Psalm100 wat vers vir vers beteken

1
19412
Psalm100 wat vers vir vers beteken

Vandag bestudeer ons psalm 100 wat vers vir vers beteken. Psalm 100 staan ​​bekend as 'n psalm danksegging, en vermaning van lof aan God. Hierdie loflied moet as 'n profesie beskou word en selfs as 'n gebed gebruik word vir die koms van daardie tyd, wanneer alle mense sal weet dat die Here Hy God is en sy aanbidders en die skape van sy weiding sal word. Baie aanmoediging word aan ons gegee om God te aanbid, dit op 'n vrolike manier te doen. As ons ons soos 'n rondloper skaap verdwaal en ons weer tot sy reg gebring het, het ons inderdaad 'n oorvloed om sy naam te seën.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Die saak van lof, en die motiewe daarvoor, is noodsaaklik. Ons moet leer om God te loof vir wie Hy is, en nie net vir wat hy gedoen het nie. Weet dit; oorweeg en pas dit toe, dan sal u nader en konstanter wees in u aanbidding. Die genadeverbond wat in die Skrif van die Ou en Nuwe Testament neergelê word, met soveel ryk beloftes, om die geloof van elke swak gelowige te versterk, maak die saak van God se lof en sy volk se vreugde so seker. Hoe hartseer ons gees miskien is as ons na onsself kyk, tog sal ons rede hê om die Here te loof as ons na sy goedheid en barmhartigheid kyk. En aan wat hy in sy woord vir ons troos gesê het.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Psalm 100 leer ons hoe en waarom ons God moet aanbid. Sommige mense meen dat hierdie psalm die afsluiting was van ses psalms wat tydens aanbidding gebruik is tydens die aanbidding van die tempel, en daarom gesing wanneer die gemeente uiteindelik die tempel binnegegaan het. Dit het soms ook die dankoffer aangebied. Aanbidders sou hierdie psalm opneem, sing of sing as deel van hul lof.

Psalm 100 wat vers vir vers beteken

Psalm 100: 1 “MAAK AL DIE LANDE VREUGDE GELUIS.”

Dit is die eerste vers van die hoofstuk, en dit praat oor ons aanbidding tot die heer. Aanbidding is gekenmerk deur die vreugdevolle entoesiasme en lewendigheid van hul lof tot God, 'n 'vreugdevolle geluid'. Aanbidding mag nooit passief wees nie

Hierdie psalm is 'n oproep tot lof. Hierdie oproep is vir al die nasies. God hoor die lof van diegene wat hom met dieselfde reëlmaat inroep. Ons is almal sy kinders, en Hy hoor ons lof. In die Skrif word aan ons gesê dat Hy die lof van al sy mense bewoon.

Psalm 100: 2 “DIEN DIE HERE MET BLYHEID! KOM IN SY AANBIEDING MET SING ”

Dit is die tweede vers en ons vertel dat ons die Here moet dien met geluk, nie met vrees nie, onder 'n gees van slawerny, maar in die nuutheid van die Gees. Met geestelike vreugde en vryheid van siel. Ons moet geredelik, gewillig en vrolik wees om die Here te dien sonder om kwaad of gevaarlik en selfsugtig te lyk. Verheug hom en geniet sy diens, juig in hom, sonder om vertroue in die vlees te hê.

“Kom voor sy aangesig met sang”: tot die troon van sy genade met dankbaarheid vir barmhartigheid, sowel as om ander te smeek. As ons nie regtig daarvan hou om God te dien nie, is ons nie reg met God nie. Dit moet 'n vreugdevolle ding wees om kerk toe te gaan en met God gemeenskap te hê. Een van die dinge wat volgens my die wêreld van die Christendom afgeskakel het, is dat ons hulle nie die vreugde in aanbidding toon nie. Ons moet selfs die kerk binnegaan met lofliedere tot eer van ons God. As ons werklik die bruid van Christus is.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Psalm 100: 3 "WEET DAT DIE HERE GOD IS! DIT IS HY WAT ONS GEMAAK HET, EN ONS IS SYNE, ONS IS SY MENSE, EN DIE SKAAP EN DIE SKAAP VAN SY WEIDING. ”

