; want daar is niemand wat hom kan verlos nie. ”

Die psalmis het geweet wat sy teëstanders teen hom gesê het. Hy het geweet dat hulle beweer dat God hom verlaat het, en dat niemand hom kan verlos nie. Sy teëspoed het hom laat dink dat God nie meer met hom was nie, en dit was dus 'n uitstekende tyd om aan te val (agtervolg en neem).

Jesus het geweet hoe dit vir mans was om teen Hom te sê: 'God het hom verlaat'. 'Ons Here het hierdie doringskag gevoel, en dit is geen wonder as ons sy dissipels dieselfde voel nie.

 Vers 12: “O God, wees nie ver van my nie; o my God, maak gou vir my hulp.” Met vasberade vyande soos in die vorige reëls beskryf, het die psalmis God se hulp nodig gou. Dit voel vir hom asof vertraagde ondersteuning glad nie help nie. Die psalmis moes die feit hanteer dat sy probleme nie verdwyn nie. Die probleme het gebly. Dit is 'n belangrike toets vir sommige gelowiges, maar die psalmis het verstaan ​​dat hy sy konstante en meer persoonlike vertroue in God dwing.

 Vers 13: Laat hulle beskaamd staan ​​en verwoes word wat teëstanders vir my siel is; laat hulle bedek word met smaad en oneer wat my skade ly.

Dit was die hulp wat die psalmis gevra het. Hy wou hê dat God sy teëstanders met verwarring en verbruik, afkeur en oneer sou tref. Hy wou nie net hê dat hulle verslaan moes word nie, maar ook in diskrediet gebring word. Die vyande van Dawid is ook die vyande van God.

Vers 14: Maar ek sal gedurig hoop en u steeds meer en meer prys. ”

Vir verlossing en redding van die huidige uiterlike probleme, want; meer genade hier en heerlikheid hierna. Dit is die voortreflikheid van die genade van hoop wat in tye van swaarkry en nood beoefen word. Die psalmis was in 'n ernstige krisis en was van God afhanklik vir hulp. Maar in hierdie psalm verval hy nie in wanhoop nie, of hy verloor die gevoel van God se guns. is 'n wonderlike kombinasie van beide probleme en lofprysing. “Ek sal gedurig hoop” (ek sal verlossing verwag na bevryding en seën na seën; en gevolglik sal ek u al hoe meer prys. Soos u seëninge oorvloedig is, sal my lof ook wees)

 Vers 15: My mond sal u geregtigheid openbaar en u heil die hele dag; want ek weet nie die getalle nie.

Dawid het graag getuig van God se geregtigheid en sy redding en dit die hele dag gedoen. Hy het gevoel dat die hele dag nodig was omdat hy nie die grense van God se geregtigheid en redding geken het nie. Hulle is onbeperk. Ek ken nie hul getalle nie: “Here, waar ek nie kan tel nie, sal ek glo, en as 'n waarheid die getal oortref, sal ek bewondering neem.

Vers 16: Ek Ek sal u geregtigheid noem, alleen van u.

In die toekoms het die psalmdigter vertroue in God se krag gehad, ondanks sy gevoel van verminderde persoonlike krag met die verloop van jare. “Hy wat die stryd teen sy geestelike vyande betree, moet gaan en vertrou nie in sy eie 'krag' nie, maar op die van die Here God, nie in sy eie 'geregtigheid' nie, maar op die van sy Verlosser. So 'n persoon is besig met almag aan sy kant en kan nie anders as om te wen nie.

Vers 17: O God, U het my geleer van kleins af, en tot nou toe het ek u wonders gedoen.

Die psalmis het die geseënde geluk gehad dat hy God gevolg het en van sy jong jare van Hom geleer het. Dit was iets wat hom tot sy ouer jare bevoordeel het, en steeds God se pragtige werke verklaar het. Om van sy jeug af geleer te word, toon stabiliteit en konsekwentheid. Daar is geen wapper van die een gier na die ander, van die een kontroversie na die ander nie. Hy sê: 'O God, U het my van my jeug af geleer', wat impliseer dat God hom aangehou het om te leer, en so ook. Die leerder het nie na 'n ander skool gesoek nie, en die Meester het ook nie sy leerling afgeskakel nie.

Vers 18: En laat ek my nie verlaat as ek oud en grys is nie; totdat Ek u krag getoon het aan hierdie geslag en u krag aan elkeen wat kom.