Hierdie Bybelvers sê dat ons op alle moontlike maniere, beide in die openbaar en privaat, moet erken dat Jehovah die selfbestaande en ewige wese Elohim is; die God wat die mens na sy beeld gemaak het, is in verbond met die mens. Daar mag nooit 'n vraag in ons kop wees oor wie God is of waarom ons Hom aanbid nie. Ons is sy skepping en is ons bestaan ​​aan Hom verskuldig. Psalm 23 gee ons 'n perfekte voorbeeld van die heerlike voorsiening wat die groot Herder vir sy skape gemaak het.

Psalm 100: 4 "GAAN IN SY HEKE MET DANKSEGGING EN IN SY HOF MET LOF, WEES DANKBAAR AAN HOM EN SEËN SY NAAM. ”

Die poorte en voorhowe was dié van die tempel, wat die voete van die heiliges met blydskap voorhou. Die poorte van die wysheid, waar sy volgelinge waak en wag. Die poorte in sy huis, die kerk, om met dankbaarheid aangegaan te word; vir die Evangelie, en Evangelie geleenthede en verordeninge. Die Joodse volk het wel die poorte binnegegaan op pad na die tempel en het sy voorhowe binnegekom met lof op hulle lippe. Dit gaan nou veel verder as vir die gelowiges. Ons mag nooit kerk toe gaan en met almal en alles fout vind nie. Hou 'n vreugdevolle hart gereed om Hom te aanbid wat ons gered het. Bedank u dank deur die lofoffer wat u lippe uitstroom uit 'n dankbare hart.

Psalm 100: 5 "Want die HERE is GOED, SY Barmhartigheid is ewig en sy waarheid hou vol vir alle geslagte. ”

Dit is die laaste vers, en dit vertel ons hoe goed ons God is. God is die bron en perfekte voorbeeld van goedheid, genade, waarheid. Die woord “genade” word onvermydelik geassosieer met verlossing in Christus. Sy genade red sondaars. Die uitdrukking "Sy waarheid duur tot geslagte heen" beeld die geslagte wat na mekaar volg, en die een volg na mekaar, terwyl die getrouheid van God konstant bly. Sy Waarheid sal nooit ophou nie. Jesus het verlossing aan alle geslagte gegee in sy een offer aan Homself aan die kruis. Hy is goed. Hy sal altyd goed wees. Daar is niemand goed nie, behalwe die Here.

Wanneer het u Psalm 100 nodig?

 • U kan Psalm 100 gebruik as u God wil dank vir sy genade
 • As u God wil verheerlik omdat hy so vriendelik met u is
 • As u wil juig voor die Heilige van Israel
 • As u die Naam van die Here wil prys.

Gebedspunte uit Psalm 100

 • Here God, ek bid dat ek altyd 'n rede sal vind om u Heilige Naam in die Naam van Jesus te prys.
 • Die Skrif sê dat u barmhartigheid vir ewig is, en ek vra dat u genade altyd oor my lewe sal spreek in die Naam van Jesus.
 • Here God, ek vra dat U my die genade sal gee om u tot die einde toe te dien in die Naam van Jesus.
 • Here God, ek weier om weg te loop van u kant af; Ek vra dat U my die genade sal gee om nie 'n verlore skaap in die Naam van Jesus te word nie.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

1 KOMMENTAAR

 1. Hallo Pastoor,
  Ek het net toevallig u gebede aanlyn gevind en ek vind dit wonderlik! Dankie dat u vir ons 'n handleiding gegee het om te bid. Gaan voort met u wonderlike bediening en bedank weer.
  Moeder Kryger

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.