Hy het gebid vir die volgehoue ​​aanwesigheid van God sodat hy God se krag aan 'n nuwe geslag kon verkondig. Daar is niks meer bereken om die hart van die ouderdom jonk te hou nie, as om by die jonges te staan, simpatie te hê met hul ambisies, hul pogings te verhoor en hul moed te verstewig, deur die verhale oor die krag van God, die ervarings van sy mag, weer te gee. Daar is niks meer jammerlik of anders mooier as die ouderdom nie. Dit is pateties as die pessimisme die vurigheid van die jeug afkoel. Dit is heerlik as sy getuienis die visioene stimuleer en die heldhaftigheid van die jongmense inspireer. ”

Vers 19: Ook u geregtigheid, o God, is baie hoog, wat groot dinge gedoen het; o God wat soos U is!

Die psalmis het die grootheid van God beskou, eerstens deurdat Sy geregtigheid van 'n ander orde was as dié van mense, baie hoër as dié van mense, en dan dat God die een is wat groot dinge gedoen het bo wat mense kan doen. Die oortreffende geregtigheid en krag van God het hom laat vra, o God, wie is soos u? 'God is alleen, wie kan op hom lyk? Hy is ewig. Hy kan niks hê nie voor, en daar kan niemand wees nie na; want in die oneindige Eenheid van sy Drie-eenheid, hy is daardie ewige, onbeperkte, onpartydige, onbegryplike en onbegonne oneffektiewe wese, wie se wese is verborge vir alle geskape intelligensie, en wie se planne kan nie deur enige skepsel wat selfs sy hand kan vorm, begryp word nie.

Vers 20: U het my groot getoon en gesê: ernstige moeilikhede, maak my weer lewendig en bring my weer op uit die dieptes van die aarde.

Dawid het begryp dat alle dinge in God se hande was, en dat God hom ook groot en ernstige probleme sou ervaar. Dieselfde God kon hom ook laat herleef en weer uit die diepte van die aarde opbring. 'Moet nooit aan God twyfel nie. Moet nooit sê dat Hy verlaat of vergeet het nie. Moet nooit dink dat Hy onsimpatiek is nie. Hy sal jou weer lewend maak. ”

Vers 21: U sal my grootheid verhoog en my troos van alle kante.

Meer as 'n gebed, was dit 'n selfversekerde proklamasie. Alhoewel hy jare oud was, het hy steeds verwag dat God sy grootheid sou verhoog en sy vertroosting sou voortsit. U sal my grootheid vergroot: die idee is dat die psalmis al hoe meer van die groot dinge sou sien, namate die jare voortduur.

Vers 22: Ek wil U loof met die goue hemel, u waarheid, my God; tot U wil ek sing met die siter, o Heilige van Israel! 

Die psalmis het belowe om God nie net met sy stem nie, maar ook met sy musiekinstrumente te prys. Dit sou 'n lied wees wat God vier vir wat Hy gedoen het (sy getrouheid) en vir wie Hy is (o Heilige van Israel). Die psalmis was besorg oor die behoorlike viering van God se persoon en werk.

Vers 23 en 24: My lippe sal baie bly wees as ek vir U sing; en my siel wat U verlos het. En my tong sal die hele dag oor u geregtigheid spreek, want hulle is beskaamd, omdat hulle beskaamd staan ​​wat my skade berokken.

Daar is geen ware lof van God nie, tensy dit uit die hart kom. En daarom beloof hy dat hy niks behaag nie, behalwe dit waarin God verheerlik word. Sy lippe en siel is reeds gegee om God in sang te loof. Nou voeg hy die praat van sy tong by om van God se geregtigheid te praat, veral omdat dit in triomf oor sy vyande gesien is.

Wanneer het ons hierdie psalm nodig

  1. Wanneer ons nie meer op ons liggaamlike krag kan vertrou om dinge te doen nie
  2. As ons moeg is of geestelik verswak
  3. As u voel dat u God moet prys vir wat hy sedert ons geboorte in ons lewens gedoen het
  4. As ons oorval is met die omstandighede rondom ons ouderdom
  5. Wanneer u God nodig het om die moeilike lewensfases te oorkom

Gebede

  1. Dankie Here vir die toenemende krag vanaf die dae van my geboorte tot nou toe, eer aan U in die Allerhoogste, Halleluja.
  2. Verhoog my grootheid, Here. Laat elke woord wat u gespreek het, in Jesus Naam geskied.
  3. Bestel my stappe elke dag na my grootsheid. Laat elke teenstelling van my teëstander in die Naam van Jesus niks word nie.
  4. Laat ek u ewige vertroostende arms van vandag geniet en vir ewig in Jesus Naam. Amen.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPSALM 70 beteken vers vir vers
Volgende artikelPSALM 103 beteken vers vir vers
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

1 KOMMENTAAR

  1. Dit is pragtig, welgedaan. Die Here SAL my grootheid verhoog en my aan alle kante vertroos. Hallelujah Dankie vir hierdie goed uiteengesette verduideliking. Mag God u Rhis dag en tot in alle ewigheid ryklik seën. Amen.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.